Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(Jurzole @ 2012 01 17, 14:15)
Egoistiskai apsidziaugiau, kad ne as viena nemoku  blush2.gif  biggrin.gif Uzvakar jau net norejau klausti, gal kas galetu trumpai paaiskinti, kaip tuos koliazus lipint... ax.gif Ta prasme, kelias nuotraukas sukelti i viena nauja faila jau ismokau, bet niekaip nesuprantu, kaip pasirinkti to tuscio failo formata/dydi, kad visos individualios nuotraukos isliktu "teisingo" formato? Apskaiciuoti ta dydi kazkaip, pagal atskiru nuotrauku dydi? Ar pasirinkti didesni, o paskui karpyti? Man niekaip nedaeina  blink.gif

aš spaudžiu ctrl+N, pasirenku ryškiai didesnį baltą lapą, sudedu nuotraukas, ir nukerpu po toko nereikia:)
Atsakyti
Ieva, koks mielas tavo meskiukas sniegyne bigsmile.gif wub.gif Bet sniego pas jus daugiau nei pas mus smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Gintarija86 @ 2012 01 17, 14:19)
Ieva, koks mielas tavo meskiukas sniegyne  bigsmile.gif  wub.gif  Bet sniego pas jus daugiau nei pas mus smile.gif

Gal taip tik atrodo,nes niekas cia nevaiksto,nevaziuoja ir nevalo lotuliukas.gif Aciu mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Jurzole @ 2012 01 17, 14:17)
Egoistiskai apsidziaugiau, kad ne as viena nemoku  blush2.gif  biggrin.gif Uzvakar jau net norejau klausti, gal kas galetu trumpai paaiskinti, kaip tuos koliazus lipint... ax.gif Ta prasme, kelias nuotraukas sukelti i viena nauja faila jau ismokau, bet niekaip nesuprantu, kaip pasirinkti to tuscio failo formata/dydi, kad visos individualios nuotraukos isliktu "teisingo" formato? Apskaiciuoti ta dydi kazkaip, pagal atskiru nuotrauku dydi? Ar pasirinkti didesni, o paskui karpyti? Man niekaip nedaeina  blink.gif
Man dar dvieju nuotrauku truksta (2 kart po 3 turi buti). Rankinis man ruzavas atrodo. Ir Cloudy prie dirbtinio apsvietimo ne i tema.

aš nė to nemoku, todėl kelias į koliažų žaidimą man užkirstas biggrin.gif t.y. užsikirtus jį esu pati.
Atsakyti
aš pasuoju su koliažu žaidimu smile.gif būsiu nemadinga, ir pasakysiu, kad neįdomus man tas žaidimas, kiek dalyvavau, neužkabino nė karto blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(suprara @ 2012 01 17, 12:39)
o 3ND reikia keisti tik F reiksme, iso keisti nereikia? As suprantu, kad keiciant F reiksme  kuo ji mazesne tuo suliejimas fono didesnis, kuo didesnis skaicius tuo fonas maziau pasiliejes gaunasi, gal per mazus reiksmiu skirtumus pasiemiau, kad ND netinka..

teisingai supranti. bet kuo didesnis f (pvz f11), tuo nuotrauka gaunasi tamsesne (mazhiau shviesos patenka), o tam padeda ISO, kuri reikia kelti tokiu atveju.

paluri - kaip verti i jb? dirbi su ps ar lr? papasakok kaip verti, jeigu reikia, galiu pasakyti kaip darau as, gal pravers patarimai.
o cia siaip, diskusijai, kodel skaitmena grazhiau uz juosta? butent kuo?
QUOTE(Zirzė @ 2012 01 17, 13:47)
na labai idomus darbelis, ilgai tyrinejau, kol suvokiau,kas ir kaip, saunuole thumbup.gif
aha,ir man galbut noretusi, kad zibintas butu ausktesnis, bet, hmm, reiktu kazka komponuoti ilgai rolleyes.gif

as tyrinejau bet nesuvokiau. idomus, bet man per daug melsvas, o viduj puodelio "tas kazhkas" (kaip supratau zhvake) atrodo, kaip priklijuota su ps, nes itin ryshku ir tamsu lyginant su visuma.
QUOTE(neiste @ 2012 01 17, 14:11)
einu miegoti su mintim "Uo jau beveik Volkova biggrin.gif ", o ryte atsikelus ziuriu ka cia prisidirbau..Veidai kaip is sarvojimo sales, spalvu arba nera, arba per ryskios..Ir daznai taip..

bet smagu, kad motyvacija yra ir objektyviai ziuri i viska, visdelto fokuso ir shviesos atsiradimas yra stiprus background'as wink.gif man patinka, kai zmones moka ivertint tai, kas teigiama. o ir kritika tavo sau linxma biggrin.gif
QUOTE(erikamaja @ 2012 01 17, 14:53)
Pėdų, kojų temai smile.gif

man siek tiek galvytes truksta, na kad daugiaumatytusi skrybelaite.
QUOTE(Ievukis @ 2012 01 17, 15:09)
Sveikos cioces.Linksmai gyvenat ziuriu.

