QUOTE(Gumbine @ 2012 11 09, 23:40)
Labukas
Pepe, tu saunuole, tikrai stebiuos tavo istverme ir kantrybe siekiant tikslo. Perskaiciau tavo netrumpa istorija, tikrai tau likimas koja pakiso, bet as tikiu, kad tu tai aplenksi ir galu gale supuosi savo issvajota ir labai mylima stebukliuka
O as, pagaliau, atradau laiko parasyti truputi apie save. Mano sioje bandymu istorijoje 5 IUI ir 3 IVF, is kuriu paskutinis su donores kiausialaste. Dabar as esu laukimo stadijoje , 3 DPI.
Mano diagnoze, ko gero, metai . Pirmas IVF buvo is vis nesekmingas, ispumpavo 12 kiausialasciu is kuriu po apvaisinimo liko 2, kuriu lasteles nesidalino, taip kad sodinti nebuvo ka. Antra karta buvo 7 kiausialastes is kuriu ICSI budu apsivaisino 4, bet sodininui tiko 2 vidutines kokybes embrionai, kuriems dar pritaike AH, bet, deja, jie neprigijo. Kitam IVF mums daktaras pazadejo tik 15% sekmes ir pasiule pabandyti su donorine kiausialaste. Oi kaip nelengva buvo apsispresti, paskaicius informacijos uz ir pries. Bet musu abieju noras, tureti bendra ir labai laukiama mazyli, nugalejo. Tiesa, mes dar norejom pabandyti metoda, kai embrionas auginamas ant mazo gimdos lopinelio, kuris pries procedura yra ispjaunamas is gimdos, o po to su juo isodinamas, sako, kad galimybe jam prigyti yra daug didesne. Nusiuntem emaila i Turkija su uzklausimu, jie mums atsake, kad mano atveju tai netinka, kiausialastes niekam tikusios, o dar metai....
Taigi, bandom su donores kiausialaste. Jau asaru priliejau diena pries sodinima: gavom 5 kiasialastes, buvo pritaikytas ICSI budas jas apvaisinti. Kai kita diena paskambinom suzinoti kaip einasi apsivaisinimas, suzinojom, kad turim viena vieninteli apsivaisinusi embriona apie kurio vystymasi mums dar nieko pasakyti negalejo. (Tai mano paskutine viltis, (metai spaudzia), donores laukem visus metus, tiesa pasakius, cia jau antra donore, is pirmos nieko negavom, nes as buvau laukianti numeris 2, tai reiskia, kad jeigu donore turi ne maziau kaip 10 kiausialasciu, jos dalinamos dviem. Ji turejo maziau.Bet jau kita menesi as gavau kita donore ir buvau numeris 1). Kita diena is pat ryto jau nedavem ramybes vaisingumo klinikai ir suzinojom, kad musu embrioniukas auksciausios kokybes, ta diena ji ir isodino, dabar glostau pilveli ir ikalbineju ji prisikabinti
As beveik kiekviena diena atsiverciu IVF skyreli ir seku kaip kam sekasi, labai sergu uz visas, visoms linkiu buti stiprioms, nenuleisti ranku ir tiketi sekme, kuri butinai kiekviena is musu aplankys
Pepe, man kazkaip atejo mintis, o gal sis metodas ant gimdos lopinelio, butu galima pritaikyti su donoro kiausialaste Sis metodas vadinasi co-culture, o cia emailo adresas Turkijos vaisingumo klinikos huslu@brukseltupbebek.com .Dar sita procedura daro Belgijoje, Izraelyje ir Amerikoje. Bet as sita rinkausi todel, kad ji pigiausia
QUOTE(jolantulia @ 2012 12 17, 03:48)
Labukas
Pepe, man kazkaip atejo mintis, o gal sis metodas ant gimdos lopinelio, butu galima pritaikyti su donoro kiausialaste Sis metodas vadinasi co-culture, o cia emailo adresas Turkijos vaisingumo klinikos huslu@brukseltupbebek.com .Dar sita procedura daro Belgijoje, Izraelyje ir Amerikoje. Bet as sita rinkausi todel, kad ji pigiausia
Aciu Jolantulia uz informacija, teks pasiklausti ar imanoma su donorine kiausialaste...
Kokioje klinikoje daretes? Turkijoje jei teisingai supratau? Gal galit bendrais bruozais apie klinika, kaina, kokias garantijas siulo ir t..t, jei kada turesit laiko.
