Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(Maggie @ 2012 01 18, 11:58)
nekuklus, bet draugishkas klausimas: ar kas nors is jusu turi kokiu nuolaidu korteliu vilniuje i foto parduotuves..? blush2.gif

i vilbra galiu paskolint. nors ten sistemos, man rodos, ner. kartais siaip nuolaida padaro, kad ir be korteles, reik tik uzklaust smile.gif o kartais visai nedaro.. bet jei reiks, sakyk
Atsakyti
QUOTE(Maggie @ 2012 01 18, 11:58)
nekuklus, bet draugishkas klausimas: ar kas nors is jusu turi kokiu nuolaidu korteliu vilniuje i foto parduotuves..? blush2.gif

turiu Vilbros, 10 proc man rodos smile.gif ale ten ir be kortelės labai gerai nuolaidas taiko biggrin.gif tik paprašyt gražiai reikia biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Svajonė mūsų @ 2012 01 18, 12:32)
turiu Vilbros, 10 proc man rodos smile.gif ale ten ir be kortelės labai gerai nuolaidas taiko  biggrin.gif  tik paprašyt gražiai reikia  biggrin.gif

bet ne visad.. kartais pasisiukslina biggrin.gif
Atsakyti
Aš irgi žadu pirkti ryt objektyvą, kaži, kurioj geriau pardėj, nete įvedžiau, daug kur parduoda, kaina nesiskiria beveik... Tai wa ir mąstau, kur čia su kokiom nuolaidom būtų smile.gif bet jaučiu šiam populiariam objektyvui netaikys nuolaidos, ani [vibroj]?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo noisy-B: 18 sausio 2012 - 12:59
QUOTE(erikamaja @ 2012 01 17, 21:24)

Už auto puo du ką, dėkui.

nieko sau, cia AUTO?! O kaip fotoaparata pritvirtinusi buvai? Ant trikojo ir taip staciai nuleidusi virs saves???!!! Atrodo dangerous laugh.gif
Bet kaip graziai..nu pyp, kaip graziai zmones sugeneruoja idejas ir nuotraukas wub.gif
Atsakyti
Kaip manot kada nikonai atpigs? Per pusmetį?
Čia kaip su hardukais istorija, nu visiškas pravalas, kai per mėnesį pageidaujamas fotikas pabrangsta tūkstančiu.

a, jau radau pasiskaitalionių, jei kam įdomu
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rG: 18 sausio 2012 - 13:03
QUOTE(Gintarija86 @ 2012 01 18, 12:17)
nemaniau, kad taip paprasta bus  thumbup.gif  Aciu tau, kad pasidalinai patirtim  4u.gif  Atsiprasau uz OT  blush2.gif

dar nesidziauk, pasiges jos, ir galbut bus keleta sunkesniu naktu. mes pasikankinom apie savaite, sunkiai uzmikdavo, pabusdavo ir po to ilgai dar prisimine, bet kaip dziaugiuos kad atsisakem soskes (dukrai buvo apie 2).
QUOTE(paluri @ 2012 01 18, 11:32)
jb tik su picasa esu dariusi, su PS dar labai nedaug moku... Buciau labai dekinga jei parasytum kaip su PS reikia daryti.
Panasiai kaip ir mano vyrui, nufotkinau fontana su Auto ir po to su ilgu islaikymu. Sako "tas, kur su Auto fotkinta graziau".... Taip ir nusvyra rankos  doh.gif

na su PS gal kas kitas pamokins, as pagrinde dirbu su Light Room'u.
cia taip buna kuri laika, kai dar ieshkai geriausio ir tau mielo varianto, po menesio, keliu, kai pramoksi, bus easy patvarkyti greitai nuotrauka (patvarkyma - turiu omeny apdirbimas fotkes minimaliai - sharpas, ekspozicija, sviesos, kas trunka iki 10min), kuri atrodys geriau. pamatysi wink.gif
Atsakyti
QUOTE(Maggie @ 2012 01 18, 13:00)
dar nesidziauk, pasiges jos, ir galbut bus keleta sunkesniu naktu. mes pasikankinom apie savaite, sunkiai uzmikdavo, pabusdavo ir po to ilgai dar prisimine, bet kaip dziaugiuos kad atsisakem soskes (dukrai buvo apie 2).

