aš jau gal daugiau nesigilinsiu...sėsių ką turiu , ir tai ne visi tikrai tilps...o tada bus matyt
QUOTE(Lady Dy @ 2012 01 27, 09:36)
Pernai dariau iš visų,skyniau nešiau viriau
Labai pasiteisino" Oranžinė magija" šiemet darysiu daugiau
Labai pasiteisino" Oranžinė magija" šiemet darysiu daugiau
Mes ir darydavo iš įvairių, bet darom didžiuliais kiekiais, o vandens nugarinti virinant vis tik reikia, ir laiko tokiems dalykams susigaišta nemenkai, o dar kai vaikai zuja aplinkui... tad norisi išbandyti padažams skirtus, nesultingus ir ne tokius sausus kaip veislės džiovinimui
Matau Saintlina kažkada Kmicic priskyrė labai tinkamus konservavimui. Bet vis tiek norėtųsi atrast ir hibridą
QUOTE(Dzhine @ 2012 01 27, 11:43)
Mes ir darydavo iš įvairių, bet darom didžiuliais kiekiais, o vandens nugarinti virinant vis tik reikia, ir laiko tokiems dalykams susigaišta nemenkai, o dar kai vaikai zuja aplinkui... tad norisi išbandyti padažams skirtus, nesultingus ir ne tokius sausus kaip veislės džiovinimui
o kokias sėklas jau turi? Padažams specialiai sėsiu Follia F1( San Marzan kitaip). Šioj temoj reikia skaityti apie tokius, kurie neskanūs, sausi valgyti
Apie likusius galėsiu parašyt vėliau, kurie skirti padažams.
QUOTE(Gaudvilė @ 2012 01 27, 11:46)
o kokias sėklas jau turi? Padažams specialiai sėsiu Follia F1( San Marzan kitaip). Šioj temoj reikia skaityti apie tokius, kurie neskanūs, sausi valgyti
Apie likusius galėsiu parašyt vėliau, kurie skirti padažams.
Apie likusius galėsiu parašyt vėliau, kurie skirti padažams.
blem, as pernai dariau tipo padaza, ale kazkaip nepatiko man, actas ieina, sakau gal ir be acto laikytusi , kazkaip man tas actas jau atsibodo visur
QUOTE(Gaudvilė @ 2012 01 27, 11:46)
o kokias sėklas jau turi? Padažams specialiai sėsiu Follia F1( San Marzan kitaip). Šioj temoj reikia skaityti apie tokius, kurie neskanūs, sausi valgyti
Apie likusius galėsiu parašyt vėliau, kurie skirti padažams.
Apie likusius galėsiu parašyt vėliau, kurie skirti padažams.
http://www.ebay.com/...=item19cb5dafba
tokias užsisakiau. Tik vienur randu aprašyta, kad aukštaūgiai, o kitur, kad žemaūgiai...
QUOTE(Dzhine @ 2012 01 27, 11:43)
Mes ir darydavo iš įvairių, bet darom didžiuliais kiekiais, o vandens nugarinti virinant vis tik reikia, ir laiko tokiems dalykams susigaišta nemenkai, o dar kai vaikai zuja aplinkui... tad norisi išbandyti padažams skirtus, nesultingus ir ne tokius sausus kaip veislės džiovinimui
Matau Saintlina kažkada Kmicic priskyrė labai tinkamus konservavimui. Bet vis tiek norėtųsi atrast ir hibridą
Matau Saintlina kažkada Kmicic priskyrė labai tinkamus konservavimui. Bet vis tiek norėtųsi atrast ir hibridą
San Marzano labai tinkamas padažams, jis toks sausas. Tik mane nervina, kad patys pomidorai bent jau pas mane pilnai neparaudonuoja - lieka žali ties koteliu Na, gal ne visi, bet daug.
Na va, pasiskaičiau savo seną atsiliepimą ir matau, kad anksčiau labai juos gyriau Išpindėjau per kelis metus Arba tada geriau sunokdavo, tik spėjau pamiršt Tiesa, tada auginau tiesiog San Marzano, o pernai San Marzano 3
Šiaip padažus verdu iš visų pomidorų. Bet aš verdu sodyboj ir verdu ant krosnies. VIsiškai kitokia konsistencija gaunasi. O ant dujinės verdant iš tiesų nusišaut gali, kol skystis nugaruoja
Ai, tiesa, tokie pakankamai sausi man dar pasirodė Arawak. Va čia ir būtų visai tinkamas hibridas.
Papildyta:
QUOTE(tany @ 2012 01 27, 10:00)
o kas Polfast augino? Raso kad ankstyvi, tai vietoj betaliuxu galvojau isigyti. Dar nenupirkau, tai dabar pries pirkdama klausiu
o man visai patiko Polfast. Pas mane pradėjo raudonuot vistik pirmieji, nors ir visai nedaug aplenkė kitus. Bet pomidorai gražūs, skanūs, augalai tvirti. Bent kelis auginsiu ir šiemet.
