Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

Erika, mielai. tik jei leisi kitą savaitę pasiknisiu, ok? nes šią labai apsidarbinus smile.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Jurzole @ 2012 01 17, 23:29)
Custom nesvarbu, svarbu, kad rankinis baltas butu. Pas tave rusvas kazkoks, bet itariu, kad tas angeliukas ir buvo tokios spalvos. O Auto toks pat kaip Tungsten gal delto, kad apsvietimas panasus kambary.

custom ir yra rankinis
Atsakyti
QUOTE(Delicious @ 2012 01 17, 22:20)
Image-> Image Size

QUOTE(Whatever? @ 2012 01 17, 22:26)
Lendu toliau i akis :

Nenaturalus apsvietimas :

man atrodo gerai , jei kitos uzskaitys ir as uzskaitysiu 4u.gif
Atsakyti
sveikos

vakar per pietus gražiai išlindo saulė, tai užmigdžiusi vaiką pietų miego ieškojau ką pafotografuoti, nieko įdomiau už chrizantemos žiedą neradau, bet stengiausi ką nors įdomiau išgauti... Prašau pakomentuoti, jei verta dėmesio biggrin.gif
user posted image

user posted image

user posted image

flickr yra daugiau

Dėkui smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Jurzole @ 2012 01 17, 18:39)
Ir kad vertikalus kadrai dazniausiai geriau ziurisi 4x3 formatu, o ne 3x2. Taciau joks save gerbiantis "rimtas" fotografas nesirinks 4x3, kad neduokdie nebutu palaikytas nieko neismananciu megeju  biggrin.gif Velgi, man tiesiog patinka toks ne per daug rimtas poziuris i taisykles 

Sita ir as pastebejau, jeigu 2x3 vertikalus portretas, tai atrodo suspaustas, o jei fotografuoju is toliau, tai tada reikia rankas nukirsti ar pan... Net buvau suabejojus ar gerai, kad fotikas 2x3 daro... Galima lauzyti taisykle, bet jeigu reikia spausdinti, tai geriau standartinis formatas.

QUOTE(Maggie @ 2012 01 17, 19:02)
paluri - kaip verti i jb? dirbi su ps ar lr? papasakok kaip verti, jeigu reikia, galiu pasakyti kaip darau as, gal pravers patarimai.
o cia siaip, diskusijai, kodel skaitmena grazhiau uz juosta? butent kuo?

jb tik su picasa esu dariusi, su PS dar labai nedaug moku... Buciau labai dekinga jei parasytum kaip su PS reikia daryti. Kartais jb nuotraukos ziurisi daug graziau.
Iki juostos gal dar nepriaugau smile.gif Vis dar patinka kokybiskos ir grazios nuotraukos smile.gif O su juosta atrodo lyg senos jos butu... Bet gal po pusmecio svajosiu apie juostinuka lotuliukas.gif

QUOTE(sayonara @ 2012 01 17, 19:16)
*****, pažaisk su chna išdažytom rankom ir šviesa, nebijok prieit arčiau žmogaus, paprašyk, kad pašoktų, kad gamintų maistą, kad dirbtų rankomis. nes dabar tai eilinės kokybiškos foto, o juk tos detalės, jos gali iškinkyt, net pavydas sujamė, nu biggrin.gif

Aciu! Tokie patarimai vercia tobuleti!

QUOTE(Zirzė @ 2012 01 17, 19:18)
bet as irgi, va vis rezgu minti, rezgu rezgu, na bet neissirezga niekas. Kai tik uzsirasiau i zaidima,maniau,kad tikrai bus lengviau doh.gif
ogi labai paprastai, atsidarau nauja lapa (file-->new) ten pasirenku matmenis (jeigu lipdau dvi vertikalias foto, tai abieju bus aukstis 900,plotis 600 px) atitinkamai ir apskaiciuoju naujojo tuscio lapo matmenis - auktis 920px (20 dadedu dar jeigu noriu,kad liktu is virsaus ir apacios po krasteli, jeigu ne,tuomet 900px) ir plotis (1230px su tarpeliais,arba 1200 be tarpeliu), paskui atitinkamai susimazinu nuotraukas (t.y. aukstis 900px, plotis 600), jas pazymiu ctrl+A,paskui kopojuoju ctrl+C ir pastinu i nauja lapa ctrl+V  rolleyes.gif su rodiklyte sunesioju i vietas, dar paziuriu kur geriau jos ziurisi ir visas darbas rolleyes.gif
as po praeito karto sakaiu,jau gana, nebedalyvausiu, bet ir vel noriu biggrin.gif
o...si karta jau ir nuotaika smagesne modeliuko veide mirksiukas.gif

