Ka gi, as jau kaupiuosi sukneles mezgimui, tik dabar reikia kuo tiksliau viska issimatuoti, nes turi buti aptempta Ir reiks pagaliau sesti bandyti ta saules kliosa narplioti, jei gausis O jei ne, teks tiesiog paraukti biski ir tiek Bandysiu megzti 1 tankumu is plonos mocheros, tik bijau, kad siltoka gausis, kaip vasarai
QUOTE(akirera @ 2012 03 26, 08:50)
Zyzla, Freke, dėkoju už įvertinimą
Pra, ant kortos kampe yra raidės A,B,C,D. A mezga kaip turi būti, B mezga veidrodinį atvaizdą, o C,D - mezga apverstą raštą. Nieko daugiau spausti nereikia.
Pra, ant kortos kampe yra raidės A,B,C,D. A mezga kaip turi būti, B mezga veidrodinį atvaizdą, o C,D - mezga apverstą raštą. Nieko daugiau spausti nereikia.
aciu labai, tik kazkodel man nenori uzkabinti antrojo siulo...na, bandysiu dar..
QUOTE(Gusha @ 2012 03 26, 15:28)
Ka gi, as jau kaupiuosi sukneles mezgimui, tik dabar reikia kuo tiksliau viska issimatuoti, nes turi buti aptempta Ir reiks pagaliau sesti bandyti ta saules kliosa narplioti, jei gausis O jei ne, teks tiesiog paraukti biski ir tiek Bandysiu megzti 1 tankumu is plonos mocheros, tik bijau, kad siltoka gausis, kaip vasarai
oj,nemegzk moheros 1 tankumu...tam siului reikia laisvumo,na bent jau kokiu 3 ar 4...vis tiek juk pasuknele desis nes tankiai ja mezgant nei pukas sugeba islisti ir toks standus mezginys gaunasi
saules kliosu esu mezgusi,jei nesigaus,rasyk.bet gausis ;)tik skyluciu gal nedaryk,man kazkodel jos vaizda gadina
Pritariu Olaivai, jokiu būdu ne 1 tankumu. Aš kiek esu mezgusi moherinių suknelių, tai mažiausias tankumas buvo 5.
Pra, jei jūs žakardą norite megzti su korta, tai ant karietos reikia pasukti rankenėlę ant F, jei neklystu.
Pra, jei jūs žakardą norite megzti su korta, tai ant karietos reikia pasukti rankenėlę ant F, jei neklystu.
QUOTE(Olaiva @ 2012 03 27, 00:11)
oj,nemegzk moheros 1 tankumu...tam siului reikia laisvumo,na bent jau kokiu 3 ar 4...vis tiek juk pasuknele desis nes tankiai ja mezgant nei pukas sugeba islisti ir toks standus mezginys gaunasi
saules kliosu esu mezgusi,jei nesigaus,rasyk.bet gausis ;)tik skyluciu gal nedaryk,man kazkodel jos vaizda gadina
QUOTE(akirera @ 2012 03 27, 09:36)
Pritariu Olaivai, jokiu būdu ne 1 tankumu. Aš kiek esu mezgusi moherinių suknelių, tai mažiausias tankumas buvo 5.
Dekui mergaiciukes uz patarimus, tadu nemegziu 1 tankumu, bet noriu, kad butu mezginukas smulkiu akiu, tad gal reiks pasieskoti kokiu plonu kitokiu siuliuku, tik norisi, kad jie truputi is saves tampytusi Kazi ar tokiu buna? Labai grazia suknele matavausi pardeje, pasirode, kad tinka man modeliukas, tik trumpoka buvo, tad nusprendziau pabandyti nusimegzti, bet dar tikslu dydi nutaikyti pirma reikia
Del klioso, kol kas visai man neaisku, bet gal pabandzius ir paaiskes. Megziu visa lygiu rastu, tad skyliu nebus Tada tikiuosi nereikes jokiu apatinuku
QUOTE(Gusha @ 2012 03 27, 10:56)
Dekui mergaiciukes uz patarimus, tadu nemegziu 1 tankumu, bet noriu, kad butu mezginukas smulkiu akiu, tad gal reiks pasieskoti kokiu plonu kitokiu siuliuku, tik norisi, kad jie truputi is saves tampytusi Kazi ar tokiu buna? Labai grazia suknele matavausi pardeje, pasirode, kad tinka man modeliukas, tik trumpoka buvo, tad nusprendziau pabandyti nusimegzti, bet dar tikslu dydi nutaikyti pirma reikia
Del klioso, kol kas visai man neaisku, bet gal pabandzius ir paaiskes. Megziu visa lygiu rastu, tad skyliu nebus Tada tikiuosi nereikes jokiu apatinuku
as dabar pagrinde viska siltam sezonui mezgu is pusvilnes babinose.sita kepuriuka mazei mezgiau 2 tankumu,ji tampri.bet dejau du siuliukus,nes is 1 butu per kiaura vaikui gal.o metrazas speju toks,kaip buna matkeliuose 100 gr-1,5 km
cia gal geriau matosi isitempusios mezginio akys:
dejau 60,0,60 ant adatines.pamezgiau 2T 20 eiliu.tada 50-25 numezgiau kaire ausyte,kitas adatas ishstumusi i nedarbine padeti,ijungusi H pozicija ant karietos.is abieju ausytes sonu ishstuminejau po 1 aki,kol liko 3 akys,tada po 1 aki is sonu istuminejau.nusimezge pirma ausyte.lygiai taip pat mezgaiu ir antraja ausyte.o tada 110 eiliu lygiai bruzinau,o virsugalvyje sutraukiau
o tu skersai ja megsi?kas kelias adatas ishstuminesi kliosa?jas ishstuminejant ir gaunasi tada skylutes,jei griztant po adata neistrauki tada tik 1 siule gautusi nugaroj
QUOTE(Olaiva @ 2012 03 27, 20:57)
o tu skersai ja megsi?kas kelias adatas ishstuminesi kliosa?jas ishstuminejant ir gaunasi tada skylutes,jei griztant po adata neistrauki tada tik 1 siule gautusi nugaroj
Kaip megziu dar nezinau, nes net neisivaizduoju, kaip tai vyksta. Tik zinau, kad virsutine dali megziu normaliai, o kliosa dar nezinau. Gal siaip megziu biski platejanciai ir kelias klostes padarysiu Ziuresiu, kaip paprasciau. Pirma gal vistik savo mergicai numegziu toki modeliuka tik maza ir tada ziuresiu Reiks gal kada susiorganizuoti ten vel prie stoties nulekti pasidaryti siuliuku kokiu, gal irgi pusvilnes
Gusha, oi lauksim rezultatų
Parduočiau mezgimo mašina va tokia:
cia radau daugiausia aprašymo ir nuotrauku
įsigijau bandymams "ar man patiks" kaip mokomoji bandomoji pasiteisino... ieškosiu rimtesnės...
