Įkraunama...
Įkraunama...

Šimtalapis (Totoriškas pyragas)

QUOTE(*Karamelia* @ 2013 03 07, 11:24)
Man gaunasi 2kg. pagal 350gr cukraus. dedu daugiau aguonu,razinu,i aguonas kelis saukstus dar cukraus iberiu.  Taip kepu visa laika, karamelizuojasi apacia visada, cukraus tikrai pakankamai.
Papildyta:
As recepta biski pagal save pasikeitus, daugiau dedu razinu ir aguonu.

va kaip čia ax.gif aš irgi aguonų daugiau dedu+į jas pora šaukštų cukraus...
pas mane gal lengvesnis dėl to, kad ne iki galo kraštus ištampau ir juos nupjaunu g.gif dar sviesto išbėga g.gif

darysiu šiandien, žiūrėsiu kokio svorio gausis g.gif
Atsakyti
Pas mane irgi simtalapis pastaruoju metu kepamas jau gan daznai.. kas savaite kitaip tariant smile.gif tai i svecius nusinesu, tai pas mus sveciu, tai patys suvalgom biggrin.gif kazkaip nekilus buvo ideja apipjaut krastus, bet gal tiklrai verta, nes man ne visad telpa ant stalo, tai iki krastu gerai neissitampo, ir matyt tose vietose gaunasi taip kaip bulka, bet visad dregna, saldu, gardu biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(rugiagele26 @ 2013 03 07, 10:56)
Pas mane irgi simtalapis pastaruoju metu kepamas jau gan daznai.. kas savaite kitaip tariant smile.gif tai i svecius nusinesu, tai pas mus sveciu, tai patys suvalgom biggrin.gif kazkaip nekilus buvo ideja apipjaut krastus, bet gal tiklrai verta, nes man ne visad telpa ant stalo, tai iki krastu gerai neissitampo, ir matyt tose vietose gaunasi taip kaip bulka, bet visad dregna, saldu, gardu biggrin.gif


Aš irgi vis kepu, jau ir porą užsakymų turėjau pažįstamiems, nes kai paragavo pas mane - sakė thumbup.gif
O su lakštų tampymų man vistiek kažkokia mistika g.gif recepto niekada nekeičiu, vieną kart tamposi idealiai - kitą kartą- košmaras kaip plyšinėja... verysad.gif nors rezultate skonis vistiek geras.
Atsakyti
QUOTE(drugelis. @ 2013 03 07, 23:10)
Aš irgi vis kepu, jau ir porą užsakymų turėjau pažįstamiems, nes kai paragavo pas mane - sakė  thumbup.gif
O su lakštų tampymų man vistiek kažkokia mistika  g.gif recepto niekada nekeičiu, vieną kart tamposi idealiai - kitą kartą- košmaras kaip plyšinėja..verysad.gif  nors rezultate skonis vistiek geras.

miltų nekeitėte?
gal miltų padauginote? aš maximum 450g sudedu...
minkote tiek pat laiko?
gal perkildinote ar nedakildinote?

atsakymas turi sėptis kažkur čia ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Fainika @ 2013 03 08, 10:33)

atsakymas turi sėptis kažkur čia ax.gif

Na, aš visada kepu iš tų pačių vištų kiaušinių, tokių pačių tokio paties kiekio miltų, tokio paties sviesto ir t.t.... o tamposi irgi skirtingai smile.gif jau senokai tai nurašau mėnulio fazei biggrin.gif Bet svarbiausia, kad skanu smile.gif
Atsakyti
Kai pvz kepat simtalapi kam nors, tai ant ko jus ji ipakuojat? Ant kartoninio padekliuko gal prilips karamele? Folija dengt? Patarkit..
Atsakyti
QUOTE(rugiagele26 @ 2013 03 10, 12:50)
Kai pvz kepat simtalapi kam nors, tai ant ko jus ji ipakuojat? Ant kartoninio padekliuko gal prilips karamele? Folija dengt? Patarkit..


Folija irgi prilimpa ir tada plyšinėja - kol visą atkrapštai po gabaliuką, daug darbo išeina smile.gif Aš vynioju į maistinę plėvelę - viskas puikiai atlimpa 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(rugiagele26 @ 2013 03 10, 13:50)
Kai pvz kepat simtalapi kam nors, tai ant ko jus ji ipakuojat? Ant kartoninio padekliuko gal prilips karamele? Folija dengt? Patarkit..

aš dedu arba ant kartoninio padėkliuko, arba jei neturiu tai kartoną paklijuoju dovanų popieriumi (ne popieriniu, o tuo kitu) ax.gif tada gražus padėkliukas būna... o apdengiu maistine plėvele 4u.gif
Atsakyti
Skaiciau tema ir tik erzinaus doh.gif Tikrai bandysiu kept thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Rakelė @ 2013 03 12, 19:02)
Skaiciau tema ir tik erzinaus  doh.gif  Tikrai bandysiu kept  thumbup.gif

ar kas kepet su rudu cukrum g.gif smile.gif smile.gif
Atsakyti
nu ka.. iskepiau tikra pirma BLYNA lotuliukas.gif lotuliukas.gif

tik skanus buvo rolleyes.gif
user posted image
lapai tampesi taip kaip pirmam kartui priklauso: pirmas suplyso (paskui padejau pasilti i orkaite), o tie kurie spejo gerai apsilti tampesi neblogai. Tas pirmas paskui tapo paskutiniu tai toks kazkoks nevykes ir liko g.gif sukti sekes nelabai kaip. Gavosi stooooooooras KAŽKAS biggrin.gif biggrin.gif
atrode va taip user posted image
suformuot ji buvo misija schmoll.gif schmoll.gif
Na bet iskepes buvo skanus. Slapias, begalo riebus. su kazkiek karameles. Ispampo jis per visa forma, tai virimo svieste nebuvo, todel karameles buvo vos vos vienam sone, bet uzteko mums pasmaguriaut rolleyes.gif Draugai, kurie buvo ateje moraliskai palaikyt, sake kad iki tikro dar tolokai (kaip as ir suprantu), bet ivertino teigiamai. Mano vyr kritikas irgi teigiamai ivertino - liko dvieju pirstu plocio ir mazojo pirsto ilgio gabalelis blush2.gif biggrin.gif
Isvada: KADANORS kepsiu dar biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(drugelis. @ 2013 03 07, 22:10)
O su lakštų tampymų man vistiek kažkokia mistika  g.gif recepto niekada nekeičiu, vieną kart tamposi idealiai - kitą kartą- košmaras kaip plyšinėja...  verysad.gif  nors rezultate skonis vistiek geras.


ir pas mane taip pat smile.gif

Dar norėjau paklausti. O kaip, mergaitės, jūs perkeliat susuktą šimtalapį į kepimo skardą? Neplyšta jis? Aš kol pakeliu jį nuo stalo, keliose vietose viršutinis sluoksnis plyšta. Ką ne taip darau?
Atsakyti