Įkraunama...
Įkraunama...

Beržų sula

QUOTE(regna @ 2009 04 18, 02:16)

Jūs čia visos rašote,kad konservuojate,kaitinate,man,iškilo klausimas konservuojant sulą ,ar joje išlieka gydomosios savybės

aš konservuoju todėl,kad tokią konservuotą su citrina ar apelsinu geria vaikai thumbup.gif ,asmeniškai man skanesnė natūrali,galbūt konservuota neturi gydomųjų savybių,bet manau daug sveikiau už limonadus ar sintetines sultis g.gif
Atsakyti
QUOTE(auroryt @ 2009 04 18, 17:06)
aš konservuoju todėl,kad tokią konservuotą su citrina ar apelsinu geria vaikai  thumbup.gif ,asmeniškai man skanesnė natūrali,galbūt konservuota neturi gydomųjų savybių,bet manau daug sveikiau už limonadus ar sintetines sultis  g.gif
i

Inernete suradau raugintos sulos receptuką,aš,jį parašysiu noriu[paklausti,ga lkuri esate ją darę?

Reikia:4ltr. beržų sulos,
400g.medaus,
3-5 gvaizdikeliu,
1 citrinos žievelės,
Supilame ir verdame ant silpnos ugnies ,vis nuimant putas.
Po to atšaldyti įdėti 10-15g. mielių.
Kai sula nustos rūgti{"vaikščioti"},ją perkošti ir supilstytiį buteliuS.
Į kiekvieną įdėti po pora razinų.
Sandariai uždaryti ir laikyti vėsioje vietoje.
Atsakyti
QUOTE(regna @ 2009 04 18, 18:38)
i

Inernete suradau raugintos sulos receptuką,aš,jį parašysiu noriu[paklausti,ga lkuri esate ją darę?

Reikia:4ltr. beržų sulos,
400g.medaus,
3-5 gvaizdikeliu,
1 citrinos žievelės,
Supilame ir verdame ant silpnos ugnies ,vis nuimant putas.
Po to atšaldyti  įdėti 10-15g. mielių.
Kai sula nustos  rūgti{"vaikščioti"},ją perkošti ir supilstytiį buteliuS.
Į kiekvieną įdėti po pora razinų.
Sandariai uždaryti ir laikyti vėsioje vietoje.

čia jau alutis,o ne sula bus drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(auroryt @ 2009 04 19, 14:23)
čia jau alutis,o ne sula bus  drinks_cheers.gif  drinks_cheers.gif  drinks_cheers.gif  drinks_cheers.gif  drinks_cheers.gif  thumbup.gif  thumbup.gif  thumbup.gif

Na, tai rauginta sula.
Juk tai rauginta sula.
O,kaip sulą konservuojama pridedama įvairiausių priedų,taipogiai jau nėra sula.
Aš,galvoju,kad sula pati natūraliausia yra tuomet kai ji ką tik prilaša iš beržo,arba
klevo.
Klevo sula yra saldesnė.
Kai rašo internete patyrę žinovai,kad saulėtą dieną sula yra saldesnė.
Atsakyti
mano mama konservuoja sula tiesiog uzkaitindama. zinoma, kaip ir visi konservuoti dalykai, tokia sula praranda dali naudingu medziagu, bet man skanu tongue.gif
Atsakyti
"Konservuoti" sulą (tiek beržų, tiek klevų) labai paprasta-tereikia ją supilti į atvirą indą (pvz-plastmasinę bačką, bidoną ar pan.) ir paviršių tolygiai užberti avižomis. Avižos sudygs, padengs visą paviršių, jis nereaguos su deguonimi ir nerūgs. prieš vartojimą vasarą peiliu išpjausite gebalą "velėnos" ir naudosite.
Atsakyti
Sakykit o jei nekonservavus, kiek ilgai galima ja laikyti saldytuve? As va cia per velykas tiek klevo tiek berzu prisidariau, klevu tai gal greit isgersim o berzu lb daug yra. Skaiciau kad jei palaikyt ilgiau nei 2-3 dienas, gali buti nuodinga jau sula. Kazin cia tiesa? Jei as pavyzdiui pora savaiciu nekonservavus laikysiu?
Atsakyti
QUOTE(moony @ 2010 04 05, 13:23)
Sakykit o jei nekonservavus, kiek ilgai galima ja laikyti saldytuve? As va cia per velykas tiek klevo tiek berzu prisidariau, klevu tai gal greit isgersim o berzu lb daug yra. Skaiciau kad jei palaikyt ilgiau nei 2-3 dienas, gali buti nuodinga jau sula. Kazin cia tiesa? Jei as pavyzdiui pora savaiciu nekonservavus laikysiu?

