Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(chiquitka @ 2012 01 21, 16:09)
Tiksla sau pasistaciau siai kelionei tik viena - NEatvezti is jos milijono niekam neidomiu nuotrauku apie nieka, tokiu kokias atsivezdavau iki siol.
Ir aciu labai uz patarima  4u.gif  Mane labai kelionese stebindavo japonai ar kinai (nelabai ju skiriu  blush2.gif), kurie viska mato tik pro fotiko objektyva, nu neatitraukia jie akiu nei sekundei  doh.gif  Atrodo, kad sali kuria aplanko pirma karta jie mato namie nuotraukas beziuredami  biggrin.gif

kelionės fotografija, kaip atskira religija. Man tarkim kelionių fotografija truputėlį ir nuobodi.
Kai su šeima keliaujam, fotografuoju vietas, kuriose lankėmės, galbūt labai skanią kavą ar super didelę ledų porciją, drugelį, kuris nutūpė ant sūnaus nugaros, patikusią skulptūra, keistus augalus, šeimą prie įvairių pastatų ir t.t. Tokios kelioniės foto yra įdomios man, nes visas jas sudėliojam į vieną knygą ir kasmet atsispausdinam. Jei nesudėčiau tų smulkių detalių, prisiminimai apie juos galbūt išnyktų, o dabar pavarčius knygelę atgimsta. Bet, tokios, mūsų šeimos knygelės, tikiu būtų labai nuobodžios kitiems.
Fotografuok taip ir tokias foto, kad tau būtų smagu prisiminti, kad jos atspindėtų tai kur jūs buvot, ką jus matėt.
Nusiųsk n žmonių į tą pačią vietą, paprašyk visų fotografuoti ir atvež tau skirtingas foto. Bus klausiančių, ten toje vietoje? Nemačiau. Nes visi kreipiam dėmesį į skirtingus dalykus, skirtingas detales. Fiksuojam tai, kas mums įdomu. Tą linkiu ir tau daryti, juolab, smagiai pailsėti smile.gif Svarbiausia iki važiavimo pažinti savo fotoaparatą, kaip jis veikia. Ir neužsiciklinti, neužsibrėžti tikslo, parsivežti šedevrų. Neatsipalaiduosi, tai nei šalies nepamatysi, nei pailsėsi, nei foto turėsi, kad ir ne šedevrinių smile.gif Fotografuok ir mėgaukis.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Yvette: 21 sausio 2012 - 15:40
Sveikos,
pagaliau sulaukiau savaitgalio, kai galima fotografuoti normalioje dienos šviesoje ir pabandyti namų darbus atlikti.
Pristatau smile.gif Atlikta su Canon 600d ir 50 mm objektyvu.
1 ND - fokusavimas
user posted image
user posted image
user posted image
2 ND - diafragmos keitimas
f=2
user posted image
f=8
user posted image
f=16
user posted image
ND4 - "zoomas"kojomis
user posted image

user posted image

user posted image

Papildyta:

Ir ND pratęsimas ax.gif

ND5 - dienos šviesoje
Auto
user posted image
Shadow
user posted image
Custom
user posted image

ND5 - lempos šviesoje
Auto
user posted image
Tungsten light
user posted image
Custom
user posted image

keistai kažkaip iš Picasa sukėliojo foto g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mamyte_Saule: 21 sausio 2012 - 15:43
QUOTE(chiquitka @ 2012 01 21, 15:09)
* Man tai arbatos su sausainukais biggrin.gif Bet tai kiek kruopstumo reikejo puodeli is arbatos lapelio sudeliot?  blink.gif  thumbup.gif Patiko ideja, bet pagrindo spalvos nepatiko, nelabai tarpusavy dera mano akiai 4u.gif

** Keliauju i viena is Kanaru Salu - Fuerteventura. Uoleta sala su daug smelio ir juros, kiek zinau.

* Aciu. Pagrindo spalvos ir man, kuo toliau ziuriu, tuo maziau patinka... ko gero, reikejo tiesiog naudoti stala kaip pagrinda, nors jis ir tamsus, bet spalvos nors butu dereje tarpusavy. Bet jau turbut nebeturesiu kantrybes is naujo sudelioti ta puodeli is arbatzoliu - ir taip pabaigoj jau rankos drebeti pradejo... doh.gif biggrin.gif

** Faina bigsmile.gif Fuerteventura - puiki sala, ypac jei myli gamta. Siaureje - nuostabus vulkaniniai kalnai, pietuose - balto smelio papludimiai. Noreciau ten dar sugrizti kada. Ir pafotografuoti irgi... ax.gif

QUOTE(Whatever? @ 2012 01 21, 15:21)
Rodausi ND Nr 4 smile.gif , nes 3 nepadarysiu , neturiu siuo metu zoominancio objektyvo  ax.gif

Labai gerai 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Jurzole: 21 sausio 2012 - 15:46
Mamyte Saule, sveika prisijungusi.
Atsakyti
QUOTE(Mamyte_Saule @ 2012 01 21, 16:44)
Sveikos,
pagaliau sulaukiau savaitgalio, kai galima fotografuoti normalioje dienos šviesoje i

na sakyčiau-šaunuolė, mano galva gerai smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Mamyte_Saule @ 2012 01 21, 15:44)
Sveikos,
pagaliau sulaukiau savaitgalio, kai galima fotografuoti normalioje dienos šviesoje ir pabandyti namų darbus atlikti.
Pristatau smile.gif Atlikta su Canon 600d ir 50 mm objektyvu.

