Įkraunama...
Įkraunama...

Dvasinės ligų atsiradimo priežastys-10

O as gal ne cia pataikysiu. Gal ne i dvasines o psichologines kokias priezastis reiktu...Bet as atsimenu buvau panasi vaikysteje kaip mano vaikas dabar. Einam siandien i darzeli su juo. Ir jam vaidenasi, kad smunka jam kelnes. Dirza susiverzes iki negalejimo, ir aiskina, kad jam kelnes tuoj nukris. Tris kelnes siandien ryte pakeiteme, uzdejau maziausias, ten net dirzo nereiketu, o jam "smunka". Gal cia koks padidintas dvasinis jautrumas? O man kartais atrodo, kad dustu. Ipac anksciau budavo. Del dusimo numanau, kas gali buti...tai man is vaikystes...Ir yra reali dvasine priezastis.

Gal tai auklejimas, kad vaikas jautrus. Bet as pati tokia buvau. O blogiausia, kad negaliu atsikratyti to sleifo verysad.gif Vaikams esu panasi kaip mano tevai budavo man. Tik gal dar blogesne verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Minėja @ 2012 03 13, 09:35)
Del aukstakulniu nesiojimo. O dvasiniu priezasciu tai nezinau.

Tikrai ne dėl aukštakulnių. Man rodos, Lazarevas apie tai rašė. Mano mamai ir jos mamai buvo kauliukai iššokę, man irgi ankstyvoje jaunystėje buvo pradėjęs tas kaliukas ir skaudėti (ypač rudenį) ir jau lyg ir pradėjo iššokti, bet padariau kažką, ką Lazarevas patarė, ir bėda dingo. Tik niekaip negaliu prisminti, ką...
Atsakyti
QUOTE(mėnulis @ 2012 03 13, 11:12)
O as gal ne cia pataikysiu. Gal ne i dvasines o psichologines kokias priezastis reiktu...Bet as atsimenu buvau panasi vaikysteje kaip mano vaikas dabar. Einam siandien i darzeli su juo. Ir jam vaidenasi, kad smunka jam kelnes. Dirza susiverzes iki negalejimo, ir aiskina, kad jam kelnes tuoj nukris. Tris kelnes siandien ryte pakeiteme, uzdejau maziausias, ten net dirzo nereiketu, o jam "smunka". Gal cia koks padidintas dvasinis jautrumas? O man kartais atrodo, kad dustu. Ipac anksciau budavo. Del dusimo numanau, kas gali buti...tai man is vaikystes...Ir yra reali dvasine priezastis.

Gal tai auklejimas, kad vaikas jautrus. Bet as pati tokia buvau. O blogiausia, kad negaliu atsikratyti to sleifo  verysad.gif Vaikams esu panasi kaip mano tevai budavo man. Tik gal dar blogesne  verysad.gif

jums labai reiketu atleisti sau uz tokias mintis ir pradeti myleti save su visais savo trukumais. ismokti pasitiketi savimi kaip mama, buti tiesiog mama, be jokiu idealu. nes jus ir esate geriausia mama savo vaikui, jam reikia butent tokios, o ne kitos.
del kelniu, labai idomi situacija smile.gif mano vyresnioji atvirksciai nemegsta jokiu suvarzimu, kai spaudzia ar kazkas trukdo laisvai judeti, kvepuoti. sakyciau, kad jusu vaikas dabar jauciasi nesaugus, nepasitikintis savimi, jam reikia tvirtesniu remu, taisykliu, tvirtio pagrindo po kojom, nes aiskiai bijo kazka pamesti, prarasti.
dabartiniai vaikai visi jautrus.
dusimas, oro trukumas - laisves trukumas.
Atsakyti
QUOTE(Minėja @ 2012 03 13, 11:35)
Del aukstakulniu nesiojimo. O dvasiniu priezasciu tai nezinau.

