Įkraunama...
Įkraunama...

Kavos aparatai - 5

QUOTE(Mergelė @ 2012 07 18, 11:03)
Aš turiu aparatą JURA ena3. Jis turi f-ją malta kava. Ar galima naudoti paprastą maltą kavą , kaip LAVAZZA iš dežutės ar JACOBS? Ar šiems aparatams yra specialios kavos?
Papildyta:
Jei ne per vėlu atsakysiu.
Kapučinatorius plaka gal ir neblogai, bet man kartais nušauna. Karštą vyną irgi pašildau, bet labai jau įsitempus jaučiuos, kad nenušautų antgalis. Nežinau gal kas netvarkoj. doh.gif Nusipirksiu kada su laiku kapučinatorių atskirai. Gal kalėdų senelis atneš ax.gif
Arbatai, tai nenaudoju. Kaičiu virdulį.
Bet dar nepamirškit, kad aparatams reiks visokiausių tablečių praplovimams, nukalkinimams, taip pat reikalingi filtrai. Aparatas dar ne pabaiga.
Kavos pupelės irgi nelabai skalsiai naudojas.
Nugąsdinau, bet vistiek kavos aparatas  thumbup.gif .
Tik nusigandau, kad JUROS pagamina tik 60000 puodelių ir viskas verysad.gif . Kaina, tai nemaža unsure.gif

Sveiki,

Pas Mergelę prie ENA3 aparato yra garų antgalis (ne kapučinatorius) - pieno putos plakimui daug paprasčiau yra naudoti kapučinatorių.

Tablečių reikės - JURA aparatų atveju 1500 padarytų puodelių išleisite 70 lt priežiūros priemonėms. Prie progos vieną svarbų momentą paminėsiu - JURA aparatams naudojamas arba filtras arba daromos nukalkinimo procedūros. Pasitaiko, kad naudojama ir filtras ir nukalkinimai daromi - tai yra klaida.
Dar naudojamos valymo tabletės.

Dėl 60 000 puodelių - taip ir gimsta gandai smile.gif
Esu minėjęs kad mačiau JURA padariusią 60 000 bet nesu sakęs kad tai buvo to aparato pabaiga!
Papildyta:
QUOTE(srauni_upe @ 2012 07 18, 12:29)
žmonės, gal kas esat matę kur parduoda gumelių bialleti virduliukam? Mano susidėvėjo, o nerandu. Ankščiau presto būdavo, bet bialetti nebeprekiauja jie sad.gif

Paklausinėkite didesnėse "Metalo amžiaus" parduotuvėse
Atsakyti
aparatas
kodėl nerandu niekur šito kainos ? ir ką apie jį manot ?
Atsakyti
Mes įsigijom va tokį smile.gif

user posted image

http://www.krinona.l...p...838&lang=lt
Atsakyti
QUOTE(F @ 2012 08 03, 18:24)

na ir kaip ar gerą latę daro ? ar puta gera ? ar patenkinti ?
Atsakyti
Jis turi antgalį, per kurį pučia garus į pieną ir tas pienas išsipučia, tampa standžia pieno puta. O paskui ant tos putos dar padarom espreso kavos. Tai čia nežinau, koks gėrimas, late ar kapučino, bet labai skanu smile.gif Tik man tie garai labai baisiai atrodo, ir į juos lengva nusideginti rankas, aš negaminu su garais, o mano vyras gamina ir vis nusidegina. Bet kaip suprantu, taip veikia visi garų antgaliai. Šiaip esam patenkinti aparatu. Gerai, kad jam galima programuoti bet kokio dydžio kavos puodelį. Bet nebėra užprogramuoto standartinio dydžio espreso puodelio, patiems reikės atitaikyt, jei tokio norėsim.

Dar nusipirkom kavos 1 kg už 111 Lt. Bet šiandien prekybos centre Prisma mačiau 1 kg už 44 Lt (irgi 100 procentų arabica), tai nesuprantu, kodėl toks kainų skirtumas.
Atsakyti
QUOTE(F @ 2012 08 04, 22:42)
Dar nusipirkom kavos 1 kg už 111 Lt. Bet šiandien prekybos centre Prisma mačiau 1 kg už 44 Lt (irgi 100 procentų arabica), tai nesuprantu, kodėl toks kainų skirtumas.

skiriasi skoniai ir net labai
Atsakyti
QUOTE(srauni_upe @ 2012 07 18, 13:29)
žmonės, gal kas esat matę kur parduoda gumelių bialleti virduliukam? Mano susidėvėjo, o nerandu. Ankščiau presto būdavo, bet bialetti nebeprekiauja jie sad.gif

Mes buvom UAB "Sangaida" (Vilniuje, Panerių g. 20a), pasiėmę savo tarpinę. Tokios neturėjo, bet užsakė pas tiekėjus ir po kelių savaičių atvežė. Tik kainavo kaip ir nepigiai apie 10 Lt.
Atsakyti
QUOTE(F @ 2012 08 04, 22:42)
Jis turi antgalį, per kurį pučia garus į pieną ir tas pienas išsipučia, tampa standžia pieno puta. O paskui ant tos putos dar padarom espreso kavos. Tai čia nežinau, koks gėrimas, late ar kapučino, bet labai skanu smile.gif Tik man tie garai labai baisiai atrodo, ir į juos lengva nusideginti rankas, aš negaminu su garais, o mano vyras gamina ir vis nusidegina. Bet kaip suprantu, taip veikia visi garų antgaliai.

Garų antgalio veikiančio nereikia traukti iš pieno, įjungti jau įmerkus į pieną, suplakti išjungti ir tik tada ištraukti ir nenusideginsit mirksiukas.gif
Atsakyti
Bet po naudojimo garų antgalį reikia praplauti leidžiant pro jį karštą vandenį. Dėl to kitą kartą naudojant garų antgalis išpurškia su garais ir vandens likučius, ir juos reikia nuleisti prieš plakant pieną.
Atsakyti
Aš praplaunu puodelyje su vandeniu. Garą taip pat nuleidžiu į puodelį, išjungiu, tada kišu į pieną ir įjungiu. Apsiplikyt neteko.
Atsakyti
tai jūs man paaiškinkit,kokia to kapučinatoriaus funkcija ? ir kuo ji skiriasi nuo to garų antgalio ?
Atsakyti
QUOTE(Danguoliukas33 @ 2012 08 05, 16:17)
tai jūs man paaiškinkit,kokia to kapučinatoriaus funkcija ? ir kuo ji skiriasi nuo to garų antgalio ?

kapučinatoriui pakiši pieną ir gauni putą, be jokių žmogiškųjų pastangu, išskyrus rankenėlės pasukimą. O garų antgalis jau reikalauja šiek tiek gebėjimų ar įgudžių, ne visiems taip iškart gaunasi gera puta.
Atsakyti