QUOTE(moony @ 2010 04 05, 13:23)
Sakykit o jei nekonservavus, kiek ilgai galima ja laikyti saldytuve? As va cia per velykas tiek klevo tiek berzu prisidariau, klevu tai gal greit isgersim o berzu lb daug yra. Skaiciau kad jei palaikyt ilgiau nei 2-3 dienas, gali buti nuodinga jau sula. Kazin cia tiesa? Jei as pavyzdiui pora savaiciu nekonservavus laikysiu?
tikrai nenuodinga, tik pastovejusi pradeda rugti.o mums tokia dar skaniau, ypac, kai pridededi juoduju serbentu sakele, siek tiek citrinos zieveles. nors labai noreciau suzinoti to sulos sampaniuko recepta
Papildyta:
QUOTE(zylute35 @ 2010 04 05, 19:50)
tikrai nenuodinga, tik pastovejusi pradeda rugti.o mums tokia dar skaniau, ypac, kai pridededi juoduju serbentu sakele, siek tiek citrinos zieveles. nors labai noreciau suzinoti to sulos sampaniuko recepta
internete radau toki receptuka, bet gal galima kaip nors paprasciau
Beržų sulos šampanas.
12 litrų beržų sulos sumaišyti su 3,2 kg. cukraus ir virti nuimant putas, kol liks 9 litrai sulos. Tada perkošti, atšaldyti, sudėti 3-4 valg. šaukštus mielių, įpilti 3 stiklines balto vyno, 4 citrinas supjausytas riekelėmis ir padėti rūgti. Kai nustos rūgti, indą uždaryti ir leisti nusistovėti 1 mėn.