Ir man su tuo puodeliu sunkiai, pirma karta uzsirasiau i zaidima, kazkaip reikes ta nuotrauka sukurti smile.gif O kokiu graziu nuotrauku jau ikelta!
Aciu uz pamokele! Nusikopijavau i savo failiuka.

QUOTE(suprara @ 2012 01 17, 19:31)
o man originalas net graziau ziurisi 4u.gif

O gal ir geriau, man kazkaip tos rankos nepatiko, bet nukirpta dar blogiau...

QUOTE(sayonara @ 2012 01 17, 19:34)
nieko, praeis pusė metų, patrauksim į juostininkų sektą, bus pypiec Tau biggrin.gif svaigsi, o kitos naujokės nieko nesurpas biggrin.gif

As irgi dar iki juostos nepriaugau...

QUOTE(Svajonė mūsų @ 2012 01 17, 19:52)
tavo visose nuotraukose kur indes fotografuoji, kūno spalva pilkai mėlyna.. šiek tiek pareguliuok temperatūrą į šiltesnę, tas mėlynumas nusiima, ir gyvesnė oda atrodo smile.gif

Labai dekinga uz pastaba! Su spalvom bijau dar eksperimentuoti, bet pabandysiu.

QUOTE(noisy-B @ 2012 01 17, 20:09)
Visiškai pritariu smile.gif Flickr daviau velnių paluri  blush2.gif

Aciu uz velnius, jei ne SM gal dar ir fokusuoti nebuciau mokejusi 4u.gif

QUOTE(erikamaja @ 2012 01 18, 00:21)
Atnešu puo du ką
user posted image
vargu ar ką geriau išgimdysiu, šįsykį toks.
Bandžiau dar šešėlių tearą žaist, bet...

Originali ideja ir labai graziai nufotografuota thumbup.gif

Nu va, atejo mano padejeja, paziurojom nuotraukas kompe. Sako "uzvakar ryte (pilku sariu) nuotraukos grazesnes nei vakar vakare (su raudonu sariu)"...
Panasiai kaip ir mano vyrui, nufotkinau fontana su Auto ir po to su ilgu islaikymu. Sako "tas, kur su Auto fotkinta graziau".... Taip ir nusvyra rankos doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo paluri: 18 sausio 2012 - 11:02
QUOTE(GiedreB @ 2012 01 18, 10:29)
sveikos

vakar per pietus gražiai išlindo saulė, tai užmigdžiusi vaiką pietų miego ieškojau ką pafotografuoti, nieko įdomiau už chrizantemos žiedą neradau, bet stengiausi ką nors įdomiau išgauti... Prašau pakomentuoti, jei verta dėmesio  biggrin.gif

Dėkui smile.gif

paskutinėse dvejose žiedas taip suspaustas, trūksta jam erdvės
Atsakyti
QUOTE(GiedreB @ 2012 01 18, 14:59)

Pirmoji grazi 4u.gif
Atsakyti
Labas smile.gif

erikamaja, nu nerealiai cia su tuo puoduku pavarei smile.gif ziauria patiko bigsmile.gif