tikrai nenuodinga, tik pastovejusi pradeda rugti.o mums tokia dar skaniau, ypac, kai pridededi juoduju serbentu sakele, siek tiek citrinos zieveles. nors labai noreciau suzinoti to sulos sampaniuko recepta drinks_cheers.gif
Papildyta:
QUOTE(zylute35 @ 2010 04 05, 19:50)
tikrai nenuodinga, tik pastovejusi pradeda rugti.o mums tokia dar skaniau, ypac, kai pridededi juoduju serbentu sakele, siek tiek citrinos zieveles. nors labai noreciau suzinoti to sulos sampaniuko recepta drinks_cheers.gif

internete radau toki receptuka, bet gal galima kaip nors paprasciau
Beržų sulos šampanas.
12 litrų beržų sulos sumaišyti su 3,2 kg. cukraus ir virti nuimant putas, kol liks 9 litrai sulos. Tada perkošti, atšaldyti, sudėti 3-4 valg. šaukštus mielių, įpilti 3 stiklines balto vyno, 4 citrinas supjausytas riekelėmis ir padėti rūgti. Kai nustos rūgti, indą uždaryti ir leisti nusistovėti 1 mėn.

Atsakyti
Sveikos, aš vakar ragavau beržų sulos GIROS, nu skani, tokia spalva graži, rusva.
Klausiau, koks jos receptas.
Tiesiog proporcijų nepasakė, tik sakė, kad dėjo kmynų, cukraus, padeginto cukraus dėl spalvos, labai nedaug mielių. Na, žodžiu, padarė girą, tik vietoj vandens buvo imama beržų sula.
Jie prie miško gyvena, ir sulos kibirais parsineša. Atsivežėm ir mes jos nemažai, tai dabar organizmą valom sula iš po šventinių persivalgymų lotuliukas.gif
Gerčiau, gerčiau ir nesustočiau - taip skanu.
Bet aš jos nekaitinsiu, gersim šviežią.
Atsakyti
QUOTE(silsta @ 2010 04 05, 20:09)
Sveikos, aš vakar ragavau beržų sulos GIROS, nu skani, tokia spalva graži, rusva.
Klausiau, koks jos receptas.
Tiesiog proporcijų nepasakė, tik sakė, kad dėjo kmynų, cukraus, padeginto cukraus dėl spalvos, labai nedaug mielių. Na, žodžiu, padarė girą, tik vietoj vandens buvo imama beržų sula.
Jie prie miško gyvena, ir sulos kibirais parsineša. Atsivežėm ir mes jos nemažai, tai dabar organizmą valom sula iš po šventinių persivalgymų  lotuliukas.gif
Gerčiau, gerčiau ir nesustočiau - taip skanu.
Bet aš jos nekaitinsiu, gersim šviežią.


Gal yra žinančių kur galimą nusipirkti (Klaipėdoje) šviežios sulos? 4u.gif
Atsakyti
Yra žinančių, prieš pusvalandį parsivežiau 5 litrus iš Eglės turgaus biggrin.gif
Diedukas pardavinėja po 1,50 už litrą, supilstyta į bambalius, beržinė .
Daržovių skyriuje, ten prie ekoplogiškų produktų. smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ***Žaltvykslė: 17 balandžio 2010 - 11:18
QUOTE(***Žaltvykslė @ 2010 04 17, 12:18)
Yra žinančių, prieš pusvalandį parsivežiau 5 litrus iš Eglės turgaus biggrin.gif 
Diedukas pardavinėja po 1,50 už litrą, supilstyta į bambalius, beržinė .
Daržovių skyriuje, ten prie ekoplogiškų produktų. smile.gif


Ačiū, bandysim ieškot to dieduko biggrin.gif
Atsakyti