Smagu, dar viena naujoke 4u.gif

ND1, ND4 ir ND5 - gerai. (Nors fona ND4 nelabai tinkama pasirinkai). ND2 as neuzskaityciau, nes praktiskai nematau skirtumo tarp antros ir trecios nuotraukos.
Atsakyti
QUOTE(Yvette @ 2012 01 21, 15:39)
kelionės fotografija, kaip atskira religija.

Aciu labai uz toki issamu posta ir tokius saunius palinkejimus 4u.gif
Mano beda, kaip dabar pati matau buvo tai, kad netgi tu dalyku kurie galetu man kazka primint nesugebejau iamzinti taip, kad plustu prisiminimai, jaustusi skonis... Ziurint i nuotraukas visa laika tik pagalvoju ant kiek realybei buvo graziau/smagiau/skaniau ir ant kiek nesugebejau to perteikti. O daugybe nuotrauku ir tokiu, kad pati nelabai suprantu ka norejau parodyt doh.gif
Na bet tikiuosi kad zingsnis i prieki yra tai kad supratau savo klaidas. Atsirado kitoks poziuris i pacia fotografija...
QUOTE(Jurzole @ 2012 01 21, 15:46)
* Bet jau turbut nebeturesiu kantrybes is naujo sudelioti ta puodeli is arbatzoliu - ir taip pabaigoj jau rankos drebeti pradejo...  doh.gif  biggrin.gif
** Faina  bigsmile.gif Fuerteventura - puiki sala, ypac jei myli gamta. Siaureje - nuostabus vulkaniniai kalnai, pietuose - balto smelio papludimiai.

*Tikiu, kad antra karta tokiam zygdarbiui ryztis sunku biggrin.gif
** bigsmile.gif Gal kokiu vietu butinai lankytinu gali papasakot? (labai tikiuosi, kad nieko tokio, kad kreipiuosi TU blush2.gif)

Vakar bandziau fotografuot vandens lasus. Labai patiko thumbup.gif Tik fona nelabai gera pasirinkus buvau. Siandien zadu pratest, kai fotikas pasikraus bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo chiquitka: 21 sausio 2012 - 16:11
QUOTE(Jurzole @ 2012 01 21, 17:05)
Smagu, dar viena naujoke  4u.gif

ND1, ND4 ir ND5 - gerai. (Nors fona ND4 nelabai tinkama pasirinkai). ND2 as neuzskaityciau, nes praktiskai nematau skirtumo tarp  antros ir trecios nuotraukos.

matosi skirtumėlis, nors ir labai nedidelis 4u.gif Jei pati mamytė saulė suprato šio ND esmę- 4u.gif tai viskas tvarkoj smile.gif
Atsakyti
QUOTE(mamagute @ 2012 01 21, 17:11)
matosi skirtumėlis, nors ir labai nedidelis 4u.gif Jei pati mamytė saulė suprato šio ND esmę-  4u.gif tai viskas tvarkoj smile.gif

aš irgi matau skirtumą, ant Beatosknygos kairėje matosi, ant rankų tad jei suprato, galima užskaityti.
Atsakyti
Gal sitaip geriau? unsure.gif Ar eit is naujo deliot arbatzoliu puodelio? doh.gif

(Atsiprasau, bet istryniau sita nuotrauka is Flickr - nepatiko ji man galu gale. Pamoka - nereikia nieko paskubom keisti ir rodyti blush2.gif )

QUOTE(chiquitka @ 2012 01 21, 16:08)
**  bigsmile.gif Gal kokiu vietu butinai lankytinu gali papasakot? (labai tikiuosi, kad nieko tokio, kad kreipiuosi TU  blush2.gif)

Cia visi savi, jusuotis nereikia mirksiukas.gif Parasysiu i AZ apie Fuerte.

QUOTE(mamagute @ 2012 01 21, 16:11)
matosi skirtumėlis, nors ir labai nedidelis 4u.gif Jei pati mamytė saulė suprato šio ND esmę-  4u.gif tai viskas tvarkoj smile.gif

Aha, tikrai, kai zinai, kur ziureti, tai matosi skirtumas. Na tada ir as nebusiu ragana, uzskaitysiu biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Jurzole: 21 sausio 2012 - 16:59
QUOTE(Jurzole @ 2012 01 21, 17:19)
Gal sitaip geriau?  unsure.gif Ar eit is naujo deliot arbatzoliu puodelio?  doh.gif

fainuolis puodelis iš arbatžolių bigsmile.gif Bet fonas man visur per tamsus 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(mamagute @ 2012 01 21, 16:30)
fainuolis puodelis iš arbatžolių bigsmile.gif Bet fonas man visur per tamsus 4u.gif

Pati nuotrauka per tamsi, ar fonas objektams per tamsus? Kad antroji nuotrauka per tamsi, sutinku, o fonas man dabar lyg gerai atrodo... g.gif
Atsakyti