Linkiu teigiamo rezultato ir butinai pavirusuokit:) Lauksim
QUOTE(Pepe/ilgakojine @ 2012 12 17, 12:57)
Aciu Jolantulia uz informacija, teks pasiklausti ar imanoma su donorine kiausialaste...
Kokioje klinikoje daretes? Turkijoje jei teisingai supratau? Gal galit bendrais bruozais apie klinika, kaina, kokias garantijas siulo ir t..t, jei kada turesit laiko.
Aciu, as labai tikiuos teigiamu rezultatu
Aga , uzmirsau parasyti, visi mano bandymai buvo Islandijoje, klinika Art Medica. Atsiliepimai apie klinika neblogi, bet, kaip visur - giria tie, kuriems pasiseke ir peikia tie, kuriems nelabai. Personalas labai paslaugus, daktarai geri, sesutes labai rupestingos. Teisybe pasakius tiksliu kainu negaliu pasakyti, nes man buvo taikoma 50% nuolaida todel, kad as gyvenu cia..Tai paprastas IVF su vaistais ir nuolaidom litais kainavo apie 5000. Su donoro kiausialaste sumokejom apie 9000 litu po nuolaidos. Ir po trecio IVF nuolaidos jau netaikomos. Sitoj klinikoje neaugina embrionu iki blastocistu, sodina daugiausia 2, su donoro kiausialaste 1 3 dienu embriona, bet galima su daktarais padiskutuoti ir gauti 2 . Jie duoda net 60% sekmes su donorine kiausialaste, ( na,nebent man tiek dave po mano visu nesekmiu). Gal ko dar neparasiau, klausk, pabandysiu atsakyti issamiau. Dar gali pasidairyti cia www.artmedica.is
QUOTE(jolantulia @ 2012 12 17, 04:30)
Aciu, as labai tikiuos teigiamu rezultatu
60% daug Spaudziam ir laikom kumstelius:) Kada testu diena? Ar HCG ta pacia diena suzinosit? Tai vienas embrionukas ? Keliu dienu?
Aciu dar karteli uz informacija.
QUOTE(Pepe/ilgakojine @ 2012 12 17, 16:06)
60% daug Spaudziam ir laikom kumstelius:) Kada testu diena? Ar HCG ta pacia diena suzinosit? Tai vienas embrionukas ? Keliu dienu?
Oi, aciuuu uz kumstukus, man ju labai reikia Testa turbt neiskesiu ir apsisiosiu Kaledu ryta , o kraujo testas numatytas 28 gruodzio. Embrioniukas tk vienas, 3-ju dienu.
As matau, kad renki tyrimus ir kol kas viskas tvarkoje, as sutinku su KittyKitty, gal butu geriau, kad nors koki pataisoma mazmozi rastu, kuri tik ir reikejo panaikinti, toms nesekmems turetu gi buti priezastis. As seksiu toliau kaip tau sekasi ir irgi laikysiu kumstukus uz tavo sekme
QUOTE(jolantulia @ 2012 12 17, 09:01)
Oi, aciuuu uz kumstukus, man ju labai reikia Testa turbt neiskesiu ir apsisiosiu Kaledu ryta , o kraujo testas numatytas 28 gruodzio. Embrioniukas tk vienas, 3-ju dienu.
Tavo virusiukas po gruodzio 28 pagelbes visom Lauksim testu...oi kaip lauksim Bus jum pati graziausia SV. Kaledu dovanele
Tai pas jus donore buna 2 pacientem naudojama jei daugiau nei 10 kiausialasciu priaugina? O kokios donores jusu salyje? Gal savanores, aukojancios? Norvegijoje dar istatymas nepriimtas, kas liecia donorines kiausialastes. Vyksta debatai sulyginti pasiula: spermos donoryste=kiausialastes donoryste, bet yra norinciu is vis donoryste uzdrausti. Paziuresim kaip bus....Bet jei ir priims, greiciausia valdiskoje ligonineje galesi tik giminaites kiausialaste naudoti arba savanoriu, kurios aukotu savo kiausialastes.
Su vaistais daret IVF ar naturaliame cikle? Paneles kalba, kad kai be vaistuku daroma, jau anksti jaucia, kad kazkas vyksta.
