Įkraunama...
Įkraunama...

Mezgame mezgimo mašinomis

Gal kas iš Panevėžio lino mezgėte, kaip jo kokybė?
Atsakyti
QUOTE(Gusha @ 2012 03 12, 09:49)
Rimtai perfokortine  g.gif ? Kazkaip niekur neradau ir apziurejau, lyg nesimato kur ten butu galima kisti tas kortas  blink.gif  Dar kazkur rase, kad tik "plain" mezga  g.gif  Nu jau pasimeciau... Kad 260 perfokortine, tai taip, o sita galvojau visai primityvi  ax.gif

tai jauciu busiu susivelusi blush2.gif blush2.gif nes ziurejau as tas storasiules. tai zinau kad elektronines neikasciau o va tos prastesnes ir subalamutino. einu pakuisti informacijos blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Freke @ 2012 03 12, 10:47)
tai jauciu busiu susivelusi blush2.gif  blush2.gif nes ziurejau as tas storasiules. tai zinau kad elektronines neikasciau o va tos prastesnes ir subalamutino. einu pakuisti informacijos blush2.gif

Va, radau visa info 4u.gif Vistik cia ta primityvioji, tad jei nori rastu, rinkis 260 mirksiukas.gif

Chunky Machines:

Brother KH230:

A plain chunky knitting machine, no built in patterning but a good work horse if you are happy with plain knitting or hand tooled work. Not too much to go wrong in this machine. About fifteen to twenty years old. A real good working machine if a little limited.

Brother KH260:

110 needles 24 stitch repeating punch card machine with single motif. It can knit most reasonable size garments; it only has 110 needles because you are using much thicker yarns. A big solid machine but you can break it, some of the yarns particularly the acrylics are very strong and in clumsy hands you can do damage to the machine very easily. A favourite machine with the knitting for profit users, so watch out for excessive wear and tear. If you get one in good condition it is a very good machine, about fifteen years old. It needs to be serviced more frequently than its standard gauge counterpart. In good condition this is a super machine, don’t forget to allow for the service costs when you buy this model.

Brother KH270:

Electronic Chunky machine has 288 built in patterns and prevision for you to make and store your own designs. This is the only chunky electronic made by Brother. In my opinion this was not one of their most popular machines. About ten to fifteen years old. I don’t see many of these for sale and I have a limited amount of spares for this machine, as a consequence I do not put as higher cash value on the unit as some others do.
Atsakyti
Nu ir as pasirodau savo bruzinimu rezultata.
user posted image

Megzta skersai. Pirmos 80 akiu kiaurarastis( praleidziant 2 ir 4 adatas tarpuose)
Apacioj 40 akiu riesiai. O vidurine dalis imegzti trikampiai kas 50 eiliu. Taip gaunama isplatejus vidurine dalis.
user posted image
Rankoves-bolero rankogaliai 70 akiu ties pazastim 110. per viduri kiaurarastis praleidziant akis. maiute dejau 140 akiu kas 10 eiliu mazinau po 1 is sonu. ties liemeniu 120 akiu. Ties krutine truputi platinau 5 kartus po 1 aki kas 10 eiliu.
Atsakyti
Darbeja, Gusha, Mamyte uogyte labai grazus naujieji mezginukai thumbup.gif
Pavydziu kas draugauja su riberiu darbeja thumbup.gif
O Mamyte uogyte kaip visada pilna neiprastu sprendimu thumbup.gif thumbup.gif mokytis mums ir mokytis is jusu ..... smile.gif
Aciu mergaites uz grazius zodzius mano darbukams. Sunaudojau apie 350g lino siai suknytei. Panevezio lina esu bandzius, man patiko. Siaip tai kiekvienos firmos vis kitaip mezgasi t.y. tankumas skirtingai reguliuojasi nes pacios gijos storumas skiriasi.
O sijonukas nesiaurintas tiesiog ten siek tiek tankumas reguliuotas ties apacia placiau megzta i virsu tankinta.
Atsakyti
[quote=Mamytė uogytė,2012 03 12, 13:16]

WOW thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Paprasti sprendimai ir super gražu.
Atsakyti
QUOTE(Mamytė uogytė @ 2012 03 12, 12:16)

Tas raudonasis komplektukas labai grazus thumbup.gif
Atsakyti
Visu darbeliai labai grazus. Labai patiko raudonasis komplektukas Mamytės uogytės.
Mamyte uogyte, kokie cia siulai? Idomu kaip is lino toks komplektelis gautusi g.gif g.gif g.gif Kaip apdirbti maikutes krastai, kad nesiraito?

