Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

Dar toks klausimas iškilo tas EV, reiškiantis šviesos kiekį, tai su + bus nuotrauka šviesinama, o jei -, tai bus tamsinama? Tai tarsi šviesos balansas, jei EV = 0. Ir jis reguliuojasi keičiant ISO ir f?

Sorry už kvailą klausimą 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Whatever? @ 2012 01 19, 15:24)
Laba diena smile.gif

TUriu klausima smile.gif Kada daryti su namu darbais, jei mano objektyvas- fiksuoto zidinio, be zoomo smile.gif Neturiu siuo metu su zoominancio ax.gif  ax.gif

Praleisti ta viena uzduoti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Egzo @ 2012 01 19, 15:15)
Atnesu dar truputi spalvu i tema  ax.gif
dar vienas pazaidimas su apsuktu objektyvu.

Labai įdomu, o kas čia jei nepaslaptis?
Atsakyti
QUOTE(erikamaja @ 2012 01 18, 16:14)
Gražu, labai. Norisi tik iš arčiau . Daugoka vienodo vaizdo. Ber vaizdzelis tai mmm...

Brum irgi prašė ir arčiau... A ko jūs norit iš arčiau? Šakelės su visais kristaliukais?
Iš tikrųjų vaizdelis buvo toks ax.gif Bet man patiko ir horizontalus. O kadangi fotkinau vertikaliai, tai nebuvo kur toliau įlysti į krūmų tvorą doh.gif
user posted image

QUOTE(Idda @ 2012 01 18, 23:43)
Labas vakaras,

Man patiko koliažiukas, tik rėmelius plonesnius dėčiau ax.gif

QUOTE(brumbrumai @ 2012 01 19, 11:51)
taigi traukinukai, lektuvai, plaktukai smile.gif dar nuostabiau biggrin.gif

Ei, vyrus puošia mėlynės ir randai lotuliukas.gif O bernai gi maži vyrai biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Svajonė mūsų @ 2012 01 19, 13:37)
aišku galima, nors ir dvidešimt  biggrin.gif

Tai tada veliau ikelsiu dar viena bandyma savo smile.gif
QUOTE(Egzo @ 2012 01 19, 14:15)
Atnesu dar truputi spalvu i tema  ax.gif
dar vienas pazaidimas su apsuktu objektyvu.

bigsmile.gif Patinka tokios nuotraukos labai. Tai butu smagu suzinoti kaip jos daromos, jeigu tai ne paslaptis 4u.gif

QUOTE(S.B.M. @ 2012 01 19, 14:26)
nu va iskuiciau visus namus ir neradau fotogenisku puodeliu smile.gif Jau zinau koki sekanti pirkini reikes pirkti....

doh.gif kaip sausainiu uzsimaniau doh.gif skani nuotrauka thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Ka @ 2012 01 19, 15:00)
Aš pati neseniai gilinausi apie tuos dalykus. Tai su antrąja puse padarėm išvadą, kad liudijimas pigiau, o socialinės garantijos tos pačios tiek tam, tiek tam.  smile.gif  Ar klystame?

na, verslo liudijima turint privalai pats moketi soc. draudima, is kurio kaupiasi tik pencijinis, tuo tarpu turint individualia veikla, sumokant mokescius kaupiasi tiek pencijinis, tiek ligos atveju tiek motinystes pasalpos, na cia kam tai aktualu rolleyes.gif nors istaymai pas mus keiciasi kas menesi, galbut dabar viskas kitaip rolleyes.gif

QUOTE(Svajonė mūsų @ 2012 01 19, 15:07)
nu individualią veiklą vykdant PVM gali susigražint.. techniką gali pirkt, jei nuomojamos patalpos, taip pat PVM gali susigražint.. o su verslo liudijimu man rodos negalima

bent pries 2-3m, buvo negalima tikrai, db nezinau rolleyes.gif

QUOTE(S.B.M. @ 2012 01 19, 15:15)
Uz socialines garantijas dabar pats moki papildomai,m tai kaip ir jokio skirtumo...
Pasiskambinau, tai verslo liudijima galima imti trumpiausiai 5dienom ir paskirstyti tik tom dienom, kai dirbi. tarkim per menesi turiu 5 fotosesijas tai tik uz tas dienas ir moku... Nu tai super.... man sitas variantas liuks... O suma ten gaunasi, gal nepilnai 5lt uz diena.... ir zinoma uz tas dienas privalomaji sveikatos draudima susimoket...  smile.gif

tai pigiau grybo tuomet drinks_cheers.gif

QUOTE(S.B.M. @ 2012 01 19, 15:26)
Na bet vistiek pabandziau nors kazka padaryti, kad fotikas neapdulketu... doh.gif

kaip svelniai rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Zirzė: 19 sausio 2012 - 14:43
QUOTE(Avėja @ 2012 01 19, 15:27)
Labai įdomu, o kas čia jei nepaslaptis?

