QUOTE(Ausa @ 2012 02 14, 15:27)
Kur Jūs čia pastebėjot puolimą? Tai vadinama tiesiog paprasčiausia diskusija
Iš to, ką parašėt, man vis tiek tai atrodo labiau panašu ne į diskusiją, o kirpėjos monologą. Maža, kad Jūs pasitikit, bet Jūs esat ir klientė, kuri jai ar jam pinigus už kirpimą mokat. Jūsų žodis ir yra jam paskutinis, bet ne atvirkščiai.
Man teko išgirsti panašų atsakymą iš kirpėjo, kai buvau pas tokį irgi čia žinomą kirpėją Michailą, kuris tuo metu dirbo salone
Toni&Guy. Jis į klausimą, kokių pasiūlymų turi, atsakė gražiai. Sakiau pala pala, Jūsų ir mano grožio supratimas gal skiriasi, ką reiškia gražiai??? Už gražiai galiu ir sumokėti tiek, kiek man pasirodys pakankamai. Tada jis labai smulkiai išaiškino, ką darys. Ir kirpimu buvau patenkinta. Bet kaina man pasirodė per aukšta, be to, nepatiko toks gana arogantiškas jo bendravimas. Gražiai galima sakyti klientei, kurią jau pažįsti ir kuri lankosi dažnai, o ne pirmą kartą matomai ir neturint jokio supratimo apie jos gražiai kriterijus.
Tas pats su visokiais klausimais ar jūs manimi pasitikit? Todėl man Jūsų pasitikėjimas šioje situacijoje ir atrodo keistas. Aš galiu pasitikėti kirpėju, kaip profesionalu, kuris tausos plaukus kirpdamas ir dažydamas, bus atidus, kruopščiai dirbs ir t.t. Bet niekada nepasitikiu pirmą kartą matomo žmogaus gražiai suvokimu, kad ir kiek titulų jis turėtų. Dėl labai subjektyvių priežasčių mūsų gražiai gali būti kardinaliai skirtingi. Dievaži, gi buvo ir kirpėjas, kuris kažkada sakė, kad man labai gražiai žiūrėtųsi dredai
Jūsų palyginimas su dantistu nevisai korektiškas, nes kai Jums teikia
grožio paslaugą, joje visada yra subjektyvus kriterijus. Galėjot su kokiu interjero dizaineriu palyginti, kuris namuose Jums interjerą kuria. Arba architektu, kuris Jums namą stato
Tai va, pabandytumėt Jūs ten neįsikišti ir leisti daryti kaip nori, tai tokiam būste gal net gyvent negalėtumėt, nes jam bus gražu raudonos sienos miegamajame, o Jūs tokiam rėkiančių spalvų kambary ir užmigt nesugebėsit. Nors vizualiai jis tikrai gali būti gražus ir ne tik jam vienam.
Tai va, ką aš norėjau pasakyti - neneigiu, kad Jūsų atveju kirpėja pasielgė arogantiškai, pradėjusi uždavinėt klausimus ar jūs manim pasitikit ir panašiai. Taip neklausiama pirmą kartą matomos klientės ir nežinant jos grožio supratimo. Bet nusistebėjau ir Jūsų atsakymu.