Nebijokit... Nei viens nežinom gyvenimo kelių takelių... Gal pats juoksies vėliau, kai viskas gerai susiklostys...
Nu kas čia per lietuviškas kompleksas į mokslus kibt iškart po mokyklos ir jei neduokdie jų nebaigtum - tai jau pasaulio pabaiga... Jei visi būtume tokie vienodi su tokiais vienodais likimais... Vienam daug lengviau ir sėkmingiau sekasi baigti univiera po kažkiek metų, nei kad iškart ir pan. Uždeda tokį mąstymą jauniem žmonėm kaip atsakomybę, kad jei dabar nebaigsi, tai jau niekada... NESĄMONĖS. Mečiau, daug vėliau visai kitus baigiau ir dar gal baigsiu ir sekasi sąlyginai geriau nei vidutiniškai, neverta savęs supančioti kaimynų ir giminių moralais... Kaip bus lemta, taip ir bus. Kiek norėsit - tiek ir pasieksit gyvenime, su vaiku ar be, čia įtakos neturi, nes jei ne vaikas - gali kitos kliūtis būti... Žiūrėkime plačiau ir įvairiapusiškiau nei vien balta arba juoda.
Autoriui sėkmės, būsi geras tėtis ir atrasi naujus dalykus, tik nebijok
Smagu, kad apsisprendėt (tikiuosi nusprendėt kartu )
Dėl finansinių keblumų - peržiūrėkit visas galimybes. Valstybė, jei abu nedirbantys, gali duoti pašalpą, kaip socialiai remtiniems (na, jei neturit oficialių pajamų, arba jos neviršija tam tikros sumos - domėkitės), jei esat socialiai remtini - dauguma universitetų duoda soc stipendiją - vėlgi domėkitės, skaitykit, skambinkit ir klauskit, gaukit viską, kas jums priklauso ir paprašykit dar.
Ir nesinervinkit, dabar tai nepadės Mano vyras dabar 4, o aš 2am kursuose. Vaikiuko susilaukiau po pirmo, turėjau metų pertrauką. Dabar vėl studijuoju, vaiko nei seneliai neaugina, nei į lopšelį išgrūstas yra - visad mažas su mumis Ir nors esam jauni, stengiamės būti atsakingi - kiek mokam ir kiek pačių subrendimo laipsnis leidžia
Žodžiu - viskas bus gerai, nesijaudinkit Svarbu daug kalbėtis ir labai labai stengtis. Nes dabar turit dėl ko stengtis.
Dėl finansinių keblumų - peržiūrėkit visas galimybes. Valstybė, jei abu nedirbantys, gali duoti pašalpą, kaip socialiai remtiniems (na, jei neturit oficialių pajamų, arba jos neviršija tam tikros sumos - domėkitės), jei esat socialiai remtini - dauguma universitetų duoda soc stipendiją - vėlgi domėkitės, skaitykit, skambinkit ir klauskit, gaukit viską, kas jums priklauso ir paprašykit dar.
Ir nesinervinkit, dabar tai nepadės Mano vyras dabar 4, o aš 2am kursuose. Vaikiuko susilaukiau po pirmo, turėjau metų pertrauką. Dabar vėl studijuoju, vaiko nei seneliai neaugina, nei į lopšelį išgrūstas yra - visad mažas su mumis Ir nors esam jauni, stengiamės būti atsakingi - kiek mokam ir kiek pačių subrendimo laipsnis leidžia
Žodžiu - viskas bus gerai, nesijaudinkit Svarbu daug kalbėtis ir labai labai stengtis. Nes dabar turit dėl ko stengtis.
as taip pat dar studente ir auginame suneli. pastojau, kai dar abu buvome studentai, bet vyras baige mokslus vos pries menesi iki gimimo. o darba rado tik, kai sunui buvo 1,5men bet kapstomes. ir jus issikapstysit. o del valstybes:
beje, jei jus susituoksit ir pajamos nevirsys 300lt zmogui (bijau tikslu skaiciu sumeluoti), tai gausit dar kazkiek is valstybes. tik reikes pateikti dokumentus, kad abu mokotes dieniniame arba is darbo birzos pazyma, kad ten stovit.
na viskas tikrai bus gerai
beje, jei jus susituoksit ir pajamos nevirsys 300lt zmogui (bijau tikslu skaiciu sumeluoti), tai gausit dar kazkiek is valstybes. tik reikes pateikti dokumentus, kad abu mokotes dieniniame arba is darbo birzos pazyma, kad ten stovit.
QUOTE(BlackHyacitnhus @ 2012 01 28, 02:50)
atsakymas - gimdyti. Matau daug pliusų - būsi jaunas tėtis. Tėvai padės. Nepalik draugės .
O man pasidare idomu: kodel privalo padeti tevai?
patikekit studentam auginantiems vaikus valstybe duoda gana daug,nueikit i savo savivaldybe issiaiskint,jums priklausys ir is valstybes pasalpa kaip socialiai remtiniems nes neturesit pajamu,o seima bus,ir is universiteto jums priklausys socialine p-asalpa tik reikia viska smulkiai issiaiskint savivaldybej
Papildyta:
musu situacija panasi
Papildyta:
QUOTE(Sqq @ 2012 01 27, 23:51)
Smagu, kad apsisprendėt (tikiuosi nusprendėt kartu )
musu situacija panasi
QUOTE(Juodas Anonimas @ 2012 01 18, 01:38)
Autorius temą surado, perskaičiau visus patarimus. Dabar svarbiausia tai, jog to lemtingo žingsnio draugė atsisakė. Galvosime ką daryti, reikia pasiruošti pranešti šią žinią tėvams, ieškosim iš kur gauti lėšų, vasarą tikiuosi išvykti iš Lietuvos užsidirbti. Labai bijau vaiko, bet džiaugiuosi begalo, kad draugė dabar nebeverkia ir nusišypso, busimo da vinci nužudyti negalima, reikia jį užauginti, tikiu tuo, kad vaikas pasirenka pats kada įžengti į šį pasaulį ir negalima to drausti. Esu labai sutrikęs, bet kažką pradėsim planuoti. Dėkoju už palaikymą, labai
Dziaugiuos uz jus Svarbu nebegti nuo problemu, o jas spresti.
