Įkraunama...
Įkraunama...

Šimtalapis (Totoriškas pyragas)

QUOTE(Aurosoma @ 2014 01 27, 22:36)
Ir dar klausimelis  blush2.gif  Jei simtalapis, turi pora dienu pastoveti, tai kaip ji geriausiai laikyti? Atvesinti ir i maistine plevele susukti, sausai spinteleje. Gal as cia labai smulkmeniskai klausiu, bet viskas idomu, geriau paklausiu, nei veliau bus per velu  blush2.gif

Taip,aš tai visada į kokį maišelį įdedu,užrišu lengvai ir laikau tiesiog ant stalo ar kur patogiau. Tik nedėk į šaldytuvą, o tai sustings biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(laimikeg @ 2014 01 27, 22:42)
Taip,aš tai visada į kokį maišelį įdedu,užrišu lengvai ir laikau tiesiog ant stalo ar kur patogiau. Tik nedėk į šaldytuvą, o tai sustings biggrin.gif


aciu labai! 4u.gif

Menule, o stikline suvyniojat i kazka?
Atsakyti
QUOTE(Aurosoma @ 2014 01 28, 10:23)

as stiklinių nieko dar nedįstu dėti, pasitarnauja skardinė nuo konc. žirnelių, pupelių ar kukuruzų, atsimenu kazkads pasitarnavo ir vyro alaus skardinė biggrin.gif tik ją teko kirpti pusiau, kad netrugdytų uždengti... į vidų pora akmenukų kad neiškeltų riebalai 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Fainika @ 2014 01 28, 11:40)
as stiklinių nieko dar nedįstu dėti, pasitarnauja skardinė nuo konc. žirnelių, pupelių ar kukuruzų, atsimenu kazkads pasitarnavo ir vyro alaus skardinė biggrin.gif tik ją teko kirpti pusiau, kad netrugdytų uždengti... į vidų pora akmenukų kad neiškeltų riebalai 4u.gif


Aciu uz patarimus. Penktadieniui reikia, tai manau rytoj jau kepsiu ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Aurosoma @ 2014 01 28, 09:23)
aciu labai!  4u.gif

Menule, o stikline suvyniojat i kazka?

Nevynioju.
Geriau skardinė iš tikro. Kai didesnį kepu, tai dedu metalinį puodelį.
Atsakyti
QUOTE(Mėnulė @ 2014 01 28, 13:11)
Nevynioju.
Geriau skardinė iš tikro. Kai didesnį kepu, tai dedu metalinį puodelį.


Aciu!
Atsakyti
Oi merginos kaip as vargau doh.gif Nuo pradziu... Tesla gavosi visai nepilni, tai ipyliau dar truputeli pieno. Zodziu, minkiau kol pradejo pukseti, apie 40min. Idejau, kad pakiltu (i orkaite pravertom durelem, vis pasildydama minimalia temperatura). pakilo ziauriai greitai per 30min doh.gif Gal per silta buvo, bet atrodo stebejau... Tada dar nors ir patepiau sviestu, apdziuvo virsus tu pakilusiu gabaliuku. Tampesi tikrai ne kaip, daug skyliu... Kadangi lapai gavosi mazi, tai viso sviesto ir cukraus ant Ju nesupyliau. Siuo metu kepa. Bijau rezultato Tikiuosi kita karta bus geriau unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Aurosoma @ 2014 01 30, 12:12)
Oi merginos kaip as vargau  doh.gif  Nuo pradziu... Tesla gavosi visai nepilni, tai ipyliau dar truputeli pieno. Zodziu, minkiau kol pradejo pukseti, apie 40min. Idejau, kad pakiltu (i orkaite pravertom durelem, vis pasildydama minimalia temperatura). pakilo ziauriai greitai per 30min  doh.gif  Gal per silta buvo, bet atrodo stebejau... Tada dar nors ir patepiau sviestu, apdziuvo virsus tu pakilusiu gabaliuku. Tampesi tikrai ne kaip, daug skyliu... Kadangi lapai gavosi mazi, tai viso sviesto ir cukraus ant Ju nesupyliau. Siuo metu kepa. Bijau rezultato Tikiuosi kita karta bus geriau  unsure.gif

oi jo, pamenu ir man pirmą kartą taip buvo, o nervinausi kaip doh.gif bet kai iškepė buvo gardus, bent namiškiai taip sakė unsure.gif bet antrą kartą nedrįstu vis g.gif užtat noriu pabandyti su pirktine tešla, nors ir nebus tikrasis šimtalapis, bet bent jau ,,pusšimtalapis" išeis lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo katanelis: 30 sausio 2014 - 11:24
QUOTE(katanelis @ 2014 01 30, 12:23)
oi jo, pamenu ir man pirmą kartą taip buvo, o nervinausi kaip doh.gif bet kai iškepė buvo gardus, bent namiškiai taip sakė unsure.gif bet antrą kartą nedrįstu vis g.gif užtat noriu pabandyti su pirktine tešla, nors ir nebus tikrasis šimtalapis, bet bent jau ,,pusšimtalapis" išeis lotuliukas.gif


Cia dar ne viskas, dabar kepa ir per formos krastus sviesto isbege, tikiuosi labai neisbegs doh.gif
Atsakyti
Kol kepiu, rasau vis.... biggrin.gif Isemiau skardine is viduriuko, ant dugno matosi nemazai sviestuko. Nuo jo kiek suprantu ir susidaro ta karamele, tai baigti kepima, kai jau nebebus skysto sviestuko ant dugvo, visas susigers i simtalapi?
Atsakyti
QUOTE(Aurosoma @ 2014 01 30, 12:50)
Kol kepiu, rasau vis....  biggrin.gif  Isemiau skardine is viduriuko, ant dugno matosi nemazai sviestuko. Nuo jo kiek suprantu ir susidaro ta karamele, tai baigti kepima, kai jau nebebus skysto sviestuko ant dugvo, visas susigers i simtalapi?

Karamelė susidaro nuo išvirusio cukraus. Sviestas susigers tik tada, kai jau išimsi iš orkaitės per kokį 15 min. Tik neperkepk.Stebėk smile.gif
Atsakyti
QUOTE(laimikeg @ 2014 01 30, 12:53)
Karamelė susidaro nuo išvirusio cukraus. Sviestas susigers tik tada, kai jau išimsi iš orkaitės per kokį 15 min. Tik neperkepk.Stebėk smile.gif



Aciu aciu aciu!!! Kepu jau 50min. uzdengus, tai tik lengvai parudes pradzioje kepimo. tai manau dar trupuciuka pakepsiu. Gal valandos uzteks g.gif
Atsakyti