Su atriedejusiais Naujais metais!!! Tegu kiekviena diena bus gera, tegu kiekvienoj širdį rasis džiaugsmas, tegu kiekvienam kūne apsistoja sveikata, kantrybės visoms.

Mano dukrytei 2,1 m. ir be visos puokštės kitokių ligų ir ligelių likimas įdavė ir glaukomą. Nors gimusiai tyrė akies dugną ir viskas buvo ok, apie 3 mėn. pasidarė dukrytės akys negražios (balzganos, ašarojančios). Aš kažkaip net nesusimąsčius ir neįtardama glaukomos (nes net nežinojau, apie tokią ligą) išsireikalavau siuntimą į Santariškes. Dabar labai tuo džiaugiuosi: nes įtariu, kad poliklinikoj būtų bala žin nuo ko gydę. Santariškėse gyd. Bogajeva iš karto liepė organizuotis akispūdžio matavimą. Pirmą kart akispudį pamatavo Santariškėse, rezultatas 24,4 abiejų akyčių, paskyrė Cosopt ir išsiuntė į Kauną. Nuo tada ir mes - nuolatinės KMUK vaikų akių skyriaus lankytojos. Nebesuskaičiuoju kiek jau kartų ten buvom. Esu labai dėkinga gyd. Žukauskui ir Būdienei. Ir šiaip visas personalas to skyriaus

Šiandien abiem akytėm atliktos operacijos. Glaukoma, aišku niekur neišgaravo, tik prie GLAUCOMA CONGENITUM prisidėjo COMPENSATUM, kas išvertus reiškia, kompensuota įgimta glaukoma. Akispūdis 17-15 ir 15-11. Lašiukų nelašinam. Bet akinukus išrašė, nes išsivystė nedidelė trumparegystė.
Kad Gangulis nebūtų labai liūdna pasisakau, kad ir mes turim širdies ydą. KMUK tikrai dėl širdelės bėdų labai atsakingai į narkozę žiūri. Mes jau pusantrų metų po širdies operacijos ir viskas jau kaip ir ok, bet vis vien net eiliniam akispūdžio matavimui kardiologo "leidimą" vežamės.

Papildyta:
Visgi mamytės pasidalinkim patirtimi:
Mes dar vis masažuojam akių obuolius, kaip Kaune sako "pulpuojam"

Kaip Jums, mielosios, sekasi įkalbėti savo pipiriukus leistis tokiam masažui? Visgi reikalas delikatus, nelabai bepadarysi, kai spurda.
Mes tai seniau su šituo reikalu ramiai - kol MP valgydavo, tai galėdavai į valias akytes masažuot. O dabar tai vargstam... reik išlaukt momento, kai migdosi, tada pamasažuoju. Miegančiai (kietai įmugusiai) bandžiau daryt, naktį, tai tada išsibudino ir iki paryčiu turėjau žaidint. Dieną irgi tas pats: tada išvis visa dienotvarkė susimakaluoja (nes per pietus neišsimiega).