Dar toks klausimas iškilo tas EV, reiškiantis šviesos kiekį, tai su + bus nuotrauka šviesinama, o jei -, tai bus tamsinama? Tai tarsi šviesos balansas, jei EV = 0. Ir jis reguliuojasi keičiant ISO ir f?
Sorry už kvailą klausimą
QUOTE(Whatever? @ 2012 01 19, 15:24)
Laba diena
TUriu klausima Kada daryti su namu darbais, jei mano objektyvas- fiksuoto zidinio, be zoomo Neturiu siuo metu su zoominancio
TUriu klausima Kada daryti su namu darbais, jei mano objektyvas- fiksuoto zidinio, be zoomo Neturiu siuo metu su zoominancio
Praleisti ta viena uzduoti
QUOTE(Egzo @ 2012 01 19, 15:15)
Atnesu dar truputi spalvu i tema
dar vienas pazaidimas su apsuktu objektyvu.
dar vienas pazaidimas su apsuktu objektyvu.
Labai įdomu, o kas čia jei nepaslaptis?
QUOTE(erikamaja @ 2012 01 18, 16:14)
Gražu, labai. Norisi tik iš arčiau . Daugoka vienodo vaizdo. Ber vaizdzelis tai mmm...
Brum irgi prašė ir arčiau... A ko jūs norit iš arčiau? Šakelės su visais kristaliukais?
Iš tikrųjų vaizdelis buvo toks Bet man patiko ir horizontalus. O kadangi fotkinau vertikaliai, tai nebuvo kur toliau įlysti į krūmų tvorą
QUOTE(Idda @ 2012 01 18, 23:43)
Labas vakaras,
Man patiko koliažiukas, tik rėmelius plonesnius dėčiau
QUOTE(brumbrumai @ 2012 01 19, 11:51)
taigi traukinukai, lektuvai, plaktukai dar nuostabiau
Ei, vyrus puošia mėlynės ir randai O bernai gi maži vyrai
QUOTE(Svajonė mūsų @ 2012 01 19, 13:37)
aišku galima, nors ir dvidešimt
Tai tada veliau ikelsiu dar viena bandyma savo
QUOTE(Egzo @ 2012 01 19, 14:15)
Patinka tokios nuotraukos labai. Tai butu smagu suzinoti kaip jos daromos, jeigu tai ne paslaptis
QUOTE(S.B.M. @ 2012 01 19, 14:26)
nu va iskuiciau visus namus ir neradau fotogenisku puodeliu Jau zinau koki sekanti pirkini reikes pirkti....
kaip sausainiu uzsimaniau skani nuotrauka
QUOTE(Ka @ 2012 01 19, 15:00)
Aš pati neseniai gilinausi apie tuos dalykus. Tai su antrąja puse padarėm išvadą, kad liudijimas pigiau, o socialinės garantijos tos pačios tiek tam, tiek tam. Ar klystame?
na, verslo liudijima turint privalai pats moketi soc. draudima, is kurio kaupiasi tik pencijinis, tuo tarpu turint individualia veikla, sumokant mokescius kaupiasi tiek pencijinis, tiek ligos atveju tiek motinystes pasalpos, na cia kam tai aktualu nors istaymai pas mus keiciasi kas menesi, galbut dabar viskas kitaip
QUOTE(Svajonė mūsų @ 2012 01 19, 15:07)
nu individualią veiklą vykdant PVM gali susigražint.. techniką gali pirkt, jei nuomojamos patalpos, taip pat PVM gali susigražint.. o su verslo liudijimu man rodos negalima
bent pries 2-3m, buvo negalima tikrai, db nezinau
QUOTE(S.B.M. @ 2012 01 19, 15:15)
Uz socialines garantijas dabar pats moki papildomai,m tai kaip ir jokio skirtumo...
Pasiskambinau, tai verslo liudijima galima imti trumpiausiai 5dienom ir paskirstyti tik tom dienom, kai dirbi. tarkim per menesi turiu 5 fotosesijas tai tik uz tas dienas ir moku... Nu tai super.... man sitas variantas liuks... O suma ten gaunasi, gal nepilnai 5lt uz diena.... ir zinoma uz tas dienas privalomaji sveikatos draudima susimoket...
