Įkraunama...
Įkraunama...

Beržų sula

QUOTE(argutiene @ 2007 04 13, 07:42)
Į 10 litrų beržų sulos įdėti 0,5 kg. cukraus,  citrinos rūgšties ir pakaitinti iki 70-80°C, pastoviai maišant, kad ištirptų cukrus. Po to nukošti ir supilstyti į butelius. Pasterizuoti 85-90°C temp. vandenyje (0,5 litro stiklainius-25 min.; 3 litrų-40 min.).

Pagal šį receptuką mano tėtis šiuo metu gamina, skonis- tartum pirktinės  thumbup.gif  Kad valo organizmą ir krenta svoris, tai patikrinta ir 100 procentų įsitikinta  mirksiukas.gif

Didelis aciu argutiene,nors ir velai pamaciau tavo zynute,bet kitamet butinai pasinaudosiu!!! thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
O sakykit Jus pacios renkate berzu sula? blush2.gif
Kada ja galima rinkti?
Zinau, kad po to reikia teisingai sutvarkyti medi.

As klausiu, nes cia toki konflikata apturejom, del kurio labai pergyvenu.
Aciu
Atsakyti
QUOTE(argutiene @ 2007 04 13, 07:42)
Į 10 litrų beržų sulos įdėti 0,5 kg. cukraus,  citrinos rūgšties ir pakaitinti iki 70-80°C, pastoviai maišant, kad ištirptų cukrus. Po to nukošti ir supilstyti į butelius. Pasterizuoti 85-90°C temp. vandenyje (0,5 litro stiklainius-25 min.; 3 litrų-40 min.).

Pagal šį receptuką mano tėtis šiuo metu gamina, skonis- tartum pirktinės  thumbup.gif  Kad valo organizmą ir krenta svoris, tai patikrinta ir 100 procentų įsitikinta  mirksiukas.gif

Pagal šį receptuką ir aš darau.Citrinos rūgšties dedu šaukštelį tokiam kiekiui ir pats gerumas thumbup.gif Tik aš dar nepasterizuoju ,kadangi ir taip gerai thumbup.gif išsilaiko.Verta išbandyti.O jau sula dar bėga ar jau baigėsi,nes šiemet dar jos neturiu ir negėriau verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(zarija @ 2008 03 31, 00:17)
O sakykit Jus pacios renkate berzu sula?  blush2.gif
Kada ja galima rinkti?
Zinau, kad po to reikia teisingai sutvarkyti medi.

As klausiu, nes cia toki konflikata apturejom, del kurio labai pergyvenu.
Aciu




Mano tėtis jau dabar renka. Berže pragręžė skylutę iš šiaurinės beržo pusės, skylutės ilgis apie 4cm, į vidų įstatė plasmasinį latakėlį ir bėga į 5l butelį, jį uždengia skudurėliu, kad neprilystų vabalėlių. Kai baigiasi sula skylutę užkiša su mediniu kaištuku arba molio prikiša. Galima daugiau paskaityti internete apie beržo sulą. Sėkmės mirksiukas.gif







Atsakyti
Keliu į viršų temą, nes dabar pats sulos lašėjimas.
Aš kažkur paskaičiau, kad galima šaldyti, tai pripilu nepilną plastikinį buteliuką ir į šaldiklį. Kažin ar gerai?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo saulėlydis*: 02 balandžio 2009 - 15:40
gal kas receptukus duos rauginti sula?
aciukas unsure.gif g.gif gathering.gif
Atsakyti
QUOTE(argutiene @ 2007 04 13, 08:42)
Į 10 litrų beržų sulos įdėti 0,5 kg. cukraus,  citrinos rūgšties ir pakaitinti iki 70-80°C, pastoviai maišant, kad ištirptų cukrus. Po to nukošti ir supilstyti į butelius. Pasterizuoti 85-90°C temp. vandenyje (0,5 litro stiklainius-25 min.; 3 litrų-40 min.).

Pagal šį receptuką mano tėtis šiuo metu gamina, skonis- tartum pirktinės  thumbup.gif  Kad valo organizmą ir krenta svoris, tai patikrinta ir 100 procentų įsitikinta  mirksiukas.gif

manau neblogas receptėlis,reiks pabandyti,tik į stiklainį dar įdėsiu citrinos arba apelsino riekelę thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
musu senelis jau baigia visa rusi su savo 5 liktru puslem su sula uzgrozdinti. dabar tik geriam geriam ir geriam jas lotuliukas.gif
Atsakyti
Girdejau kad labai sveika gerti sula.o kazin 1 metu vaikui galima duot?
Atsakyti
QUOTE(saulėlydis* @ 2009 04 02, 16:37)
Keliu į viršų temą, nes dabar pats sulos lašėjimas.
Aš kažkur paskaičiau, kad galima šaldyti, tai pripilu nepilną plastikinį buteliuką ir į šaldiklį. Kažin ar gerai?

Nezinau kiek gerai, taciau mes ir taip darom...
Tetule sako, kad gerai., pati bandau pirma karta, jau 10 ltr turiu saldiklyje.
sakau gal reikia pabandyti kaip kitos su razinom ir citrina. g.gif
Atsakyti
QUOTE(Inga:) @ 2009 04 17, 17:28)
Nezinau kiek gerai, taciau mes ir taip darom...
Tetule sako, kad gerai., pati bandau pirma karta, jau 10 ltr turiu saldiklyje.
sakau gal reikia pabandyti kaip kitos su razinom ir citrina. g.gif


Papildyta:
atsiprasau,ne savo minti netycia imusiau.
sula konservuoju-pripilu apie 12 litru sulos,kaitinu,kol karstoka buna,tada is akies-apie6saukstus cukraus,kupina sauksteli citrinos rugsties,citrinos kelis griezinelius ir uzsuku,turi buti ciut salstelejus ir ciut rugstelejus,tiesiog ragauju.Anksciau saldziau ir i plastikinius butelius ir i nuo sulciu pakelius,bet dabar pradejo triubyt,kad plastika kaitinant ar saldant issiskiria ten kazkoks nuodas,bandziau klaust mitybos specialistu-nei vienas neatsake net savo nuomones.Tai siemet sustojau...Kelis specialius indelius saldymui uzsisaldziau,nops jie gi irgi plastikiniai...
Atsakyti
Užsukau ir aš į šią temukę, paskaitinėjau ir ydomų įspūdį paliko.
Nesuradau nė vienos nuorodos,kaip yra rauginama sula.
Į sulą galima dėti džiovintų obuoliukų,arba džiovintų kriaušių.
Man pati skaniausia sula yra klevų.ji yra kitokio skonio negu berželio.
Jūs čia visos rašote,kad konservuojate,kaitinate,man,iškilo klausimas konservuojant sulą ,ar joje išlieka gydomosios savybės.
Aš,žinau ,kad,iš sulos žmones žampaną gamina.
Tikiu,kad pasidalinsite turima patirtimi..
Atsakyti