Nebutinai del aukstakulniu. Niekada tokiu nenesiojau. Bet kauliukas padidejes.
Atsakyti
QUOTE(mėnulis @ 2012 03 13, 10:12)

Gal tai auklejimas, kad vaikas jautrus. Bet as pati tokia buvau. O blogiausia, kad negaliu atsikratyti to sleifo  verysad.gif Vaikams esu panasi kaip mano tevai budavo man. Tik gal dar blogesne  verysad.gif

Žinote,pats požiūris,kad esame ne tobuli tėvai yra žalingiausias už bet kokias auklėjimo klaidas. smile.gif Kažkada maniau,kad man laaaaabai toli iki tobulos mamos.Bet ką ir kaip keisti ir tobulėti neturėjau jokio supratimo,tad viskas liko kaip būvę.Paskui pradėjau pastebėti kokiais auga aplinkinių vaikai ir kaip juos auklėja jų tėvai...Su laiku jau galėjau save už daug ką pagirti.Dabar dukrai 15 metų,paauglė su charakteriu.Kartais kalba ir elgiasi visai ne taip,kaip man patinka,bet tie pamatai,kuriuos vaikas gauna vaikystėje iš tėvų-tvirti.Ji turi tuos pagrindus ir aš rami,visada ras atramą savyje,o daryti savo klaidas,pasimokyti...tai normalu.
Pabandykite padaryti savastimi tokį požiūrį-mama visada teisi.Kodėl?Todėl,kad nori savo vaikui visko kas geriausia.Tačiau,kaip žmogus gali klysti,tobulų nėra.Nebijokite savo vaikui parodyti savo netobulumo ir ,jei reikia,atsiprašyti.Dukra dar bandydavo pasiginčyti,kad va to ar ano tėvai neteisūs.Sakau,kiekvienam savo,ne tau spręsti.Su laiku tai neperaugo į vergišką paklusnumą,bet atsirado tikėjimas,kad mama teisi,bet klysta kaip ir visi galime klysti.Manau,toks požiūris ugdo meilę tėvams ir atlaidumą.Tai pamatinės vertybės,jomis vaikas remsis visą gyvenimą.

Užmaukite savo vaikui sportinio stiliaus kelnes,su gumute-problema išnyks. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Nireglina @ 2012 03 12, 19:46)
Niekada labai nerimavau dėl vaikų ligų. Ramiai į jas žiūrėdavau.

je nebutu kaltes jausmo, kraujas butu tobulas, o kai krajas tobulas jokiu ligu kune tiesiog buti negali. jei kunas vis del to serga, reiskia kaltes jausmas yra, o jis isauga is baimes.
jusu ramumas labiau panasus i abejinguma, vanguma, apatija ir susitaikyma su esama situacija.

QUOTE(Ormedija @ 2012 03 13, 10:17)
Labas rytas  4u.gif
ir dar prisiminiau vieną klausimą - moterim aktualų - kodėl būna išsišoksta kauliukas prie kojos nykščio?

Если второй палец длиннее большого, то мать властвует над отцом. От этого возникают болезни ног. В таком случае обычно происходит утолщение главного сустава большого пальца; там может даже вырасти хрящ, который сводит большой палец над другими пальцами или под ними. Подобная деформация означает, что отец пытается стать сильнее и не замечает, как злобно давит на жену. В своей злобе он либо помыкает женой, либо, наоборот, позволяет ей помыкать собой. Деформация правой ноги означает семейные проблемы с женской точки зрения, деформация левой - с мужской точки зрения. Ведь все болезни происходят от внешней, то есть неверной оценки жизни.
Atsakyti
QUOTE(DA Imperatore @ 2012 03 13, 11:49)
Žinote,pats požiūris,kad esame ne tobuli tėvai yra žalingiausias už bet kokias auklėjimo klaidas. smile.gif  Kažkada maniau,kad man laaaaabai toli iki tobulos mamos.Bet ką ir kaip keisti ir tobulėti neturėjau jokio supratimo,tad viskas liko kaip būvę.Paskui pradėjau pastebėti kokiais auga aplinkinių vaikai ir kaip juos auklėja jų tėvai...Su laiku jau galėjau save už daug ką pagirti.Dabar dukrai 15 metų,paauglė su charakteriu.Kartais kalba ir elgiasi visai ne taip,kaip man patinka,bet tie pamatai,kuriuos vaikas gauna vaikystėje iš tėvų-tvirti.Ji turi tuos pagrindus ir aš rami,visada ras atramą savyje,o daryti savo klaidas,pasimokyti...tai normalu.
Pabandykite padaryti savastimi tokį požiūrį-mama visada teisi.Kodėl?Todėl,kad nori savo vaikui visko kas geriausia.Tačiau,kaip žmogus gali klysti,tobulų nėra.Nebijokite savo vaikui parodyti savo netobulumo ir ,jei reikia,atsiprašyti.Dukra dar bandydavo pasiginčyti,kad va to ar ano tėvai neteisūs.Sakau,kiekvienam savo,ne tau spręsti.Su laiku tai neperaugo į vergišką paklusnumą,bet atsirado tikėjimas,kad mama teisi,bet klysta kaip ir visi galime klysti.Manau,toks požiūris ugdo meilę tėvams ir atlaidumą.Tai pamatinės vertybės,jomis vaikas remsis visą gyvenimą.

