L lace
tik tu kai bruzinsi kiaurarascio korta isvis istrauk ta siula. kaip toj nuorodoj kur imeciau. tada dvi eiles su siulu persuki ant O ir vel issimi siula nustatai ant L ir vel ten kiek reik pabruzini
QUOTE(Mamytė uogytė @ 2012 03 05, 14:04)
Pas mane ant pagrindines karietos yra tokios galimybes
O -mezga lygiai;
S.J -Slip stitch, Double Jacquard, (nezinau kaip isverst lietuviskai)
T- tuck stitch. mezga koriuko rasta.Cia kai perfokortoj yra skylute akis neismezgama, o siulas lieka pakibes ant adatos.
L- punch lace, kiaurarastis mezgamas dviem siulais. Vienas siulas storas o kitas plonytis siuvimo, ar koks neiloninis siulas.cia panasiai kaip dviem spalvom mezgant, ten kur plonas mezginys persisviecia labiau , tai cia ir skaitos kiaurarastis
F-Faire isle cia dvispalviams motyvams.
Tai kuris cia ta kiaurarasti mezga?
Manueli parasyta kad reikia specilios karietos...
O -mezga lygiai;
S.J -Slip stitch, Double Jacquard, (nezinau kaip isverst lietuviskai)
T- tuck stitch. mezga koriuko rasta.Cia kai perfokortoj yra skylute akis neismezgama, o siulas lieka pakibes ant adatos.
L- punch lace, kiaurarastis mezgamas dviem siulais. Vienas siulas storas o kitas plonytis siuvimo, ar koks neiloninis siulas.cia panasiai kaip dviem spalvom mezgant, ten kur plonas mezginys persisviecia labiau , tai cia ir skaitos kiaurarastis
F-Faire isle cia dvispalviams motyvams.
Tai kuris cia ta kiaurarasti mezga?
Manueli parasyta kad reikia specilios karietos...
Ačiū, kad pagyrėte . Tikrą kiauraraštį mezga tik atskira kiauraraščių karieta, paprasta karieta gali megzti dviem siūlais, kai vienas iš jų beveik nematomas, taip sukuriamas kiauraraščio vaizdas. Tarp kitko labai neblogų variantų esu mačiusi Osinkoj
Akirera, labai tavo skylėtas megztukas. Kaip jis mezgasi? Mačiau filmuke youtube, bet ten neaiškiai burbuliuoja, nelabai supratau. Gal galima neišmanėliam informaciją? Dabar darl ir nemegsiu, bet vasarą gal pravers.
QUOTE(akirera @ 2012 03 05, 13:42)
Ačiū, kad pagyrėte . Tikrą kiauraraštį mezga tik atskira kiauraraščių karieta, paprasta karieta gali megzti dviem siūlais, kai vienas iš jų beveik nematomas, taip sukuriamas kiauraraščio vaizdas. Tarp kitko labai neblogų variantų esu mačiusi Osinkoj
as dar neisnagrinejau silverio iki galo, pas mane ir 280 net perfokortu neisbandziau, o vat, kad kiaurarasciams reik karietos, tai tocnai zinau, arba su dekeriu varyt, nu bet as neturiu laiko zaisti, tai kai ismoksiu normaliai masina naudotis pirksiu karietele azurams, reik pasizvalgyt kur pigiau dabar va bruzinu salius ant prakalimo, reik, kad masiniuks atsipirktu
nu bet jus man durnai pasakykit. tada kodel masinos komplektacijoj ner tos karietos? brotheriai tai su karietom parduodami o cia ir kodel tam filmuke raso tarp komentaru kad ta kiaurarasti butent su 280 mezga
QUOTE(Freke @ 2012 03 05, 14:12)
nu bet jus man durnai pasakykit. tada kodel masinos komplektacijoj ner tos karietos? brotheriai tai su karietom parduodami o cia ir kodel tam filmuke raso tarp komentaru kad ta kiaurarasti butent su 280 mezga
tame filmuke mezga su kiaurarascio karieta, kuri pas mus biski kainuoja
ir dar, mergaites, norejau paklausti kur tu grebliu yra pirkt, na tu svareliu, mane uzkniso tas silverio greblys su vielute, nu man jis toks nepatogus, kai su dviem adatinem, tai ten daugiau nieko neismislysi, nu bet kai su viena mezgu, mane jis erzina
tai kiaurarascio karieta yra kaip normali karieta? ji ten gaunas 2in1 kad viskas kas susije su masinom kainuoja ypac i litus pavertus....