deveta pirkau mokejau 200, norečiau 150
visa mokomaja medziagelel kaip su ja dirbt galima rasti youtubej
http://www.youtube.c...35l2135l9-1l1l0.
cia radau daugiausia aprašymo ir nuotrauku
įsigijau bandymams "ar man patiks" kaip mokomoji bandomoji pasiteisino... ieškosiu rimtesnės...
deveta pirkau mokejau 200, norečiau 150
visa mokomaja medziagelel kaip su ja dirbt galima rasti youtubej
http://www.youtube.c...35l2135l9-1l1l0.
Sveikos, mezgejeles,
įdedu savo kovo mėn darbelių nuotraukas, nors nuotraukų kokybe aš nepatenkinta. Visi mezginukai bus dovanojami, taigi tikiuos, kad kai dovanėlės pasieks adresatus (manau per velykas), padarysiu nuotraukas ant gyvo modelio. Tada pasistengsiu išgaut ir kokybę.
Įdedu po vieną pvz.
Daugiau tų pačių mezginukų nuotraukų vaizdų įdėta
http://public.fotki....-men-mezginiai/
Dar kai ką galvoju ir patobulinti.
Aprašymai:
Raudona bliuskutė-rankovės:
125 akys (ant abiejų adatinių) stulpelu 120 eilių, T 1/3. Toliau Engl Rib raštu 900 eilių T4/ apatinė T3 1/3. Ir vėl stulpelis gera bloga akis 120 eilių.
Žalsvas šalis 140 akių T4. Siūlai Angora2. Ilgis 1,9m, plotis 60 cm
Melsvas pončas - geltono punčo dublis.
Raudona skraistė-šalis-ir dar kas tik nori...
Po 160 akių ant abiejų adatinių, T6/6, 800 eilių. megzta apvaliai. Siūlai akrilanas, bet jais aš tikrai nepatenkinta. Dar tikrai megziu dublį, tik reiktų kokių nors siūlų gal su elastanu (jei tokių yra), arba bandysiu iš pusvilnės. Nei apačioj, nei viršuj neturėjo būt apnėrimų vašeliu, bet neišsprendžiau problemos kaip padaryt, kad nesiriestų.
Pilkas pončas iš Angoros 2 dublis jau rodytam, tik šis skirtas bus anytai
Na ir prirašiau, pavargsit skaityt
įdedu savo kovo mėn darbelių nuotraukas, nors nuotraukų kokybe aš nepatenkinta. Visi mezginukai bus dovanojami, taigi tikiuos, kad kai dovanėlės pasieks adresatus (manau per velykas), padarysiu nuotraukas ant gyvo modelio. Tada pasistengsiu išgaut ir kokybę.
Įdedu po vieną pvz.
Daugiau tų pačių mezginukų nuotraukų vaizdų įdėta
http://public.fotki....-men-mezginiai/
Dar kai ką galvoju ir patobulinti.
Aprašymai:
Raudona bliuskutė-rankovės:
125 akys (ant abiejų adatinių) stulpelu 120 eilių, T 1/3. Toliau Engl Rib raštu 900 eilių T4/ apatinė T3 1/3. Ir vėl stulpelis gera bloga akis 120 eilių.
Žalsvas šalis 140 akių T4. Siūlai Angora2. Ilgis 1,9m, plotis 60 cm
Melsvas pončas - geltono punčo dublis.
Raudona skraistė-šalis-ir dar kas tik nori...
Po 160 akių ant abiejų adatinių, T6/6, 800 eilių. megzta apvaliai. Siūlai akrilanas, bet jais aš tikrai nepatenkinta. Dar tikrai megziu dublį, tik reiktų kokių nors siūlų gal su elastanu (jei tokių yra), arba bandysiu iš pusvilnės. Nei apačioj, nei viršuj neturėjo būt apnėrimų vašeliu, bet neišsprendžiau problemos kaip padaryt, kad nesiriestų.
Pilkas pončas iš Angoros 2 dublis jau rodytam, tik šis skirtas bus anytai
Na ir prirašiau, pavargsit skaityt
QUOTE(darbeja @ 2012 03 29, 15:56)
Darbėja, Jūsų darbeliai