Niekam netaikau, tiesiog po vienu straipsniu patikę komentarai:
155. Stefa,Vilnius
2012-03-02 12:47
Tai buvo mano antrasis nėštumas. Vieną sykį (nėštumo pradžioje) įvyko stiprus kraujoplūdis ir buvau nugabenta į ligoninę. Ten pasiūlė man valymą. Bet kai aš pasakiau, kad noriu išsaugoti kūdikį, iš manęs pasijuokė ir pasakė: "įdomu, ką jūs saugosit". Tačiau mano užsispyrimo dėka buvau paguldyta į palatą. Nėštumas buvo be galo sunkus, valgyti nieko negalėjau, be paliovos pykino, kraujuoti nenustojau, jėgos seko. Gydytojų konsiliumas, išskyrus palatos gydytoją, ne tik siūlė bet ir vertė nėštumą nutraukti, aiškindami, kad gresia mano gyvybei pavojus. Tačiau niekaip negalėjau ryžtis šiam žingsniui. Sutikau iškęsti viską, kad tik neatimtų iš manęs kūdikio, kuris buvo mano įsčioje. Mano begalinį norą palaikė ir vyras, kuris kasdien po darbo su dukrele stovėdavo prie lango, nes įeiti buvo draudžiama, žiūrėdavo į mane, tarytum prašydamas išsaugoti gyvybę. Vieną kartą (po ilgo gulėjimo ir mano išsekimo) gydytojų konsiliumas nutarė nutraukti nėštumą. Tai turėjo būti įvykdyta kitą dieną. Keista, kad kitą dieną palatos gydytoja nepasirodė. Mane pakvietė nutraukti nėštumą kita gydytoja. Aš negaliu nupasakoti to baisaus širdies skausmo, kai mane vedė iš palatos (norėdami išgelbėti mano gyvybę) atimti iš manęs kūdikį. Koks buvo mano žvilgsnis ir kaip aš atrodžiau - nežinau. Tik gydytoja pasiguldžiusi mane ir apžiūrėjusi bei pažvelgusi į mane, sunkiai atsiduso, nuleido rankas ir pasakė: "Aš negaliu šito padaryti". Vėl buvau grąžinta į palatą. Aš, nors ir kančiose, buvau be galo laiminga, kad neatėmė iš manęs tai, kas brangiausia. Taip aš ir vargau beveik visus 9-ius mėnesius. Pabaigoje dar prisidėjo priešlaikinio gimdymo grėsmė. Tačiau viskas baigėsi laimingai. Pagimdžiau dukrelę. Tai buvo antras mano vaikas. ši mano sunkiai išnešiota dukrelė neseniai padovanojo man dvynukes anūkėles. O jei nebūčiau išsaugojusi jos, ne tik aš, bet ir tauta neturėtų trijų dukterų. O kaip reikia, kad kiekviena mama pagalvotų ne tik apie save, bet ir apie brangią lietuvių tautą, iš kurios tiek daug atimta vaikų. Juk jų lavonais nuklotas Sibiras. Brangiausios mamos, nepamirškite, kad kiekviena gyvybė yra Dievo dovana. Saugokime jas. Tai ne tik jūsų, bet ir visos tautos kūdikiai. Padėkime tautai atgimti. Juk Lietuva yra Marijos žemė. Būkime to verti.
149. Pasaulis eina i pabaiga!
2012-03-02 11:11
Biblija, 2 Timotiejui 3,1-4 "PASKUTINĖMIS DIENOMIS užeis sunkūs laikai, nes žmonės bus SAVIMYLOS, pinigų mylėtojai, pagyrūnai, išdidūs, piktžodžiautojai, neklusnūs tėvams, nedėkingi, nešventi, NEMYLINTYS, nesutaikomi, šmeižikai, nesusivaldantys, šiurkštūs, NEKENČIANTYS TO, KAS GERA, išdavikai, užsispyrę, pasipūtėliai, LABIAU MILINTYS MALONUMUS NEGU DIEVĄ..."
QUOTE(Beržūna @ 2012 03 06, 22:48)
Jeigu suvokiate, kad argumentas privestas iki krastutinumo yra absurdas ir tai isvis net nera argumentas, tai kodel jusu nuostatoms priestaraujancia pozicija vedate iki krastutinumo?
Puiku bet kam reikia kita varianta, kitoki sprendima pateikti absurde - jei abortas, tai vadinasi gyvenu tik pagal tevus Kitokios mintys irgi turi teise gyventi po sia saule, tad ir ju nemenkinkime
Puiku bet kam reikia kita varianta, kitoki sprendima pateikti absurde - jei abortas, tai vadinasi gyvenu tik pagal tevus Kitokios mintys irgi turi teise gyventi po sia saule, tad ir ju nemenkinkime
Todėl, kad situacija yra kraštutinė. Sakinys: "Tevai greiztai pareiskia, kad jei vaika gimdys, nutrauks, bet kokia parama" pakankamai aiškiai apibūdina tėvus. Tokie būna suplanavę savo vaikų gyvenimą praktiškai iki jų pensijos. Gaila tik, kad nesuvokia, jog lazda turi du galus. Dabar jie rašo mirties nuosprendį anūkui, vėliau to anūko brolis pasirašys ant jų eutanazijos...
