Įkraunama...
Įkraunama...

Abortas - naujujų metų pradžia

QUOTE(LaimingaMamyte @ 2012 03 07, 19:05)
Labai puiki, dizaugiuojsi uz jus. Bet kodel jus manot kad jusu seimos pvz. toks jau labai teisingas, ir visi tureti gyventi taip kaip jus. Mano seimos gyvenimas visai kitoks.. Man aciu dievui neteko gyventi vaikystej bendrabuti... ir siap nepatyriau kazkokiu sunkumu, bet tai nereiskia kad uzaugau neatsakinga. Kaip tik uzaugau su meile, ir ta meile perduosiu tuoliau savo vaikam  4u.gif Tikrai neketinu juos grudinti... kad paskui butu lengviau. Lepinsiu kol galesiu, o reikes gyvenimas uzgrudins  4u.gif  4u.gif

Visu prima, butu malonu, kad pateiktumete, kur as tai teigiau. Tuomet as atsakysiu i jusu klausima.

O as ne, mano vaikai eina gyvenimo keliu be protekciju. Didziuojuosi ju pasiekimais. Jie ne ka maziau yra mylimi ir lepinami. Bet as savo meile ir lepinimu ju netvirkinu. Todel jie yra savarankiski, nepriklausomi zmones.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Moonte: 07 kovo 2012 - 18:15
Praejusia vasa, mes kartu su mama padejome sunenui, mamos vaikaciui, priziureti jo sunu/provaikaiti, kol vyko darzelyje remontas. Svarbiausia, jog sunenas tai nelaike norma, savaime suprantamu dalyku, o mes padejome, ne todel, kad privalejome, o todel, kad jauni zmones realiai neturejo galimybiu, kitu alternatyvu. Jie aiskiai visas savo galimybes ivertino, pagrinde pagalbos prasyma. Visa si situacija susikloste ne del suneno veiksmu pasekmiu, jie buvo situacijos ikaitais. Malonu buvo stebeti, kaip jauni tevai, turedami galimybe vakare papildomai prasiblaskyti, "bego" pas savo suneli, nepiktnaudziaudami musu gera valia. Ir dabar, kai provaikaitis suserga, ji slaugome mes. Buna ir taip, jog esu isvykusi, mano mamai 82 metai, ji nenori rizikuoti, su vaiku likti viena. Tada tevam tenka patiems spresti savo probelmas, berniuko mama paima nedarbingumo lapeli, nors banko paskola juos smaugia, o ir darbovieteje nera patenkinti. Niekada, nei as nei mano mama, nesame girdejusios pretenziju, jog mes privalom padeti, ar kad mes ko piktybiskai nepadarom, kai atsisakome padeti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Moonte: 07 kovo 2012 - 18:47
QUOTE(Diana24 @ 2012 03 07, 17:50)
Labai jau linkę moralizuoti kai kurios. Pritarčiau mintimis, kad tai, jog kažkas darosi abortą yra NE MŪSŲ reikalas, ne jūsų vaikus "žudo", ir ne jūs už kitas moteris gyvenimus gyvensit. Rūpinkitės savimi, o kažką teisti, smerkti išvis nė vienas neturi teisės. Labai keista, kaip kiti gali lengvai mėtytis tokiais žodžiais, kaip "tu nužudei savo vaiką, tu dabar psichologinių problemų turėsi, tu išvis gyvenimo neturėsi". Neveltui sakoma, kad kiekvienas apie viską sprendžia pagal savo sugedimo laipsnį.

Argi as ka nors smerkiu?.. Perskaitykit atydziau, ka rasiau doh.gif Cia apskritai niekas nieko nesmerkia! Mergina norejo suzinoti kitu nuomones, ji jas suzinojo, tikiuosi padarys naudingu sau isvadu.
Del psichologiniu problemu - juk ne siaip sau siuos zodzius rasau biggrin.gif labai daug domejausi sia tema, tiesiog norejau ispeti autore, kokiu buna realiu pasekmiu, anksciau ar veliau. Niekam savo nuomones per prievarta nekysu, cia gi forumas - nori skaitai, nori - ne mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Moonte @ 2012 03 07, 19:42)
Praejusia vasa, mes kartu su mama padejome sunenui, mamos vaikaciui, priziureti jo sunu/provaikaiti, kol vyko darzelyje remontas. Svarbiausia, jog sunenas tai nelaike norma, savaime suprantamu dalyku, o mes padejome, ne todel, kad privalejome, o todel, kad jauni zmones realiai neturejo galimybiu, kitu alternatyvu. Jie aiskiai visas savo galimybes ivertino, pagrinde pagalbos prasyma. Visa si situacija susikloste ne del suneno veiksmu pasekmiu, jie buvo situacijos ikaitais. Malonu buvo stebeti, kaip jauni tevai, turedami galimybe vakare papildomai prasiblaskyti, "bego" pas savo suneli, nepiktnaudziaudami musu gera valia. Ir dabar, kai provaikaitis suserga, ji slaugome mes. Buna ir taip, jog esu isvykusi, mano mamai 82 metai, ji nenori rizikuoti, su vaiku likti viena. Tada tevam tenka patiems spresti savo probelmas, berniuko mama paima nedarbingumo lapeli, nors banko paskola juos smaugia, o ir darbovieteje nera patenkinti. Niekada, nei as nei mano mama, nesame girdejusios pretenziju, jog mes privalom padeti, ar kad mes ko piktybiskai nepadarom, kai atsisakome padeti.

