Pepe
Papasakok, prašau, plačiau apie Serum hysteroskopiją su įkirpimu.
Ta hystero daroma ne pacioje Serum klinikoje, bet viesojoje ligonineje. Daktaras, kuris daro hystero dirba irgi Serume kazkiek tai laiko. Pasiruosimas pries hystero pacioje ligonineje vyksta kaip pries rimta operacija
Mane tas labiausiai gasdino. Ispradziu sutinka tave ir paruosia vienoje mazuteje klinikoje (itariu privacioje), ligonines viduje. Padaro atitinkamus kraujo testus, slapimo testa del nestumo patikrinimo greiciausiai Atsakai iligos anketa su klausimais. Pabendrauji su aneistozologu.Persirengi ju duotais rubeliais, skirtais operacijai. As dar gavau dovaneliu dezute:) Kita mergina is SM, kuri ten buvo, irgi gavo:)
Vyro su savimi neleidzia, vyras sedejo ir lauke kavinee-laukiamajame....Ji pakviete pries mane isvezant, ir tai ne i pati kabineta, o i kolidoriu....
Nuveza i operaciniu auksta, visi zaliai vaiksto apsirenge...jauties tikrai kaip ,kad pries rimta operacija tave ruosia...Tas jausmas labiausiai ir gali bauginti...
Pacis hystero nieko neatsimenu, nes dave pilna narkoze...(tai turi buti nei valges, nei geres jau is vakaro...)
Po visko...vaziuoji pas Penny ir ziuri diska, kuri irase hystero metu...Ten ir matai kiek ikirpo, kiek paskui po ikirpimo pagrande...As dar savo neperziurejus, tik tiek, kiek maciau Penny kabinete... Kirpo i gyli is kokiu 4-5 kartu kol priejo iki kraujagysliu, kol pasimate pirmi kraujo laseliai. Ta grioveli grynai dare per gleivine ilgi....po to is to griovelio sonu grande gelivine kol ji pasieke mazdaug toki gyli, kaip pats griovelis...Pas mane buvo keli raudoni taskiukai, tai sake, kad cia infekcijos zenklas (pas mane buvo teigiamas graikiskos klamidijos testas). Po hystero teko gerti 10d. antibiotiku kursa ir estrofem, kad atstatyti gleivine.
Ar prieš šią hystero darė tau sonohysterography?
Man ne nedare, nes buvau as apssiprendus del ju hystero. Kike zinau tai yra daroma moterim, kurios nera tikros del hystero, kad ivertinti situacija.
Ar Penny peržiūri istoriją, tyrimus ir tik tada siųlo šią hystero ar galima - čia ir dabar, man panorėjus
Jo, jai emailu as issiunciau visa savo ligos istorija. Jai i klinika parasai pirmaji laiska gauni is ju anketa, kuria turi uzpildyti...issamiai ir smulkaiia ji sudaryta, kad kuo daugiau info gauti apie paciente. Ji man rekomenavo hystero del to, kad graikiska klamidija buvo positivi, ir rudas tepliojimas po mmm.
Kaip Jus pradžioje bendravote, el.paštu, tel ar būtina skristi į GR dėl hystero susitarimo?
Viskas vyko e-mail. Dar buvo telefonine konsultacija, po to kai jai nusiunciau Chikagos testu rezultatatus...tada ji ir pasiule man visa gydymo plana, kiap jai atrode, mano atveju turetu buti veiksmingiausias. Nuvykom i Graikija pirmam vizitui ir tuo paciu pasiarem hystero, tam reikejo 2 dienu. Per pirma diena pabuvojom konsultacijoje, padarem spermograma ir DNA fregmentacijos testa...Ji mazdaug jau tada sudare protokola...Kitos dienos ryte vaziavom i ligonine, po hystero vel pas Penny...po to dar buvo protokolas pakoreguotas...surase vaistu kieki...As vietoje ir visus vaistus susipirkau, kuriu man reikejo iki idjimo dienos...
Hystero darė ciklo pradžioje? Mėnesį prieš įsodinimą?
