Įkraunama...
Įkraunama...

Šimtalapis (Totoriškas pyragas)

Sveikos kepejeles,
kad jau prasidejo diskusija del ir kildinimo, tai noriu paklaust dar ir del skonio.
Kepiau pirma karta simtalapi kaledoms, labai patiko, skanus buvo, pakilo, karamele susidare, bet lapai tampesi kiek sunkokai, manau, kad kiek per ilgai kildinau, o ir miltu padauginau, kita karta siu klaidu nekartosiu.
Norejau paklausti dazniau kepanciu, kaip simtalapio lapai turi atrodyti viduje - traskus, minksti, ar dar kokie, nes man maniskis buvo skanus, bet kiek iskilo klausimu del kepimo laiko, nezinau ar ilgiau palaikyti arkaiteje, ar ne. Nes ziuriu kai kuriu nuotraukas, tai jis viduje rudas, net pasimeciau, kaip turetu buti istikro?
Atsakyti
QUOTE(vilka11 @ 2013 01 18, 18:57)
Sveikos kepejeles,
kad jau prasidejo diskusija del ir kildinimo, tai noriu paklaust dar ir del skonio.
Kepiau pirma karta simtalapi kaledoms, labai patiko, skanus buvo, pakilo, karamele susidare, bet lapai tampesi kiek sunkokai, manau, kad kiek per ilgai kildinau, o ir miltu padauginau, kita karta siu klaidu nekartosiu.
Norejau paklausti dazniau kepanciu, kaip simtalapio lapai turi atrodyti viduje - traskus, minksti, ar dar kokie, nes man maniskis buvo skanus, bet kiek iskilo klausimu del kepimo laiko, nezinau ar ilgiau palaikyti arkaiteje, ar ne. Nes ziuriu kai kuriu nuotraukas, tai jis viduje rudas, net pasimeciau, kaip turetu buti istikro?

Turi but viduj daug sviesiu atskiru lapuku viduj.
As kepu apie 160 laipsniu 1val ir dar10min.
Pabaigoj su isbegusiu sviestuku gausiai sulaistau visa, gaunasi slapesnis vidus
Net neisivaizduoju nuo ko jis kitoms paruduoja, gal per karsta temperatura ar per ilgai.
Naudoju funkcija virsus-apacia, be ventiliatoriaus.
Papildyta:
Ir skaniausias 2-3 diena. Dedu I maisa ar asuku plevele.
Pirma diena irgi skanus, tik buna toks sausesnis ir traskesnis
Atsakyti
QUOTE(uoga X3 @ 2013 01 18, 17:23)
Dedat folija ant orkaites dugno?
Kiek zinau, tai i elektrines negalima ant pacio orkaites dugno tiesiai deti, net ir folija, galima sugadinti orkaite.

ne ant orkaitės dugno dėti foliją galvoju, o tiesti į tortinės vidų kurioje kepsiu kitą šimtalapį mirksiukas.gif
perskaičiau visą temą, radau patarimą kad reikia perskatyti ir 2-ąją tad einu semtis išminties book.gif biggrin.gif
pas mane senukė orkaitė ir visada kepant ventiletorius veikia verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(*Karamelia* @ 2013 01 18, 12:25)
Va,gaunasi kazkas panasaus:)

Gražus šimtalapis, graži reklama mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(J-U-Š-A @ 2013 01 18, 21:06)
ne ant orkaitės dugno dėti foliją galvoju, o tiesti į tortinės vidų kurioje kepsiu kitą šimtalapį mirksiukas.gif
perskaičiau visą temą, radau patarimą kad reikia perskatyti ir 2-ąją tad einu semtis išminties book.gif  biggrin.gif
pas mane senukė orkaitė ir visada kepant ventiletorius veikia verysad.gif

Jei tiesiai ant folijos desit pyraga, tai prasikeiksit kol nukrapstysit ja, prikeps, prilips. Nebent dar kepimo popieriu ant folijos desit. Jei perkepa virsus nuo ventiliatoriau, tai po kokiu 10min pridenkit kep popierium ar folija, o pries pabaiga vel nuimsit.
Atsakyti
Toki grazu sestadienio ryta eisiu raityti labai aikstinga ir nenuspejama simtalapi...Buvau pasiguodusi,kad nebeiseina skanus,tai dabar permasciau, ka galejau daryti ne taip ir padariusi isvadas nusprendziau vel pabandyti smile.gif Tikiuosi grisiu i senas vezes smile.gif
Atsakyti
*Karamelia* 4u.gif
1.Kokio skersmens ta didele tortine?Bukite maloni,ismatuokite skersmeni ir parasykite,bus lengviau orientuotis pradedancioms kepti si stebukla smile.gif
2. Ir kiek suprantu,tai tortines krastai nuimami? g.gif
Atsakyti
QUOTE(AAI @ 2013 01 19, 13:54)
*Karamelia* 4u.gif
1.Kokio skersmens ta didele tortine?Bukite maloni,ismatuokite skersmeni ir parasykite,bus lengviau orientuotis pradedancioms kepti si stebukla smile.gif
2. Ir kiek suprantu,tai tortines krastai nuimami? g.gif


