EGV- eiliu nera. Donores yra jaunos mamos, turincios maziausiai po 1 vaika. Siuo metu turi iki 40 donoreiu savo bazeje. Gan greitai atsako i klausimus e.meilu. Pirmas vizitas 50 euru, kiausialastes donoro programa 4900 euru. ICSI apvaisinimas ieina i ta pacia kaina, bet taikomas kai partnerio sperma silpna. Praktikoje naudona 3d. embrionus isodinimam, bet galima ir 5d. blastus uz papildomus 200 euru. Atsilimo procesa isgyvena apie 80% embrionu. Reikalauja nemazai tyrimu: Abiem: chlamydia, HIV 1,2, siphilis, Hepatitas B,C,, vyrui dar gonorrhea, spermograma, o moteriai:Prolactine, TSH, vaginal smear. Kraujo testus galima pasidaryti vietoje uz 120 euru abiem. Reikiamus vaistus galima isigyti vietoje uz 70 euru + injekcija uz 150 euru (cia tikriausiai dipferline su suleidimu vaistu). Prie bazines kainos dasideda dar us saldymus, atsildymus, idejimus. Pasiziurekit kaininika, dar susidaro nemazai. Daugiau nei 1000 euru.
Klinika neturi backup donoro, jei donoras suserga, atsaukiamas bandymas iki kito karto. Taip pat klinika negarantuojo kiausineliu apsivaisimo ir embrionu kokybes, remias tuo, kad jei ir vyro sperma gera, bet nera istirta vyro lasteliu DNA.
AVA - eiliu nera, brangiausia vaisingumo klinika Latvijoje, bet man ji atrodo ir rimciauisia is tu 3. Lb. greitai atsako i laiskus. Pirmas vizitas 100euru, bazine donoro programos kaina 6459, visada naudoja ICSI apvaisinimui neziurint ispermos kokybe. Iprasta deti 3d. embrionus, bet gali auginti ir iki 5d pasientui panorejus. Tai kainuoja papildomai 280 euru, bet tik taikoma baltijos saliu pilieciam. Klinika tvirtina, jog dazniausiai gauna maziausiai 8 kaiusinelius is donoro. Jei mato,jog iseis maziau nei 5, atsaukiamas procesas. GARANTUOJA MAZIAUSIAI DU 3 D. EMBRIONUS IDEJIMO DIENA. Reikalingi vaistai iki testo kainuoti 300-400 euru. Tyrimai tokie, kiap ir EGV klinikoje. Dar dasideda abiem kraujo grupes, o moteriai Thyroides hormone ( tsh, free t4, antiTPO). Testus galima pasidaryti klinikoje, kaina 50-150 euru., spermograma baltijos saliu vyram kainuoja 35 eurai. Galima tyrimus pasidaryti ir savo salyje, bet tada reikia pasirupinti vertimu i anglu kalba.Embrionu saldymas ir laikymas iki metu kainuoja 350 euru, embrionu atsildymas ir idejimas - 1259 euru. Atsildymo proc. atlaiko 95% embr. Teigiamu resultatu su svieziais 2010m. 71%.Su saldytais 2010m. buvo 31%. Nezinau kiek pagimdziusiu.
KLINIKA GARANTUOJA, JOG GYDYMAS NEKAINUOJA, JEI NESIGAVO NEI VIENO EMB., IR 50% KAINOS, JEI TIK 1 EMB.
Lenkijoje taip pat galima rasti vaisingumo kliniku teikianciu kiausialastes donoro programa,bet as apie tai visai nesidomejau.
Buvau nusiuntus uzklausa i Budapesto klinika, KAALI INSTITUTE. Kadangi patys nieko jie man negalejo pasiulyti, rekomendavo man ieskoti klinikos Cekijoje ar Ispanijoje. Pasak ju, tos klinikos toli pazenge vaisingumo srityje.
Tai ne nuostabu, kad as dar daugiau pradejau skaitineti apie klinikas Cekijoje. Apie jas truputi parasyta forume
http://www.supermama...?...02562&st=48Apie kiekviena issamiau parasysiu veleliau.