Sveikos mamytės,
mano dukryte taip pat turi igimta glaukoma. Noriu pasidalinti patirtimi bei bendrauti su jumis.
Mano dukrytei nustate sia liga 3 men, tada akispudis buvo ziauriai didelis apie 60, siunte i kauna kuo skubiau operuoti. 4 men padare vienos akytes operacija, po keliu svaiciu kitos akytes. Operavo ir dabar lankomes kas 3-4 men pas ta pati zukauska. Kiek suprantu jis vienintelis operuoja ir yra sios ligos specas (vaiku). pastoviai 2 kart dienoj lasinam cosopta (kai paskaitai aprasyma verkt norisi, kiek baisybiu parasyta, kokie salutiniai poveikiai gali buti, arba net parasyta, kad vaikam nerekomenduojama, bet deja, pasirinkimo nera), viena aki dengiam 2 val per diena, ryte vakare darom obuoliu masazus ir kas 3-4 men vaziuojam i Kauna tikrinti akiu. Dabar jau mergytei 3,5 metu. Vienos akies minusas didelis labai -8,5 kitos -3,5. tas 8,5 labai mane gasdina. Sios ligos neimanoma isgydyti, tik operacija ir vaistais galima pristabdyti. nesiojam aisku akinukus, bet tai ne beda. vat ir lapkricio 23 d vaziuosim vel kaunan tikrint akiu. Be akinuku atrodo laaaabai dideles akys. turim neigaluma lengvo laipsnio, nors pries tai turejom vidutini (cia kita istorija).
Bet viena zinia turiu ir gera, noriu pasidziaugti, kad pries 4 men kai tikrino spaudima, jau pamatavo ji be narkozes, su aparatu, kur pucia i aki vejeli
. ir taip greit viskas ivyko, ta pacia diena galejom vaziuoti namo
. mamytes turbut zino, ka reiskia but ligoninej 2 dienas itampoj. kai pagalvoji, kaip smagu, kad bent jau narkozes nereiks dabar, atai kas 3 men ta narkoze nezavejo visai.
labai noriu paklaust mamyciu, ar kada kas susiduret ar zinot, vaiku kurie turi igimta glaukoma, ar neapanka iki gyvenimo pabaigos, ar kas yra apake, kokio mazdaug amziaus ir pan? zinau, kad jei anksti pastebi ir gydai galima aklumo isvengti, bet tiesiog idomu statistika. Ar zinot geru specu sios ligos pas ka dar galima pasikonsultuoti, turiu omeny gal kazkokia fiodorovo klinika rusijoj ar pan? gal tuo domejotes? nors pasak zukausko visur vienodi vaistai. Kazkuri mamyte minejo, kad lankosi pas zolininka, gal galit parasyti pas ka, ka geriat papildomai akim stiprinti, tai man labai aktualu. Beja, kaip ten su tais draudimais vaikui, ar galima tamsos, ar galima teliko, ar galima kompo, ar galima sportuoti, pvz darzely yra manksta 2 kart per savaite. Zukauskas, kai kazkada klausiau, sake viska galima tik proto ribose, tai cia labai neapibrezta manau.
na ir prirasiau as cia, turbut nusibos skaityt
Lauksiu mamyciu atsakymu