QUOTE(chiquitka @ 2012 01 21, 16:09)
Tiksla sau pasistaciau siai kelionei tik viena - NEatvezti is jos milijono niekam neidomiu nuotrauku apie nieka, tokiu kokias atsivezdavau iki siol.
Ir aciu labai uz patarima Mane labai kelionese stebindavo japonai ar kinai (nelabai ju skiriu ), kurie viska mato tik pro fotiko objektyva, nu neatitraukia jie akiu nei sekundei Atrodo, kad sali kuria aplanko pirma karta jie mato namie nuotraukas beziuredami
Ir aciu labai uz patarima Mane labai kelionese stebindavo japonai ar kinai (nelabai ju skiriu ), kurie viska mato tik pro fotiko objektyva, nu neatitraukia jie akiu nei sekundei Atrodo, kad sali kuria aplanko pirma karta jie mato namie nuotraukas beziuredami
kelionės fotografija, kaip atskira religija. Man tarkim kelionių fotografija truputėlį ir nuobodi.
Kai su šeima keliaujam, fotografuoju vietas, kuriose lankėmės, galbūt labai skanią kavą ar super didelę ledų porciją, drugelį, kuris nutūpė ant sūnaus nugaros, patikusią skulptūra, keistus augalus, šeimą prie įvairių pastatų ir t.t. Tokios kelioniės foto yra įdomios man, nes visas jas sudėliojam į vieną knygą ir kasmet atsispausdinam. Jei nesudėčiau tų smulkių detalių, prisiminimai apie juos galbūt išnyktų, o dabar pavarčius knygelę atgimsta. Bet, tokios, mūsų šeimos knygelės, tikiu būtų labai nuobodžios kitiems.
Fotografuok taip ir tokias foto, kad tau būtų smagu prisiminti, kad jos atspindėtų tai kur jūs buvot, ką jus matėt.
Nusiųsk n žmonių į tą pačią vietą, paprašyk visų fotografuoti ir atvež tau skirtingas foto. Bus klausiančių, ten toje vietoje? Nemačiau. Nes visi kreipiam dėmesį į skirtingus dalykus, skirtingas detales. Fiksuojam tai, kas mums įdomu. Tą linkiu ir tau daryti, juolab, smagiai pailsėti Svarbiausia iki važiavimo pažinti savo fotoaparatą, kaip jis veikia. Ir neužsiciklinti, neužsibrėžti tikslo, parsivežti šedevrų. Neatsipalaiduosi, tai nei šalies nepamatysi, nei pailsėsi, nei foto turėsi, kad ir ne šedevrinių Fotografuok ir mėgaukis.