Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(erikamaja @ 2012 01 17, 13:53)
Pėdų, kojų temai smile.gif

Man su Rūta baisiai gera žaist. Su Loreta mums limpa. O va galvoju jei say gautų mano foto...jaučiu sunkesnės užduoties ir sugalvot neįmanoma būtų biggrin.gif

jau flickr užlaikinau biggrin.gif gražiai wub.gif

bet tame ir iššūkis...visuose koliažų žaidimuose pasitaikė porų, kurioms nesilipdė koliažas, na bet ką darysi... vis tiek sudalyvauti įdomu

Tai paleidžiu sąrašiuką koliažų žaidimui:

gotte
zirze
Atsakyti
QUOTE(Svajonė mūsų @ 2012 01 17, 14:54)
gerai smile.gif

o kaip dėl antro ND? man ten kažkas neaišku su pirmom 2 foto.. tikrai nesumaišei?

Nu tikrai ne,pirmiausia dariau ND 2 su kamuoliuku,tada trečioje foto fokusas buvo ne į pati kamuoliuka o į stulpą ant kurio jis yra,daugiau viskas buvo gerai,dabar perdariau su šiuo indu,kaip ir viskas gerai mano akimis,gal dėl to neaisku kad diafragma mažai skiriasi? g.gif Nebekamuokit manes biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(gladiole @ 2012 01 17, 12:56)
Sveikos,
Nd 2

man tiesiog keista, kodėl prie F8 labiau fonas išsiliejęs nei prie F4.5... nes turėtų būti atvirkščiai smile.gif

aij nea, viskas gerai, sorrrrrrrrrryyyyyyyyyyyy blush2.gif ax.gif 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Svajonė mūsų: 17 sausio 2012 - 14:03
o kai paleidziamas naujas zaidimas, tai vadinasi senasis jau baigesi? ar kaip cia viskas vyksta? biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Aistulle: 17 sausio 2012 - 14:08
Labas smile.gif
Aciu dar karta uz komentarus mano puodeliui smile.gif
PAtiko ir NinaAtinos ir Aistes puodeliai smile.gif Idomu pamatyti bus, kaip toliau bus vaizduojami puodeliai smile.gif
Patiko merginu koliazai bigsmile.gif
Erikamaja, man tai labai faina tavo foto koju zaidimui bigsmile.gif

Daug nuotrauku prideta buvo, nebeatsimenu visu su savo trumpa atmintim doh.gif

LEkiu siandiena grazintis pas kirpeja, tai ir mintis savo nesciosios auto pradejau generuoti biggrin.gif tik idomu kaip gausis.. biggrin.gif gal pavyks su PS didelius savo zandus uzmaskuoti biggrin.gif

Rasausi ir as i koliazu zaidima smile.gif matydavau, kad vyksta, bet dar ne kartonezaidziau smile.gif

QUOTE(gotte @ 2012 01 17, 14:00)
Tai paleidžiu sąrašiuką koliažų žaidimui:

gotte
zirze
Gintarija

Atsakyti
QUOTE(antajo @ 2012 01 17, 13:48)
davai imk mane... as stengiuosi biggrin.gif

imu, kada pribūsi? biggrin.gif
beje, mano pažadas šiemet gali netyčia ir išsipildyt, vot tongue.gif

QUOTE(erikamaja @ 2012 01 17, 13:53)
O su puodukais tai unsure.gif oho, nemaniau, kad bus taip sunku unsure.gif , pridariau krūvą foto, o parodyt puoduko neturiu schmoll.gif
Kažkaip kai pasiūliau PUODUKĄ, vis galvoje sukosi Kosto Smorigino daina apie užtrauktuką, vis galvojau kodėl žmonės kalbasi su užtrauktukais, puodukais...kas tai vienatvė... Todėl prie puodelio mačiau vienišą mokytoją besikalbančią su kavos puodeliu, svajojančią ištrūkti...apsinuoginti ir skristi...
Kūriau personažą, bet matyt užsižaidžiau, puoduko nebeliko biggrin.gif
Bet užtai pasidriau foto, kuo labai džiaugiuos nes jose pamačiau kokia esu panaši į mamą biggrin.gif , nors visada maniau esanti tėčio vaikas.
Linkėjimai Mamai!!!
Dėl koliažų, manau žaiskim.
Tiesa supratau, kad geriausi koliažai sulimpa, kai pažįsti žmogų su kurio foto žaidi.
Man su Rūta baisiai gera žaist. Su Loreta mums limpa. O va galvoju jei say gautų mano foto...jaučiu sunkesnės užduoties ir sugalvot neįmanoma būtų biggrin.gif
Linkėjimai visoms!!!

