Pažiūrėjus Erikos koliažą/puodelį man norisi įsijungti ir klausyti Roisin Murphy.. Tokia nuotaika užplūsta..
Erika nu ką čia ir be pridursi apie tavo puodukus, išradinga Tu kaip visad. Dabar teks labiau galva pasukti, nes kartele tai užkėlei
QUOTE(Maggie @ 2012 01 17, 14:32)
paluri - kaip verti i jb? dirbi su ps ar lr? papasakok kaip verti, jeigu reikia, galiu pasakyti kaip darau as, gal pravers patarimai.
Papasakok, kaip tu darai - as irgi buciau dekinga, nes man j/b kiekvienakart misle
QUOTE(Zirzė @ 2012 01 17, 14:48)
ogi labai paprastai, atsidarau nauja lapa (file-->new) ten pasirenku matmenis (jeigu lipdau dvi vertikalias foto, tai abieju bus aukstis 900,plotis 600 px) atitinkamai ir apskaiciuoju naujojo tuscio lapo matmenis - auktis 920px (20 dadedu dar jeigu noriu,kad liktu is virsaus ir apacios po krasteli, jeigu ne,tuomet 900px) ir plotis (1230px su tarpeliais,arba 1200 be tarpeliu), paskui atitinkamai susimazinu nuotraukas (t.y. aukstis 900px, plotis 600), jas pazymiu ctrl+A,paskui kopojuoju ctrl+C ir pastinu i nauja lapa ctrl+V su rodiklyte sunesioju i vietas, dar paziuriu kur geriau jos ziurisi ir visas darbas
Aciu labai! O kaip tas nuotraukas sumazinti? As mazinu jau sukelusi i nauja faila, su Transform/Scale, bet itariu, kad galima paprasciau...
QUOTE(Whatever? @ 2012 01 17, 18:35)
W/B naturaliam apsvietime
Man tai melynuoja. Kazkurios kitos naujokes nuotrauka man raudonuoja, bet kitos jai uzskaite. As irgi uzskaityciau, nebent pati nori pameginti isgauti gera rezultata, nes man irgi nelabai aiski sio ND prasme. Nors pati bandziau iki pergalingo galo, su pipete PS baltuma tikrinau
QUOTE(erikamaja @ 2012 01 17, 19:51)
Atnešu puo du ką
Puikiai.
QUOTE(erikamaja @ 2012 01 17, 21:13)
Visi kiti( ND), kaip bebūtų kartais neįdomu, manau reikalingi. Kad nekiltų paskui nereikalingų klausimų
As dar galvoju, kad gal reiketu daugiau demesio skirti fokusavimui, nes ne viena ir ne dvi ND nuotraukos buvo su daugiau maziau paplaukusiu fokusu, o ir naujokes tarpusavy vis pasisneka, kad neiseina sufokusuoti. Gal galima dar koki idomesni ND ta tema sugalvoti, be pirmojo?
QUOTE(Jurzole @ 2012 01 17, 23:46)
Man tai melynuoja. Kazkurios kitos naujokes nuotrauka man raudonuoja, bet kitos jai uzskaite. As irgi uzskaityciau, nebent pati nori pameginti isgauti gera rezultata, nes man irgi nelabai aiski sio ND prasme. Nors pati bandziau iki pergalingo galo, su pipete PS baltuma tikrinau
Aciu
Kur galeciau apie tai pasiskaityti placiau ?
QUOTE(Refresh @ 2012 01 17, 14:18)
Aš šiandien šerkšno ieškoti ėjau... Nelabai kas įspūdingo. Taršykit.
trecia labai patiko
as atleku apziuriu ,paskaitau,rodyt ka neturiu o nauju ND pakomentavot,kitu darbus beleika pritart daugumai ,nebesikartoju ,vakarais galiu prisest prie pc ,zodz as su jumis
tiessa ziauriai patiko Erikamaja puoduks
QUOTE(erikamaja @ 2012 01 17, 20:51)
Atnešu puo du ką
Labai labai super
Sveikos,
kaip visada esu tyli jusu skaitytoja, nors ir praejus visus ND
Noriu padekoti Zirzei uz labai aisku paaiskinima del koliazu darymo - iki siol man irgi buvo zalias miskas, bet va pabandziau - viskas aciu
kazkuri klauset, kaip galima foto sumazinti - as susimazinu atsidarius foto, ir einu i Image-> Image Size ir ten galima parasyti cm/pixelius, ka reikia ir kaip reikia
Tiesa, negaliu atsistebeti originalumu merginu del puoduku... as vis pagalvoju, ka ir kaip fotkinciau, BET kai pamatau tokias idejas ... tai ir lieka mano galvojimai galvoj, o ne fotike
kaip visada esu tyli jusu skaitytoja, nors ir praejus visus ND
Noriu padekoti Zirzei uz labai aisku paaiskinima del koliazu darymo - iki siol man irgi buvo zalias miskas, bet va pabandziau - viskas aciu
kazkuri klauset, kaip galima foto sumazinti - as susimazinu atsidarius foto, ir einu i Image-> Image Size ir ten galima parasyti cm/pixelius, ka reikia ir kaip reikia
Tiesa, negaliu atsistebeti originalumu merginu del puoduku... as vis pagalvoju, ka ir kaip fotkinciau, BET kai pamatau tokias idejas ... tai ir lieka mano galvojimai galvoj, o ne fotike
QUOTE(Jurzole @ 2012 01 17, 22:46)
Aciu labai! O kaip tas nuotraukas sumazinti? As mazinu jau sukelusi i nauja faila, su Transform/Scale, bet itariu, kad galima paprasciau...
