sveikos, senokai cia bebuvau bet per sventes kepiau simtalapi. Pasidalinsiu vienu "atradimu-patarimu": seniau visada minkydavau visa teslos gabala ir iskilus teslai kol istampydavau visus - paskutinis gabaliukas dazniausiai perkildavo.
Dabar siek tiek paminkiau visa teslos gabala, padalinau i 5 dalis ir minkiau kiekviena gabaliuka atskirai po 10 min. Privalumai: zymiai lengviau ir geriau issiminko bei kol istampai pradejus nuo pirmo isminkyto gabaliuko, paskutinysis neperkyla
QUOTE(juratepaz @ 2012 12 27, 14:48)
Sakykit kaip jūs sviestą tepate išlydyta ir truputi pastingusį ar skystą.
Visokį. Kaip koks kada - būna ir lb šiltas, ir pastingęs - neturi reikšmės.
Kalėdiniai draugams ir artimiesiems Gražių ir skanių švenčių, merginos Kad visoms mėginančioms pavyktų išsikepti pačius pačiausius, pačius skaniausius, pačius riebiausius, pačius saldžiausius pyragus
Na tai jus man pasakykite prasau,kaip taip graziai apvalus gaunasi.Kaip sulenkiaite?
Visas su naujaisiais 2013 metais!Sveikatos,nes ji visiems reikalinga, ir dziaugsmo,nes jo nebuna per daug!
Na tai jus man pasakykite prasau,kaip taip graziai apvalus gaunasi.Kaip sulenkiaite?
Visas su naujaisiais 2013 metais!Sveikatos,nes ji visiems reikalinga, ir dziaugsmo,nes jo nebuna per daug!
QUOTE(AAI @ 2013 01 01, 12:11)
Kalėdiniai draugams ir artimiesiems Gražių ir skanių švenčių, merginos Kad visoms mėginančioms pavyktų išsikepti pačius pačiausius, pačius skaniausius, pačius riebiausius, pačius saldžiausius pyragus
Na tai jus man pasakykite prasau,kaip taip graziai apvalus gaunasi.Kaip sulenkiaite?
Visas su naujaisiais 2013 metais!Sveikatos,nes ji visiems reikalinga, ir dziaugsmo,nes jo nebuna per daug!
Na tai jus man pasakykite prasau,kaip taip graziai apvalus gaunasi.Kaip sulenkiaite?
Visas su naujaisiais 2013 metais!Sveikatos,nes ji visiems reikalinga, ir dziaugsmo,nes jo nebuna per daug!
dedu i apvalia bleka ir i viduri idedu tokia nedidele apvalia forma
Sveikos Su praėjusiom šventėm Kad naujieji metai butu daug geresni
Tai va, pasigirsiu, kepiau ant kalėdu šimtalapi pagal cipciuko recepta Viskas gavosi super Vyras sakė kad skonis kaip tikro šimtalapio, viskas lengvai pasigamino, ištikruju netgi labai stebėjausi kaip man tik paėmus tešlos gabaliuka jis iškart nutysdavo ir tapdavo permatomas, net ir kraščiukai itariau kad galbut permažai miltu gal dėjau kažkaip viskas pernelyg lengvai ir greitai gavosi o karamelės sluoksnis ant dugno mmmm Noriu vėl išsikept
Imetu foto
P.s. antroj foto ''lapeliai'' atrodo sulipe, tai yra todėl, kad folijos neradau teko uždengti su dangčiu todėl prisispaudė bet pastovėjo normaliai ir sekančia diena viskas atrodė žymiai geriau, Puikiai matėsi atskiri ''lapeliai'' Beje kepiau keptuvėj, o ne formoj
Ai, ir antroj foto karamelės sluoksnio nesimato ant dugno, tai yra todėl kad ''pasiliko'' keptuvėj, Labai jau sunkiai ta karamelė pjaustosi
Ačiū jums Puiki tema
