Įkraunama...
Įkraunama...

Mezgame mezgimo mašinomis

QUOTE(jautiena @ 2012 01 15, 16:20)
nusipleskinau sau liemene, tokia paprastute, bet labai tinka i darba ant marskineliu uzsimest. megsiu dar ne viena tokia, tik kitokiu spalvu ir su gilesne kaklo iskirpte  ax.gif  rolleyes.gif

thumbup.gif liemene.spalva,pats siuliukas koks fainas.as irgi tokios noriu rolleyes.gif dar visa laime,kad ne is alpakos kokios,o tai is pavydo gala gauciau doh.gif biggrin.gif

QUOTE(Gusha @ 2012 01 16, 11:19)
Gal kas susiduret su saules kliosu? Kaip geriau ji megzti, apvaliai?

as skersai mezgu,ant adatines buna sijono ilgis,ir nebaigtom eilem wink.gif

Mamyte uogyte,liux thumbup.gif be galo idomu wub.gif ir grazu bigsmile.gif va man anie taviskiai mezginiai su tom sagom pynem nelabai buvo,tylejau,net negyriau...o sitie su medziais10 balu rolleyes.gif
Atsakyti
Aciu, mamytes, 4u.gif

QUOTE(jautiena @ 2012 01 16, 21:03)

Nu va jau ketvirta siuntinuka parsisiusiu yarne paradise.
As tu sintetiniu neperku, perku tuos kur daugiausiai naturalaus pluosto.
Briz alpaka man patiko, kol mezgi tai tokie keistoki, bet kai isplauni toks svelnus pukiukas pasisiausia, pasidaro minksti ir svelnus.
Inkas Alpaka ir svelni, emiau 3 spalvas tai man pasirode kad viena spalva maziau svelni buvo. Bet siaip nieko. Bandziau skalbti pavyzduka normaliu 40° rezimu, tai pasivele ir pasitrauke nedaug.
Man patiko Aura, mezgiau kelis salius tai labai faini , lengvi, purus; bet is ju numegztas megztukas per savaite susivele, o saliui tinka(maziau trinties).
Elit coton visai nieko, patinka elastinis efektas, minkstas ir svelnus siuliukas, tinka prigludusiems rubams.
Kid mochera kaip ir mochera, nieko ypatingo.
Labiausiai nusivyliau angora.

Norejau paklausti gal kas bandet megzti is lino is LINO NAMU?
Kaip jis, labai kietas?

QUOTE(Olaiva @ 2012 01 16, 23:48)
Mamyte uogyte,liux thumbup.gif be galo idomu wub.gif ir grazu bigsmile.gif  va man anie taviskiai mezginiai su tom sagom pynem nelabai buvo,tylejau,net negyriau...o sitie su medziais10 balu rolleyes.gif

Aciu 4u.gif Cia kaip kam pagal skoni ir pagal stiliu. Bandau vystiti dvi temas: romantine ir modernia. Tai tas su pynem prie romantiniu, prie viso silueto visai kitaip atrodo. Kaip mano dukryte sako, "cia didelem princesem".Kaip mano vyras sako: " primena slaviska stiliu" (paskutiniu metu labai tendencinga). Ir salia to ieskau grafiniu techniniu ir teksturiniu sprendimu, tiems kurie nori paprasto originalumo.
Atsakyti
Jautiena, superinė liemenė. Paprastume glūdi išmintis. Labai labai jaukiai ir šiltai atrodo.
mamyte uogyte laukiam laukiam kitų šedevrų. Smagu vis pamatyti, ko nesitiki, originalūs jūsų sprendimai:)

Gusha, svarbiausiai taisyklingai riberį užsidėti. Viskas baigsis tuom, kad bijosite jį nusiimti ir nebebus kitos išeities, kaip su juo megzti biggrin.gif Be to, man labai patinka užsimegzti akis su riberiu, daug patogiau, su viena adatine jau nebemoku blush2.gif

Esu Madoje pirkusi kažkokius Yanart turkiškus pernai. Pirkau gryną vilną, mezgiau kepurę žiemai rankomis. Esmė tame, kad žiūrisi visai neblogai, nors siūlas visiškai neturi tamprumo, užsidedi ant galvos, guli kaip blynas, tai reik žiūrėk, kad nepamestum gatvėje galvą sukiojant į bernus:D.
Užtat absoliučiai nešildo. Absoliučiai. Nėr skirtumo, ar yra kepurė, ar ne. Tai nešioju tik dėl grožio, nes spalva graži:)
Ačiū, geriau primokėsiu porą litų ir nusipirksiu normalius siūlus. Kiek pas rusaites skaičiau, labai priklauso nuo siūlo rūšies, vienos labai giria, kitos baisiai peikia.

Iš lino namų pirkau tiktais patalynę. Tai man žiauriai žiauriai susitraukė. Nors sako, kad linas apie 10-15 proc traukiasi, tai man tikrai daugiau ir su kiekvienu skalbimu vis mažėjo ir mažėjo užvalkalai. Jei pirksite siūlus atkreipkite dėmesį, geriau pirmą bandymuką dukart išskalbt. O ir medžiaga nepasakyčiau kad labai superinė. Kiek pardėje čiupinėjau itališką liną, tai nėr ko lyginti su lietuvišku, itališkas daug švelnesnis. Žinoma, lietuviįkas dėl kainos vilioja.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo linaslinelis: 17 sausio 2012 - 08:31
QUOTE(Olaiva @ 2012 01 16, 23:48)
as skersai mezgu,ant adatines buna sijono ilgis,ir nebaigtom eilem wink.gif

