Įkraunama...
Įkraunama...

Mezgame mezgimo mašinomis

[quote=,2012 03 13, 10:46]
Laba,

aš panašiai kaip bangelee, tik pažiopsau, pažiopčioju ir nieko neparašau, ką čia berašyti jau...tokie grožiai, kad amo netenku ir vsio.. wub.gif

pasigirsiu aš kukliai, liemenė sau ax.gif :

Gražus darbelis, zvirble thumbup.gif , ir labai simpatiška kaklo apdaila thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
Ačiū darbeja, aš dar tik mokausi po biškiuką visokių "navarotų", iki jūsų visų man dar oooooi kaip toli doh.gif
Atsakyti
QUOTE(zvirble @ 2012 03 13, 09:46)
pasigirsiu aš kukliai, liemenė sau ax.gif :

user posted image

Labai grazi liemene, man patiko apdaila, kaip jus tokia padarot doh.gif
Atsakyti
Ačiū labai 4u.gif , apdailą dariau su mašina, pabandysiu paaiškinti, nu bet visiškai mokytojos gabumų neturiu, tai ir paaiškinti nežinau ar sugebėsiu: užbaigiu liemenę, tada imu vieną kraštinę, pvz. pažasties, keliom akim žemiau nuo paskutinės eilės imu po akį ir uždedu ant mašinos išilgai visos pažasties, tada numezgu 14 eilių, tada nenuėmus mezginio nuo adatų, imu iš kitos pusės mezginio pažasties akis, lygiai taip pat uždedu ant adatų (gaunasi ant kiekvienos adatos po dvi akis) ir pravažiuoju vieną kartą, lieka atviros akys, kurias su adata užbaigiu ir viskas, nuimu nuo adatų mezginį.
Praktiškai padaryt daug lengviau negu suvokt mano rašliavą doh.gif
Atsakyti
QUOTE(zvirble @ 2012 03 13, 13:20)
Ačiū labai 4u.gif , apdailą dariau su mašina, pabandysiu paaiškinti, nu bet visiškai mokytojos gabumų neturiu, tai ir paaiškinti nežinau ar sugebėsiu:  užbaigiu liemenę, tada imu vieną kraštinę, pvz. pažasties, keliom akim žemiau nuo paskutinės eilės imu po akį ir uždedu ant mašinos išilgai visos pažasties, tada numezgu 14 eilių, tada nenuėmus mezginio nuo adatų, imu iš kitos pusės mezginio pažasties akis, lygiai taip pat uždedu ant adatų (gaunasi ant kiekvienos adatos po dvi akis) ir pravažiuoju vieną kartą, lieka atviros akys, kurias su adata užbaigiu ir viskas, nuimu nuo adatų mezginį.
Praktiškai padaryt daug lengviau negu suvokt mano rašliavą doh.gif

Viskas labai aisku, aciukas 4u.gif Zinosiu, tikrai graziai gaunasi, taip fabricnai biggrin.gif
Atsakyti
Nėra už ką, kad tik pamačytų, tsakant... biggrin.gif
Atsakyti
Iš Panevėžio lino mezgiau pernai, nuotraukų neturiu, tačiau iš patirties pasakysiu, kad reikia pirkti suktą liną, nes nesuktas skersuoja, Panevėžyje būna sukto ir nesukto, susuktas iš 2 ir iš 3 siūlų. Šiemet pirkau iš Lino namai internetinės parduotuvės biržiečių liną. Irgi pirkau suktą iš 2 siūlų, man pasirodė biržietiškas lyg ir lygesnis siūlas. Dar tik pavyzdėlį išmezgiau - iš 2 siūlų tankis 5 neskersuoja, labai gražios spalvos ir gal nebluks, nes skalbiant vandens nedažė.
Atsakyti
sveiki,
prasysiu mergaiciu pagalbos. Neberandu namie sau vietos kai kazkas neiseina, o tuo paciu suku gala ir vyrui manau iki nauju ir jis prades megst smile.gif. Pradejau megzti baktusa trikotazo rastu kas 4 eiles platinu. Taciau kaip padaryti, kad baktuso apacia kristu graziai. Noriu kad kristu graziomis bangelemis, nes mezgu is lino.
Atsakyti
QUOTE(vitar @ 2012 03 13, 15:55)
Iš Panevėžio lino mezgiau pernai, nuotraukų neturiu, tačiau iš patirties pasakysiu, kad reikia pirkti suktą liną, nes nesuktas skersuoja, Panevėžyje būna sukto ir nesukto, susuktas iš 2 ir iš 3 siūlų. Šiemet pirkau iš Lino namai internetinės parduotuvės biržiečių liną. Irgi pirkau suktą iš 2 siūlų, man pasirodė biržietiškas lyg ir lygesnis siūlas. Dar tik pavyzdėlį išmezgiau - iš 2 siūlų tankis 5 neskersuoja, labai gražios spalvos ir gal nebluks, nes skalbiant vandens nedažė.

Aciu uz isamu komentara. 4u.gif
Atsakyti
Bandau susidraugauti su Veritu ir iškilo 2 klausimai:
1. kai pravažiuojat su karietėle ar adatėlių liežuvėliai būna užsidarę? Pas mane jie atsidarę, manau, kad dėl to normaliai nemezga. Bet kokia galėtų būti to priežastis?
2. Karieta nejuda jokia kryptimi, t.y. užstrigo ir viena adata aukščiausioj padėtį, kekrutanti nei į vieną pusę. Ką daryti, kad pajudinti karietą?
Dėkui už atsakymus 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(ilja @ 2012 03 15, 17:15)
Bandau susidraugauti su Veritu ir iškilo 2 klausimai:
1. kai pravažiuojat su karietėle ar adatėlių liežuvėliai būna užsidarę? Pas mane jie atsidarę, manau, kad dėl to normaliai nemezga. Bet kokia galėtų būti to priežastis?
2. Karieta nejuda jokia kryptimi, t.y. užstrigo ir viena adata aukščiausioj padėtį, kekrutanti nei į vieną pusę. Ką daryti, kad pajudinti karietą?
Dėkui už atsakymus  4u.gif

- Gaila jokio mezginio nėra "ant" mašinos, tai negaliu tiksliai pasakyti ir pilnai užtikrinta nesu. Kai tuščia karietėle pravažiuoju, tai būna atsidariusios. Gal ir su siūlu asidariusios g.gif

- Kai mano Ukrainka taip sustreikuoja ir užstringa siūlas, tai neskausmingo sprendimo nelabai rasdavau. Bandydavau visaip išjudinti, nors dažniausiai per jėga prastumdavau (kas labai nerekomenduotina) ir tik taip išlaisvindavau. Aišku tada dažniausiai visas mezginys nuo adatų nučiuoždavo.

Ne kažin ką padėjau, bet tikiuosi morališkai palaikiau biggrin.gif Panažu pamatysi ką tavo mašina mėgsta, ko ne ir išmoksi išvengti problemų smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo svelnute: 15 kovo 2012 - 23:21
karietos apacioj yra magnetai, kurie yra skirti adatu liezuveliu pakelimui. jeigu koks liezuvelis sustreikuoja, tai ziu tuoj tos akies ir nebemezga ar meta ar dar kas netaip darosi.
Atsakyti