QUOTE(Pepe/ilgakojine @ 2012 12 17, 19:03)
Tavo virusiukas po gruodzio 28 pagelbes visom Lauksim testu...oi kaip lauksim Bus jum pati graziausia SV. Kaledu dovanele
Tai pas jus donore buna 2 pacientem naudojama jei daugiau nei 10 kiausialasciu priaugina? O kokios donores jusu salyje? Gal savanores, aukojancios? Norvegijoje dar istatymas nepriimtas, kas liecia donorines kiausialastes. Vyksta debatai sulyginti pasiula: spermos donoryste=kiausialastes donoryste, bet yra norinciu is vis donoryste uzdrausti. Paziuresim kaip bus....Bet jei ir priims, greiciausia valdiskoje ligonineje galesi tik giminaites kiausialaste naudoti arba savanoriu, kurios aukotu savo kiausialastes.
Su vaistais daret IVF ar naturaliame cikle? Paneles kalba, kad kai be vaistuku daroma, jau anksti jaucia, kad kazkas vyksta.
Oooo, kad tik pavyktu, purtyciau virusiukus i visas puses, kad tik visos butu laimingiausios mamytes pasaulyje
Kaip jau minejau donores laukiau metus. Teisingai supratai, donore yra dviem jeigu priaugina daugiau kaip 10 kiausialasciu, man tai buvo nelabai malonus siurprizas, bet gi negalima buti tokiai egoistei , pas juos taip jau yra, eiles tai dideles siam reikalui .
Manau,donores yra savanores, is ju tik pasirenki pagal aprasyma kokios nori, na, akiu ir plauku spalva, ugis, issilavinimas ir kt. Cia donores turi tureti jau savo vaiku ir buti iki 35 metu amziaus. Taip pat donore gali buti giminaite. Dar yra pasirasoma sutartis, ar noretum, kad tavo busimas vaikelis po 18 metu, jeigu to prireiks, suzinotu kas yra jo genetine motina. Teisybe pasakius as net nezinau ar jos yra aukojancios, man atrodo, kad joms mokama bet kokiu atveju.
Nuo pirmos ciklo dienos pradejau vartoti Microgynon(KT) mazdaug dvi savaites (i klinika siuo momentu nebutina vazineti, vaistai yra uzsakomi ir nusiunciami i tavo artimiausia vaistine, o ir doze ir kada juos naudoti pranesama telefonu. Man tai labai patiko, sesutes labai paslaugios, gali skambinti ir pasikalbeti jeigu iskilo kokiu nesklandumu ar kas nors einasi ne taip), tada nuo kito ciklo pirmos dienos pradejau Femanest(estradiol 2mg), matyt tuo metu buvo stimuliuojama donore ir likus mazdaug savaitei iki kiausineliu pumpavimo, man padidino doze Femanest, o pumpavimo diena dar prisidejo ir Lutinus(progesteronas 100mg).Sie vaistai suaudrina hormonus ir apgauna organizma netikra ovuliacija, po to juos reikia vartoti ir po isodinimo, ir jeigu pavyks pastoti, dar 12 savaiciu. Pumpavimo diena butina atvykti i paskutine apziura pries sodinima ir, zinoma, atvezti vyro turta . Taip, kad si cikla, turbut, naturaliu nepavadinsi
Tai tu Norvegijoje , visai salia manes
Kad ten neleidziama donoryste as nezinojau, bet girdejau kad pirmi IVF daromi nemokamai!? Ar daromi IVF valdiskose ligoninese?
QUOTE(jolantulia @ 2012 12 17, 14:30)
Taip, kad si cikla, turbut, naturaliu nepavadinsi Kad ten neleidziama donoryste as nezinojau, bet girdejau kad pirmi IVF daromi nemokamai!? Ar daromi IVF valdiskose ligoninese?
Nu tikrai, naturalium sitokio ciklo nepavinsi As ir visus kartus su vaistais bandziau. O ir dabar rado viena nukrypima (dar ne visus testus gavau), tai manau, be vaistu bus neapseita.
Vaistai pas jus negirdetais man vardais:) Pas mus kitaip analogai vadinas:)Tie pirmieji tabletemis ar kokie purskiami i nosi? Norvegijoje tai purskiami i nosi eina, tie slopinantieji, o Rygoje ir Cekojoje teko leistis i raumenis viena doze. Paskui irgi estrogeno tabletes ir progesteronas. Cekijoje dar kitokiu vaistu dasidejo...krauja skystinanciu, tai tada po 2 blastukiu idejimo, pirma karta jauciau, kad kazkas vyksta....
Tas vienas mano nukrypimas rastas tai rodo, kad kraujo skystinanciu reiks ir si karta
Norvegijoje tik spermos donoryste leistina...tikiuos, kad su laiku iteisins ir kiausialastes...tik jau gal mum tai nebepades
IVF daromi cia viesojoje, bijau pameluoti,bet 4-5 viesosios daro IVF. Pasientui kainuoja 1500 kronu ligoninei susimoketi ir iki 15 000 kronu vaistam per IVF. Kas eina virs 15 000 kronu per pilna IVF bandyma, valstybe (HELFO) atiduoda atgal.