Labuka!! pradingele. pasiilgau tavo postu, nuotrauku, plepalu ir Taves pacios smile.gif davai grizhk. o "doctor who" - cia same problems pas dauguma, kazhkaip praeisim tuos keistus etapus kartu hehe.
QUOTE(Svajonė mūsų @ 2012 01 17, 15:26)
aš pasuoju su koliažu žaidimu  smile.gif  būsiu nemadinga, ir pasakysiu, kad neįdomus man tas žaidimas, kiek dalyvavau, neužkabino nė karto  blush2.gif

ir mane ne. drinks_cheers.gif nu nebent pasibandyt su tuom zmogum, kurio nuotraukos tau artimos, na kaip Erika ir Loreta/Ruta. tada gal ir gimtu kazhkas idomaus.
Atsakyti
Na ir tempai... jau 5 puslapiai smile.gif

Apturejau vel trumpa FS, patarkavimui blush2.gif

user posted image

user posted image
Atsakyti
QUOTE(paluri @ 2012 01 17, 14:33)
Na ir tempai... jau 5 puslapiai  smile.gif

Apturejau vel trumpa FS, patarkavimui  blush2.gif

aij, sakau,kad blogai.. fukusuot išmokai, eksponuot išmokai, dabar laikas įdomesnių kampų pradėt ieškot smile.gif

pirmoji- kaip stovi taip fotografuoji.. juk ne pasinės nuotraukos žmogus pas tave turbūt atėjo..

antroji- visiškai nenatūrali poza

abejose rankos nukapotos per bet kur.. galūnes reikia sužiūrėti smile.gif
Papildyta:
QUOTE(erikamaja @ 2012 01 17, 13:53)
Pėdų, kojų temai smile.gif

savam stiliuje smile.gif kaip visada lengvai ir saldžiai rolleyes.gif tik man nuotraukos viršus per sunkus, netinka ten tas dryžuotas apsiaustas, skarelė, ar kas ten bebūtų smile.gif
Atsakyti
QUOTE(paluri @ 2012 01 17, 14:33)
Na ir tempai... jau 5 puslapiai  smile.gif

Apturejau vel trumpa FS, patarkavimui  blush2.gif

*****, pažaisk su chna išdažytom rankom ir šviesa, nebijok prieit arčiau žmogaus, paprašyk, kad pašoktų, kad gamintų maistą, kad dirbtų rankomis. nes dabar tai eilinės kokybiškos foto, o juk tos detalės, jos gali iškinkyt, net pavydas sujamė, nu biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sayonara: 17 sausio 2012 - 14:48
QUOTE(Ievukis @ 2012 01 17, 14:09)
Leidziu sumalt i miltus mirksiukas.gif Zinau kad vaika reikejo tupdyt desiniau,ale gavosi kaip gavosi doh.gif

šeimos albumui net labai liuks 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(erikamaja @ 2012 01 17, 14:53)
O su puodukais tai unsure.gif oho, nemaniau, kad bus taip sunku unsure.gif , pridariau krūvą foto, o parodyt puoduko neturiu schmoll.gif

bet as irgi, va vis rezgu minti, rezgu rezgu, na bet neissirezga niekas. Kai tik uzsirasiau i zaidima,maniau,kad tikrai bus lengviau doh.gif

QUOTE(Ievukis @ 2012 01 17, 15:09)
i Zinau kad vaika reikejo tupdyt desiniau,ale gavosi kaip gavosi doh.gif

miela nuotrauka rolleyes.gif

QUOTE(Whatever? @ 2012 01 17, 15:14)
Dedu savo WB smile.gif
.

truksta dar nuotrauka prie naturalaus apsvietimo smile.gif

QUOTE(Jurzole @ 2012 01 17, 15:17)

ogi labai paprastai, atsidarau nauja lapa (file-->new) ten pasirenku matmenis (jeigu lipdau dvi vertikalias foto, tai abieju bus aukstis 900,plotis 600 px) atitinkamai ir apskaiciuoju naujojo tuscio lapo matmenis - auktis 920px (20 dadedu dar jeigu noriu,kad liktu is virsaus ir apacios po krasteli, jeigu ne,tuomet 900px) ir plotis (1230px su tarpeliais,arba 1200 be tarpeliu), paskui atitinkamai susimazinu nuotraukas (t.y. aukstis 900px, plotis 600), jas pazymiu ctrl+A,paskui kopojuoju ctrl+C ir pastinu i nauja lapa ctrl+V rolleyes.gif su rodiklyte sunesioju i vietas, dar paziuriu kur geriau jos ziurisi ir visas darbas rolleyes.gif

QUOTE(Svajonė mūsų @ 2012 01 17, 15:26)
aš pasuoju su koliažu žaidimu  smile.gif  būsiu nemadinga, ir pasakysiu, kad neįdomus man tas žaidimas, kiek dalyvavau, neužkabino nė karto  blush2.gif

as po praeito karto sakaiu,jau gana, nebedalyvausiu, bet ir vel noriu biggrin.gif

QUOTE(paluri @ 2012 01 17, 15:33)

Apturejau vel trumpa FS, patarkavimui 

o...si karta jau ir nuotaika smagesne modeliuko veide mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Svajonė mūsų @ 2012 01 17, 19:15)
aij, sakau,kad blogai.. fukusuot išmokai, eksponuot išmokai, dabar laikas įdomesnių kampų pradėt ieškot smile.gif

pirmoji- kaip stovi taip fotografuoji.. juk ne pasinės nuotraukos žmogus pas tave turbūt atėjo..

antroji- visiškai nenatūrali poza

abejose rankos nukapotos per bet kur.. galūnes reikia sužiūrėti smile.gif

Aciu uz pastabas. Bent jau smagu, kad fokusas nenusokes smile.gif
Dabar reikia ismokti kaip atpalaiduoti zmones... Visi priprate atsistoti i fotkintis... Antrojoj bandem pozuoti, gavosi nenaturaliai sad.gif Pirmaja apkirpau, nepatiko poza... Originalas cia Ir dar kitas dalykas su ja buvo tai, kad labai skubejo. Dirba 7 dienas per savaite, turejo 2val papietauti, pailseti ir pasiruosti FS, po 15 min jau pradejo skambeti telefonas, kad greiciau ateitu dirbti...
Atsakyti