Sveiki,
siuo metu ne namuose,bet man atrodo 32cm.paprasta,pigi tortine skarda,taip atsegama.
As darau taip: simtalapi perkeliu ant sviestinio popieriaus,bet perku ta ilgesni popieriu ir perkeliu i paprasta skarda,tada uzdedu torto skardos tik ta zieda,o realiai simtalapis kepa ant papastos orkaites skardos. I viduri istatau skardine nuo persiku,sviestas neisbega ir viskas gaunasi labai gerai,simtalapi kildinu valanda siltoje orkaiteje.
Atsakyti
Na, štai pagaliau pabandėm ir mes šimtalapį kepti. Kaip pirmam kartui, manau, gavosi tikrai neprastai. Truputį plyšo tešla, gal dėl to, kad tešlos gabaliukų nevyniojom į plėvelę, o uždengėm rankšluosčiu doh.gif Aguonas dėjom per visus sluoksnius, razinas taip pat, mums taip skaniau ir gražiau biggrin.gif Na, ką dar pakomentuoti, labai riebus sotus kepinys iš tikrųjų, man asmeniškai gaivesni desertai patinka. Gal rytoj, kai daugiau susigers riebalai, bus skaniau...


user posted image

user posted image
Atsakyti
na va prisiruošiau vėl kepti, ir ką su giliu liūdesiu laukiu kol iškeps mano šikbandė cry.gif nusipirkau ir miltų 405D, ir optima linija cukraus (skaičiau čia kad nuo jo geresnė karamelė būna) vakar sdėjau iki naktų skaitydama temas, sakiau išmities pasisemsiu... pradėjau si didžiuliu užsidegimu, tešlą minkiau nuo širdies 20min, lipo prie rankų bet ne baisiai todėl nenaudojau aliejaus. ką padėjau kilt, pakilo, pradėjau tampyt... o tada, katastrofa cry.gif lpyšo baisiai man ta tešla, nu galvoju gal dar per mažai pakilo, su antru bus geriau... imu antrą, dar blogiau, lapas kaip rėtis cry.gif su trečiu lyg geriau buvo, iš ketvirto teko pasidaryt bandukių, nes suktrūkinėjo baisiai, su kiekvienu patempimu po kelias skyles... penkta net netampiau taip plonai tai apsiėjau su mažiau skylių verysad.gif
sulipdžiau visvien aš tą šimtalapį, kepa dabar nelaimėlis... ech, tikiuos bent skanus bus tai ne taip širdį skaudės verysad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo J-U-Š-A: 19 sausio 2013 - 22:02
QUOTE(J-U-Š-A @ 2013 01 19, 22:43)
na va prisiruošiau vėl kepti, ir ką su giliu liūdesiu kol iškeps mano šikbandė  cry.gif nusipirkau ir miltų 405D, ir optima linija cukraus (skaičiau čia kad nuo jo geresnė karamelė būna) vakar sdėjau iki naktų skaitydama temas, sakiau išmities pasisemsiu... pradėjau si didžiuliu užsidegimu, tešlą minkiau nuo širdies 20min, lipo prie rankų bet ne baisiai todėl nenaudojau aliejaus. ką padėjau kilt, pakilo, pradėjau tampyt... o tada, katastrofa cry.gif lpyšo baisiai man ta tešla, nu galvoju gal dar per mažai pakilo, su antru bus geriau... imu antrą, dar blogiau, lapas kaip rėtis cry.gif su trečiu lyg geriau buvo, iš ketvirto teko pasidaryt bandukių, nes suktrūkinėjo baisiai, su kiekvienu patempimu po kelias skyles... penkta net netampiau taip plonai tai apsiėjau su mažiau skylių verysad.gif
sulipdžiau visvien aš tą šimtalapį, kepa dabar nelaimėlis... ech, tikiuos bent skanus bus tai ne taip širdį skaudės verysad.gif

Uzjauciu sad.gif Siandien ir as kepiau simtalapi...Neturiu zalio supratimo kodel man ir sunkiai tampesi lakstai...As jau ju iskepusi sakyciau nemazai ir visad gerai viskas budavo, o dabar eme ir tarsi uzsispyre,nieko nesigauna... Kad zinociau kas ne taip... ech... O gal prasta nuotaika pakiso koja?
Atsakyti
jau iškepė, karamelės daug, imk ir kabyk šaukštu, bet bijau pjauti ir pamatyti bulką verysad.gif
Papildyta:
QUOTE(laimikeg @ 2013 01 19, 22:56)
Uzjauciu sad.gif Siandien ir as kepiau simtalapi...Neturiu zalio supratimo kodel man ir sunkiai tampesi lakstai...As jau ju iskepusi sakyciau nemazai ir visad gerai viskas budavo, o dabar eme ir tarsi uzsispyre,nieko nesigauna... Kad zinociau kas ne taip... ech... O gal prasta nuotaika pakiso koja?

matyt mėnulis ne tas verysad.gif pas mane su nuotaika buvo viskas gerai, o va kas gavosi doh.gif
Atsakyti