Dabar man viskas aisku. Jums turbut apie 50-60 metu ir jus tarybiniu laiku autoritarinio auklejimo salininke.
Mane zavi visai kitokie santykiai seimoje, draugyste, abipuse pagarba, pasitikejimas, zinojomas kad tau visada pades... 4u.gif 4u.gif

O zinot kodel jusu sunenes taip skubejo namo pas suneli, kad greiciau jus paleisti, nes zinojo ka jus apie visa sita situacija galvojat ir kokia didele auka darote jam padedama. Ir tai tik todel kad jis tapo situacijos ikaitu. Nes aisku pailseti arba tiesiog maloniai praleisti laika, jus niekada jam nepasiulytumet... juk gi neprivalot doh.gif Ir skubejo namo tikrai ne todel kad nenoretu prasiblaskyt, o tam kad nesutikti nepatenkintu veidu, kad ''pasinaudojo proga'' ir biski pailsejo nuo rutinos 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo LaimingaMamyte: 07 kovo 2012 - 22:39
QUOTE(LaimingaMamyte @ 2012 03 07, 23:37)
Dabar man viskas aisku. Jums turbut apie 50-60 metu ir jus tarybiniu laiku autoritarinio auklejimo salininke.
Man zavi visai kitokie santykiai seimoje, draugyste, abipuse pagarba, pasitikejimas, zinojomas kad tau visada pades...  4u.gif  4u.gif

O zinot kodel jusu sunenes taip skubejo namo pas suneli, kad greiciau jus paleisti, nes zinojo ka jus apie visa sita situacija galvojat ir kokia didele auka darote jam padedama. Ir tai tik todel kad jis tapo situacijos ikaitu. Nes aisku pailseti arba tiesiog maloniai praleisti laika, jus niekada jam nepasiulytumet...  Ir tikrai ne todel kad nenoretu prasiblaskyt, o tam kad nesutikti nepatenkintu veidu, kad ''pasinaudojo proga'' ir biski pailsejo nuo rutinos  4u.gif  4u.gif

Na nereikia uz kitus galvoti ir bandyti juos iterpti i savo remus.

Man ne 50 ir ne 60, maziau. Esu velyvas savo tevu vaikas. Butent jus esate sovietinio mentalo ir auklejimo salininke. As daugiau vakarieciu, mano prioritetas skandinavu poziuris i vaika, seima.

Keista, kad jus manote, kad mano seimoje nera draugsytes, pagarbos, meiles ir t.t. Mes neisnaudojame vienas kito, ir geribam, musu meile nematuojama naudingumo koeficinetu.

Jis ir ne tik jis, o visi jo broliai, su seimomis, tevai musu sodyboje praleidzia vasara, visas seimos sventes, ilsisi, parmogauja. Bet kartu su savo vaikais, aciu dievui juos ju vaikai nevargina, o ir vaikam kartu yra linksma. O mano sunenas elgesi taip todel, jog suvokia, kad 2.5 metu vaikas yra 82 metu moteriai nasta, kai as jai tik padedu, nes dirbu namuose, nepramogauju. Va jus neturite empatijos. Ne bereikalo uzrasiau metus 82.

Kita vertus jusu postas, jame esancios izvalgos, daugiau atestuoja jus pacia, nei mano seimos gyvenimo buda.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Moonte: 07 kovo 2012 - 22:52
Ne į temą, bet kažkaip maniau, kad Moonte kokių 16 - 18 m. moksleivė smile.gif O čia va ir dar kokia nuomonė, kad 50 - 60 m. biggrin.gif Nesupykit Moonte, kad apie jus čia brūkštelėjau..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *Liepa18*: 07 kovo 2012 - 22:56
QUOTE(*Liepa18* @ 2012 03 07, 23:53)
Ne į temą, bet kažkaip maniau, kad Moonte kokių 16 - 18 m. mergaičiukė  smile.gif O čia va ir dar kokia nuomonė, kad 50 - 60 m.  biggrin.gif  Nesupykit Moonte, kad apie jus čia brūkštelėjau..