Hystero dare ciklo viduryje...Man tada buvo 15-16 diena... Siaip jie nori labaiu 2 sav po kraujavimo...galima ir trecia savaite po kraujavimo jei esi 100%, ka nesilauki...Taa net praso, kad myletumeis su prezervatyvu,,,nelabai supratau del ko, atseit gleivine ruosiasi pastojimui
Kas liecia tolimesnes eigos planus, mes patys pasakem, kad norim birzelyje viska pradeti...Tai kai sulaukiau mmm po hystero, (pirma aisku buvo kraujavimas po hystero...paskui rasidejo tikros mm) tada ir pradejom viska . Hystero darem geguzes 10d. kazkas, o pradejom su vaistais geguzes 25d. Idejimas buvo birzelio 14d.
Kaip po jos jauteisi, tą pačią dieną skridot namo?
Apsnudes esi po hystero, biskuti pilvo apacia skauda. Mes sugaisom beveik puse dienos..kokias 3h-4h ligonineje, po to vel pas Penny turi vaziuoti...gali tekti palaukti kol priims, paskui dar kol vaistus surinka...Galima manau ta pacia diena vakare skrist, bet per daug gal streso...Ramiau as praleiau vakara po hystero, o sekancia diena po lankytinas vietas pasiblaskem, pasimaisem po centra...apart lengvo kraujavimo jokiu kitu hystero pozymiu ir nebuvo:)
O ar Gorgy siųlė histero su įkirpimu?
Kas liecia pacia hystero, tai G. nesiule ne. Jis pasipiktino, kodel darysiuos hystero pas Penny, jei jau diagnostine buvo daryta 2012 birzeli...Sako, tu ka nepasitiki savo daktarais? Bet sake, kad pagramdymas tai gerai butu gleivines...tai as nelabai supratau kaip galima padaryti pagramdyma, be hystero
Bet as susidariau ispudi, nezinau gal jis ir klaidingas, kad G nelabai patiko, jog jo klausiaus apie Penny pasiulyta protokola. Ta prasme, ka ju abieju protokolus lyginau... Ir is vis jis issireiske: SU VISA PAGARBA; BET PENNY NE DAKTARE. Taip zinau, ji baigus medicine chemija...bet rezultatai kalba uz ja
Iki siol man nei vienas ginekologas nepadejo tapti
Bet cia kitas klausimas, ar man Penny butu taikius toki protokola, koki taike, be Chikagos testu
Ar prieš ankstesnius bandymus darė tau hystero?
Taip, paskutini karta pries pasiimant snaigute 2012 birzelio buvo daryta iagnostine hystero Norvegijos viesojoje. Tai sake, ka viskas gerai...Maciau ir tada 1-2 raudonus taskiukus....i tai niekas nesuregavo...o ir nepakirpus to gleivines sluoksnio nesimato, kiek stora gleivien yra...ta prasme kiek toli tam vargsui embrionui reiktu kastis iki kraujagysliu....Mano atveju tai gleivine per gerai reguodavo i vaistus, visada uzaugdavo virs 10....bet kaip supratau ne visada tai yra gerai stora gleivine...Kirpo man tikrai giliai per hystero Graikijoje...
Jei nieko pris as dar cia truputi info parasysiu, nes viena panele klause:
Pagal daktara, kuris dare hystero, ju hystero padidina 20 % pastojimo sansus. Hystero kaina eina 1500-1700 euru. Tarp 500-700 euru moki Viesosios ligonines ligoniu kasom ( gali kortele arba grynais), 1000 euru moki grynais Serume. Tas 1000 daktaro/chirurgo atlygis. Is abieju gauni kvitelius.
Kraujo tyrimai - 80 euru, galioja tik 6 menesius.
Spermograma Serume - 80 euru
Spermiuku uzsaldymas 60 euru (nepamenu ar cia sumametam, ar aplamai), pataria uzsisaldyti 2-3 meginelius. Kadangi jie naudoja ISCI apvaisinima, galima uzsaldyti turta per konsultacija...tada nereikes vyrui vaziuoti antra kart, apvaisinimui.
DNA fregmentacijos testas - 320 euru
Sonohysterography -500 euru. Daro vietoje, Serume.
Pati pilna programa su donorinem 5000 euru. Saldymas 1000 euru, bet jie pataria vieno likusio blastuko nesaldyti...maziausiai 2 likusius...Apie tai rasiau jau anksciau...
Donorine programa su kitos poros atsargine donore - 3000 euru, bet sitos programos nesiulo pirmokarto pacientem.
Ačiū už atsakymus
Prasom
, kad tik padetu