Užmaukite savo vaikui sportinio stiliaus kelnes,su gumute-problema išnyks. smile.gif

Visada atsiprasau ju smile.gif Bet negaliu sakyti mama visada teisi, nes taip tikrai nera. Taip sakydavo mano mama ir dabar tebesako...Mama nera visada teisi. Tik ji nori visko kas geriausia, bet kai negali perlauzti saves, nugali idos ir trukumai. Matau, kad vaikai ir pyksta taip pat kaip as pykstu...Jei nebuciau buvusi pikta, to nebutu. Jie turetu maziau to pykcio. Lygiai taip su dalykais kuriuos ismokau namuose. Esu lygiai taip pat bjauriai priekabi kaip mano motina, ir lygiai taip pat pikta kaip tevas. Dabar jau tai mano vaikuose smile.gif
Atsakyti
QUOTE(dinazaure @ 2012 03 13, 10:42)
Nebutinai del aukstakulniu. Niekada tokiu nenesiojau. Bet kauliukas padidejes.

Per viena laida rode, kad pagrindine priezastis batai su aukstesne nei 3-4 cm pakulne ir priekyje suspaustais pirstais. Peda po truputi deformuojasi.
Rode net kojos su kauliuku rentgena, tai ten pedos kaulai jau buvo issiklaipe ir pasislinke i sona, del ko atsiranda tas kauliukas. Dar gali pradeti pirstai vienas ant kito lipti del prastos avalynes.
Ir dar sake, kad tos kur nesioja aukstakulne avalyne, ateityje tures problemu su pedos deformacijomis, tais atsikisusiais kauliukais.
Atsakyti
QUOTE(Ormedija @ 2012 03 13, 00:14)

Jeigu yra kojų pirštų grybelis (nagų, pačių pirštukų)? Kiek pamenu, kažkas klausė dėl rankų nagų grybelio ir tai siejama su gėdos jausmu. O kaip mano atveju? (gydytis vaistais, tabletėm, tepaliukais negaliu, nes esu maitinanti mama, tai galvoju, gal išspręst ir kitaip išeis šį diskomfortą?)

Грибковое заболевание ног указывает на желание человека избавиться от тех людей, которые цепляются за него, ограничивают его свободу и являются, таким образом, постыдным для него бременем.

Грибок, поражающий ногти на руках, указывает на то, что человек сам цепляется за кого-то всеми когтями, тем самым его губит и, сам того не сознавая, желает избавиться от стыда.
4u.gif
Atsakyti
QUOTE(mėnulis @ 2012 03 13, 11:02)
Visada atsiprasau ju smile.gif Bet negaliu sakyti mama visada teisi, nes taip tikrai nera. Taip sakydavo mano mama ir dabar tebesako...Mama nera visada teisi. Tik ji nori visko kas geriausia, bet kai negali perlauzti saves, nugali idos ir trukumai. Matau, kad vaikai ir pyksta taip pat kaip as pykstu...Jei nebuciau buvusi pikta, to nebutu. Jie turetu maziau to pykcio. Lygiai taip su dalykais kuriuos ismokau namuose. Esu lygiai taip pat bjauriai priekabi kaip mano motina, ir lygiai taip pat pikta kaip tevas.  Dabar jau tai mano vaikuose  smile.gif

drinks_cheers.gif

Žiūrėkite ką parašėte...Jūs labai kritiška ir priekabi net sau.Tad,jeigu liausitės "priekabiauti"prie savęs,imsite keistis. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(DA Imperatore @ 2012 03 13, 12:34)
drinks_cheers.gif

Žiūrėkite ką parašėte...Jūs labai kritiška ir priekabi net sau.Tad,jeigu liausitės "priekabiauti"prie savęs,imsite keistis. smile.gif

biggrin.gif biggrin.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Minėja @ 2012 03 13, 09:21)
Per viena laida rode, kad pagrindine priezastis batai su aukstesne nei 3-4 cm Ir dar sake, kad tos kur nesioja aukstakulne avalyne, ateityje tures problemu su pedos deformacijomis, tais atsikisusiais kauliukais.

Mano bobutės buvo laaabai stipriai išsišovę kauliukai, o manau, kad tokio daikto, kaip aukštakulniai, ji tikrai nelabai turėjo, kaime visą amžių gyvendama...
Atsakyti