Padima, ačiū už pasidalinamą patirtį. Gal galite truputėlį plačiau...? Kokio dydžio formoje ir kiek laiko kepate? Kiek laiko kildinate prieš kepimą ir esminis klausimas: kuo tepate stalą, kad ištampyti lakštai nepriliptų?
QUOTE(Frosta @ 2013 02 26, 11:46)
Padima, ačiū už pasidalinamą patirtį. Gal galite truputėlį plačiau...? Kokio dydžio formoje ir kiek laiko kepate? Kiek laiko kildinate prieš kepimą ir esminis klausimas: kuo tepate stalą, kad ištampyti lakštai nepriliptų?
aš ne Padima bet atsakysių iš savęs... aš kepu 28cm formoje (čia tą šimpalapį pagal receptą pirmame psl) ir kepu 1val. kildinu nuo 15min iki 30min... aš stalą gausiai tepu aliejumi
----------------
savaitgalį vėl kepiau, tik neturiu foto nes vežiausi į svečius važiuojant, bet gavos geriausiai iš visų kiek kepiau... pranyko per akimirką
Matau mane aplenke:) teisingai aliejumi stala normaliai patepti negailint,jeigu kazkiek ir prilimpa kurioj vietoj tai tiesiog pirstais pagramdai ir toliau vynioji:) esme kad tasosi gerai tas man svarbiausia, tempk kiek nori:) , beje as niekad nekildinu, nes kazkaip manau kildinimas papildomas gali truputi padaryti kaip bulka ta simtalapi, man jis ir taip pakankamai normaliais pakyla kepant.kepu as 30cm formoje viduryje istaciusi skardine, tik va pastebejau pokycius orkaiteje pradejo vidurys sunkiai kepti sonai kunkuliuoja o viduje sviestas beveik neverda, kepiau ir paprasta pyraga irgi vidus zalias, gal kam taip buvo nutike, ar cia finkcija neveikia kokia, siaip simtalapi kepu be jokiu vintiliatoriu ir su apatiniu kaitintuvu tik, cia mane taip paprotino kepeja spece kuri kepia simtalpius, is pradziu viskas gerai buvo, nu dabar ziuriu kazkas netaip jau cia neapskrunda vidurio krasteliai visai,gaunasi kaip isvire svieste
As i pabaiga kepimo, skardine isimu, tada graziai apskrunda ir vidine dalis.
QUOTE(rugiagele26 @ 2013 02 27, 10:32)
As i pabaiga kepimo, skardine isimu, tada graziai apskrunda ir vidine dalis.
meginsiu aciu:)
QUOTE(padima @ 2013 02 27, 09:50)
beje as niekad nekildinu, nes kazkaip manau kildinimas papildomas gali truputi padaryti kaip bulka ta simtalapi, man jis ir taip pakankamai normaliais pakyla kepant.
na iš pradžių nekildindavau ir aš, bet man asmeniškai pakildinus šiek tiek, jis gražesnis gaunas, iš vidaus (ir tikrai ne kaip bulka).
aš tiesuog jį suvyniojus įdedu orkaitėn ir pajungiu 50C karštį, palaikau šiek tiek ir jungiu jau 180C kad keptų. tada jis jau normaliai pakyla
Oi, kiek naudingų patarimų. Ačiū labai, mergaitės!
Aš prieš kepant viduryje šimtalapio įdedu skardinį indelį su vandenuku dėl svorio ir jau iš pat pradžių atsargiai uždengiu kepimo popieriumi viršų, kad nereikėtų atidarinėti orkaitės. Gal man dėl to neiškyla tiek, kiek norėčiau?
Man toli iki jūsų grožių, nes estetinis vaizdelis gaunasi nelabai koks
Aš prieš kepant viduryje šimtalapio įdedu skardinį indelį su vandenuku dėl svorio ir jau iš pat pradžių atsargiai uždengiu kepimo popieriumi viršų, kad nereikėtų atidarinėti orkaitės. Gal man dėl to neiškyla tiek, kiek norėčiau?
Man toli iki jūsų grožių, nes estetinis vaizdelis gaunasi nelabai koks
QUOTE(Frosta @ 2013 02 27, 16:42)
Oi, kiek naudingų patarimų. Ačiū labai, mergaitės!
Aš prieš kepant viduryje šimtalapio įdedu skardinį indelį su vandenuku dėl svorio ir jau iš pat pradžių atsargiai uždengiu kepimo popieriumi viršų, kad nereikėtų atidarinėti orkaitės. Gal man dėl to neiškyla tiek, kiek norėčiau?
Man toli iki jūsų grožių, nes estetinis vaizdelis gaunasi nelabai koks
Aš prieš kepant viduryje šimtalapio įdedu skardinį indelį su vandenuku dėl svorio ir jau iš pat pradžių atsargiai uždengiu kepimo popieriumi viršų, kad nereikėtų atidarinėti orkaitės. Gal man dėl to neiškyla tiek, kiek norėčiau?
Man toli iki jūsų grožių, nes estetinis vaizdelis gaunasi nelabai koks
aš kepu tokioj skardoje, tai nereikia dėti jokių skardinių
Viena vieninteli karta esu valgiusi .Pas mus,Zemaitijoje,tokiu niekas nemoka kept.
QUOTE(dianabu @ 2013 03 02, 18:27)
Viena vieninteli karta esu valgiusi .Pas mus,Zemaitijoje,tokiu niekas nemoka kept.
nu kur nemoka aš kepu ir kuo puikiausiai gaunasi, kepk pati ir jau būsim dvi, kurioms moka žemaitijoje kepti šimtalapį
QUOTE(Šokoladė @ 2013 03 02, 18:55)
nu kur nemoka aš kepu ir kuo puikiausiai gaunasi, kepk pati ir jau būsim dvi, kurioms moka žemaitijoje kepti šimtalapį
Nu aš ant rubežiaus kepu....
Ateinu su klausimu. Kur jūs kepate šimtalapius, tiksliau kokioje formoje? aš kepu kaip jau rodžiau apvalioje formoje, bet ką bedėčiau (foliją, kepimo rankovę) išteka šiek tiek riebalų į orkaitę
pagalvojau, kad reikia pasiieškoti kito kepimo indo
pagalvojau, kad reikia pasiieškoti kito kepimo indo