Įkraunama...
Įkraunama...

Abortas - naujujų metų pradžia

QUOTE(li-ena @ 2012 03 07, 11:41)
As tai uz tai, kad zmones patys augintu savo vaikus, aisku:-) bet juk gyvenime visko nutinko.. Cia as apie senelius uzklausiau, nes pries tai viena dalyve parase, kad seneliai nori ilsetis, turi teise ir tt, tai as todel ir klausiu,kas yra svarbiau:-):-):-) man tai, pvz, mano vaiko gyvybe yra svarbiau uz tevu ramybe:-):-):-):-) as labai myliu sao tevus, o jie mane su tikr kad neverstu manes darytis aborta, tiesiog zinau tai

O as gerbiu visus, ne zodziais, o veiksmais. Man lygiai tokia pat vertybe yra vaikas, pagyvenes zmogus, jaunas, brandus zmogus. Padejimas yra daugiau vienkartine akcija, o ne gyvenimo budo keitimas. Negalima, vardan savo interesu, keslu, patogumu, manipuliuoti kito zmogaus gyvenimu, nors tai ir tevai, analogiskai negalima manipuliuoti ir tevams vaiku gyvenimu. Turi buti saikas. Va tame ir yra problema, kalba eina ne apie vaiko, seneliu gyvybes, o apie vaiko tevu galimybes ir atsakomybes jausma.

Kita vertus idomus laikai ateina. Soveitinis mentalas iki siol gajus, bet teks koreaguoti poziuri. Pensininku amzius ilgeja, sovietmeciu eidavo i pensija 55 metu, labai patogus laikas padeti anukelius auginti. Dabar gi, seneliai privalo dirbti. O jei dirba, savaitgaliais turetu ir pailseti, nes jie ligoti zmones, ne jaunyn eina.

Velgi kaip mienjau teks perziureti ir pretenzijas i tevu NT, nes pensiju ismokos koreaguos pragyvenimo galimybes, o jos linkusios mazeti. Todel dideja tikimybe, kad dauges seneliu namu kiekis, arba po vienus stogu gyvens kelios kartos, jei seima nbus nepasiturinti. Jau nebebus tokio raskazio, kiekvienai seimai atskiras butas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Moonte: 07 kovo 2012 - 11:02
QUOTE(li-ena @ 2012 03 07, 10:41)
As tai uz tai, kad zmones patys augintu savo vaikus, aisku:-) bet juk gyvenime visko nutinko..

Matote 'gyvenime visko nutinka' - galima placiai isinterpretuoti. Bet is esmes sveikos seimos atveju - as sutinku, kad savitarpio pagalba turi buti, ir ta pagalba teikia visoms pusems malonuma ir dekinguma ax.gif be tarnystes pozymiu...

Cia as apie senelius uzklausiau, nes pries tai viena dalyve parase, kad seneliai nori ilsetis, turi teise ir tt,

Seneliai savo anukams nera nieko skolingi, tevai savo vaikams nera nieko skolingi, vaikai savo tevams nera nieko skolingi... ax.gif
Jeigu seimos nariai vieni i kitus zvelgia su savom pretenzijom, su savom teisem i kito zmogaus laika, pinigus, galimybes, jausmus... tai ten gal ir nereikia ieskoti seimos.

Autores atveju, neturint konkreciu ziniu - nesinori spresti yra ten seima ar nera seima ax.gif ir gal tu ziniu nereiketu mums tureti, kazkaip nejauku pasidare pagalvojus, jei dar cia pradetume narplioti autores ir jos tevu santykius ax.gif

pvz, mano vaiko gyvybe yra svarbiau uz tevu ramybe:

Jei tektu rinktis - mano pasirinkimas irgi butu toks, bet pats rinkimosi faktas jau bylotu apie visai kitas problemas ax.gif

as labai myliu sao tevus, o jie mane su tikr kad neverstu manes darytis aborta, tiesiog zinau tai