O kas cia per dalykas - nebaigtos eiles blink.gif g.gif

QUOTE(linaslinelis @ 2012 01 17, 08:24)
Gusha, svarbiausiai taisyklingai riberį užsidėti. Viskas baigsis tuom, kad bijosite jį nusiimti ir nebebus kitos išeities, kaip su juo megzti  biggrin.gif Be to, man labai patinka užsimegzti akis su riberiu, daug patogiau, su viena adatine jau nebemoku blush2.gif

Jo, jei pavyks teisingai uzsideti, gal ir nebenuimsiu biggrin.gif
Atsakyti
Mamyte uogyte, kiek mačiau Jūsų darbų - visi man labai patiko wub.gif išskirtiniai, nekopijuoti ir labai mieli wub.gif

Gusha - nebaigtos eilės gaunas, kai mezgant išstumiat dalį adatų į priekį (nedarbinė padėtis berods vadinas g.gif ) o likusiomis mezgat. Po to atgal sustumiat iš nedarbinės padėties ir pramezgat viska eilę. Taip platėja mezginys wink.gif žodžiu, galit kad ir 3 saulės kliošus išsimegzt irnesakyk.gif
Man rodos ir "medžiai" taip megzti g.gif

Jautiena, ačiū už suknutės pamatymą aciuks.gif gal ir čia reikėjop idėt, nes viršus mašina brūžintas ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vincis: 17 sausio 2012 - 09:26
QUOTE(Mamytė uogytė @ 2012 01 17, 02:12)
Norejau paklausti gal kas bandet megzti is lino is LINO NAMU?
Kaip jis, labai kietas?

As perku nei is ten lina, bet man jis atradimas super siuliukas. Olaiva cia ji uzreklamavo, o jau kai pati pabandziau tai super man jis labai patinka. Kai numezgi gaunasi belekas bent isplauni gerai islygini pasaka bigsmile.gif Ir tavo pyne su jais isbandziau super atrodo thumbup.gif
Atsakyti
galvojau as zabala biggrin.gif pasirodo nea suknute vincio kitoj temoj kazkur demonstruojama smile.gif prasom ir cia pasigirti gi idomu ax.gif

mušu skylutes..... ommmmm geras nervu nuraminimo budas lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Freke: 17 sausio 2012 - 09:45
QUOTE(vincis @ 2012 01 17, 09:25)
Gusha - nebaigtos eilės gaunas, kai mezgant išstumiat dalį adatų į priekį (nedarbinė padėtis berods vadinas  g.gif ) o likusiomis mezgat. Po to atgal sustumiat iš nedarbinės padėties ir pramezgat viska eilę. Taip platėja mezginys wink.gif žodžiu, galit kad ir 3 saulės kliošus išsimegzt irnesakyk.gif

Dabar supratau mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Diinna @ 2012 01 17, 09:44)
As perku nei is ten lina, bet man jis atradimas super siuliukas. Olaiva cia ji uzreklamavo, o jau kai pati pabandziau tai super man jis labai patinka. Kai numezgi gaunasi belekas bent isplauni gerai islygini pasaka  bigsmile.gif Ir tavo pyne su jais isbandziau super atrodo  thumbup.gif

Tai isduokit parsau paslapti kur perkat? ax.gif
Atsakyti
Mamyte uogyte, dar norėjau paklausti iš kokių siūliukų mezgėt pilką su trim pynėm rūbą?
Atsakyti
QUOTE(akirera @ 2012 01 17, 13:33)
Mamyte uogyte, dar norėjau paklausti iš kokių siūliukų mezgėt pilką su trim pynėm rūbą?

ice yarns "Incas Alpaca".

linaslinelis, tai tiesiog tokia jusu pirktu siulu savybe. Man tai patinka tokie visokie lengvai krentantis, nekietai sumegzti. Pvz jei siulai mazai sukti tai jie ir nebus elastingi, bus ploksti ir pats mezginys plonas ir suglebes, net jei siulai ir stoti. jei siulas is kokiu 4-5 suktu giju susuktas bus stangresnis tampresnis. Jei sudetyje yra daug alpakos, jis bus lengvai krintantis ir slidus, beveik keip silkas, na is tokio siulo stangruma sunku isgauti.
Jei gerai paziuretumet tai ir geros ir zymios firmos turi labai prastu siulu, Tie patys "ON LINE" siulai (berods vokiski) gaminami turkijoj. Arba gerai zinomi "Berger de France" prancuziski, kokybe labai prasta pagal kaina.
Mano megztamiausi tai "Katia" ispaniski, brangoki bet pakankamai kokybiski.
Na jei buciau labai labai turtinga megzciau tik is "Rowana" siulu. Kokybe neriali, kaina deja ir ax.gif

Atsiprasau uz temos pasiukslinima:geda2:
Atsakyti
QUOTE(Mamytė uogytė @ 2012 01 17, 12:38)
Tai isduokit parsau paslapti kur perkat? ax.gif

Tai kad cia ne paslaptis jokia smile.gif kadangi is lino pradejau megzt gana neseniai tai nedaug ka ir zinau, bet esu pirkus Panevezio lino (Kauno urmo bazej), ir Plunges lino internetu. Tai man labiau Panevezio linas patinka jo siuliukas tvirtesnis, man toks kokybiskesnis atrodo nei Plunges. O Kauno lino namuose klausiau birzietiskas tai kai pabaigsiu ka turiu pirksiu dar ano pabandyti. Kai pasidarysiu foto imesiu kas gaunasi mirksiukas.gif O kaina siaip Plunges lino didesne nei kitu.
Atsakyti