Įkraunama...
Įkraunama...

Šimtalapis (Totoriškas pyragas)

Sveikos. Gal galite pasakyti kaip atmatuoti 2 su puse kiausinio? Ar kokio dydzio tie kiausiniai turi buti:S, M, L, XL?
Atsakyti
QUOTE(Fainika @ 2014 12 30, 11:13)
puikus pirmasis bandymas 4u.gif
kitą kartą iškepus palikite skardoje ir dar laistykite ištirpusiu sviestuku kol viskas susigers į kepinį 4u.gif

Hm na aisku reiks bandyti, dabar kaip pasakete kažkur gi skaičiau, kad ir kepant vis turejau aplieti su tuo paciu sviestu. O va dar klausimas, kad daugiau tie sluoksniai issikorėtu reikia dar ploniau ištampyti gal? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(bosca1980 @ 2014 12 30, 11:46)
Sveikos. Gal galite pasakyti kaip atmatuoti 2 su puse kiausinio? Ar kokio dydzio tie kiausiniai turi buti:S, M, L, XL?

niekad nededu 2.5 kiaušinio, darau su 3 mažesniais kiaušiniais ax.gif (kadangi pas mane naminiai tai visada turiu visokiausio dydžio kiaušinių, imu du didelius ir vieną mažiuką smile.gif ) o jei norite vis dėl to tos pusės, tai dėkite trečio kiaušinio trynį, arba tą trečią išplakite bliūdelyje ir pusę jo supilkite į bendrą indą 4u.gif

QUOTE(dovmoo @ 2014 12 30, 11:55)
Hm na aisku reiks bandyti, dabar kaip pasakete kažkur gi skaičiau, kad ir kepant vis turejau aplieti su tuo paciu sviestu. O va dar klausimas, kad daugiau tie sluoksniai issikorėtu reikia dar ploniau ištampyti gal?  4u.gif

kuo ploniau ištampoma tuo plonesni sluoksniukai, tada jie visai nekorėja... storiau paliktos vietos kyla ir duoda bulkos efektą wink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Fainika: 31 gruodžio 2014 - 15:11
QUOTE(Salduspauksciai @ 2014 11 08, 16:18)
na ka, prisvilinau savo pirma blyna smile.gif taip jau buna kai darai pirma karta... laiko nepaskaiciavau, teko vaika migdyt ikisus pyraga i orkaite, tai su folija pridengt truputi pavelavau... o jaukiek  klausimu turiu... gal i juos jau ir buvo anksciau atsakyta, bet gal pagailesit manes, kad nereiktu visos temos skaityt  4u.gif
1. kildinant tesla ja reik pridengti? jei taip, tai kuo?
2. man tesla pasirode kietoka nors viska dariau pagal recepta. ar gal but, kad del to sunkiau tampesi?
3. kepiau ant skardeles, aplink pyraga buvo daug laisvos vietos ir daug sviesto isbego. forma kepimui turi but pagal pyraga? kad neliktu laisvu tarpu?
4. maciau darot staciakampi teslos lapa. aguonu voleli darot isilgai ar skersai?
5. susukto pyrago nereik dar pakildint? man kepant nelabai iskilo...
6. kepti dedat i jau ikaitusia orkaite?