mes juk nebendraujame už temos ribų, o ir temoje nelabai; gyvai matėmės du kartus, vieną govėdoj žmonių ir kitą govėdoj žmonių. aš, pvz., Tavęs nepažįstu ir akivaizdu, kad neturiu galimybių pajusti, kas Tu per ragana, Tu - irgi. cool.gif Tuo tarpu aišku, kad su Rūta ir Loreta Tu bendrauji, tai nesistebėk, kad su jom ir koliažus gera daryti, juk su jom TODĖL ir bendrauji, kad .. bendraujasi.. yra bendrumų, panašumų, sielos brolystė ir kt. Tai ir kūrybiniai projektai su jom einasi darniai, sklandžiai, juk už temos ribų greičiausiai dalinatės idėjomis, pastebėjimais, informacija, nuotraukomis, emocijomis, įkvėpimu ir t.t.
aš jeigu su kuo itin artimai bendraučiau, tai, esant reikalui, neabejoju, kad koliažai būtų pypiec biggrin.gif ypač jeigu aš mokėčiau juos daryti biggrin.gif taip taip, aš nemoku koliažų sudėt.. visai nesenai išmokau sluoksnius su PS sulipdyt, kai reikėjo dainą iliustruot biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Svajonė mūsų @ 2012 01 17, 15:03)
man tiesiog keista, kodėl prie F8 labiau fonas išsiliejęs nei prie F4.5... nes turėtų būti atvirkščiai smile.gif

aij nea, viskas gerai, sorrrrrrrrrryyyyyyyyyyyy  blush2.gif  ax.gif  4u.gif

Nu galvoju gal jau man kazkas negerai biggrin.gif mirksiukas.gif
O aš va dar ir su PS visiškai nedraugauju,reiks dar daug ką išmokti. ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo gladiole: 17 sausio 2012 - 14:12
QUOTE(Zirzė @ 2012 01 16, 21:50)
senai kazka dejau smile.gif buvau sivakar islindus laukan rolleyes.gif

Labai mielai ziurisi tas suoliukas smile.gif

QUOTE(Yvette @ 2012 01 16, 22:28)
Su Erika sumeistravom koliažą
"Music is the key"

Kaip visada, puikiai... smile.gif

QUOTE(Maggie @ 2012 01 17, 10:19)
pvz? as isigijau (cia ta pati knyga "Fotografo akis" ane?), bet man neprilipo. zinoma, as jos net neperskaiciau, kelis psl bandziau, bet man per mandrai ten viskas.

Aha, ta pati knyga. Kad siek tiek "mandrai" parasyta, tai sutikciau, jei kalbos maniera turi omeny. As ja skaitau angliskai, ir vakar pagalvojau, kad beveik noreciau vertimo (nors siaip jau anglu kalba seniai skaitau be problemu). Kartais po kelis kartus ta pati sakini turiu skaityti, kol suprantu, ka norima juo pasakyti. Bet suletinus tempa, visai gerai einasi. O tie visi "atradimai" tai labai elementarus, bet gal tuo ir idomus - pvz. kodel kvadratinis formatas mazai kam tinkamas, kodel peizazai gerai ziurisi panoraminiu formatu, kodel intuityviai norisi pagrindini nuotraukos objekta pastumti zemiau kadre, o ne atvirksciai. Ir t.t. (As dar tik pirma skyriu perskaiciau ax.gif ) Na man tiesiog patinka, kai visokios teorines "dogmos" paaiskinamos is sveiko proto poziciju smile.gif