Merginos,
Bruzinu dabar dubli antra to ploscio , tik dabar bus iki keliu ir raudona mochera ir vel ties kaklu stoviu, kaip jus apskaiciuojat kiek tiksliai akiu reikes kaklo juostai? Man pirma reikia nusimegzti juosta, nes mano bus su tais kvarbatkiukais, kur pamezgi, sulenki ir sujungi abi puses, tai kaip suprantu geriau nusimegzti ta juosta, tada deti megztuko kaklo akis ant masinos ir primegzti. Tad bijau, kad numegziu juosta ir ji pasirodys per trumpa ar per ilga mano kaklui
Bruzinu dabar dubli antra to ploscio , tik dabar bus iki keliu ir raudona mochera ir vel ties kaklu stoviu, kaip jus apskaiciuojat kiek tiksliai akiu reikes kaklo juostai? Man pirma reikia nusimegzti juosta, nes mano bus su tais kvarbatkiukais, kur pamezgi, sulenki ir sujungi abi puses, tai kaip suprantu geriau nusimegzti ta juosta, tada deti megztuko kaklo akis ant masinos ir primegzti. Tad bijau, kad numegziu juosta ir ji pasirodys per trumpa ar per ilga mano kaklui
QUOTE(Freke @ 2012 03 05, 15:43)
tai kiaurarascio karieta yra kaip normali karieta? ji ten gaunas 2in1 kad viskas kas susije su masinom kainuoja ypac i litus pavertus....
Yra dvi karietos, viena paprastam mezgimui, o kiauraraščiams - speciali karieta, ji į komplektaciją neįeina, reikia pirkti atskirai, o kainuoja nauja virš 1000 lt. Bet aš labai džiaugiuosi ja, daug su ja mezgiau.
Darbeja, ačiū labai Šitas raštas mezgasi daliniu mezgimu, jei su rusų kalba draugaujate, tai labai bus aišku
Papildyta:
QUOTE(Gusha @ 2012 03 05, 16:11)
Merginos,
Uždėkite ant mezgimo mašinos tos dalies, kuriai reikia juostos pirmą, paskutinę akį ir per vidurį, mezginys turi būti ištemptas. Ir tiesiog paskaičiuokite, kiek reikės akių.
QUOTE(akirera @ 2012 03 05, 15:34)
Uždėkite ant mezgimo mašinos tos dalies, kuriai reikia juostos pirmą, paskutinę akį ir per vidurį, mezginys turi būti ištemptas. Ir tiesiog paskaičiuokite, kiek reikės akių.
Aciukas, pabandysiu, nors praeita karta taip dariau, bet gavosi biski per ilga juosta, bet gal blogai itempiau
Taip, turi būti stipriai įtempta. Ypač, jei mezgate iš moheros
Labas vakaras
vis ilendu paskaitinet pas jus, o pasisakyt vis laiko trukumas...
visu darbeliai labai grazus ypac mamytes uogytes
rodau savo paskutini darbeli - megztuka
jei kam labai reikes aprasymo tai veliau parasyciau, o dabar tai jau labai tingiu
vis ilendu paskaitinet pas jus, o pasisakyt vis laiko trukumas...
visu darbeliai labai grazus ypac mamytes uogytes
rodau savo paskutini darbeli - megztuka
jei kam labai reikes aprasymo tai veliau parasyciau, o dabar tai jau labai tingiu