Stai cia su jumis sutinku, ir dziaugiuosi del jusu tevu ax.gif

Yra toks posakis: kas musu nesuzlugdo, padaro mus stipresniais © ax.gif yra ir sio posakio interpretacija: ko neuzmusa tevai, to jau niekas neuzmus © Labai gaila, bet daznai tevai nera be nuodemes pries vaikus...
Atsakyti
QUOTE(Moonte @ 2012 03 07, 10:47)
Na matot, kaip idomiai gaunasi. Nemanau, jog tai naturalu, ypac kaip dabar gyvenama, jei butu naturalu kelios kartos gyventu po vienu stogu (mano namuose taip gyvenama iki siolei), bet ne... Paskaitykite temas, apie anytas marcias... "Ar statytumete namus tevu/uosviu zemeje". Ir kokie nuostabus, visuomene atestuojantys atsakymai. As jaunas, man privalo duoti, suteikti, padeti... Tevai gi kaip priemone, melziami jie visa ju gyvenima iki grabo lentos. Mano namuose gyvena mociute, ismesta nuosavu vaiku, nes per savo gera sirdi pardave butuka, pinigus atidave vaikuciams, o jie ja snaid, i savartyna. Per visa ta laika net nepaskambino nepasiteiravo kaip ji laikosi. O del sunkaus tevu gyvenimo, mano galva, jei vaikeliukai gviesiasi tevu turto, lai ir atidirba. Pardave tevai NT gali puikiai gyventi seneliu namuose. Tarp kitko, si praktika zinoma visam pasaulyje.

Prie ko cia kapstytis vienas, tavo vaikas tu ir augink, naktim nemigok, rupinkis juo, bet kaip dabar yra, pagimde, "numete" tevam ir toliau gastroles. O kada tevam pailseti, kur isvaziuoti, pasauli pamatyti? Jie turi tokia teise?

Nenoreciau butu jusu ''seimos'' nariu.

O del viso kito, as manau jei myli zmogu visada jam padesi ir palaikysi, kas be atsitiktu, ir kokia klaida jis nepadarytu... Argi dabar nusisukti nuo savo vaiko, jei jis padare klaida???? Man nesuprantamas toks poziuris. Jei mano seimos nariui sunku, ar moraliskai, ar finansiskai ar dar kazkaip ieskosiu budu jam padeti, tiek kiek galesiu.... Nesakau kad perimsiu ant saves jo beda... bet jei bus galimybe jam palengvinti gyvenima kodel gi ne? Vien del principo ''nes taip nedaroma'', ''pati prisidarei pati ir tvarkykis''... Ziauriai skamba. Bet deja ir tokiu seimu labai daug sad.gif
Atsakyti
QUOTE(li-ena @ 2012 03 06, 21:00)

ir nepamirskit, abortas-vaiko nuzudymas - tai nera panaceja nuo gyvenimo problemu! Tai tik kelias i dar sunkesnes problemas, ypac psichologinio pobudzio! Jeigu reikia patarimo ar pagalbos - rasykit a.z., padesim kuo galesim!

Kaip galite sakyti, kad visom bus problemos psichologinio pobudzio blink.gif Apklausete visas? Ko cia zmones gasdinat lotuliukas.gif Visa laika tai dare ir daro ir darys, ir visos reaguoja skirtingai: vienos depresuoja, kitos tai tiesiog pamirsta.
Atsakyti
Labai jau linkę moralizuoti kai kurios. Pritarčiau mintimis, kad tai, jog kažkas darosi abortą yra NE MŪSŲ reikalas, ne jūsų vaikus "žudo", ir ne jūs už kitas moteris gyvenimus gyvensit. Rūpinkitės savimi, o kažką teisti, smerkti išvis nė vienas neturi teisės. Labai keista, kaip kiti gali lengvai mėtytis tokiais žodžiais, kaip "tu nužudei savo vaiką, tu dabar psichologinių problemų turėsi, tu išvis gyvenimo neturėsi". Neveltui sakoma, kad kiekvienas apie viską sprendžia pagal savo sugedimo laipsnį.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Diana24: 07 kovo 2012 - 16:51
QUOTE(LaimingaMamyte @ 2012 03 07, 17:14)
Nenoreciau butu jusu ''seimos'' nariu.