Giedre, tavo gelytes nuotraukos tokios sviesios, svelnios, norisi pavasario greiciau i jas ziurint smile.gif

eurik@.k ligtai vakar rase, kad vaika nuo soskes atpratino nukirpdama jos galiuka smile.gif tai visgi pasiryzau ir vakar ta pati padariau biggrin.gif tai mergina ta nukirpta soske man atidave ir sako duok man gera, sakau ne ne geru nebera, suniukas atbego, suvalge ir nera biggrin.gif tai atsisedus tamsoj ilgai kazka galvojo, paskui atsigule, padave rankyte ir uzmigo biggrin.gif nemaniau, kad taip paprasta bus thumbup.gif Aciu tau, kad pasidalinai patirtim 4u.gif Atsiprasau uz OT blush2.gif
Atsakyti

QUOTE(Sandrutia @ 2012 01 18, 00:20)

Noriu padekoti Zirzei uz labai aisku paaiskinima del koliazu darymo - iki siol man irgi buvo zalias miskas, bet va pabandziau - viskas  thumbup.gif  aciu 

visada prasom 4u.gif

QUOTE(Delicious @ 2012 01 18, 00:20)

Kodėl Auto nesiskiria nuo Tungsten? Ir Custom mano akim labai mėlynuoja. Apšvieskit, ką daryt kitaip, kad plaukų nesiraučiau be reikalo  4u.gif  ISO pasidariau 100 (reikėjo daugiau dėt ar iš vis ant AUTO palikt?) Pas mus kambariuose ryškios šviesos nėr, ji tokia prieblandinė  lotuliukas.gif Tai gal papildomai kokią stalinę lempą nukreipt į fotografuojamą objektą? S.O.S.  4u.gif

galbut tavo aparatas prastai susitvarko su auto wb.
nepamenu kelinta karta cia dedi WB namu darba, jeigu tik pirmas kartas,pabandyk dar su kitu daiktu, ir gerokai pasviesink, nes galbut tas tamsumas duoda pilkuma kazkoki rolleyes.gif

QUOTE(Whatever? @ 2012 01 18, 00:26)
Lendu toliau i akis :

Nenaturalus apsvietimas :

gerai rolleyes.gif

QUOTE(Jurzole @ 2012 01 18, 00:29)
Kur paskaityt, nezinau, as irgi nelabai ka radau, gal ne taip ieskojau. As tikrinu su Eyedropper tool. RGB 255 - visiskai balta, 0 - visiskai juoda. Apie 240 jau mazdaug balta. Ir R,G,B reiksmes neturi buti per daug nutole viena nuo kitos (jei gerai pamenu, ne daugiau 5). Nezinau, ar supratai, as nelabai moku aiskinti  blush2.gif 
Aciu  4u.gif Kiek as dar daug visko nezinau...  smile.gif

taip.ir as su tuo paciu tikrinu rolleyes.gif 255 - akinanciai balta,Gerai pasakojai smile.gif esme tokia,kad jeigu balta, tai visi RGB yra vienodi, jeigu ne vienodi, vadinasi gaudo kazkoki atspalvi rolleyes.gif spustelejus su ta pipete ant tariamai baltos spalvos pasimatys, koki atspalvi gaudo smile.gif

QUOTE(GiedreB @ 2012 01 18, 11:29)
sveikos. Prašau pakomentuoti, jei verta dėmesio  biggrin.gif

pirmoji tai neverta demesio biggrin.gif
antrojoje blikiukas fainas, bet kaip ir treciojoje, truksta erdves rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Zirzė @ 2012 01 17, 20:38)

o man ne. i melsvuma nesha.
QUOTE(Ka @ 2012 01 17, 23:36)
Pažiūrėjus Erikos koliažą/puodelį man norisi įsijungti ir klausyti Roisin Murphy.. Tokia nuotaika užplūsta..  wub.gif

aha, tinka si muzika koliazhui rolleyes.gif
QUOTE(Yvette @ 2012 01 17, 19:12)
Lengvesnių būdų koliažų dėliojimui yra, bet aš jų nežinau, tad trumpai darau taip atsidarau naują failą, didesnį nei pati foto. Nusikopijuoju norimą foto, paste i ta nauja faila. Dvi, trys, kiek tuo tarpu norisi ir reikia. Paskui pažiūri, kad viena šalia kitos gražiai susėstų, tarpai vienodi būtų, fonas... ir viskas.

