Gal tau tėvai vaikystėje verkti neleido? Gal liepdavo iš kart nusiraminti? Galėjo pasąmoningai susidaryti įprotis užgniaužti.
O tai, kad specialiai išsiverki, mano nuomone yra gerai. Ošo meditacijų knygoje, netgi siūloma verkimo meditacija: gailėti savęs, prsiminti nuoskaudas ir raudoti valandą ar ilgiau ir taip ne vieną dieną.
QUOTE(laurriukas @ 2012 02 21, 13:03)
Gal tau tėvai vaikystėje verkti neleido? Gal liepdavo iš kart nusiraminti? Galėjo pasąmoningai susidaryti įprotis užgniaužti.
O tai, kad specialiai išsiverki, mano nuomone yra gerai. Ošo meditacijų knygoje, netgi siūloma verkimo meditacija: gailėti savęs, prsiminti nuoskaudas ir raudoti valandą ar ilgiau ir taip ne vieną dieną.
Gailėti negalima nei savęs, nei kitų
QUOTE(vaižgantė @ 2012 02 21, 15:25)
Joooo... cia palaikau visapusiskai ir pritariu
QUOTE(laurriukas @ 2012 02 21, 14:03)
Galima... negalima...
Laurriukas sako, kad tokia meditacija yra. Verksmo. Juoko.
neverta meditaciju pakabinti ant vieno zodzio reiksmes.
QUOTE(tolima @ 2012 02 21, 15:30)
Galima... negalima...
Galima... negalima...
Tai kad ta žodžio reikšmė labai svarbi
Yra du žodžiai: užuojauta ir gailestis. Su pirmuoju viskas tvarkoje, o antrasis turi griovimo programą.
Na,kad leido išvis rėksnė buvau,(beja kaip ir mano mažoji dabar).Filmo normaliai dar paauglė būdama neperžiūrėdavau,po mergaitės gimimo verkdavau kartu su ja Nežinau net čia gal kokie 2-3metai taip.O verkimą aš susižadinu kitaip,mintyse galvoju apie visus ,kurie man brangus,ir atsiprašau jų,nes vis tik nesu labai "auksinio"charakterio,paskui užplūsta meilės jausmas jiems ir tada kokia valandžiuke pasriūbčioju,ir tų emocijų man ilgam užtenka.Oi ,jei pradėčiau gailėt savęs tai ne verkt ,o pykt tikriausiai pradėčiau,kad gyvenimas man neteisingas ir pan., vengiu tokių jausmų,o jei užeina tai,sąmoningai pradedu galvot,kad yra kam ir už mane blogiau(žinau,kad ir tai nėra labai gerai,bet nu bet tik tas man padeda prieš gailestį sau).
QUOTE(lelija... @ 2012 02 22, 00:46)
Na,kad leido išvis rėksnė buvau,(beja kaip ir mano mažoji dabar).Filmo normaliai dar paauglė būdama neperžiūrėdavau,po mergaitės gimimo verkdavau kartu su ja Nežinau net čia gal kokie 2-3metai taip.O verkimą aš susižadinu kitaip,mintyse galvoju apie visus ,kurie man brangus,ir atsiprašau jų,nes vis tik nesu labai "auksinio"charakterio,paskui užplūsta meilės jausmas jiems ir tada kokia valandžiuke pasriūbčioju,ir tų emocijų man ilgam užtenka.Oi ,jei pradėčiau gailėt savęs tai ne verkt ,o pykt tikriausiai pradėčiau,kad gyvenimas man neteisingas ir pan., vengiu tokių jausmų,o jei užeina tai,sąmoningai pradedu galvot,kad yra kam ir už mane blogiau(žinau,kad ir tai nėra labai gerai,bet nu bet tik tas man padeda prieš gailestį sau).
Nesuprantu, tai visgi verkiat ar neverkiat?
O jei neverkiat, tai gal kartais nėra dėl ko arba net nereikia? Juk nebūtina tik kas ir iškart į ašaras pult..