QUOTE(Dzhine @ 2012 01 27, 11:43)
Mes ir darydavo iš įvairių, bet darom didžiuliais kiekiais, o vandens nugarinti virinant vis tik reikia, ir laiko tokiems dalykams susigaišta nemenkai, o dar kai vaikai zuja aplinkui... tad norisi išbandyti padažams skirtus, nesultingus ir ne tokius sausus kaip veislės džiovinimui
Ai dar toks pastebėjimas
Buvo taip kad suskyniau pomedorus ir tą dieną nieko su jais nepadariau,prisiruošiau tik po poros dienų,tai garint mažiau reikėjo,pavyto natūraliai
QUOTE(užsklanda @ 2012 01 27, 11:48)
blem, as pernai dariau tipo padaza, ale kazkaip nepatiko man, actas ieina, sakau gal ir be acto laikytusi , kazkaip man tas actas jau atsibodo visur
Na kiek pamenu aš acto nedėjau arba labai mažai į padažus man ir taip rūgštu,laikosi gerai,tiesa jau eina mano padažas į pabaigą,bet MB pietums nešasi kiekvieną dieną ir kiek nori
QUOTE(Lady Dy @ 2012 01 27, 12:26)
Ai dar toks pastebėjimas
Buvo taip kad suskyniau pomedorus ir tą dieną nieko su jais nepadariau,prisiruošiau tik po poros dienų,tai garint mažiau reikėjo,pavyto natūraliai
Buvo taip kad suskyniau pomedorus ir tą dieną nieko su jais nepadariau,prisiruošiau tik po poros dienų,tai garint mažiau reikėjo,pavyto natūraliai
sunku pastebėti pavytimą, kai parsiveži keturias-penkias dėžes pomidorų, o paskui juos varotoji vartoji vartoji... Bet ačiū už pastebėjimą, reikės atkreipti dėmesį.
Saintlina, itariu, kad ir bulvių plokštainis krosnies gamybos būna fantastiškas...
Paaiškinkite, Agrimatco sėklas tik dideliais kiekiais parduoda?
Papildyta:
QUOTE(Feniksas45 @ 2012 01 27, 12:46)
ale ir man atrodė, jog arawak kažkoks sausas ir derlius negausus ,nors pats skonis buvo visai nieko .Aš irgi suskintus palaikiau kelias dienas ,tai nepasakyčiau ,jog ilgai reikėjo garint, bet nepavyko padažo padaryt vientisesnio, ar jūs smulkinat blenderiu?
Naudoju virtuvinio kombaino kokteilinę.
QUOTE(saintlina @ 2012 01 27, 12:22)
o man visai patiko Polfast. Pas mane pradėjo raudonuot vistik pirmieji, nors ir visai nedaug aplenkė kitus. Bet pomidorai gražūs, skanūs, augalai tvirti. Bent kelis auginsiu ir šiemet.
anksciau uz betaliuxus?
Papildyta:
o situ nieks neauginot?
QUOTE(Dzhine @ 2012 01 27, 12:54)
Saintlina, itariu, kad ir bulvių plokštainis krosnies gamybos būna fantastiškas...
Paaiškinkite, Agrimatco sėklas tik dideliais kiekiais parduoda?
Papildyta:
Naudoju virtuvinio kombaino kokteilinę.
Paaiškinkite, Agrimatco sėklas tik dideliais kiekiais parduoda?
Papildyta:
Naudoju virtuvinio kombaino kokteilinę.
ugu Kad net ir sriubos man skanesnes ant krosnies virtos..
Agrimatco parduoda po 1000 vnt. Bet kai kurias ju seklas mazais kiekiais gali isigyti tam puslapy, kur Loreto, Nemere ir pan. 'Jusu darzui' vadinasi, berods. Darbe nabagas kompas, nesigauna nuorodos paieskot ir idet.
O as blenderi naudoju tam tikslui. Na, bet tiesa pasakius, man kecupo konsistencija vistiek nesigauna lygiai tokia kaip parduotuvinio. Bet neimu i galva, labai einamas ir taip.
Papildyta:
QUOTE(Feniksas45 @ 2012 01 27, 12:46)
ale ir man atrodė, jog arawak kažkoks sausas ir derlius negausus ,nors pats skonis buvo visai nieko .
derejo jie pas mane tikrai gerai. Nei kiek neblogiau uz Corazonus (o ir siaip jie panasus )
QUOTE(Dzhine @ 2012 01 27, 12:43)
Bet vis tiek norėtųsi atrast ir hibridą
QUOTE(Dzhine @ 2012 01 27, 13:17)
Tai reiškia jau radai ar dar maža? Pasisėk visas tas sėklas esančias pakelyje, iš surinkto derliaus išeis mažiausiai 100 ltr pomidorų padažo....