Image-> Image Size
padariau 5 ND antrą dalį su dirbtiniu apšvietimu, jaučiu, kad gausiu per ausį aš su juo, bet neišmanau, kaip padaryt geriau
Auto WB
Tungsten WB
Custom WB, nustatinėjau taip pat su grey card'u
Kodėl Auto nesiskiria nuo Tungsten? Ir Custom mano akim labai mėlynuoja. Apšvieskit, ką daryt kitaip, kad plaukų nesiraučiau be reikalo ISO pasidariau 100 (reikėjo daugiau dėt ar iš vis ant AUTO palikt?) Pas mus kambariuose ryškios šviesos nėr, ji tokia prieblandinė Tai gal papildomai kokią stalinę lempą nukreipt į fotografuojamą objektą? S.O.S.
QUOTE(Whatever? @ 2012 01 17, 22:50)
Kur galeciau apie tai pasiskaityti placiau ?
Kur paskaityt, nezinau, as irgi nelabai ka radau, gal ne taip ieskojau. As tikrinu su Eyedropper tool. RGB 255 - visiskai balta, 0 - visiskai juoda. Apie 240 jau mazdaug balta. Ir R,G,B reiksmes neturi buti per daug nutole viena nuo kitos (jei gerai pamenu, ne daugiau 5). Nezinau, ar supratai, as nelabai moku aiskinti
QUOTE(Sandrutia @ 2012 01 17, 23:20)
Aciu Kiek as dar daug visko nezinau...
QUOTE(Delicious @ 2012 01 17, 23:20)
padariau 5 ND antrą dalį su dirbtiniu apšvietimu, jaučiu, kad gausiu per ausį aš su juo, bet neišmanau, kaip padaryt geriau
Kodėl Auto nesiskiria nuo Tungsten? Ir Custom mano akim labai mėlynuoja. Apšvieskit, ką daryt kitaip, kad plaukų nesiraučiau be reikalo ISO pasidariau 100 (reikėjo daugiau dėt ar iš vis ant AUTO palikt?) Pas mus kambariuose ryškios šviesos nėr, ji tokia prieblandinė Tai gal papildomai kokią stalinę lempą nukreipt į fotografuojamą objektą? S.O.S.
Custom nesvarbu, svarbu, kad rankinis baltas butu. Pas tave rusvas kazkoks, bet itariu, kad tas angeliukas ir buvo tokios spalvos. O Auto toks pat kaip Tungsten gal delto, kad apsvietimas panasus kambary.
As ir lempa papildoma staciausi, ir ekspozicija i desine stumiau (beveik iki isdegimu ribos), ir specialu lightbox naudojau... ko tik as nedariau Apie WB supratau tik tiek, kad sekmes reikalas prie dirbtinio apsvietimo, ir kad nelabai verta vargti, bet uztai daug ko kito ismokau
QUOTE(Whatever? @ 2012 01 17, 23:26)
Lendu toliau i akis :
Nenaturalus apsvietimas :
Nenaturalus apsvietimas :
As uzskaitau. Nors... atspalviu prisirinko nuo fono. Be reikalo blizganti daikta pasirinkai. Betgi ir realybej ne tik matinius pavirsius fotografuojam
Nieko nesugalvoju su puodukais...
Atnešu puo du ką
http://farm8.staticf..._82a581208e.jpg
vargu ar ką geriau išgimdysiu, šįsykį toks.
Bandžiau dar šešėlių tearą žaist, bet...
http://farm8.staticf..._82a581208e.jpg
vargu ar ką geriau išgimdysiu, šįsykį toks.
Bandžiau dar šešėlių tearą žaist, bet...
nu be zodziu labai labai patinka tikrai labai isradinga esi Erika
Hai.
Gal galit kas trumpai pareferuoti, kas čia per koliažai, kas čia per nauji žaidimai? bandau perlėkt, alia nesupratau
Gal galit kas trumpai pareferuoti, kas čia per koliažai, kas čia per nauji žaidimai? bandau perlėkt, alia nesupratau
Atnešu puo du ką
Nu mane tai nokautavo, bet Tu su manim kažkodėl nebesišneki, tai ties tuo ir pabaigsiu