Įkraunama...
Įkraunama...

Šimtalapis (Totoriškas pyragas)

QUOTE(Majoga @ 2013 01 16, 18:45)
gerai, sviestas issileido, paskiau subėgs atgal  thumbup.gif  parašyk kaip sekėsi  4u.gif  Lauksim ir foto  4u.gif

pusė man jo išbėjo ant orkaitės dugno doh.gif lotuliukas.gif mat per vėlai perskaičiau kad į tortinės vidų nepakanka tik siestini popierių dėt doh.gif reikia ir folijos ant dugno...

išėmus dar sulaisčiau visu tuo sviestu aš jį, ir cukraus per mažai dėjau į lakštus, nes atliko man jo (galvojau per daug bus dėl to viso nebarsčiau, bet va iš kur ta karamelė paskui būna doh.gif ) nieko, kaip pirmam kartui tai labai gerai gavos, o skanuuuus wub.gif užtrukau nepilnai 2val su pasiruošimu ir pašovimu kepti (kepimo laiko neskaičiuoju).
vėliau įkelsiu foto mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo J-U-Š-A: 16 sausio 2013 - 18:10
QUOTE(J-U-Š-A @ 2013 01 16, 18:10)
pusė man jo išbėjo ant orkaitės dugno doh.gif  lotuliukas.gif mat per vėlai perskaičiau kad į tortinės vidų nepakanka tik siestini popierių dėt doh.gif reikia ir folijos ant dugno...

išėmus dar sulaisčiau visu tuo sviestu aš jį, ir cukraus per mažai dėjau į lakštus, nes atliko man jo (galvojau per daug bus dėl to viso nebarsčiau, bet va iš kur ta karamelė paskui būna doh.gif ) nieko, kaip pirmam kartui tai labai gerai gavos, o skanuuuus wub.gif užtrukau nepilnai 2val su pasiruošimu ir pašovimu kepti (kepimo laiko neskaičiuoju).

jeigu dar šiltas gavosi skanus tai palauk rytojaus bigsmile.gif thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(J-U-Š-A @ 2013 01 16, 19:10)
pusė man jo išbėjo ant orkaitės dugno doh.gif  lotuliukas.gif mat per vėlai perskaičiau kad į tortinės vidų nepakanka tik siestini popierių dėt doh.gif reikia ir folijos ant dugno...

Patarciau i tortine ikloti prakirpta kepimo rankove smile.gif Tada sviestas tikrai niekur nepabegs smile.gif
Atsakyti
na va mano pirmojo bandymo rezultatas, bet nepasakyčiau kad labai vykęs blush2.gif pastebėjau, kad per mažai ištampiau blush2.gif, tešla gavos labai kieta, manau dėl miltų, nes dėjau kokius turėjau... bet pakilus tampės neblogai. kepant atsirado laaaabai daug sviesto, kuris taip ir nesusigere o tiesiog sustengo unsure.gif gal dėl to kad nesudėjau viso cukraus jis man gavos sausokas g.gif tad įkeliu foto
čia arčiau prie galo, tai ir to šlapumo daugiau buvo
user posted image
o va čia ir visai be šlapumo ir per storai ištampytas blush2.gif
user posted image
atrodo kaip du skirtingi šimtalapiai doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo J-U-Š-A: 17 sausio 2013 - 13:07
Sveikutes,
Eksperimentuoju ir as su simtalapiais.
Daznai atsitinka, kad kepant jis i sonus praplysta ir islenda aguonos arba siaip toks pasiplojes gaunasi. Ka neteisingai darau?
Ir dar kidot tesla, kol padvigubeja ar i laika ziurit.
Kiek skaiciau, tai vienos apie pusvalandi, kitos vos ne virs valandos kildina.
Kiek laiko kildinat jau sussukta simtalapi?
Ir kept dedat i ikaitinta ar ne?
Idomu pasidalint patirtim.
mirksiukas.gif 4u.gif
Atsakyti
Jau susukta kildinu apie valanda tikrai,dabar visad taip darau,daug labiau man patinka. Dedu tik i ikaitinta orkaite.O isskysti i sonus gali,nes gal nenaudoji formos,as visad dedu i labai didele tortine forma ir statau i vidui skardine,tada gaunasi taisiklings fomos simtalapis.
Va,gaunasi kazkas panasaus:)

user posted image
Atsakyti
QUOTE(*Karamelia* @ 2013 01 18, 12:25)

Visa monitoriu apseilejau lotuliukas.gif Labai skaniai atrodo 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(*Karamelia* @ 2013 01 18, 11:25)
Jau susukta kildinu apie valanda tikrai,dabar visad taip darau,daug labiau man patinka. Dedu tik i ikaitinta orkaite.O isskysti i sonus gali,nes gal nenaudoji formos,as visad dedu i labai didele tortine forma ir statau i vidui skardine,tada gaunasi taisiklings fomos simtalapis.
Va,gaunasi kazkas panasaus:)

Naudoju didele keptuve, bet nededu iki pat krastu, palieku 2c-3cm, kad sviestukas turetu kur plaukioti.
Jus priglaudziat prie pat krastu formos?
Kai tik pradejau kepti, tai paprastoj dideleje, kvadratineje blekoje kepiau, forma issilaikydavo, bet sviestas i sonus pabegdavo ir sudegdavo, del ko simtalapis gaudavosi sausas. Dabar gaunasi slapias, bet aplink ne idealiai apvalus, arba sutyzta sonai ir aguonos islenda

Papildyta:
QUOTE(J-U-Š-A @ 2013 01 16, 18:10)

Dedat folija ant orkaites dugno?
Kiek zinau, tai i elektrines negalima ant pacio orkaites dugno tiesiai deti, net ir folija, galima sugadinti orkaite.
As dedu pyraga i apvalia forma, o paskui ja ant blekos dideles kvadratines.

Papildyta:
Va mano keli mazuliukai, sitie gan neblogai isejo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo uoga X3: 18 sausio 2013 - 16:30
atrodo puikus simtalapiai:)
As priglaudziu prie pat beveik,kai kyla,tai prisiglaudzia prie skardos krastu pilnai.
Atsakyti
QUOTE(*Karamelia* @ 2013 01 18, 16:48)
atrodo puikus simtalapiai:)
As priglaudziu prie pat beveik,kai kyla,tai prisiglaudzia prie skardos krastu pilnai.

O sviestukas tada viduriuke plaukioja?
Per krastus neislipa?
Atsakyti
QUOTE(uoga X3 @ 2013 01 18, 17:59)
O  sviestukas tada viduriuke plaukioja?
Per krastus neislipa?

as nezinau kur jis plaukioja,siaip as viduryje istatau skardine nuo persiku,tai nezinau kur tas sviestas kunkuliuoja,bet neisbega ne lasas ir visada puikiai pavyskta.Bet jau koki penkta karta kildinu sudejus i kepimo forma ilgiau nei valanda,pasiteisino man toks kildinimas,beje kildinu orkaiteje pasildzius ja iki 30laipsniu.Poto kepu:)
Atsakyti
QUOTE(uoga X3 @ 2013 01 18, 17:23)

Dedat folija ant orkaites dugno?
Kiek zinau, tai i elektrines negalima ant pacio orkaites dugno tiesiai deti, net ir folija, galima sugadinti orkaite.
As dedu pyraga i apvalia forma, o paskui ja ant blekos dideles kvadratines.

pas mane elektrinė orkaitė. gal kitą kartą dėti tiesiog į kvadratinę skardą tiesiai g.gif
Atsakyti