Įkraunama...
Įkraunama...

Įgimta glaukoma

QUOTE(Saule1410 @ 2015 11 14, 12:50)
Nustatė 3 mėn, o pirmą kartą operavo, kai buvo 10 mėn. Prieš tai dar bandėm visokius lašus. Atrodo, kad operacijos niekad nesibaigs. Ima atrodyti, kad kažką blogai darom. Gal blogai masažuojam...

Na iki metuų jie turi beprotiskų augimo tempų (aš apie vaikus). Mums irgi kažkur3-4 kartus darė operacijas. Masažas labai svarbus, mes kažkaip is pradžių neatkreipėm į tai dėmesį. 3 kartus dienoje darėme masažą, 1,5 minutes is apačios sukamais judesiukais, ir kiekvienai akiai iš viršaus 1,5 minutes. Masažas tikrai būtinas. Paaugus turėtų stabilizuotis, mums jau 9 metai, paskutinė operacija buvo daryta kai dukrai buvo 2,5 metų. Dabar tik lašiukais gydomės.
Atsakyti
QUOTE(Milkyway @ 2015 11 14, 16:09)
Na iki metuų jie turi beprotiskų augimo tempų (aš apie vaikus). Mums irgi kažkur3-4 kartus darė operacijas. Masažas labai svarbus, mes kažkaip is pradžių neatkreipėm į tai dėmesį. 3 kartus dienoje darėme masažą, 1,5 minutes is apačios sukamais judesiukais, ir kiekvienai akiai iš viršaus 1,5 minutes. Masažas tikrai būtinas. Paaugus turėtų stabilizuotis, mums jau 9 metai, paskutinė operacija buvo daryta kai dukrai buvo 2,5 metų. Dabar tik lašiukais gydomės.

Labai ačiū, kad pasidalinote. Masažuosime ir iš apačios (kažkaip niekas to neakcentavo). Atrodo, kad po masažų akys suminkštėja, bet atvykus į klinikas vis tiek randa didelį akispūdį... Teko girdėti, kad ir mityba turi įtakos (nors gydytojai to nesureikšmina). Gal turit kokių pastebėjimų dėl mitybos? Taip pat gal žinote kitų forumų/grupių įgimtos glaukomos tema?
Atsakyti
QUOTE(Saule1410 @ 2015 11 15, 13:17)
Labai ačiū, kad pasidalinote. Masažuosime ir iš apačios (kažkaip niekas to neakcentavo). Atrodo, kad po masažų akys suminkštėja, bet atvykus į klinikas vis tiek randa didelį akispūdį... Teko girdėti, kad ir mityba turi įtakos (nors gydytojai to nesureikšmina). Gal turit kokių pastebėjimų dėl mitybos? Taip pat gal žinote kitų forumų/grupių įgimtos glaukomos tema?

Nemanau, kad mityba čia kuo padės. Žinoma vitaminai, ypač mėlynės, mėlynių ekstraktai nepakenktų. O dėl grupių, net nežinau ką patarti. Iš kurio Jūs miesto, aš iš Klaipėdos, tai turime Regos ugdymo centrą, ten pat lankėme spec. darželį (vaikamas su akių problemomis). Žinau, kad dabar daug nerimo širdyje, bet mus gyd. Žukauskas visada ramindavo, kad jau ne vieną vaiką su tokiom problemom yra užauginę. Stiprybės Jums. Jei dar norėsite ko paklausti, galiu atsiųsti savo skype vardą į AŽ.
Atsakyti
QUOTE(Milkyway @ 2015 11 16, 14:19)
Nemanau, kad mityba čia kuo padės. Žinoma vitaminai, ypač mėlynės, mėlynių ekstraktai nepakenktų. O dėl grupių, net nežinau ką patarti. Iš kurio Jūs miesto, aš iš Klaipėdos, tai turime Regos ugdymo centrą, ten pat lankėme spec. darželį (vaikamas su akių problemomis). Žinau, kad dabar daug nerimo širdyje, bet mus gyd. Žukauskas visada ramindavo, kad jau ne vieną vaiką su tokiom problemom yra užauginę. Stiprybės Jums. Jei dar norėsite ko paklausti, galiu atsiųsti savo skype vardą į  AŽ.

Taip, jeigu galite, parašykite savo skype. Ačiū jums.
Atsakyti