QUOTE(Aistulle @ 2012 01 17, 12:04)
Galiu parodyti tokia foto su puodeliais. ax.gif
Sušilti galima ne tik prie puodelio karštos arbatos.  smile.gif

Na irgi labai fainai smile.gif

QUOTE(Ka @ 2012 01 17, 13:41)
Trečią foto daryčiau 3x2 formatu. Nes dabar nei kvadratas, nei kitas teisingas formatas.  smile.gif

O kas yra "teisingas" formatas? g.gif Cia as Freeman'o itakoje tokius sventvagisus klausimus uzdavineju biggrin.gif Vat labai nustebau perskaiciusi, kad nera jokiu itikinamu priezasciu, kodel reiketu naudoti 3x2, o ne 4x3 formata - tai tiesiog atsitiktinumas, kad buvo pasirinktas toks, o ne kitoks (tiksliau, perimtas is 35 mm juosteles). Ir kad vertikalus kadrai dazniausiai geriau ziurisi 4x3 formatu, o ne 3x2. Taciau joks save gerbiantis "rimtas" fotografas nesirinks 4x3, kad neduokdie nebutu palaikytas nieko neismananciu megeju biggrin.gif Velgi, man tiesiog patinka toks ne per daug rimtas poziuris i taisykles ax.gif smile.gif
Atsakyti
Sveikos cioces.Linksmai gyvenat ziuriu.Daug nauju zmoniu.As tai kaip ir tikejausi is ziemos tai visiskas stilis.Vienas zmogus bando mane ikvept,bet sunkiai sekasi,dulka fotikai doh.gif Mano ikvepimo terapija siuo metu yra toks serialas Doctor Who doh.gif Visai atsipo pirstai ir galvoj vejai pucia,tuscia visai.Pasiilgau jusu cioces wub.gif Vo as siandien viena tokia buitiska,nes vaikai jau foto nebeturi doh.gif Leidziu sumalt i miltus mirksiukas.gif Zinau kad vaika reikejo tupdyt desiniau,ale gavosi kaip gavosi doh.gif

user posted image

Beje Yvetes ir Erikos koliazas fantastiskas.Kazi gal ir man reiktu jungtis i zaidima g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ievukis: 17 sausio 2012 - 14:11

QUOTE(Delicious @ 2012 01 17, 12:28)
Labas,

Atitempiu 5 ND natūralioj šviesoj darytą:

gerai
Papildyta:
QUOTE(gladiole @ 2012 01 17, 11:56)

man tinka , 4u.gif
Atsakyti
Dedu savo WB smile.gif

aha, aciu Jurzolei, pameciau pora nuotrauku... einu taisyti, tai sita zinute isvis istrinu, kad neblaskytu..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Whatever?: 17 sausio 2012 - 14:23
QUOTE(sayonara @ 2012 01 17, 14:09)
aš jeigu su kuo itin artimai bendraučiau, tai, esant reikalui, neabejoju, kad koliažai būtų pypiec biggrin.gif ypač jeigu aš mokėčiau juos daryti biggrin.gif taip taip, aš nemoku koliažų sudėt..

Egoistiskai apsidziaugiau, kad ne as viena nemoku blush2.gif biggrin.gif Uzvakar jau net norejau klausti, gal kas galetu trumpai paaiskinti, kaip tuos koliazus lipint... ax.gif Ta prasme, kelias nuotraukas sukelti i viena nauja faila jau ismokau, bet niekaip nesuprantu, kaip pasirinkti to tuscio failo formata/dydi, kad visos individualios nuotraukos isliktu "teisingo" formato? Apskaiciuoti ta dydi kazkaip, pagal atskiru nuotrauku dydi? Ar pasirinkti didesni, o paskui karpyti? Man niekaip nedaeina blink.gif

QUOTE(Whatever? @ 2012 01 17, 14:14)
Dedu savo WB smile.gif
Naturaliam apsvietime Auto WB

Man dar dvieju nuotrauku truksta (2 kart po 3 turi buti). Rankinis man ruzavas atrodo. Ir Cloudy prie dirbtinio apsvietimo ne i tema.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Jurzole: 17 sausio 2012 - 14:17