Grytė iki šiol paprašo (jai 4 metai). Bet aišku pasijuokiam ir tiek, bet esu kažkada davus, sakau imk, jei esi leliukas, nu ir ką doh.gif ir į burną biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Jurzole @ 2012 01 18, 16:19)

Ziurint dar kur spausdinsi.

Taigi, taigi, fotografo kelias ne rozem klotas  mirksiukas.gif Nenusimink. Tiesiog palygink tas nuotraukas ir pasiziurek, kame problema. Gal tiesiog tos kitos nuotraukos, kurios jiems grazesnes, yra geresnes kokybes, nes tu dar kazko nemoki. Jei taip, mokykis toliau. O jei esme tame, kad jie mato kitaip negu tu, tada jau nieko nepadarysi... visiems gi neitiksi.

Indijoj spausdina 2x3, jeigu 3x4, tai arba nukapoja krastus, arba deda baltas juostas... Tai is pradziu labai apsidziaugiau, kad Canon 2x3 formatas, nes muiline turejau 3x4. Bet dabar matau, kad kartais tokio formato reikia, kartais kitokio smile.gif

Nenusimenu, nes yra mananciu kitaip smile.gif Jai patiko standartines pozos - nes iprastos thumbup.gif Kitaip niekas niekada jos nefotkino. O mano vyrui tai nuotraukos isvis nereikalingos schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(brumbrumai @ 2012 01 18, 12:35)
bet ne visad.. kartais pasisiukslina biggrin.gif

kiek pirkau, visą laik nuolaidą darė smile.gif gal geru metu užtaikiau smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Svajonė mūsų @ 2012 01 18, 14:08)
kiek pirkau, visą laik nuolaidą darė smile.gif gal geru metu užtaikiau smile.gif

na labai priklauso kiek % su kortele ir kiek % duoda butent siaip sau. as viena karta siaip nuolaida gavau, kita karta nepadare, ten jiems uzplaukia pagal nuotaika. o nuolaida priklauso nuo sumos? ta prasme jeigu ten perki uz 2000lt, gal niex jokios nuolaidos ir nedarys, o tik nuo "normalesnes ir didesnes" sumos.
Atsakyti
QUOTE(Maggie @ 2012 01 18, 14:00)
na su PS gal kas kitas pamokins, as pagrinde dirbu su Light Room'u.
cia taip buna kuri laika, kai dar ieshkai geriausio ir tau mielo varianto, po menesio, keliu, kai pramoksi, bus easy patvarkyti greitai nuotrauka (patvarkyma - turiu omeny apdirbimas fotkes minimaliai - sharpas, ekspozicija, sviesos, kas trunka iki 10min), kuri atrodys geriau. pamatysi wink.gif

Ar Light Room'as mokamas? As kolkas laikinai turiu susiinstaliavus Nikon Capture NX 2 nuotraukom tvarkyt, bet mano trial versija jau greitai turėtų baigtis. Reiktų kokios nors nelabai sudėtingos programos RAW failam tvarkyt (aišku geriausiai būtų nemokama). Įdomu kokiom programom jūs naudojatės?
Papildyta:
QUOTE(rG @ 2012 01 18, 14:00)
Kaip manot kada nikonai atpigs? Per pusmetį?
Čia kaip su hardukais istorija, nu visiškas pravalas, kai per mėnesį pageidaujamas fotikas pabrangsta tūkstančiu.

Jei ne paslaptis, į kokį nusitaikėt? ax.gif
Papildyta:
QUOTE(paluri @ 2012 01 18, 14:07)
Nenusimenu, nes yra mananciu kitaip  smile.gif  Jai patiko standartines pozos - nes iprastos  thumbup.gif Kitaip niekas niekada jos nefotkino. O mano vyrui tai nuotraukos isvis nereikalingos  schmoll.gif

MB tėtis buvo fotografas, tai pas uošvius tų nuotraukų lagaminais... doh.gif O mes namie neturim nei vienos MB nuotraukos iš vaikystės. Jam nuotraukos visiškai neįdomu, jei aš pasikeliu senas foto iš kelionių ar dar kur ir žiūriu, tai jis visada stebisi, sako, ką tu čia vis žiūri, taigi jau matei... doh.gif lotuliukas.gif (jis niekada tų pačių nuotraukų nežiūrės antrąkart doh.gif )
Atsakyti