O as bandziau nusimegzti si varianta user posted image , ir sudelis gavosi. Numezgiau 18 pyniu, taip saziningai susiuvau, kad siules nebutu, tokiu budu user posted image, taip vargau ir per siauras gavosi. neina ranku pakelti sad.gif sad.gif. Eisiu ardyti ir dar damegziu kokias 5 pynes. Tik bijau kad atnarom siulu nebeliks schmoll.gif schmoll.gif schmoll.gif schmoll.gif

Kartais atrodo, kai gerai pagalvoji, kad daugiau ardau nei mezgu verysad.gif verysad.gif verysad.gif verysad.gif . Niu susikakinau nuotaika visai savaitei i prieki su savo nevykusiu mezginiu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mamkaa: 12 kovo 2012 - 14:06
Aciu visoms 4u.gif

QUOTE(mamkaa @ 2012 03 12, 14:04)

Raitosi tas ktasciukas biski. Bet man tas uzsiraitymas nekliudo. Pertneseles ir aplink pazastis apneriau. Siuliukai ICE elite coton is yarneparadise.

O del to modeliuko, nu nemanau kad apsivilkus sita nuotraukoje galetumet pakelti rankas. Cia toks modelis, pynes krenta iki alkuniu ir rankas judinam tik per alkunes. mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mamytė uogytė: 12 kovo 2012 - 14:22
[quote=mamkaa,2012 03 12, 15:04]
Visu darbeliai labai grazus. Labai patiko raudonasis komplektukas Mamytės uogytės.

Mamkaa, gal būtų paprasčiau prasiardyt kažkiek rankovių vietoj, pvz kas antros pynės tarpo (ištraukiant siūliuką, tokiam stiliuj kaip susiuvot ir praardyti galima) ir padaryt tarp pynių praskiepus (kokias 30 akių), arba galima surinkus akis nebaigtom eilėm pamegzt, kad gautųsi praplatėjimas, arba vašeliu ką nors įmegzt. Vėl ardyt visą susiuvimą ir dėt mezginį ant mašinos doh.gif doh.gif doh.gif siaubingai daug darbo. Na, bet čia tik mano paistymai ir nežinau, ar aiškiai išdėsčiau savo įdėjas.
O mezginys labai gražus. thumbup.gif
Atsakyti
Sveikos,
temą seku visą laiką, tik neparašau, nepagiriu, bet visi jūsų darbai nuostabūs, seilę tik varvinu ir noriu geros mašinytės...
pagal Mamytės uogytės pynes pagaliau ir aš nusimezgiau sau liemenę, gal net tunika daugiau gavosi, ilgoka smile.gif Yra broko, reikėjo kaklo iškirptę pradėti nuo žemiau išleidinėti blush2.gif , bet jau netaisysiu
user posted image
Megzta Neva1 iš dviejų Roma siūlų6 tankumu, dvigubi kraščiukai iš vieno siūlo, 4 tankumu , pažastims ir kaklui su sutankinimu iki 1, .Dejau 150 akių, viso megzta 290 eilių
Atsakyti
Laba,

aš panašiai kaip bangelee, tik pažiopsau, pažiopčioju ir nieko neparašau, ką čia berašyti jau...tokie grožiai, kad amo netenku ir vsio.. wub.gif

pasigirsiu aš kukliai, liemenė sau ax.gif :

user posted image

siūliukai rodos itališka merino vilnelė, net nepamenu dabar kiek siūlų dėjau ir kiek akių dėjau, bet turiu užrašus, jeigu kam bus įdomu, parašysiu ryt 4u.gif

Tą kiauraraštinį intarpą numezgiau atskirai ir prisiuvau, apdailą šįkartą dariau irgi mašina.Tiesa, mano mašina - Toyota KS901
Atsakyti