Įkraunama...
Įkraunama...

Mezgame mezgimo mašinomis

QUOTE(ilja @ 2012 04 25, 10:05)
Pabėga tos akys, bet pabėgdavo ir su nenuleista adatine, bet tada tvarkyti daug sunkiau būdavo. Man kol kas dar mistika ir su svoriais, naudoju tą, kuris kaip ir riberiui tinkamas, nes kitaip neištampo normaliai doh.gif
O tai tu mezgi su pakeltu riberiu?

Aš su Brother mezgu, bet vis dar mokausi.
Pas mane irgi akys laksto,kai patirties nedaug, atkreipiau dėmesį, kad labai priklauso nuo siūlo. Taip pat netingėti perkeldinėti svoriukus, nes mėto pas mane šonuose labiausiai kai mezgu per storais siūlais. Su plonais siūlais varo brolis kaip per sviestą.
Kai tenka keliskart perardyti,pradedi dirbti atidžiau. Nepatingėti kelis mėginukus pasidaryti ir peržiūrėti kiekvieną eilę.
Esmė yra siūluose ir nepatingėti svorelius perkelti.
lengva pasakyt, bet kantrybės reikia padaryt:)
Atsakyti
Merginos, gal kuri įsivaizduojate, kaip mezgamas šis raštas?

user posted image
Atsakyti
Gražus Akireros pončas wub.gif Kadanors ir aš juos griebsiu smile.gif

Pasirodau su naujais vasariniais vilnoniais šortukais smile.gif
user posted image

Prieš tai šortukus mezgiau pagal šiuos brėžinukus (iš iš Mineja28 photobucket'o). Šiuos bandžiau daryti priekį ir nugarą vienodai.
user posted image
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo balla: 02 gegužės 2012 - 13:25
balla, patogus rubelis, bet ar nekarsta vasara maziukui su vilnoniais sortukais. Jei kazka tokio is plonos medvilnes g.gif g.gif g.gif

Akireros pončas thumbup.gif

Norejau paklausti, gal kuri zino kaip megzti ar turi kokia nuoroda vieno rasto. foto nerandu niekaip nete, bet bandysiu nupasakoti blush2.gif blush2.gif blush2.gif
kaip mezgam masina rasta penkios adatos darbineje pozicijoje viena ne penkios darbineje viena ne ir t.t.t
tai gaunasi toks " juostuotas " rastas. o kaip toki rasta isgauti, mezgant sali, kad jis butu toks skersuojantis, istrizas?
Niu tikiuosi supratote apie ka as cia ir ko klausiu. Noriu tokio vasarinio salio is lino.
Einu i osinka, gal ten rasiu foto.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mamkaa: 03 gegužės 2012 - 09:28
QUOTE(mamkaa @ 2012 05 03, 10:26)
balla, patogus rubelis, bet ar nekarsta vasara maziukui su vilnoniais sortukais. Jei kazka tokio is plonos medvilnes  g.gif  g.gif  g.gif

Taigi vilnoniai šortukai naudojami kaip sudedamoji daugkartinių sauskelnių dalis, kuos lanolizavus, drėgmės nepraeina į išorę mirksiukas.gif O šiaip juk vilna vasarą tutėtų vėsinti, o žiemą šildyti ax.gif
Man irgi reikės tokias sumeistrauti, nors dar turiu vienas likusias, bet noris naujų ir gražesnių ax.gif
Atsakyti
balla, patogus rubelis, bet ar nekarsta vasara maziukui su vilnoniais sortukais. Jei kazka tokio is plonos medvilnes  g.gif  g.gif  g.gif

Ilja jau atsakė smile.gif

Ir dar vienas neaiškumas man - kai lygiai mezgu tarkim 8 tankumu, tai riberiu reiktų kokiu tankumu, kad tos atnarėlės nebūtų laisvos. Kad ir tuos šortuku mezgiau 3 tankumu lygiai, o su riberiu 1,5. Išskalbiau ir išpliuro tas visas 2x2. K1 ne taip dariau g.gif
Atsakyti

Akireros pončas  thumbup.gif

Norejau paklausti, gal kuri zino kaip megzti ar turi kokia nuoroda vieno rasto. foto nerandu niekaip nete, bet bandysiu nupasakoti  blush2.gif  blush2.gif  blush2.gif
kaip mezgam masina rasta penkios adatos darbineje pozicijoje viena ne penkios darbineje viena ne ir t.t.t
tai gaunasi toks  " juostuotas " rastas. o kaip toki rasta isgauti, mezgant sali, kad jis butu toks skersuojantis, istrizas?
Niu tikiuosi supratote apie ka as cia ir ko klausiu. Noriu tokio vasarinio salio is lino.
Einu i osinka, gal ten rasiu foto.