Mes kai bandem, tai jau per pirma karta; kuri teko atsaukti del nesusipratimo ta visa 15 000 jau sumokejom, bet pradejus nauja viska ka sumokejau uz pilna IVF, grazino atgal.
Tik, kad kaip sakant tas laukimas...Eiles nemazos...
QUOTE(Pepe/ilgakojine @ 2012 12 19, 08:45)
Nu tikrai, naturalium sitokio ciklo nepavinsi As ir visus kartus su vaistais bandziau. O ir dabar rado viena nukrypima (dar ne visus testus gavau), tai manau, be vaistu bus neapseita.
Vaistai pas jus negirdetais man vardais:) Pas mus kitaip analogai vadinas:)Tie pirmieji tabletemis ar kokie purskiami i nosi? Norvegijoje tai purskiami i nosi eina, tie slopinantieji, o Rygoje ir Cekojoje teko leistis i raumenis viena doze. Paskui irgi estrogeno tabletes ir progesteronas. Cekijoje dar kitokiu vaistu dasidejo...krauja skystinanciu, tai tada po 2 blastukiu idejimo, pirma karta jauciau, kad kazkas vyksta....
Tas vienas mano nukrypimas rastas tai rodo, kad kraujo skystinanciu reiks ir si karta
Norvegijoje tik spermos donoryste leistina...tikiuos, kad su laiku iteisins ir kiausialastes...tik jau gal mum tai nebepades
IVF daromi cia viesojoje, bijau pameluoti,bet 4-5 viesosios daro IVF. Pasientui kainuoja 1500 kronu ligoninei susimoketi ir iki 15 000 kronu vaistam per IVF. Kas eina virs 15 000 kronu per pilna IVF bandyma, valstybe (HELFO) atiduoda atgal.
Mes kai bandem, tai jau per pirma karta; kuri teko atsaukti del nesusipratimo ta visa 15 000 jau sumokejom, bet pradejus nauja viska ka sumokejau uz pilna IVF, grazino atgal.
Taip, laukimas ner malonus dalykas, kai norisi kuo greiciau, dabar..... Pas mus eiles ir yra, bet laukti ilgai netenka, isskyrus jei lauki donoro kiausialastei, nes tokia klinika Islandijoje tik viena, na, kaip 3-im simtam tukstanciu gyventoju tai gal ir normaliai. Bet dar ir visad eiles pas daktarus, kai atvyksti. Kai sedejau, laukiau isodinimo, tai suskaiciavau 8 poras pries mane. Tiesa, girdejau, kad is Norvegijos ir atvyksta i sia klinika, tik nezinau kodel, gal butent, del donorines, o gal del reitingu, nezinau.
Kontraceptikai pas mus tabletes ir estradiolis tabletes, ir progesteronas tabletes , tik jos vaginalines. Si karta jokiu adatu
Va, o del skystinanciuju, as suklusau, todel, kad ne karto man nera ju israse, o gal man ju ir reiktu Bet, nezinau, gal reik paskambinti paklausti, ar paciai sau issirasyti?
O tau, manai, reiks papildomai skystinancius naudoti? Ar juos naudoti reiks jau dabar, ar darant kita IVF? As, gal praleidau , o kur tu manai darytis kita IVF?
QUOTE(jolantulia @ 2012 12 20, 02:42)
O tau, manai, reiks papildomai skystinancius naudoti? Ar juos naudoti reiks jau dabar, ar darant kita IVF? As, gal praleidau , o kur tu manai darytis kita IVF?
Man BAKe skystintančius skirdavo profilaktiškai.
QUOTE(jolantulia @ 2012 12 19, 14:42)
Tiesa, kiap palergonija sako, kai kuriose klinikose juos skiria visom pasientem. Tik jei gal kokia rizika itaria, skirias tikriausiai dozes. Man keberiokst (mergina praejusi imuninio gydymo kelia, ir tikrai nemazai apie tai zinanti) sako, kad man be leidziamu tirkriausiai neiseis issisukti.
Bet as leidziamuju iki siol dar neturejus, tik baby aspirin paskutiniu kartus. Ziuresim kaip bus dabar, ka Gorgy rekomenduos.
Si karta pasirinkau Serumo klinika Graikijoje. Parasysiu apie ja biski veliau.