Pasiskambinau, tai verslo liudijima galima imti trumpiausiai 5dienom ir paskirstyti tik tom dienom, kai dirbi. tarkim per menesi turiu 5 fotosesijas tai tik uz tas dienas ir moku... Nu tai super.... man sitas variantas liuks... O suma ten gaunasi, gal nepilnai 5lt uz diena.... ir zinoma uz tas dienas privalomaji sveikatos draudima susimoket...
tai pigiau grybo tuomet
QUOTE(S.B.M. @ 2012 01 19, 15:26)
kaip svelniai
QUOTE(Avėja @ 2012 01 19, 15:27)
Labai įdomu, o kas čia jei nepaslaptis?
QUOTE(chiquitka @ 2012 01 19, 15:38)
Patinka tokios nuotraukos labai. Tai butu smagu suzinoti kaip jos daromos, jeigu tai ne paslaptis
Kai namuose taip tamsu, tenka fotografuoti tik tai, kas labai maza ir nesunku apsviesti.
Stai cia gana aiskiai viskas parodyta, tik reikia keleta priedu isigyti, kad butu galima apsukti objektyva. http://www.dpchallen...?TUTORIAL_ID=81
Isbandyta, belieka laukti pavasario ir sausiu i pieva vabaliuku medzioti.
QUOTE(S.B.M. @ 2012 01 19, 14:26)
nu va iskuiciau visus namus ir neradau fotogenisku puodeliu Jau zinau koki sekanti pirkini reikes pirkti....
Na bet vistiek pabandziau nors kazka padaryti, kad fotikas neapdulketu...
Na bet vistiek pabandziau nors kazka padaryti, kad fotikas neapdulketu...
nu gi gražu
QUOTE(Žydraakė @ 2012 01 19, 14:33)
Labai grazu! O tas ruzavumas nuo ko? Ar cia tvarkytos spalvos ar pats krumas toks i ruzavuma ar nuo apsvietimo toks efektas? Man baisiai idomu tokie dalykai dabar
QUOTE(Žydraakė @ 2012 01 19, 15:33)
Brum irgi prašė ir arčiau... A ko jūs norit iš arčiau? Šakelės su visais kristaliukais?
Iš tikrųjų vaizdelis buvo toks Bet man patiko ir horizontalus. O kadangi fotkinau vertikaliai, tai nebuvo kur toliau įlysti į krūmų tvorą
Kita karta pabandyk gal visai ne fokuse daryti... Man dabar kazkokia bliku manija... Noriu bet nedarau...
Vo einu mestrauti bliku... Bus nors kazkoks uzsiemimas....
QUOTE(Zirzė @ 2012 01 19, 15:42)
na, verslo liudijima turint privalai pats moketi soc. draudima, is kurio kaupiasi tik pencijinis, tuo tarpu turint individualia veikla, sumokant mokescius kaupiasi tiek pencijinis, tiek ligos atveju tiek motinystes pasalpos, na cia kam tai aktualu nors istaymai pas mus keiciasi kas menesi, galbut dabar viskas kitaip
tai pigiau grybo tuomet
kaip svelniai
tai pigiau grybo tuomet
kaip svelniai
SIaip labai patogu, jei esi dirbantis, tada nieko papildomai nereikia moketi...
O va del to dienu paskirstimo tai man labai liuks... Tikrai pigiau grybo gaunasi
Papildyta:
QUOTE(Svajonė mūsų @ 2012 01 19, 15:44)
nu gi gražu
Dekui Bet zinai, cia tik, kad neuzdulketi...
QUOTE(chiquitka @ 2012 01 19, 15:46)
Labai grazu! O tas ruzavumas nuo ko? Ar cia tvarkytos spalvos ar pats krumas toks i ruzavuma ar nuo apsvietimo toks efektas? Man baisiai idomu tokie dalykai dabar
Cia greiciausiai chromatines aberacijos...Objektyvo pokstai, o apdirbimas dar paryskino...
QUOTE(Egzo @ 2012 01 19, 14:43)
Kai namuose taip tamsu, tenka fotografuoti tik tai, kas labai maza ir nesunku apsviesti.
Stai cia gana aiskiai viskas parodyta, tik reikia keleta priedu isigyti, kad butu galima apsukti objektyva. http://www.dpchallen...?TUTORIAL_ID=81
kaip idomu! Labai geras budas. Kazin ar veiktu toks metodas ir su zoom objektyvu ar tik fiksas tinka? Gal zinot?
QUOTE(Žydraakė @ 2012 01 19, 15:33)
Iš tikrųjų vaizdelis buvo toks Bet man patiko ir horizontalus.
man sis variantas labiau patinka
atnesu truputi i tema ziemos
3/52