Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(S.B.M. @ 2012 01 19, 16:35)
nu zinok man snyziai labai grazus ir fotogeniski biggrin.gif
Blin supainiojai dabar mane su tais verslo liudijimais ir individualia veikla... Induvidualios veiklos vel reikia kazka issipirkineti ar ne? As realiai noriu sutaupyt, man dzin ka ir kaip pildyti. Kaip suprantu su verslo liudijimu irgi atsizymi kuria diena gavai pajamas ir viskas... Ta diena jau atzymeta, turi dar keturias tarkim ir vel kai padirbi pasizymi.  smile.gif))

Paluri tokiam koliazui uztektu poros nuotrauku, ingridientai, o kitoje atbata su puodeliu... dabar gerai svajone rase.. per daug visko...

Nieko pirkti nereikia. Nueini ir užregistruoja. tada kovą ar kada ten, pildydama deklaraciją įrašai sumą, kurią uždirbai ir nuo jos nuskaičiuoja mokesčius, t.y. arba nuo 70 proc penkis ar kiek ten panašiai proc (uždirbi 1000, vadinasi nuo 700 penkis ar kiek ten procentų). Kaip su sodra, pasiūlyčiau nueit ir išsiaiškint, nes daug kas skirtingai kalba. Viena aišku, kad PSD mokėt nereikia, o už kažką tikrai reikia. Arba kitokią ten sistemą, kurią minėjo Svajonė, kai renki čekiukus ir neskačiuoja mokesčių nuo to ką išleidai, gali iki 70 proc. Šito tiksliai nežinau kaip veikia.

Gali užrašyti, kad uždirbai 100 litų. Gali užrašyti nulį. Gali ir 10 000, tačiau tada tikrai neapsimoka ir tada imti metams verslo liudijimą ir viskas.

O jei nori būti legali su nedidele veikla, tai tikrai individuali veikla pagal pažymą apsimoka. Jei pajamos nedidelės. va dabar deklaruosiu aš ir pažiūrėsiu ką man paskaičiuos sodra. sakė man po deklaracijos pasiskambint. galėsiu tau parašyt.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rG: 19 sausio 2012 - 16:46
QUOTE(Svajonė mūsų @ 2012 01 19, 21:10)
nu va, aš jau įsitikau, kad zoomo daugiau nenoriu.. mano svajonė buvo Pentaxo 50-135 F2.8, ir gailiuosi , kad nusipirkau.. niekaip parduot dabar negaliu.. o noriu geriau vietoj jo sigmos 85mm F1.4 ... nes kai nefotkinu su 50-tuku, užsidedu 50-135mm ir vis tiek fotkinu tik ant 135 mm dažniausiai, nes aš pamirštu, kad galima atzoomint atgal, ir vaikštau  biggrin.gif  tai nafik man zoomas, jei fixas žymiai geriau būtų, ir dar su skyle didesne
Papildyta:
na jei biri arbata, reikėjo į kokį peršviečiamą stiklinį indelį supilti, labai gražiai atrodytų smile.gif

o dėl F1.8... na nebemanyk smile.gif žiurėk, kad į ryškumo zoną papultų tiek kiek reikia smile.gif

O as dabar noreciau zoomo. Kartais norisi arciau vaizda prisitraukti smile.gif

Supratau del diafragmos. Aciu! smile.gif
Atsakyti
QUOTE(paluri @ 2012 01 19, 16:44)
Aciu! Reiketu perfotografuoti, bet jau tamsu... Pabandziau 2 nuotrauku koliaza is tu ka turiu - flikr

kaip sako- nespausk iš šš vaško smile.gif geriau sulauk rytojaus ir perfotografuok smile.gif ir aplamai nematau kokį sąryši turi tas puodukas su viršuje esančios lėkštės turiniu g.gif
Atsakyti
QUOTE(Svajonė mūsų @ 2012 01 19, 21:18)
kaip sako- nespausk iš šš vaško smile.gif geriau sulauk rytojaus ir perfotografuok smile.gif ir aplamai nematau kokį sąryši turi tas puodukas su viršuje esančios lėkštės turiniu  g.gif

Indiska arbata verdama is prieskoniu (kardamonas, gvazdikeliai, juodieji pipirai, cinamonas, imbieras), tada dedama daug juodos arbatos ir cukraus ir galiausiai pilamas pienas ir vel viskas uzverdama smile.gif Norejau tai pateikti...
Atsakyti
QUOTE(Svajonė mūsų @ 2012 01 19, 16:56)
fainas puodelis  smile.gif  bet eilės...  doh.gif

