Kaip vasarai uzkanservoti berzu sultis?Perkam pastoviai parduotuvei ir vaikams labai patinka noriu pati pastatyt.Prasau jusu pagalbos
Ar tikrai niekas nemoka uzkonsirvoti berzu sultys?Gal yra kokiu patarimu? Zinau kad jis gerai isvalo organizma ,nes labai norisi i tualeta Galite nes siek tiek numesti svori
Konservuoti tai nezinau kaip, bet mes ja rayginam. Jos skonis pasidaro panasus i arbatinio grybo skoni
QUOTE(marinulia @ 2006 04 07, 22:20)
Ar tikrai niekas nemoka uzkonsirvoti berzu sultys? Gal yra kokiu patarimu?
O visgi gal kuri žinote, kaip reikėtų užkonservuoti tą beržų sulą? Taip norėtųsi pasiruošti atsargų žiemai.
QUOTE(kliopa @ 2006 04 16, 17:04)
O visgi gal kuri žinote, kaip reikėtų užkonservuoti tą beržų sulą? Taip norėtųsi pasiruošti atsargų žiemai.
MAn rodos ja ne konservuoja o raugina
QUOTE(garbane @ 2006 04 16, 16:38)
MAn rodos ja ne konservuoja o raugina
Įdomu kaip? Bet parduotuvinė saldi būna, atrodo kaip kompotą kokį daryt reikėtų.
QUOTE(kliopa @ 2006 04 16, 17:40)
Įdomu kaip? Bet parduotuvinė saldi būna, atrodo kaip kompotą kokį daryt reikėtų.
Niekada nemaciau, bet truputi abejoju sulos is parduotuves "naturalumu". Garantuoju kad prideta visokiu koncervantu nes siaip tikra sula neilgai laikosi. Be to siurpstu nuo minties apie pramonine sulos gamyba
Siaip bent jau mano mociute tai ja raugindavo kazkaip su razinom, gaudavosi kazkas panasaus i gira (skonis).
Jei nori žiemai užkonservuot, tai užvirink ir uždaryk. Nors šiaip sulą raugia su razinom, juodojo serbento šakelėm. Pati esu dėjusi citrinos, bet citrina greitai apipelijo. Sula, laikoma šaltai išbūna ir iki vidurvasario.
QUOTE(Žemaika @ 2007 03 31, 16:23)
Jei nori žiemai užkonservuot, tai užvirink ir uždaryk. Nors šiaip sulą raugia su razinom, juodojo serbento šakelėm. Pati esu dėjusi citrinos, bet citrina greitai apipelijo. Sula, laikoma šaltai išbūna ir iki vidurvasario.
Aciu zemaika Ar tu bandei uzvirint?Ar labai skonis skiriasi?
Ne, nebandžiau. Čia tik teoriškai. Bet manau, tokios, kaip tarybinė baltarusiška su berželiais, skonis kažin ar bus
Sveikutės. Šiandiena išgirdau kaip galima beržų sulą išlaikyti ilgą laiką. Reikia paimti 2-3 litrų plastikinį butelį, į jį įberti 1 valgomą šaukštą cukraus, apie 10 razinų, truputi citrinos sulčių ir pripilti pilną butelį beržų sulos. Visgą gerai sumaišyti. Taip paruoštą beržų sulą galima ilgai laikyti.
Į 10 litrų beržų sulos įdėti 0,5 kg. cukraus, citrinos rūgšties ir pakaitinti iki 70-80°C, pastoviai maišant, kad ištirptų cukrus. Po to nukošti ir supilstyti į butelius. Pasterizuoti 85-90°C temp. vandenyje (0,5 litro stiklainius-25 min.; 3 litrų-40 min.).
Pagal šį receptuką mano tėtis šiuo metu gamina, skonis- tartum pirktinės Kad valo organizmą ir krenta svoris, tai patikrinta ir 100 procentų įsitikinta
Pagal šį receptuką mano tėtis šiuo metu gamina, skonis- tartum pirktinės Kad valo organizmą ir krenta svoris, tai patikrinta ir 100 procentų įsitikinta