Tikiuos jus vienas kita mylit
QUOTE(Juodas Anonimas @ 2012 01 16, 20:23)
Prieš savaitę sužinojau, jog mergina nėščia,
Nusiraminot, apsipratot su mintim ir vaikas nebeatrodo kaip pasalio pabaiga
QUOTE(_una_ @ 2012 01 17, 08:49)
Čia tam atvejui, jei gimus vaikui tavo gaunamas atlyginimas būtų mažesnis nei 1050 Lt (kas visai tikėtina dirbant puse etato ir derinat darbą su studijom).
Taip pat besilaukiančiai moteriai skiriama vienkartinė parama:
Taip pat besilaukiančiai moteriai skiriama vienkartinė parama:
Dieninio skyriaus studentams iki 24m nebūtina dirbti
QUOTE(Eddii @ 2012 02 02, 23:37)
Tuoktis nebūtina, nes turės bendrą vaiką (sugyventiniai), bet jau vien vaiko gimimo liudijimą paprasčiau išimt, jei tėvai susituokę
pries beveik 5metus buvau panasioj situacijoj, tik kad su draugu buvome abiturientai kai suzinojau buvo vien asaros ir sprendimas darytis isvalyma, abu su draugu buvome tvirtai apsisprende kelias dienas, as gal trumpiau pamenu gulejau lovoj ir verkiau, draugas atejo ir pasidejo galva ant gurgiancio pilvo, sako: leliukas maudos, matyt bus i mamyte ir dingo visos abejones, nes buvom du mylintys zmones.Jo tevai labai dziaugesi sia zinia, mano mama is pradziu pyko, bet atsileido. Be proto isimylejau nestuma, visus pokycius, laukiau vaikucio ir skaiciavau dienas, nors is pradziu visai to nenorejau. Dabar mano suneliui 4 metai, jis turi mylincius senelius, su draugu issiskyrem (ne visus tevyste subrandina ). Jei valstybe remtu jaunas seimas turbut tokiu temu isvis nebutu, bet ka jau padarysi, nei sykio nesuabejojau ir dziaugiuosi esanti jauna mamyte, kai yra noro atsiranda ir galimybiu. Saunuolis temos autorius , nepabugo tevystes, tavo drauge turi tikra ramsti salia stiprybes ir kuo didesnes sekmes
QUOTE(Eddii @ 2012 02 03, 00:37)
as taip pat dar studente ir auginame suneli. pastojau, kai dar abu buvome studentai, bet vyras baige mokslus vos pries menesi iki gimimo. o darba rado tik, kai sunui buvo 1,5men bet kapstomes. ir jus issikapstysit. o del valstybes:
dieninių kursų studentai į darbo biržą neregistruojami, o nestovint darbo biržone negali pretenduoti į socialinę pašalpą
manau būtų geriausia bandyti isidarbinti tėčiui, o paskui jam ir išeiti vaiko priežiūros atostogų, bent kiek pinigėlių gautumėt ,o ir studijas galėtumėt testi
Papildyta:
QUOTE(Milky* @ 2012 02 04, 17:32)
pries beveik 5metus buvau panasioj situacijoj, tik kad su draugu buvome abiturientai kai suzinojau buvo vien asaros ir sprendimas darytis isvalyma, abu su draugu buvome tvirtai apsisprende kelias dienas, as gal trumpiau pamenu gulejau lovoj ir verkiau, draugas atejo ir pasidejo galva ant gurgiancio pilvo, sako: leliukas maudos, matyt bus i mamyte ir dingo visos abejones, nes buvom du mylintys zmones.Jo tevai labai dziaugesi sia zinia, mano mama is pradziu pyko, bet atsileido. Be proto isimylejau nestuma, visus pokycius, laukiau vaikucio ir skaiciavau dienas, nors is pradziu visai to nenorejau. Dabar mano suneliui 4 metai, jis turi mylincius senelius, su draugu issiskyrem (ne visus tevyste subrandina ). Jei valstybe remtu jaunas seimas turbut tokiu temu isvis nebutu, bet ka jau padarysi, nei sykio nesuabejojau ir dziaugiuosi esanti jauna mamyte, kai yra noro atsiranda ir galimybiu. Saunuolis temos autorius , nepabugo tevystes, tavo drauge turi tikra ramsti salia stiprybes ir kuo didesnes sekmes
va būtent jūs 2 , turit vienas kitą ,turit į ką atsiremti, o svarbiausia vaikutis turės šaunius mylinčius tėvus, o financinės problemos išsispręs, nėra padėties be išeities
Gimdyti... Praėjus keliems metams, žiūrėsit į savo stebuklėlį ir galvosit, kaip gerai, kad jį turim, o kas būtų, jeigu būtų... Viskas susitvarkys savaime, gyvenimas pats sudėlioja viską į savas lentynas
Na super, nustebau, kad ne moteris tema uzvedusi. Ir juolabiau gera girdet, kad vyras nori neplanuoto vaikelio. Sunku bus, bet tai laikina. Studijas pabaigsit, vaikelis paaugs. Bet visada vaikai ateina ne be reikalo, net ir neplanuoti. Sekmes