O del viso kito, as manau jei myli zmogu visada jam padesi ir palaikysi, kas be atsitiktu, ir kokia klaida jis nepadarytu... Argi dabar nusisukti nuo savo vaiko, jei jis padare klaida???? Man nesuprantamas toks poziuris. Jei mano seimos nariui sunku, ar moraliskai, ar finansiskai ar dar kazkaip ieskosiu budu jam padeti, tiek kiek galesiu....  Nesakau kad perimsiu ant saves jo beda... bet jei bus galimybe jam palengvinti gyvenima kodel gi ne? Vien del principo ''nes taip nedaroma'', ''pati prisidarei pati ir tvarkykis''... Ziauriai skamba. Bet deja ir tokiu seimu labai daug sad.gif

Labai gerai, haliavscikam, kurie tik mano seiminyksciu meile naudojasi, kai patiems nemotais, kaip mano artimieji jauciasi, mano seimoje ne vienta. As netikiu meile zmoniu, kurie ja tik deklaruoja, bet naudojasi, isnaudoja ir manosi, jog yra teisus, manipuliuodami tevu/vaiku gyvenimu. Esu uz lygiavercius santykius tarpusavyje.

Esme tame, kad jus nesuvokiat apie ka as kalbu. Musu siemoje niekam nereikia istiesti pagalbos rankos, nes visi, girdit, visi moka gaudyti zuvi. Pirmoje eileje eina auklejimas, kuo daugiau ir su meile idesi i vaika, didesne tikimybe, kad vaikas "nepaskes baloje" anot Chiuchiundros. O jei ir bus neticiukas, bus atsakingi, sugebes islaikyti brandos egzamina.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Moonte: 07 kovo 2012 - 17:55
QUOTE(Moonte @ 2012 03 07, 17:35)
Esme tame, kad jus nesuvokiat apie ka as kalbu. Musu siemoje niekam nereikia istiesti pagalbos rankos, nes visi, girdit, visi moka gaudyti zuvi.

O jeigu nutinka stichine nelaime, pagalbos is sono nera? Nuo musu paciu zvejyboje daug priklauso ax.gif labai daug, bet ne viskas...
Atsakyti
QUOTE(Beržūna @ 2012 03 07, 18:39)
O jeigu nutinka stichine nelaime, pagalbos is sono nera? Nuo musu paciu zvejyboje daug priklauso  ax.gif labai daug, bet ne viskas...

Buten, tame ir yra mano galva tevu paskirtis. Papuola tevai i avarija, ar dar kas zusta, mirsta. Vaikai turi moketi isgyventi patys. Va cia ir yra didziausia tevu meiles israiska. Bet pas mus labai gaju, visur "pagalves, sieno kupetas" kaisioti. Pasiteisinimas - mes kentejome, lai vaikuciam bus geriau. O kad ta gyvenimo proza zmones grudina, daro asmenybem, tai ne motais. O kai sutinka issuki ir suskysta, nes neturi igudziu, ta issuki priimti. Tuomet privalo tevai begti gelbeti, o jei jie sunsnukiai nenori, netvarka, egoistai.
Nuo ansktyvos jausnystes, galima rasyti vaikystes, teko giventi bendrabuciuose, stovyklose, vienai svetimam mieste, ir nieko, apsiejau. Tiesa, tai skatina greitai suaugti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Moonte: 07 kovo 2012 - 17:49
QUOTE(Moonte @ 2012 03 07, 17:47)
Buten, tame ir yra mano galva tevu paskirtis. Papuola tevai i avarija, ar dar kas zusta, mirsta. Vaikai turi moketi isgyventi patys. Va cia ir yra didziausia tevu meiles israiska.