QUOTE(_una_ @ 2012 03 07, 09:36)
Todėl, kad situacija yra kraštutinė. Sakinys: "Tevai greiztai pareiskia, kad jei vaika gimdys, nutrauks, bet kokia parama" pakankamai aiškiai apibūdina tėvus. Tokie būna suplanavę savo vaikų gyvenimą praktiškai iki jų pensijos. Gaila tik, kad nesuvokia, jog lazda turi du galus. Dabar jie rašo mirties nuosprendį anūkui, vėliau to anūko brolis pasirašys ant jų eutanazijos...
Stebiu sia diskusija idomu darosi, iki kiek galima prisikalbeti.
O iki kiek anot jusu tevai PRIVALO padeti VAIKUCIAMS, beje kurie ant tiek dideli, kad savo vaikelius prisidirba, o gal jie TEVU leidimo prase, ar tevait ures galimybes dar papildomai islaikyti viena "vaikeli"? Mano galva yra normalu, kai zmogus nesa atsakomybe uz savo veiksmus. Manau, tai didesne atestacija visuomenes, kuri skatina jaunu zmoniu infantiluma, ir mano, jog tai yra norma.
O del eutanazijos, tai gal cia jums siaubas baubas, o yra zmones, kurie jai pritaria. As esu vienas is ju.
O del lazdu jus teisi, va tas infantilumas ir duoda antru galu, zmones-vaikai niekaip nesubresta, negeba nesti uz savo veiksmus atsakomybes.
(Cia siaip pasvarstymai beskaitant judvieju polemika)
Liepa,
grazus pvz. Bet, deja, kol netampam tevais, nesuprantam, kokia tai yra laime ir Dievo dovana:-)
Papildyta:
Visiskai su jumis su tinku. K.k.gali kaltinti mane polinkiu i krastutinumus, taciau as esu isitikinusi, kad blogis veda tik prie blogio.... Pritarimas abortams - prie pritarimo eutonazijai, pritarimas eutonazijai - dar prie ko nors dar baisesnio, pvz., privalomos t.t.zmoniu amziaus ar sveikatos bukles eutonazijos... Kazkaip netikiu, kad visa tai veda prie sviesios ateities
grazus pvz. Bet, deja, kol netampam tevais, nesuprantam, kokia tai yra laime ir Dievo dovana:-)
Papildyta:
QUOTE(_una_ @ 2012 03 07, 09:36)
Visiskai su jumis su tinku. K.k.gali kaltinti mane polinkiu i krastutinumus, taciau as esu isitikinusi, kad blogis veda tik prie blogio.... Pritarimas abortams - prie pritarimo eutonazijai, pritarimas eutonazijai - dar prie ko nors dar baisesnio, pvz., privalomos t.t.zmoniu amziaus ar sveikatos bukles eutonazijos... Kazkaip netikiu, kad visa tai veda prie sviesios ateities
QUOTE(li-ena @ 2012 03 07, 10:25)
Liepa,
Papildyta:
Papildyta:
Taip pat manau... Žmonija pati save naikina ir to visai nesupranta net, o kai kurie dar ir džiūgauja... Bet kiekvienas savo gyvenimo kalvis.
QUOTE(Moonte @ 2012 03 07, 10:09)
Stebiu sia diskusija idomu darosi, iki kiek galima prisikalbeti.
O iki kiek anot jusu tevai PRIVALO padeti VAIKUCIAMS, beje kurie ant tiek dideli, kad savo vaikelius prisidirba, o gal jie TEVU leidimo prase, ar tevait ures galimybes dar papildomai islaikyti viena "vaikeli"? Mano galva yra normalu, kai zmogus nesa atsakomybe uz savo veiksmus. Manau, tai didesne atestacija visuomenes, kuri skatina jaunu zmoniu infantiluma, ir mano, jog tai yra norma.
O del eutanazijos, tai gal cia jums siaubas baubas, o yra zmones, kurie jai pritaria. As esu vienas is ju.
O del lazdu jus teisi, va tas infantilumas ir duoda antru galu, zmones-vaikai niekaip nesubresta, negeba nesti uz savo veiksmus atsakomybes.
O kodel privalo? Ar tai nera naturalu padeti vieni kitiems is principo. Tada irgi kyla klausimas, jei as gerai gyvenu, o mano tevai vos kapeikas skaiciuoja, privalau jiems padeti ar ne? Jie gi suauge, o as turiu mazu vaiku, kodel man turetu rupeti tevai. Irgi nesamones kazkokios. Seima yra visi kartu, ne tik du asmenys ir vaikai. Seima yra seneliai, tevai, vaikai, ju vaikai. Man nesuvokiamas poziuris-suaugai, kapstykis vienas. Taip, sprendimus priimi tu, didziausia nasta ir nesi tu. Bet pagalba is salies nera kazkas baisaus. Man atrodo tai naturalu. Gerai, nupirks tevai pampiu poka, bet vistiek jiems reikes kapstytis patiems, galvoti, ka ir kaip daryti. Negi jau infantilai pasidarys nuo pampiu poko?