Reiktu, kad Ps dievas Svajone suprantama kalba surashytu ir i pirma psl. ka, Svajone? blush2.gif
QUOTE(Zirzė @ 2012 01 17, 17:17)
as zadu pradeti karpyti,kiekviena diena po kazkiek nukirpt rolleyes.gif

ir plavninka perejom prie vaiku temos bigsmile.gif
QUOTE(rG @ 2012 01 18, 08:54)
Nu mane tai nokautavo,  bet Tu su manim kažkodėl nebesišneki, tai ties tuo ir pabaigsiu biggrin.gif

lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(brumbrumai @ 2012 01 18, 08:16)
custom ir yra rankinis

Ups... tikrai, nusikalbejau visiskai blush2.gif biggrin.gif Kazkaip ant greituju susirode man, kad apie pusiau rankini kalba buvo... doh.gif (Ai, man taip daznai buna, po ilgos dvikalbes dienos, pradedu akivaizdzius dalykus painioti cool.gif )

QUOTE(GiedreB @ 2012 01 18, 10:29)
vakar per pietus gražiai išlindo saulė, tai užmigdžiusi vaiką pietų miego ieškojau ką pafotografuoti, nieko įdomiau už chrizantemos žiedą neradau, bet stengiausi ką nors įdomiau išgauti... Prašau pakomentuoti, jei verta dėmesio  biggrin.gif

Man trecioji patinka, tik gal kiek daugiau erdves noretusi (nebutinai daug daugiau, mano akim ziurint tik siek tiek truksta).

Pirmojoj man patinka ta gele siauroj ryskumo zonoj, bet vaza fone kazkaip nedera.

QUOTE(paluri @ 2012 01 18, 10:32)
Net buvau suabejojus ar gerai, kad fotikas 2x3 daro... Galima lauzyti taisykle, bet jeigu reikia spausdinti, tai geriau standartinis formatas.

Ziurint dar kur spausdinsi. Jei kokiam profesionalam skirtam labe, tada taip. (Nors pvz ten, kur as spausdinau mainu nuotrauka, yra 10/11 x 15 variantas, matyt butent tam, kad 4x3 nuotraukas atspausdinti ne per daug apkapotas). O va neseniai dariau mociutei albuma su jubiliejaus nuotraukom, tai tai kaip tik kilo problema su 3x2 nuotraukom, nes programa orientuota i 4x3 formata (kas ir nenuostabu, nes ju dauguma klientu butent tokiu formatu fotografuoja). Gerai dar, kad buvo galimybe pastumdyti 3x2 nuotraukas 4x3 remuose, ja ir pasinaudojau, nes ieskoti kitos programos nebuvo laiko, albumo reikejo greitai. Dabar jau zinau, kad spausdinant su DSLR darytas nuotraukas, ta programa geriau nesinaudoti. Bet esme tame, kad ne visur tuo paciu formatu spausdina (bent pas mus NL), reikia pasidometi pries spausdinant.

QUOTE(paluri @ 2012 01 18, 10:32)
Nu va, atejo mano padejeja, paziurojom nuotraukas kompe. Sako "uzvakar ryte (pilku sariu) nuotraukos grazesnes nei vakar vakare (su raudonu sariu)"...
Panasiai kaip ir mano vyrui, nufotkinau fontana su Auto ir po to su ilgu islaikymu. Sako "tas, kur su Auto fotkinta graziau".... Taip ir nusvyra rankos  doh.gif

Taigi, taigi, fotografo kelias ne rozem klotas mirksiukas.gif Nenusimink. Tiesiog palygink tas nuotraukas ir pasiziurek, kame problema. Gal tiesiog tos kitos nuotraukos, kurios jiems grazesnes, yra geresnes kokybes, nes tu dar kazko nemoki. Jei taip, mokykis toliau. O jei esme tame, kad jie mato kitaip negu tu, tada jau nieko nepadarysi... visiems gi neitiksi.
Atsakyti
nekuklus, bet draugishkas klausimas: ar kas nors is jusu turi kokiu nuolaidu korteliu vilniuje i foto parduotuves..? blush2.gif
Atsakyti