QUOTE(chiquitka @ 2012 01 19, 15:38)
bigsmile.gif Patinka tokios nuotraukos labai. Tai butu smagu suzinoti kaip jos daromos, jeigu tai ne paslaptis  4u.gif

Kai namuose taip tamsu, tenka fotografuoti tik tai, kas labai maza ir nesunku apsviesti. smile.gif
Stai cia gana aiskiai viskas parodyta, tik reikia keleta priedu isigyti, kad butu galima apsukti objektyva. http://www.dpchallen...?TUTORIAL_ID=81

Isbandyta, belieka laukti pavasario ir sausiu i pieva vabaliuku medzioti. lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(S.B.M. @ 2012 01 19, 14:26)
nu va iskuiciau visus namus ir neradau fotogenisku puodeliu smile.gif Jau zinau koki sekanti pirkini reikes pirkti....

Na bet vistiek pabandziau nors kazka padaryti, kad fotikas neapdulketu... doh.gif

nu gi gražu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Žydraakė @ 2012 01 19, 14:33)

Labai grazu! O tas ruzavumas nuo ko? Ar cia tvarkytos spalvos ar pats krumas toks i ruzavuma ar nuo apsvietimo toks efektas? Man baisiai idomu tokie dalykai dabar g.gif blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Žydraakė @ 2012 01 19, 15:33)
Brum irgi prašė ir arčiau... A ko jūs norit iš arčiau? Šakelės su visais kristaliukais?
Iš tikrųjų vaizdelis buvo toks ax.gif Bet man patiko ir horizontalus. O kadangi fotkinau vertikaliai, tai nebuvo kur toliau įlysti į krūmų tvorą doh.gif

Man patiko koliažiukas, tik rėmelius plonesnius dėčiau ax.gif
Ei, vyrus puošia mėlynės ir randai lotuliukas.gif O bernai gi maži vyrai biggrin.gif

Kita karta pabandyk gal visai ne fokuse daryti... Man dabar kazkokia bliku manija... Noriu bet nedarau...
doh.gif Vo einu mestrauti bliku... biggrin.gif Bus nors kazkoks uzsiemimas....

QUOTE(Zirzė @ 2012 01 19, 15:42)
na, verslo liudijima turint privalai pats moketi soc. draudima, is kurio kaupiasi tik pencijinis, tuo tarpu turint individualia veikla, sumokant mokescius kaupiasi tiek pencijinis, tiek ligos atveju tiek motinystes pasalpos, na cia kam tai aktualu rolleyes.gif nors istaymai pas mus keiciasi kas menesi, galbut dabar viskas kitaip rolleyes.gif
bent pries 2-3m, buvo negalima tikrai, db nezinau rolleyes.gif
tai pigiau grybo tuomet drinks_cheers.gif
kaip svelniai rolleyes.gif

SIaip labai patogu, jei esi dirbantis, tada nieko papildomai nereikia moketi...

O va del to dienu paskirstimo tai man labai liuks... smile.gif Tikrai pigiau grybo gaunasi smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Svajonė mūsų @ 2012 01 19, 15:44)
nu gi gražu smile.gif

Dekui mirksiukas.gif Bet zinai, cia tik, kad neuzdulketi...

QUOTE(chiquitka @ 2012 01 19, 15:46)
Labai grazu! O tas ruzavumas nuo ko? Ar cia tvarkytos spalvos ar pats krumas toks i ruzavuma ar nuo apsvietimo toks efektas?  Man baisiai idomu tokie dalykai dabar  g.gif  blush2.gif

Cia greiciausiai chromatines aberacijos...Objektyvo pokstai, o apdirbimas dar paryskino...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo S.B.M.: 19 sausio 2012 - 14:50
QUOTE(Egzo @ 2012 01 19, 14:43)
Kai namuose taip tamsu, tenka fotografuoti tik tai, kas labai maza ir nesunku apsviesti. smile.gif
Stai cia gana aiskiai viskas parodyta, tik reikia keleta priedu isigyti, kad butu galima apsukti objektyva. http://www.dpchallen...?TUTORIAL_ID=81

bigsmile.gif kaip idomu! Labai geras budas. Kazin ar veiktu toks metodas ir su zoom objektyvu ar tik fiksas tinka? Gal zinot?
Atsakyti
QUOTE(Žydraakė @ 2012 01 19, 15:33)
Iš tikrųjų vaizdelis buvo toks ax.gif Bet man patiko ir horizontalus.

man sis variantas labiau patinka rolleyes.gif

atnesu truputi i tema ziemos rolleyes.gif

3/52

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Zirzė: 19 sausio 2012 - 15:00