QUOTE(li-ena @ 2012 03 07, 10:25)
Liepa,
Papildyta:
Papildyta:
Degradacija yra kai zmogui duodama zuvis, bet jis nemokinamas ja savistoviai gaudyti.
Bet ka padarysi, kai visuomeneje gajus infantilaus-islaikytinio mentalas.
QUOTE(romaievamatilda @ 2012 03 07, 10:33)
O kodel privalo? Ar tai nera naturalu padeti vieni kitiems is principo. Tada irgi kyla klausimas, jei as gerai gyvenu, o mano tevai vos kapeikas skaiciuoja, privalau jiems padeti ar ne? Jie gi suauge, o as turiu mazu vaiku, kodel man turetu rupeti tevai. Irgi nesamones kazkokios. Seima yra visi kartu, ne tik du asmenys ir vaikai. Seima yra seneliai, tevai, vaikai, ju vaikai. Man nesuvokiamas poziuris-suaugai, kapstykis vienas. Taip, sprendimus priimi tu, didziausia nasta ir nesi tu. Bet pagalba is salies nera kazkas baisaus. Man atrodo tai naturalu. Gerai, nupirks tevai pampiu poka, bet vistiek jiems reikes kapstytis patiems, galvoti, ka ir kaip daryti. Negi jau infantilai pasidarys nuo pampiu poko?
O kad tik daugiau tokių žmonių būtų kaip jūs...
Nes dabar liūdna žiūrėti, kas vyksta su žmonėmis... Visi tik apie savo subinę žiūri, susvetimėję, nejautrūs ir t.t.. Dominuoja tik AŠ AŠ, MANO MANO... Broliai ir seserys neturi nieko bendro, dėl kažkokių turtų ir pan.
QUOTE(romaievamatilda @ 2012 03 07, 10:33)
Na matot, kaip idomiai gaunasi. Nemanau, jog tai naturalu, ypac kaip dabar gyvenama, jei butu naturalu kelios kartos gyventu po vienu stogu (mano namuose taip gyvenama iki siolei), bet ne... Paskaitykite temas, apie anytas marcias... "Ar statytumete namus tevu/uosviu zemeje". Ir kokie nuostabus, visuomene atestuojantys atsakymai. As jaunas, man privalo duoti, suteikti, padeti... Tevai gi kaip priemone, melziami jie visa ju gyvenima iki grabo lentos. Mano namuose gyvena mociute, ismesta nuosavu vaiku, nes per savo gera sirdi pardave butuka, pinigus atidave vaikuciams, o jie ja snaid, i savartyna. Per visa ta laika net nepaskambino nepasiteiravo kaip ji laikosi. O del sunkaus tevu gyvenimo, mano galva, jei vaikeliukai gviesiasi tevu turto, lai ir atidirba. Pardave tevai NT gali puikiai gyventi seneliu namuose. Tarp kitko, si praktika zinoma visam pasaulyje.
Prie ko cia kapstytis vienas, tavo vaikas tu ir augink, naktim nemigok, rupinkis juo, bet kaip dabar yra, pagimde, "numete" tevam ir toliau gastroles. O kada tevam pailseti, kur isvaziuoti, pasauli pamatyti? Jie turi tokia teise?
QUOTE(Moonte @ 2012 03 07, 10:36)
Degradacija yra kai zmogui duodama zuvis, bet jis nemokinamas ja savistoviai gaudyti.
Mes gi neagituojam gyventi is pasalpos ir nedirbti:-)
Kiek teko sutikt seimu, tikrai stipriausios yra tos, kurie vieni kitiems padeda. Tai nereiskia, kad kazkas kazka isnaudoja, kazkas nesugeba. Turejom mes pazystamus, ten broliai ir seserys (ju dug buvo) taip vieni kitus reme, tikrai grazu ziuret, nestandartiniai lietuviai. Ir nekilo pykciu, kam senus tevus priziuret, priziurejo, kas galejo tuo metu tam laiko skirt, kiti padejo finansiskai. Kazkas barake gyveno, susimete visi, padejo buta isigyt. Nu visi kaip kumstis. Taip ir turi buti. Mes seimoj irgi esam susije labai. Palaikau glaudzius rysius tiek su tevais savo, tiek su seneliais. Taip ir turi buti man atrodo, o ne tik susitikt per kaledas ir velykas.
QUOTE(Moonte @ 2012 03 07, 10:47)
bet kaip dabar yra, pagimde, "numete" tevam ir toliau gastroles. O kada tevam pailseti, kur isvaziuoti, pasauli pamatyti? Jie turi tokia teise?
Čia jau atskira tema dėl tokius atvejus, taip neturėtų būti. Šeima yra vienas kumštis, o ne kad kažkurie investuoja, o kiti tuom naudojasi. Tokiose šeimose padaryta ne viena klaida, kad iki to buvo prieita.