Įkraunama...
Įkraunama...

Šimtalapis (Totoriškas pyragas)

sveikos, senokai cia bebuvau bet per sventes kepiau simtalapi. Pasidalinsiu vienu "atradimu-patarimu": seniau visada minkydavau visa teslos gabala ir iskilus teslai kol istampydavau visus - paskutinis gabaliukas dazniausiai perkildavo.
Dabar siek tiek paminkiau visa teslos gabala, padalinau i 5 dalis ir minkiau kiekviena gabaliuka atskirai po 10 min. Privalumai: zymiai lengviau ir geriau issiminko bei kol istampai pradejus nuo pirmo isminkyto gabaliuko, paskutinysis neperkyla smile.gif
Atsakyti
QUOTE(juratepaz @ 2012 12 27, 14:48)
Sakykit kaip jūs sviestą tepate išlydyta ir truputi pastingusį ar skystą.

Visokį. Kaip koks kada - būna ir lb šiltas, ir pastingęs - neturi reikšmės.
Atsakyti
Visas su naujais metais. Kad namai nuolatos kvepetu siuo dangisku kvapu biggrin.gif
user posted image
Atsakyti
Kalėdiniai draugams ir artimiesiems smile.gif Gražių ir skanių švenčių, merginos smile.gif Kad visoms mėginančioms pavyktų išsikepti pačius pačiausius, pačius skaniausius, pačius riebiausius, pačius saldžiausius pyragus smile.gif

Na tai jus man pasakykite prasau,kaip taip graziai apvalus gaunasi.Kaip sulenkiaite?

Visas su naujaisiais 2013 metais!Sveikatos,nes ji visiems reikalinga, ir dziaugsmo,nes jo nebuna per daug! 000059.gif santa2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo AAI: 01 sausio 2013 - 11:13
QUOTE(AAI @ 2013 01 01, 12:11)
Kalėdiniai draugams ir artimiesiems smile.gif Gražių ir skanių švenčių, merginos smile.gif Kad visoms mėginančioms pavyktų išsikepti pačius pačiausius, pačius skaniausius, pačius riebiausius, pačius saldžiausius pyragus smile.gif

Na tai jus man pasakykite prasau,kaip taip graziai apvalus gaunasi.Kaip sulenkiaite?

Visas su naujaisiais 2013 metais!Sveikatos,nes ji visiems reikalinga, ir dziaugsmo,nes jo nebuna per daug! 000059.gif  santa2.gif

dedu i apvalia bleka ir i viduri idedu tokia nedidele apvalia forma
Atsakyti
Sveikos 4u.gif Su praėjusiom šventėm 4u.gif Kad naujieji metai butu daug geresni 4u.gif
Tai va, pasigirsiu, kepiau ant kalėdu šimtalapi pagal cipciuko recepta cool.gif Viskas gavosi super thumbup.gif Vyras sakė kad skonis kaip tikro šimtalapio, viskas lengvai pasigamino, ištikruju netgi labai stebėjausi kaip man tik paėmus tešlos gabaliuka jis iškart nutysdavo ir tapdavo permatomas, net ir kraščiukai bigsmile.gif itariau kad galbut permažai miltu gal dėjau g.gif kažkaip viskas pernelyg lengvai ir greitai gavosi lotuliukas.gif o karamelės sluoksnis ant dugno wub.gif mmmm bigsmile.gif Noriu vėl išsikept essen.gif
Imetu foto
user posted image

user posted image

P.s. antroj foto ''lapeliai'' atrodo sulipe, tai yra todėl, kad folijos neradau teko uždengti su dangčiu todėl prisispaudė doh.gif bet pastovėjo normaliai ir sekančia diena viskas atrodė žymiai geriau, thumbup.gif Puikiai matėsi atskiri ''lapeliai'' thumbup.gif Beje kepiau keptuvėj, o ne formoj thumbup.gif
Ai, ir antroj foto karamelės sluoksnio nesimato ant dugno, tai yra todėl kad ''pasiliko'' keptuvėj, doh.gif lotuliukas.gif Labai jau sunkiai ta karamelė pjaustosi lotuliukas.gif
Ačiū jums 4u.gif Puiki tema thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Majoga: 03 sausio 2013 - 17:28
Sveikos kepejeles,

soriukas gal ne cia klausiu, bet gal zinote, kur Vilniuje nusipirkti/uzsisakyti skanu simtalapi?

aciu 4u.gif
Atsakyti
As liudziu, man nebeiseina iskepti skanaus simtalapio... sad.gif Lakstai gaunasi kuo puikiausiai,bet iskepes tampa kazkoks sausokas, nelabai saldus, kietokas...Nesuprantu,kas ne taip, atrodo viska ta pati darau... sad.gif Pasiguodziau...
Atsakyti
QUOTE(laimikeg @ 2013 01 14, 17:42)
As liudziu, man nebeiseina iskepti skanaus simtalapio... sad.gif Lakstai gaunasi kuo puikiausiai,bet iskepes tampa kazkoks sausokas, nelabai saldus, kietokas...Nesuprantu,kas ne taip, atrodo viska ta pati darau... sad.gif Pasiguodziau...

gali buti,kad perkepi?nes zinau,kad nuo to jis tampa sausokas,atrodo ir to saldumo mazoka,man yra taip buve,kai kepiau ne savo virtuveje smile.gif
Atsakyti
QUOTE(*Karamelia* @ 2013 01 15, 23:16)
gali buti,kad perkepi?nes zinau,kad nuo to jis tampa sausokas,atrodo ir to saldumo mazoka,man yra taip buve,kai kepiau ne savo virtuveje smile.gif

Na atrodo neperkepu. Gal ilgokai kildinu..Nes as visad idedu i orkaite apie 60 temp ir laikau apie pusvalandi,o tada jau padidinu kaitra ir pradeda kepti. Gal nereikia kildinti,pats iskils kiek reikes esant aukstai temperaturai iskarto.
Atsakyti
kepa ir mano pirmasis šimtalapis, laukiu rezultatų. įdomu gavos šimtalapis ar bulka su aguonom lotuliukas.gif
pastebjimas, ale to skysčio kiek atsirado daug blink.gif
Atsakyti
QUOTE(J-U-Š-A @ 2013 01 16, 17:10)
kepa ir mano pirmasis šimtalapis, laukiu rezultatų. įdomu gavos šimtalapis ar bulka su aguonom lotuliukas.gif
pastebjimas, ale to skysčio kiek atsirado daug blink.gif

gerai, sviestas issileido, paskiau subėgs atgal thumbup.gif parašyk kaip sekėsi 4u.gif Lauksim ir foto 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(laimikeg @ 2013 01 16, 07:58)
Na atrodo neperkepu. Gal ilgokai kildinu..Nes as visad idedu i orkaite apie 60 temp ir laikau apie pusvalandi,o tada jau padidinu kaitra ir pradeda kepti. Gal nereikia kildinti,pats iskils kiek reikes esant aukstai temperaturai iskarto.

aš kepiau 2 kart, viena kart nekildinau visai, o kita kart kildinau kambario temp 20-30 min. jokio skirtumo nepamačiau ax.gif
Atsakyti