Merginoms labai ačiū už pagyrimus 4u.gif

Kažkada buvau įkėlusi šito rašto mezgimo schemą, bet pakartosiu. Kaip suprantu raštas, apie kurį kalbate, yra tas antrasis

user posted image

Neatsirado nė viena, kuri žinotų kaip mezgamas aukščiau įkeltas raštas verysad.gif

Atsakyti
QUOTE(akirera @ 2012 05 04, 08:26)
Neatsirado nė viena, kuri žinotų kaip mezgamas aukščiau įkeltas raštas  verysad.gif

Nebandziau bet manau kad cia megzta su praleistom akim. Kokias 6 ismezgam ir 2 praleidziam. O tie pumpuriukai galuose tiesiog uzlenkus koki 10 eiliu ir uzkabinus ne per visa ilgi o tik stulpeliu krastuose, arba ismezgant pradzioj koki 10 eiliu kiekviena stulpeli ir uzkabinant krastuose, o paskui jau koki 15 tiesiai.Paskui perkelt akis kad tarpelis gautus stulpelio vidury, taip gausis sukeitimas. Pabandyk turetu gautis.
Atsakyti
Sveikos mezgejeles,
noreciau ir as prisijungti prie jusu smile.gif nesenai pirkau masina ir esu labai patenkinta smile.gif per kelias savaites suspejau padirbeti biggrin.gif dabar net vaikas tapo isrankus ir ne bet kuo rengiasi smile.gif

Turiu prasyma, gal turit kas nors geros kokybes atskanuota Brother 891 masinos istrukcija? Buciau labai dekinga uz pagalba, nes nete radau, bet kokybe jau labai prasta sad.gif
Atsakyti
QUOTE(Mamytė uogytė @ 2012 05 04, 10:29)
Nebandziau bet manau kad cia megzta su praleistom akim. Kokias 6 ismezgam ir 2 praleidziam. O tie pumpuriukai galuose tiesiog uzlenkus koki 10 eiliu ir uzkabinus ne per visa ilgi o tik stulpeliu krastuose, arba ismezgant pradzioj koki 10 eiliu  kiekviena stulpeli ir uzkabinant krastuose, o paskui jau koki 15 tiesiai.Paskui perkelt akis kad tarpelis gautus stulpelio vidury, taip gausis sukeitimas. Pabandyk turetu gautis.

Ačiū, pagal aprašymą nelabai suprantu, bet bandant megzti gal suprasiu ax.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(akirera @ 2012 05 04, 15:41)
Ačiū, pagal aprašymą nelabai suprantu, bet bandant megzti gal suprasiu  ax.gif  biggrin.gif

Labas, aš bandžiau megzti, panašiai kaip Mamytė Uogytė aiškino. Kokias 5 akis mezgant, vieną paliekant nedarbinėj priekinėj padėty. bet numezgus norimą eilių skaičių visgi reikia užkabint pirmos eilės nors kraštines akis ant adatų, tada kažkas panašaus gaunasi (dar geriau, jei ir vidurinę užkabini), bet darbelis ne iš maloniųjų g.gif .
Kai išgausit rezultatą, pasidalinkit žiniomis
Atsakyti
QUOTE(meile0409 @ 2012 05 04, 10:17)
Turiu prasyma, gal turit kas nors geros kokybes atskanuota Brother 891 masinos istrukcija? Buciau labai dekinga uz pagalba, nes nete radau, bet kokybe jau labai prasta sad.gif

Pas mane irgi 891, tai internete baisią instrukciją radau, kurioje labai blogai matosi viskas, tiksliau pusės nesimato. Kiek ieškojau, taip ir neradau normalios šiai mašinai.
Šiai mašinai tinka instrukcijos nuo 860, 836, jei neklystu. Jų internete yra ir anglų ir rusų kalbomis. Pas mane yra popierinė skanuota nuo 836 mašinos, visai man užtenka, o ir internete jų yra geros kokybės.

Balla, super šortukai.
Man 2x2 gumytė, pastebėjau, priklauso nuo siūlų kokybės, treniravausi visą žiemą "ant kojinių" biggrin.gif
Aš gumytę darau 2-3 skaičiukais mažiau, nei pagrindinį mezginį. Kai siūlai geros kokybės, tai viskas ir guli gerai, ir nesitampo ir puošniai atrodo ir mašina nestringa.
Kojinėm ėmiau prastesnius siūlus, tai prisikankinau. Tas gumytes dariau vos ne perpus tankesnes ir vis tiek man išsitampydavo ar stovėjo kaip kuolas ir mezgėsi sunkiai. Ypač kur akrilo dalis būdavo pluošte. Taip pat priklauso, ar mezgi iš kamuoliukinių siūlų, ar iš gijų. Reik įgūdžių norint gerą siūlą atpažinti:))
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo linaslinelis: 05 gegužės 2012 - 07:20