Įkraunama...
Įkraunama...

Šimtalapis (Totoriškas pyragas)

Padima, ačiū už pasidalinamą patirtį. 4u.gif Gal galite truputėlį plačiau...? Kokio dydžio formoje ir kiek laiko kepate? Kiek laiko kildinate prieš kepimą ir esminis klausimas: kuo tepate stalą, kad ištampyti lakštai nepriliptų? ax.gif

Atsakyti
QUOTE(Frosta @ 2013 02 26, 11:46)
Padima, ačiū už pasidalinamą patirtį. 4u.gif  Gal galite truputėlį plačiau...? Kokio dydžio formoje ir kiek laiko kepate? Kiek laiko kildinate prieš kepimą ir esminis klausimas: kuo tepate stalą, kad ištampyti lakštai nepriliptų? ax.gif

aš ne Padima bet atsakysių iš savęs... aš kepu 28cm formoje (čia tą šimpalapį pagal receptą pirmame psl) ir kepu 1val. kildinu nuo 15min iki 30min... aš stalą gausiai tepu aliejumi ax.gif
----------------
savaitgalį vėl kepiau, tik neturiu foto nes vežiausi į svečius važiuojant, bet gavos geriausiai iš visų kiek kepiau... bigsmile.gif pranyko per akimirką bigsmile.gif
Atsakyti
Matau mane aplenke:) teisingai aliejumi stala normaliai patepti negailint,jeigu kazkiek ir prilimpa kurioj vietoj tai tiesiog pirstais pagramdai ir toliau vynioji:) esme kad tasosi gerai tas man svarbiausia, tempk kiek nori:) , beje as niekad nekildinu, nes kazkaip manau kildinimas papildomas gali truputi padaryti kaip bulka ta simtalapi, man jis ir taip pakankamai normaliais pakyla kepant.kepu as 30cm formoje viduryje istaciusi skardine, tik va pastebejau pokycius orkaiteje pradejo vidurys sunkiai kepti sonai kunkuliuoja o viduje sviestas beveik neverda, kepiau ir paprasta pyraga irgi vidus zalias, gal kam taip buvo nutike, ar cia finkcija neveikia kokia, siaip simtalapi kepu be jokiu vintiliatoriu ir su apatiniu kaitintuvu tik, cia mane taip paprotino kepeja spece kuri kepia simtalpius, is pradziu viskas gerai buvo, nu dabar ziuriu kazkas netaip jau cia neapskrunda vidurio krasteliai visai,gaunasi kaip isvire svieste g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo padima: 27 vasario 2013 - 08:51
As i pabaiga kepimo, skardine isimu, tada graziai apskrunda ir vidine dalis.
Atsakyti
QUOTE(rugiagele26 @ 2013 02 27, 10:32)
As i pabaiga kepimo, skardine isimu, tada graziai apskrunda ir vidine dalis.

meginsiu aciu:)
Atsakyti
QUOTE(padima @ 2013 02 27, 09:50)
beje as niekad nekildinu, nes kazkaip manau kildinimas papildomas gali truputi padaryti kaip bulka ta simtalapi, man jis ir taip pakankamai normaliais pakyla kepant.

na iš pradžių nekildindavau ir aš, bet man asmeniškai pakildinus šiek tiek, jis gražesnis gaunas, iš vidaus (ir tikrai ne kaip bulka).
aš tiesuog jį suvyniojus įdedu orkaitėn ir pajungiu 50C karštį, palaikau šiek tiek ir jungiu jau 180C kad keptų. tada jis jau normaliai pakyla g.gif
Atsakyti
Oi, kiek naudingų patarimų. Ačiū labai, mergaitės! 4u.gif

Aš prieš kepant viduryje šimtalapio įdedu skardinį indelį su vandenuku dėl svorio ir jau iš pat pradžių atsargiai uždengiu kepimo popieriumi viršų, kad nereikėtų atidarinėti orkaitės. Gal man dėl to neiškyla tiek, kiek norėčiau?
Man toli iki jūsų grožių, nes estetinis vaizdelis gaunasi nelabai koks smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Frosta @ 2013 02 27, 16:42)
Oi, kiek naudingų patarimų. Ačiū labai, mergaitės! 4u.gif

Aš prieš kepant viduryje šimtalapio įdedu skardinį indelį su vandenuku dėl svorio ir jau iš pat pradžių atsargiai uždengiu kepimo popieriumi viršų, kad nereikėtų atidarinėti orkaitės. Gal man dėl to neiškyla tiek, kiek norėčiau?
Man toli iki jūsų grožių, nes estetinis vaizdelis gaunasi nelabai koks smile.gif

aš kepu tokioj skardoje, tai nereikia dėti jokių skardinių ax.gif user posted image
Atsakyti
Viena vieninteli karta esu valgiusi essen.gif biggrin.gif .Pas mus,Zemaitijoje,tokiu niekas nemoka kept. cry.gif
Atsakyti
QUOTE(dianabu @ 2013 03 02, 18:27)
Viena vieninteli karta esu valgiusi essen.gif  biggrin.gif .Pas mus,Zemaitijoje,tokiu niekas nemoka kept. cry.gif

nu kur nemoka biggrin.gif aš kepu ir kuo puikiausiai gaunasi, kepk pati ir jau būsim dvi, kurioms moka žemaitijoje kepti šimtalapį biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Šokoladė @ 2013 03 02, 18:55)
nu kur nemoka biggrin.gif aš kepu ir kuo puikiausiai gaunasi, kepk pati ir jau būsim dvi, kurioms moka žemaitijoje kepti šimtalapį biggrin.gif

Nu aš ant rubežiaus kepu.... biggrin.gif
Atsakyti
Ateinu su klausimu. Kur jūs kepate šimtalapius, tiksliau kokioje formoje? g.gif aš kepu kaip jau rodžiau apvalioje formoje, bet ką bedėčiau (foliją, kepimo rankovę) išteka šiek tiek riebalų į orkaitę doh.gif
pagalvojau, kad reikia pasiieškoti kito kepimo indo ax.gif
Atsakyti