Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

Pažiūrėjus Erikos koliažą/puodelį man norisi įsijungti ir klausyti Roisin Murphy.. Tokia nuotaika užplūsta.. wub.gif
Atsakyti
Erika nu ką čia ir be pridursi apie tavo puodukus, išradinga Tu kaip visad. Dabar teks labiau galva pasukti, nes kartele tai užkėlei biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Maggie @ 2012 01 17, 14:32)
paluri - kaip verti i jb? dirbi su ps ar lr? papasakok kaip verti, jeigu reikia, galiu pasakyti kaip darau as, gal pravers patarimai.

Papasakok, kaip tu darai - as irgi buciau dekinga, nes man j/b kiekvienakart misle ax.gif

QUOTE(Zirzė @ 2012 01 17, 14:48)
ogi labai paprastai, atsidarau nauja lapa (file-->new) ten pasirenku matmenis (jeigu lipdau dvi vertikalias foto, tai abieju bus aukstis 900,plotis 600 px) atitinkamai ir apskaiciuoju naujojo tuscio lapo matmenis - auktis 920px (20 dadedu dar jeigu noriu,kad liktu is virsaus ir apacios po krasteli, jeigu ne,tuomet 900px) ir plotis (1230px su tarpeliais,arba 1200 be tarpeliu), paskui atitinkamai susimazinu nuotraukas (t.y. aukstis 900px, plotis 600), jas pazymiu ctrl+A,paskui kopojuoju ctrl+C ir pastinu i nauja lapa ctrl+V  rolleyes.gif su rodiklyte sunesioju i vietas, dar paziuriu kur geriau jos ziurisi ir visas darbas rolleyes.gif

Aciu labai! 4u.gif O kaip tas nuotraukas sumazinti? As mazinu jau sukelusi i nauja faila, su Transform/Scale, bet itariu, kad galima paprasciau... ax.gif

QUOTE(Whatever? @ 2012 01 17, 18:35)
W/B naturaliam apsvietime

Man tai melynuoja. Kazkurios kitos naujokes nuotrauka man raudonuoja, bet kitos jai uzskaite. As irgi uzskaityciau, nebent pati nori pameginti isgauti gera rezultata, nes man irgi nelabai aiski sio ND prasme. Nors pati bandziau iki pergalingo galo, su pipete PS baltuma tikrinau smile.gif

QUOTE(erikamaja @ 2012 01 17, 19:51)
Atnešu puo du ką

Puikiai.

QUOTE(erikamaja @ 2012 01 17, 21:13)
Visi kiti( ND), kaip bebūtų kartais neįdomu, manau reikalingi. Kad nekiltų paskui nereikalingų klausimų 4u.gif

drinks_cheers.gif As dar galvoju, kad gal reiketu daugiau demesio skirti fokusavimui, nes ne viena ir ne dvi ND nuotraukos buvo su daugiau maziau paplaukusiu fokusu, o ir naujokes tarpusavy vis pasisneka, kad neiseina sufokusuoti. Gal galima dar koki idomesni ND ta tema sugalvoti, be pirmojo? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Jurzole @ 2012 01 17, 23:46)
Man tai melynuoja. Kazkurios kitos naujokes nuotrauka man raudonuoja, bet kitos jai uzskaite. As irgi uzskaityciau, nebent pati nori pameginti isgauti gera rezultata, nes man irgi nelabai aiski sio ND prasme. Nors pati bandziau iki pergalingo galo, su pipete PS baltuma tikrinau  smile.gif

Aciu 4u.gif
Kur galeciau apie tai pasiskaityti placiau ?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Whatever?: 17 sausio 2012 - 22:50
QUOTE(Refresh @ 2012 01 17, 14:18)
Aš šiandien šerkšno ieškoti ėjau... Nelabai kas įspūdingo. Taršykit.

trecia labai patiko smile.gif

as atleku apziuriu ,paskaitau,rodyt ka neturiu doh.gif o nauju ND pakomentavot,kitu darbus beleika pritart daugumai ,nebesikartoju ,vakarais galiu prisest prie pc ,zodz as su jumis thumbup.gif
tiessa ziauriai patiko Erikamaja puoduks
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo virdzzinija: 17 sausio 2012 - 23:09
QUOTE(erikamaja @ 2012 01 17, 20:51)
Atnešu puo du ką

Labai labai super 4u.gif
Atsakyti
Sveikos,

kaip visada esu tyli jusu skaitytoja, nors ir praejus visus ND smile.gif

Noriu padekoti Zirzei uz labai aisku paaiskinima del koliazu darymo - iki siol man irgi buvo zalias miskas, bet va pabandziau - viskas thumbup.gif aciu 4u.gif

kazkuri klauset, kaip galima foto sumazinti - as susimazinu atsidarius foto, ir einu i Image-> Image Size ir ten galima parasyti cm/pixelius, ka reikia ir kaip reikia wink.gif