O kodel piktintis, deja, tie laikai senai praeityje. Tiesa pasakius nenoreciau gristi i tuos laikus, dabartinis amzius mane labai tenkina, gaudau kaifa nuo gyvenimo.
Atsakyti
QUOTE(*Liepa18* @ 2012 03 08, 00:53)
Ne į temą, bet kažkaip maniau, kad Moonte kokių 16 - 18 m. mergaičiukė  smile.gif O čia va ir dar kokia nuomonė, kad 50 - 60 m.  biggrin.gif  Nesupykit Moonte, kad apie jus čia brūkštelėjau..

Kur jau tokią moteriškę sutalpinti į amžiaus rėmus... Aš dar stebiuosi kaip jos per TV nerodo, gi kelis vaikus iš vaikų namų priglaudus yra, dar pasirodo ir vaikų išvarytą svetimą močiutę, dar savo mamą senolę prižiūri, va ir per metus 4tūkst. žinučių SM forume prirašė - čia jau kaip cielas etatas darbinės veiklos... Atvirai stebiuosi neatsistebiu tokiu genialiu žmogum... NOT
Atsakyti
QUOTE(Avetė @ 2012 03 08, 00:00)
Kur jau tokią moteriškę sutalpinti į amžiaus rėmus... Aš dar stebiuosi kaip jos per TV nerodo, gi kelis vaikus iš vaikų namų priglaudus yra, dar pasirodo ir vaikų išvarytą svetimą močiutę, dar savo mamą senolę prižiūri, va ir per metus 4tūkst. žinučių SM forume prirašė - čia jau kaip cielas etatas darbinės veiklos... Atvirai stebiuosi neatsistebiu tokiu genialiu žmogum... NOT

O kokia agresija, sarkazmas, pagieza parapliupo.

Siap, mane rodo per TV ir interviu ima, bet ne del to, o del mano darbo. Jei tikrai idomu, mielai pateiksiu sios mociutes duomenys i AZ. Jei turite galimybe padeti, prasom. As rimtai, nes mano mamai jau darosi sunku, nors gyvenam kartu, as nevisada bunu namuose.

Tarp kitko mano zinuciu turetu butu apie 10 000, nes kelis kartus isnaujo persiregistravau, jei buti saziningai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Moonte: 07 kovo 2012 - 23:09
QUOTE(Kava&arbata @ 2012 03 07, 17:24)
Kaip galite sakyti, kad visom bus problemos psichologinio pobudzio  blink.gif Apklausete visas? Ko cia zmones gasdinat  lotuliukas.gif Visa laika tai dare ir daro ir darys, ir visos reaguoja skirtingai: vienos depresuoja, kitos tai tiesiog pamirsta.

[CODE]

Siaip planuoju apklausa, nors ir be manes ju padaryta be galo daug mirksiukas.gif kazkaip neteko niekur skaityti, kad be galo laimingos tos, kurios darosi g.gif postabortinis sindromas gal ir ne visas 100% kankina, bet daug ka ir pasireiskia labai ivairiai, nes juk visos skirtingai reaguoja, kaip jus ir pasaket mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(li-ena @ 2012 03 08, 00:09)
[CODE]

Siaip planuoju apklausa, nors ir be manes ju padaryta be galo daug mirksiukas.gif  kazkaip neteko niekur skaityti, kad be galo laimingos tos, kurios darosi g.gif postabortinis sindromas gal ir ne visas 100% kankina, bet daug ka ir pasireiskia labai ivairiai, nes juk visos skirtingai reaguoja, kaip jus ir pasaket mirksiukas.gif

Negaliu teigti, jog jos visos totaliai ne-/laimgos. Bet teko skaityti, kad ir SM, kad moterys sio ivykio nesureiksmina savo gyvenime. Buna gi taip, jog moterys persileidzia ir ne akrta. Sunkiau laidoti realu ant ranku laikyta vaika, nei embriona t.y. zinojima, kad kazkas buvo, bet su tuo kazkuo nebuvo dar uzmegztas dvasinis kontaktas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Moonte: 07 kovo 2012 - 23:18
QUOTE(Moonte @ 2012 03 08, 00:14)
Negaliu teigti, jog jos visos totaliai ne-/laimgos. Bet teko skaityti, kad ir SM, kad moterys sio ivykio nesureiksmina savo gyvenime. Buna gi taip, jog moterys persileidzia ir ne akrta. Sunkiau laidoti realu ant ranku laikyta vaika, nei embriona t.y. zinojima, kad kazkas buvo, bet su tuo kazkuo nebuvo dar uzmegztas dvasinis kontaktas.

Bet juk ir persileidimus moterys labai skaudziai isgyvena... As cia is savo pazistamu pvz teigiu.

Nesureiksmina - tai kol kas nesureiksmina blush2.gif aisku, niekam nelinkiu to poabortinio sindromo, nes kiek teko skaityti ir matyti, nieko gero... Aisku, viskas nuo zmogaus priklauso, bet silpnesni ir pribaigt gali tos sielos kancios. Be to, yra tyrimu, kur apraso, kad abortai turi itakos esamiems ir busimiems vaikams, santykiams su jais, su vyru.
Atsakyti