1. visada mieline kildinama tešlą uždengiu ranksluostuku
2. kiek esu kepusi nedadedu miltu, mano tesla siektiek visada limpa ax.gif
3. kepu tortineje formoje, visada gumineje, tada lengvai issimia ax.gif
4. visada darydavau apvalius, bet reiks pameginti staciakampius g.gif
5. as nekildinu ax.gif
6.ne
Atsakyti
ech... taip seniai kepiau sita geri, net seiles kaupiasi dabar...
prisiminiau nes kolege ka tik atsiunte recepta "simtasiulis Velykoms" ir ziuriu ogi receptas visisko simtalapio tik naudojama mantingos mieline tesla, a la labai super "nesitikejo kad gausis toks rezultatas"... galvoju gal tai ne simtasiulis Velykoms o tinginiu simtalapis? ax.gif
bet va smalsumas jau gyvent neduoda, gal kuri bandet?
Atsakyti
Nesuprantu, man iskepes pyragas kazko vis apkrenta... kai pakyla buna toks issiputes... o iskepes ne vsisikai, bet siek tiek subliuksta...
Atsakyti
QUOTE(rugiagele26 @ 2015 02 01, 20:32)
Nesuprantu, man iskepes pyragas kazko vis apkrenta... kai pakyla buna toks issiputes... o iskepes ne vsisikai, bet siek tiek subliuksta...

Man irgi kai jau vėsta truputį pakrenta, manau čia dėl sunkumo,juk tiek sviesto,tešla neatlaiko.
Atsakyti
Na bendradarbiai isgyre, vadinasi viskas ok smile.gif)
Atsakyti
Susirgau ir as sia simtalapiu kepimo "liga" smile.gif Siandien kepiau antra karta. Pirma karta nepaskaicius idejau i didziule skarda ...issipute, sukrito. Pries pora dienu, nusipirkau, mano manymu, idealia skarda. Aliumine.... tieeeek prilipo jis man sad.gif Galvoju jeigu ideciau kepimo popieriu, kazin gerai butu ? Siaip nesukciau galvos, bet ,kadangi daug sviesto pribega i skarda, tai galvoju ar gerai tas popierius bus ten ...gal grynas skuduras gausis ir prilips nesvietiskai....ka daryt ? Jau nebekept toj aliuminej skardoj ? Tortine,su isimamu dugnu( skaiciau ankstesnes temas, bijodama del besikartojanciu klausimu gaut velniu nuo jusu biggrin.gif ) nera gerai, nes riebalai isbega....
Atsakyti
QUOTE(Zanku @ 2015 02 08, 21:43)
Susirgau ir as sia simtalapiu kepimo "liga" smile.gif Siandien kepiau antra karta. Pirma karta nepaskaicius idejau i didziule skarda ...issipute, sukrito. Pries pora dienu, nusipirkau, mano manymu, idealia skarda. Aliumine.... tieeeek prilipo jis man sad.gif Galvoju jeigu ideciau kepimo popieriu, kazin gerai butu ? Siaip nesukciau galvos, bet ,kadangi daug sviesto pribega i skarda, tai galvoju ar gerai tas popierius bus ten ...gal grynas skuduras gausis ir prilips nesvietiskai....ka daryt ? Jau nebekept toj aliuminej skardoj ? Tortine,su isimamu dugnu( skaiciau ankstesnes temas, bijodama del besikartojanciu klausimu gaut velniu nuo jusu biggrin.gif ) nera gerai, nes riebalai isbega....

visada kepdama tiesiu kepimo popierių, ne mažą ratuką o per visą skardą kad ir šonus uždengia ir dar virš skardos kraštų būna jis sulaiko sviestą kad šis neišbėgtų... nesupykit, bet man net į galvą nešautų kepti be kepimo popieriaus biggrin.gif ax.gif
Atsakyti
Fainika ,aciu ! Nu va o man taip kazkaip susisviete jo nedet ... ax.gif
Palikau tam inde,kad susigertu sviestas ...tai prilipo tas pyragas prie krastu....o prie popieriaus neprilips ? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Zanku @ 2015 02 08, 20:59)
Fo prie popieriaus neprilips ? g.gif

Prie kokybiško popieriaus niekada neprilimpa. Žinoma, šiek tiek prisikabina, bet tikrai nėra sunku nuimti smile.gif.

Aš visada kepu tortinėje su išimamu dugnu. Niekada neišbėgo. Bet pirmiausia įdedu foliją, po to popierių iki tortinės kraštų.
Atsakyti