Gal cia mintis tokia, kad baltas puodelis, baltos ir eiles smile.gif
Atsakyti
Tiesa, Simona, pasižiūrėk, kiek pas tave savivaldybėj kainuoja metams verslo liudijimas, gal nedaug? Pvz pas mane pernai 500 litus kainavo (aš KLP rajone), o mieste, Klaipėdoje ar tai 1200, ar tai 1400. Skirtumas tai akivaizdus?
Jei imsiu intensyviai dirbti, tai tikrai su verslo liudijimu. O kol kas man gerai taip.
Atsakyti
Kaip miela ir svelnu S.B.M. nuotrauka thumbup.gif O mazoji S.B.M.iuke kokia meilute wub.gif labai graziai nuotraukyte apdirbta, svelniai, graziai, mergaitiskai..mmm...
Zirzes ziemos out off fokusas irgi labai gerai mano akims ziurisi..malonumas...dar norisi tolstancio zmogucio silueto (nebutina, tik kazko man jo uzsinorejo) bet kaip atviruke...mane irgi pastaruoju metu zavi visi out off focus ir visi kiti nesufokusuosti burbuliukai, blykiukai ir pns doh.gif ale su fotiku nelabai draugyste mezgu...
S.B.M. o ar kinieciai zada ispirkti Kodak kompanija? O jej, tik pradejua fotografuoti, o va bac ir numire Kodak doh.gif lotuliukas.gif O kaip tik esu visiskai suzaveta Kodak Portra juostelemis..pirkciau simtai, ale pinigu tiek neturiu doh.gif
Beje, kokios jusu megstamiausios juosteles? Ir kur perkat? Lietuvoje, ar siunciates? Na, kaip kainos 120 ir 220 juosteliu?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo pandre: 19 sausio 2012 - 17:01
QUOTE(paluri @ 2012 01 19, 17:47)
O as dabar noreciau zoomo. Kartais norisi arciau vaizda prisitraukti smile.gif

Supratau del diafragmos. Aciu! smile.gif

Ntas dabar geriau, bet kazkaip koliazui man norisi vertikaliu foto. Kitas dalykas siek tiek spalvingumas skiriasi... Zodziu lauksim rytoj tavo koliaziuko... smile.gif perfotografuoto... Ismokysim mes tave juos daryti wink.gif

Rg, nu va pasiskambinau draugei ir dar labaiu viska issiaiskinau smile.gif
Vis gi tavo variantas liuks... Reikes eiti ir man tvarkytis dokumentus wink.gif
Papildyta:
QUOTE(rG @ 2012 01 19, 17:58)
Tiesa, Simona, pasižiūrėk, kiek pas tave savivaldybėj kainuoja metams verslo liudijimas, gal nedaug? Pvz pas mane pernai 500 litus kainavo (aš KLP rajone), o mieste, Klaipėdoje ar tai 1200, ar tai 1400. Skirtumas tai akivaizdus?
Jei imsiu intensyviai dirbti, tai tikrai su verslo liudijimu. O kol kas man gerai taip.

Jo pas mus kazkur tai 1700 metams... smile.gif Mes vln mieste smile.gif

Tai kolkas tikrai neapsimoka, va kai pajamos pakyla tai tada kitas reikalas.
Atsakyti
QUOTE(paluri @ 2012 01 19, 16:52)
Indiska arbata verdama is prieskoniu (kardamonas, gvazdikeliai, juodieji pipirai, cinamonas, imbieras), tada dedama daug juodos arbatos ir cukraus ir galiausiai pilamas pienas ir vel viskas uzverdama smile.gif Norejau tai pateikti...

Na as tai supratau, nes esu maciusi, kaip ta arbata ruosiama (labai neskani ji man buvo... cool.gif O jei ta paruosimo procesa pamegintum koliaze perteikti? Butu istorija, ir niekam nekiltu klausimu apie sarysi tarp nuotrauku.

Dar sakei, kad Picasa nuotraukas karpo. Nebutinai. Jei nuotraukos visos vienodo formato ir orientacijos, tai man rodos, nekarpo - as bent nepastebejau. Arba su PS bandyk koliaza daryti, susideliosi, kaip pati noresi (nors darbo daug daugiau).
Atsakyti
QUOTE(paluri @ 2012 01 19, 16:52)

na pagalvok kažkaip gražiau pateikti.. nes dabar atrodo ten kaip patiekalas, ale kotletai su bulvių koše .. ta prasme, noriu pasakyti, jog neatrodo, jog tai arbatos ingridientai (nzn kaip teisngai tas žodis rašosi biggrin.gif)...

na tarkim čia, matosi, jog tai tikrai ingredientai, o ne kažoks patiekalas, ir nekyla jokių klausimų, žiūri į nuotrauką ir viskas aišku smile.gif

http://www.flickr.co...ams/2732829732/
http://www.flickr.co...N00/1363932767/
http://www.flickr.co...ide/6384476225/
Papildyta:
QUOTE(Jurzole @ 2012 01 19, 17:04)
Na as tai supratau, nes esu maciusi, kaip ta arbata ruosiama (labai neskani ji man buvo... cool.gif O jei ta paruosimo procesa pamegintum koliaze perteikti? Butu istorija, ir niekam nekiltu klausimu apie sarysi tarp nuotrauku.

čia dar sunkiau bus... ir dar daugiau klaidų bus..
Atsakyti
QUOTE(Zirzė @ 2012 01 19, 16:52)
mhm,Svajone jau rase, kad klaidu tai begale smile.gif
turiu dar viena ideja puodeliu zaidimui,manau kita sav sumeistrausiu ax.gif

Nu va ispildei mano ideja smile.gif Bandziau ir as puodeli su sniegu, ale nieko nesigavo smile.gif
Atsakyti
QUOTE(S.B.M. @ 2012 01 19, 21:33)
Ntas dabar geriau, bet kazkaip koliazui man norisi vertikaliu foto. Kitas dalykas siek tiek spalvingumas skiriasi... Zodziu lauksim rytoj tavo koliaziuko... smile.gif perfotografuoto... Ismokysim mes tave juos daryti wink.gif

Labai aciu uz visas pastabas. Su jumis visko galima ismokti smile.gif
Atsakyti