Tiesa, negaliu atsistebeti originalumu merginu del puoduku... as vis pagalvoju, ka ir kaip fotkinciau, BET kai pamatau tokias idejas blink.gif doh.gif ... tai ir lieka mano galvojimai galvoj, o ne fotike unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sandrutia: 17 sausio 2012 - 23:21
QUOTE(Jurzole @ 2012 01 17, 22:46)
Aciu labai!  4u.gif O kaip tas nuotraukas sumazinti? As mazinu  jau sukelusi i nauja faila, su Transform/Scale, bet itariu, kad galima paprasciau...  ax.gif

Image-> Image Size

padariau 5 ND antrą dalį su dirbtiniu apšvietimu, jaučiu, kad gausiu per ausį aš su juo, bet neišmanau, kaip padaryt geriau blush2.gif

Auto WB
user posted image

Tungsten WB
user posted image

Custom WB, nustatinėjau taip pat su grey card'u
user posted image

Kodėl Auto nesiskiria nuo Tungsten? Ir Custom mano akim labai mėlynuoja. Apšvieskit, ką daryt kitaip, kad plaukų nesiraučiau be reikalo 4u.gif ISO pasidariau 100 (reikėjo daugiau dėt ar iš vis ant AUTO palikt?) Pas mus kambariuose ryškios šviesos nėr, ji tokia prieblandinė lotuliukas.gif Tai gal papildomai kokią stalinę lempą nukreipt į fotografuojamą objektą? S.O.S. 4u.gif

Atsakyti
Lendu toliau i akis :

Nenaturalus apsvietimas :

AUTO :
user posted image

Lempute:

user posted image

Rankinis

user posted image
Atsakyti
QUOTE(Whatever? @ 2012 01 17, 22:50)
Kur galeciau apie tai pasiskaityti placiau ?

Kur paskaityt, nezinau, as irgi nelabai ka radau, gal ne taip ieskojau. As tikrinu su Eyedropper tool. RGB 255 - visiskai balta, 0 - visiskai juoda. Apie 240 jau mazdaug balta. Ir R,G,B reiksmes neturi buti per daug nutole viena nuo kitos (jei gerai pamenu, ne daugiau 5). Nezinau, ar supratai, as nelabai moku aiskinti blush2.gif

QUOTE(Sandrutia @ 2012 01 17, 23:20)
kazkuri klauset, kaip galima foto sumazinti - as susimazinu atsidarius foto, ir einu i Image-> Image Size  ir ten galima parasyti cm/pixelius, ka reikia ir kaip reikia wink.gif

Aciu 4u.gif Kiek as dar daug visko nezinau... smile.gif

QUOTE(Delicious @ 2012 01 17, 23:20)
padariau 5 ND antrą dalį su dirbtiniu apšvietimu, jaučiu, kad gausiu per ausį aš su juo, bet neišmanau, kaip padaryt geriau  blush2.gif

Kodėl Auto nesiskiria nuo Tungsten? Ir Custom mano akim labai mėlynuoja. Apšvieskit, ką daryt kitaip, kad plaukų nesiraučiau be reikalo  4u.gif  ISO pasidariau 100 (reikėjo daugiau dėt ar iš vis ant AUTO palikt?) Pas mus kambariuose ryškios šviesos nėr, ji tokia prieblandinė  lotuliukas.gif Tai gal papildomai kokią stalinę lempą nukreipt į fotografuojamą objektą? S.O.S.  4u.gif

Custom nesvarbu, svarbu, kad rankinis baltas butu. Pas tave rusvas kazkoks, bet itariu, kad tas angeliukas ir buvo tokios spalvos. O Auto toks pat kaip Tungsten gal delto, kad apsvietimas panasus kambary.

As ir lempa papildoma staciausi, ir ekspozicija i desine stumiau (beveik iki isdegimu ribos), ir specialu lightbox naudojau... ko tik as nedariau doh.gif Apie WB supratau tik tiek, kad sekmes reikalas prie dirbtinio apsvietimo, ir kad nelabai verta vargti, bet uztai daug ko kito ismokau smile.gif

QUOTE(Whatever? @ 2012 01 17, 23:26)
Lendu toliau i akis :
Nenaturalus apsvietimas :

As uzskaitau. Nors... atspalviu prisirinko nuo fono. Be reikalo blizganti daikta pasirinkai. Betgi ir realybej ne tik matinius pavirsius fotografuojam rolleyes.gif

Nieko nesugalvoju su puodukais... cool.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Jurzole: 17 sausio 2012 - 23:31
Atnešu puo du ką
http://farm8.staticf..._82a581208e.jpg
vargu ar ką geriau išgimdysiu, šįsykį toks.
Bandžiau dar šešėlių tearą žaist, bet...

nu be zodziu biggrin.gif labai labai patinka wub.gif tikrai labai isradinga esi Erika bigsmile.gif
Atsakyti
Hai.

Gal galit kas trumpai pareferuoti, kas čia per koliažai, kas čia per nauji žaidimai? bandau perlėkt, alia nesupratau smile.gif

Atnešu puo du ką
Nu mane tai nokautavo, bet Tu su manim kažkodėl nebesišneki, tai ties tuo ir pabaigsiu biggrin.gif

Atsakyti