Na tai viskas suprantama. Kalbejau ne apie gyvenimo buda ax.gif klausiau apie vienetini atveji, tarkim: gaisras, sudega namai, ar tuomet irgi pagalbos rankos nera?
As jokiu budu nekalbu apie tai, kuomet giminaitis megsta padegineti savo namus, o po to aplinkinius reketuoti: padekite man, jus gi gimines... ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Moonte @ 2012 03 07, 18:47)
Buten, tame ir yra mano galva tevu paskirtis. Papuola tevai i avarija, ar dar kas zusta, mirsta. Vaikai turi moketi isgyventi patys. Va cia ir yra didziausia tevu meiles israiska. Bet pas mus labai gaju, visur "pagalves, sieno kupetas" kaisioti. Pasiteisinimas - mes kentejome, lai vaikuciam bus geriau. O kad ta gyvenimo proza zmones grudina, daro asmenybem, tai ne motais. O kai sutinka issuki ir suskysta, nes neturi igudziu, ta issuki priimti. Tuomet privalo tevai begti gelbeti, o jei jie sunsnukiai nenori, netvarka, egoistai.
Nuo ansktyvos jausnystes, galima rasyti vaikystes, teko giventi bendrabuciuose, stovyklose, vienai svetimam mieste, ir nieko, apsiejau. Tiesa, tai skatina greitai suaugti.

Labai puiki, dizaugiuojsi uz jus. Bet kodel jus manot kad jusu seimos pvz. toks jau labai teisingas, ir visi tureti gyventi taip kaip jus. Mano seimos gyvenimas visai kitoks.. Man aciu dievui neteko gyventi vaikystej bendrabuti... ir siap nepatyriau kazkokiu sunkumu, bet tai nereiskia kad uzaugau neatsakinga. Kaip tik uzaugau su meile, ir ta meile perduosiu tuoliau savo vaikam 4u.gif Tikrai neketinu juos grudinti... kad paskui butu lengviau. Lepinsiu kol galesiu, o reikes gyvenimas uzgrudins 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Beržūna @ 2012 03 07, 19:00)
Na tai viskas suprantama. Kalbejau ne apie gyvenimo buda  ax.gif  klausiau apie vienetini atveji, tarkim: gaisras, sudega namai, ar tuomet irgi pagalbos rankos nera?
As jokiu budu nekalbu apie tai, kuomet giminaitis megsta padegineti savo namus, o po to aplinkinius reketuoti: padekite man, jus gi gimines...  ax.gif

Zinoma, kad butina istiesti, cia gi nera to zmogaus samoningu veiksmu pasekme. Cia nelaime.

Kalbu apie tai. pvz. Vaikas gavo dvejata is teoremos, nepulsiu jam ruosti pamokas, mieliau paaiskinsiu teorema. Mano galva toks padejimas yra vertingesnis. Lygiai taip pat, manau, jei vienas is seimos nariu nuspres gimdyti, neturedamas neva galimybiu, as tik padesiu kiek galesiu, bet nekeisiu savo gyvenimo tekmes. Galiu isleisti i studijas, bet po paskaitu, buk maloni priziurek, rupinkis vaiku pati. Tai yra tiesiogine vaiko tevu prievole.
Atsakyti
QUOTE(LaimingaMamyte @ 2012 03 07, 18:05)
Tikrai neketinu juos grudinti... kad paskui butu lengviau. Lepinsiu kol galesiu, o reikes gyvenimas uzgrudins  4u.gif  4u.gif]

Isivaizduokite organizma be imuniteto, kas jo laukia? Jei vaikai iseis i gyvenima neparuosti, jis juos ne uzgrudins, jis juos uzmus ax.gif Nejaugi jus to norite? O gal mes kalbame apie ta pati, tik kitais zodziais, todel smalsu, ka jus vadinate 'lepinimu'?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Beržūna: 07 kovo 2012 - 18:13