O nebus taip, kad jau prisiverkėt per gyvenimą užtektinai, dabar "išaugot', lyg ir pati suprantat, kad nėr reikalo nuolat dėl kažko raudot, bet iš pripratimo vis dar užeina noras?
Gal ir vėjus čia sušnekėjau, atsiprašau, jei ką.. Bet gana keistai man ši situacija nuskambėjo..
QUOTE(vaižgantė @ 2012 02 21, 18:29)
Tai kad ta žodžio reikšmė labai svarbi
Yra du žodžiai: užuojauta ir gailestis. Su pirmuoju viskas tvarkoje, o antrasis turi griovimo programą.
Teoriškai tai taip. Bet kai ant širdies sunku ir reikia išsiverkti, tai kaži ar vien užuojautos užteks, kad ašaros prasiveržtų.
Na ar tikrai, trumpu laikotarpiu, tas gailestis daugiau pakenks nei padės?
Pagal visas psichologų teorijas - geriau verkti, nei laikyti savyje.
Gal profesionalai moka meditacijomis tokias emocijas išsivalyti, aš dar nemoku.
Man, savu laiku, labai padėjo savęs pagailėti ir paraudoti. Dabar į tą situaciją galiu žvelgti su užuojauta, bet kai buvo blogai - tai jau buvo gailestis.
QUOTE(Chuliganka @ 2012 02 22, 01:46)
Nesuprantu, tai visgi verkiat ar neverkiat?
O jei neverkiat, tai gal kartais nėra dėl ko arba net nereikia? Juk nebūtina tik kas ir iškart į ašaras pult..
O nebus taip, kad jau prisiverkėt per gyvenimą užtektinai, dabar "išaugot', lyg ir pati suprantat, kad nėr reikalo nuolat dėl kažko raudot, bet iš pripratimo vis dar užeina noras?
Gal ir vėjus čia sušnekėjau, atsiprašau, jei ką.. Bet gana keistai man ši situacija nuskambėjo..
Na anksčiau,kaip ir minėjau buvau užkietėjus verksnė,ne taip pažiūrėjo,ne taip pasakė,iš vis į daug ką labai jautriai reaguodavau ir dažniausiai ašarom.O va jau keletą metų nieko,nors ir tų situacijų būna ganėtinai ir nemalonių,ir skaudžių ir pan., bet tada ne taip kaip anksčiau,kad puldavau verkt,dabar viskas,visos emocijos jaučiu kaip kunkuliuoja vidui,pastringa gerklėj,bet va verkt nebeišeina Ačiū moterytės už atsakymus šiaip tai ne jokia čia problema labai,tik šiaip iš smalsumo pasidomėjau,kodėl taip galėtu būti.
O kas liečia mm tai pas mane jos labai nereguliarios,mėnesį yra,kitą ne,nebesugaudau aš jų,reiktų pas moterų gydytoją nueit,bet vis kažko atidėlioju,gal net sąmoningai
QUOTE(Triunfante @ 2012 02 22, 00:56)
Siandien sutikau zmogu, kuris man isvale7 cakras, netikejau, kol nepradejo suktis galva, kol nepasidare karsta. Kai pasuko ratu ties pilvu, begau i wc, bet pirma karta gyvenime turiu neskausmingas mm, atsipalaidavo pagaliau raumenys be dideliu mediku ir masazuotoju.
Po kelių dienų ar savaičių viskas tvarkingai sugrįš į senąsias vietas.
QUOTE(vaižgantė @ 2012 02 22, 16:02)
Po kelių dienų ar savaičių viskas tvarkingai sugrįš į senąsias vietas.
Tai, vadinasi, tam ir reikalingi "valytojai" - valys po keliu dienu ar savaiciu vel
Pasidziaugs zmogus bent tiek laiko ir vel i "valykla"..
P.s. nors nebutinai, o gal ir sio to pamoke, kad taip greitai "neapsinestu" tos cakros..