QUOTE(li-ena @ 2012 03 07, 11:41)
As tai uz tai, kad zmones patys augintu savo vaikus, aisku:-) bet juk gyvenime visko nutinko.. Cia as apie senelius uzklausiau, nes pries tai viena dalyve parase, kad seneliai nori ilsetis, turi teise ir tt, tai as todel ir klausiu,kas yra svarbiau:-):-):-) man tai, pvz, mano vaiko gyvybe yra svarbiau uz tevu ramybe:-):-):-):-) as labai myliu sao tevus, o jie mane su tikr kad neverstu manes darytis aborta, tiesiog zinau tai
O as gerbiu visus, ne zodziais, o veiksmais. Man lygiai tokia pat vertybe yra vaikas, pagyvenes zmogus, jaunas, brandus zmogus. Padejimas yra daugiau vienkartine akcija, o ne gyvenimo budo keitimas. Negalima, vardan savo interesu, keslu, patogumu, manipuliuoti kito zmogaus gyvenimu, nors tai ir tevai, analogiskai negalima manipuliuoti ir tevams vaiku gyvenimu. Turi buti saikas. Va tame ir yra problema, kalba eina ne apie vaiko, seneliu gyvybes, o apie vaiko tevu galimybes ir atsakomybes jausma.
Kita vertus idomus laikai ateina. Soveitinis mentalas iki siol gajus, bet teks koreaguoti poziuri. Pensininku amzius ilgeja, sovietmeciu eidavo i pensija 55 metu, labai patogus laikas padeti anukelius auginti. Dabar gi, seneliai privalo dirbti. O jei dirba, savaitgaliais turetu ir pailseti, nes jie ligoti zmones, ne jaunyn eina.
Velgi kaip mienjau teks perziureti ir pretenzijas i tevu NT, nes pensiju ismokos koreaguos pragyvenimo galimybes, o jos linkusios mazeti. Todel dideja tikimybe, kad dauges seneliu namu kiekis, arba po vienus stogu gyvens kelios kartos, jei seima nbus nepasiturinti. Jau nebebus tokio raskazio, kiekvienai seimai atskiras butas.