Tai va, pasigirsiu, kepiau ant kalėdu šimtalapi pagal cipciuko recepta Viskas gavosi super Vyras sakė kad skonis kaip tikro šimtalapio, viskas lengvai pasigamino, ištikruju netgi labai stebėjausi kaip man tik paėmus tešlos gabaliuka jis iškart nutysdavo ir tapdavo permatomas, net ir kraščiukai itariau kad galbut permažai miltu gal dėjau kažkaip viskas pernelyg lengvai ir greitai gavosi o karamelės sluoksnis ant dugno mmmm Noriu vėl išsikept
Imetu foto
P.s. antroj foto ''lapeliai'' atrodo sulipe, tai yra todėl, kad folijos neradau teko uždengti su dangčiu todėl prisispaudė bet pastovėjo normaliai ir sekančia diena viskas atrodė žymiai geriau, Puikiai matėsi atskiri ''lapeliai'' Beje kepiau keptuvėj, o ne formoj
Ai, ir antroj foto karamelės sluoksnio nesimato ant dugno, tai yra todėl kad ''pasiliko'' keptuvėj, Labai jau sunkiai ta karamelė pjaustosi
Ačiū jums Puiki tema
Sveikos kepejeles,
soriukas gal ne cia klausiu, bet gal zinote, kur Vilniuje nusipirkti/uzsisakyti skanu simtalapi?
aciu
soriukas gal ne cia klausiu, bet gal zinote, kur Vilniuje nusipirkti/uzsisakyti skanu simtalapi?
aciu
As liudziu, man nebeiseina iskepti skanaus simtalapio... Lakstai gaunasi kuo puikiausiai,bet iskepes tampa kazkoks sausokas, nelabai saldus, kietokas...Nesuprantu,kas ne taip, atrodo viska ta pati darau... Pasiguodziau...
QUOTE(laimikeg @ 2013 01 14, 17:42)
As liudziu, man nebeiseina iskepti skanaus simtalapio... Lakstai gaunasi kuo puikiausiai,bet iskepes tampa kazkoks sausokas, nelabai saldus, kietokas...Nesuprantu,kas ne taip, atrodo viska ta pati darau... Pasiguodziau...
gali buti,kad perkepi?nes zinau,kad nuo to jis tampa sausokas,atrodo ir to saldumo mazoka,man yra taip buve,kai kepiau ne savo virtuveje
QUOTE(*Karamelia* @ 2013 01 15, 23:16)
gali buti,kad perkepi?nes zinau,kad nuo to jis tampa sausokas,atrodo ir to saldumo mazoka,man yra taip buve,kai kepiau ne savo virtuveje
Na atrodo neperkepu. Gal ilgokai kildinu..Nes as visad idedu i orkaite apie 60 temp ir laikau apie pusvalandi,o tada jau padidinu kaitra ir pradeda kepti. Gal nereikia kildinti,pats iskils kiek reikes esant aukstai temperaturai iskarto.
kepa ir mano pirmasis šimtalapis, laukiu rezultatų. įdomu gavos šimtalapis ar bulka su aguonom
pastebjimas, ale to skysčio kiek atsirado daug
pastebjimas, ale to skysčio kiek atsirado daug
QUOTE(J-U-Š-A @ 2013 01 16, 17:10)
kepa ir mano pirmasis šimtalapis, laukiu rezultatų. įdomu gavos šimtalapis ar bulka su aguonom
pastebjimas, ale to skysčio kiek atsirado daug
pastebjimas, ale to skysčio kiek atsirado daug
gerai, sviestas issileido, paskiau subėgs atgal parašyk kaip sekėsi Lauksim ir foto
Papildyta:
QUOTE(laimikeg @ 2013 01 16, 07:58)
Na atrodo neperkepu. Gal ilgokai kildinu..Nes as visad idedu i orkaite apie 60 temp ir laikau apie pusvalandi,o tada jau padidinu kaitra ir pradeda kepti. Gal nereikia kildinti,pats iskils kiek reikes esant aukstai temperaturai iskarto.
aš kepiau 2 kart, viena kart nekildinau visai, o kita kart kildinau kambario temp 20-30 min. jokio skirtumo nepamačiau