Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(Svajonė mūsų @ 2012 01 19, 17:06)
čia dar sunkiau bus... ir dar daugiau klaidų bus..

Kaip sako vienas mano mylimas fotografas, "jei butu lengva, visi tai darytu" biggrin.gif Ai, as cia siaip tik pasiuliau, man atrodo, galetu visai idomus koliazas gautis, "indiskos arbatos virimo paslaptys", pvz. smile.gif Kad ir su klaidom. Klaidas gi galima pataisyti ir pasimokyti is ju...
Atsakyti
QUOTE(Jurzole @ 2012 01 19, 21:34)
Na as tai supratau, nes esu maciusi, kaip ta arbata ruosiama (labai neskani ji man buvo... cool.gif O jei ta paruosimo procesa pamegintum koliaze perteikti? Butu istorija, ir niekam nekiltu klausimu apie sarysi tarp nuotrauku.

Dar sakei, kad Picasa nuotraukas karpo. Nebutinai. Jei nuotraukos visos vienodo formato ir orientacijos, tai man rodos, nekarpo - as bent nepastebejau. Arba su PS bandyk koliaza daryti, susideliosi, kaip pati noresi (nors darbo daug daugiau).

Ir man is pradziu buvo neskani ir labai saldi, bet po truputi pripratau smile.gif Maniau procesa fotografuoti, bet pagalvojau, kad nesugebesiu ir kita problema, kad virtuve cia labai tamsi.
Galbut su vienodu formatu ir teisingu koliazo formatu, viskas gerai buna. Bet tiesa, su picasa labai greitai koliazas pasidaro.

QUOTE(Svajonė mūsų @ 2012 01 19, 21:36)
na pagalvok kažkaip gražiau pateikti.. nes dabar atrodo ten kaip patiekalas, ale kotletai su bulvių koše .. ta prasme, noriu pasakyti, jog neatrodo, jog tai arbatos ingridientai (nzn kaip teisngai tas žodis rašosi biggrin.gif)...

Paziurejau, supratau kaip reiketu daryti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Jurzole @ 2012 01 19, 17:17)
Kaip sako vienas mano mylimas fotografas, "jei butu lengva, visi tai darytu"  biggrin.gif Ai, as cia siaip tik pasiuliau, man atrodo, galetu visai idomus koliazas gautis, "indiskos arbatos virimo paslaptys", pvz.  smile.gif Kad ir su klaidom. Klaidas gi galima pataisyti ir pasimokyti is ju...

tai taip, nieko nėra neįmanomo smile.gif

aš pvz iš vis koliažų nemokų konstruot, t.y. žinau kaip su PS sudėt, bet nesigauna man , kad viskas derėtų ir pan, kieta aš čia tik paaiškint, bet pati tai nemoku biggrin.gif
Atsakyti
Maži džiugesėliai biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rG: 19 sausio 2012 - 17:42
QUOTE(rG @ 2012 01 19, 17:42)

na sveikinu thumbup.gif

kur paroda bus? koks pavadinimas? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Svajonė mūsų @ 2012 01 19, 17:44)
na sveikinu  thumbup.gif

kur paroda bus? koks pavadinimas? smile.gif

Norėjau kažką su fotofiksija ir moterim, nes pagal eilėraščius, bet dabar abejoju, nes nespėju istorijų padaryt, kai kas tik paprasti portretai. Tai dar pagalvosiu, turiu laiko mėnesiuką bigsmile.gif

Paroda, tai paprastoj vietoj biggrin.gif Lankučio bibliotekoje, trečiame aukšte (jie neturi galerijos, bet nuolat nenutrūkstamai vyksta šaunios parodos, tai gal ir faina) Gargžduose smile.gif Jaučiu, jau apsisprendžiau, akd atidarymą darysiu, nors neketinau. Tiesiog kai kurie man smegenis pamaišė, sako, tu ką, reik atidarymo šventės biggrin.gif
Vėliau gal dar kai kur bus, bet kol kas apie tai š, nes nieko rimto, tik šiaip pasikalbėjimai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rG: 19 sausio 2012 - 18:18
QUOTE(rG @ 2012 01 19, 17:42)

Kaip faina bigsmile.gif Smagaus pasiruosimo! Labai lauksiu fotoreportazo apie paroda.

Prisiminiau dabar dar, kaip vasara rodei tas nuotraukas, is kuriu viena i kalendoriu buvo atrinkta (cia gi tos pacios, su ruku pakelej, ar ne?) ir kazka dar ten pasakojai, kad nemoki peizazu fotografuoti... o man tada taip patiko tos nuotraukos. Gaila, kad daugiau tokiu neberodai.
Atsakyti
QUOTE(Avėja @ 2012 01 19, 15:26)
Dar toks klausimas iškilo tas EV, reiškiantis šviesos kiekį, tai su + bus nuotrauka šviesinama, o jei -, tai bus tamsinama? Tai tarsi šviesos balansas, jei EV = 0. Ir jis reguliuojasi keičiant ISO ir f?

Sorry už kvailą klausimą 4u.gif

Gal gali pakomentuoti?

Tai mano ND2 užsakitytas?
Atsakyti
QUOTE(Jurzole @ 2012 01 19, 18:01)
Kaip faina bigsmile.gif Smagaus pasiruosimo! Labai lauksiu fotoreportazo apie paroda.

Prisiminiau dabar dar, kaip vasara rodei tas nuotraukas, is kuriu viena i kalendoriu buvo atrinkta (cia gi tos pacios, su ruku pakelej, ar ne?) ir kazka dar ten pasakojai, kad nemoki peizazu fotografuoti... o man tada taip patiko tos nuotraukos. Gaila, kad daugiau tokiu neberodai.

Jo, su rūku.
Nežinau, ačiū, bet manau, kad nemoku. Oi kokių būna peizažų. O šiaip kol kas oras nepalankus arba laiko nėra. Dabar esu labai užimta. Bet man patinka šiaip daug kas, ko labai nepraktikuoju, tai gal kai bus daugiau laiko, bandysim 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rG: 19 sausio 2012 - 18:08
QUOTE(Avėja @ 2012 01 19, 18:01)
Tai mano ND2 užsakitytas?

Tai juk Svajone jau uzskaite. As irgi uzskaitau, jei dar vieno balso reikia smile.gif

Apie ekspozicija (EV) parasyta pirmojoj temos zinutej, pasiskaityk. Ir nuorodu ten naudingu yra.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Jurzole: 19 sausio 2012 - 18:13
čia į temą apie puodukus lotuliukas.gif

http://www.flickr.co...ble/5955550135/
Atsakyti
QUOTE(pandre @ 2012 01 19, 17:59)
Zirzes ziemos out off fokusas irgi labai gerai mano akims ziurisi..malonumas...dar norisi tolstancio zmogucio silueto (nebutina, tik kazko man jo uzsinorejo) bet kaip atviruke...mane irgi pastaruoju metu zavi visi out off focus ir visi kiti nesufokusuosti burbuliukai, blykiukai ir pns doh.gif ale su fotiku nelabai draugyste mezgu...

aciu ax.gif smagu,kad patiko

QUOTE(NinaAtina @ 2012 01 19, 18:16)
Nu va ispildei mano ideja smile.gif Bandziau ir as puodeli su sniegu, ale nieko nesigavo smile.gif

o kas nesigavo? rolleyes.gif
Atsakyti