Įkraunama...
Įkraunama...

Mezgame mezgimo mašinomis

Sveikutes, jei dar ka domina siuliukai, tai jie ALIZE ANGORA Special 100gr 550m 4u.gif mokejau 10 lietuvisku ax.gif
Atsakyti
QUOTE(zyzla @ 2012 03 04, 20:07)
Sveikutes, jei dar ka domina siuliukai, tai jie ALIZE ANGORA Special 100gr 550m 4u.gif  mokejau 10 lietuvisku ax.gif

Ačiū, Zyzla biggrin.gif ,
rytoj būsiu mieste, pažiūrėsiu. Kol kas narpalioju iš tos plonos angoros tokio tipo kaip tavo pončą. Kas gausis tas g.gif
Atsakyti
As neturiu kiaurarascio karieteles... Tai ir klausineju... Zadu pirkti. smile.gif

O del to rasciuko, tai viena studente atejo su tokiom nuotraukom istrauktom is isnterneto. Ir prase kad pavyzduka numegzciau. Tai isisifravau kas ten per rastas, pabandziau ir isejo. Viskas gaunsi kaip nuotraukoj tik kad labai jau ilgas darbas...
Pavyzduka 50 akiu x 20 eiliu ( gaunas du spygliukai) valanda mezgiau.

Itariu kad apsiribosiu tik pavyzduku biggrin.gif .

Nu va dar sove mintis...

Pavyzdziui mezgant dvispalvi rasta su korta, galima ja uzblokuoti kad nesisuktu tai ir mezga ta pacia eile.
O jei taip padarius su perfokorta tam kiaurarasciui? Kazin ar veiktu?

Tada tereiktu tas dvi eiles kiaurarascio pasidaryti ir kas 10 eiliu prasukti. g.gif

Nu reik pasitaupyti kiaurarascio karietelei ir tusciom perfokortom.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mamytė uogytė: 05 kovo 2012 - 01:55
Labas mergaites.
Jus visos saunios darbstuoles man iki Jusu dar labai labai toli toli.....
As jau metus turiu mezgimo masina, bet niekap nesusidraugauju su ja schmoll.gif .
Gal kas mezga su kompjuterine masinyte???
Atsakyti
QUOTE(Mamytė uogytė @ 2012 03 05, 01:31)
As neturiu kiaurarascio karieteles... Tai ir klausineju... Zadu pirkti. smile.gif

O del to rasciuko, tai viena studente atejo su tokiom nuotraukom istrauktom is isnterneto. Ir prase kad pavyzduka numegzciau. Tai isisifravau kas ten per rastas, pabandziau ir isejo. Viskas gaunsi kaip nuotraukoj tik kad labai jau ilgas darbas...
Pavyzduka 50 akiu x 20 eiliu ( gaunas du spygliukai) valanda mezgiau.

Itariu kad apsiribosiu tik pavyzduku  biggrin.gif .
Nu va dar sove mintis...

Pavyzdziui mezgant dvispalvi rasta su korta, galima ja uzblokuoti kad nesisuktu tai ir mezga ta pacia eile.
O jei taip padarius su perfokorta tam kiaurarasciui?  Kazin ar veiktu?

Tada tereiktu tas dvi eiles kiaurarascio pasidaryti ir kas 10 eiliu prasukti.  g.gif

Nu reik pasitaupyti kiaurarascio karietelei ir tusciom perfokortom.

biski i lietuviu kalba viska surasyk pabandysiu pakonstruoti tada nes skaitau ir wacko.gif biggrin.gif biggrin.gif
cia kazka mezga su viena karieta http://www.youtube.c...h?v=Uk0G_XzF4M4
Atsakyti
QUOTE(mamkaa @ 2012 03 02, 22:45)
garzus ir kruopstus darbai. ir kada jus taip suspejate  g.gif  g.gif  g.gif , man tai paroje valandu per mazai.
Man apie tokias suknutes tik pasvajoti, visus mano lasinius isryskintu.

sakykit kiek akiu dejote tam poncui? ir jei gerai suprantu jis su siule, nugaroje? Kaip atrodo ta siule, garziai susisiuva? Gal turite foto is nugaros? Kiek siulu sumezgete ir kas per siulas?

Papildyta:

aciu uz nuoroda

Mamyte uogyte, Mamkaa, ačiū už komplimentus 4u.gif
Mamkaa, savo pončui uždėjau 108 akis, akių turi būti tiek, kad dalintųsi iš 3. Siūlę dariau šone, ssusiuvau ant mašinos, siūlės visai nesimato, galėsiu pafotkinti. kaip pončą man nešioti nepatiko, o kai primezgiau stulpelius - kitas reikalas thumbup.gif .
Mamyte uogyte, su silveriu mezgant kiauraraštį, naudojama ažūrinė karieta, į kairę pusę važiuodama kelia akis į karę, o važiuodama į dešinę - kelia į dešinę. Taip gali kilnoti kiekvienoj eilėj. O užfiksavus perfokortą, karieta kiekvienoj eilėj megz tą patį piešinį. Tik įdomu, ar nepabėgtų raštas mezgant daliniu mezgimu g.gif
Papildyta:
QUOTE(Freke @ 2012 03 05, 11:39)
biski i lietuviu kalba viska surasyk pabandysiu pakonstruoti tada nes skaitau ir wacko.gif biggrin.gif biggrin.gif
cia kazka mezga su viena karieta http://www.youtube.c...h?v=Uk0G_XzF4M4

Freke, čia mezga su silveriu sudėtingą kiauraraštį. Aš jį esu mezgusi. paprastas kiauraraštis, kai karieta kilnoja akis kiekvienoj eilėj ir reikia megzti su siūlu, o sudėtingas, kai kelios eilės mezgasi su siūlu, o kitos be siūlo, o tik kilnojamos akys. Ant perfokortos šone raudonai užtušuota linija parodo, kiek eilių megzti be siūlo.
Atsakyti
tai su karietele lygiai taip pat. vazineji nuo 2 iki 6 ar net 8 kartu su karietele tusciai kad akis permetinet o su siulu nuvairuoji tik dvi eiles g.gif
Atsakyti
Taip, Freke, tas pats, tik silveris tą daro su viena ir ta pačia karietele, o broliukas su dviem smile.gif

Dar tokį megztukėlį esu nubrūžinusi, tik neparodžiusi

user posted image

Siūlas - mohera, 6 tankiu, sunaudojau gal tik kokius 80g
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo akirera: 05 kovo 2012 - 11:15
QUOTE(akirera @ 2012 03 05, 11:14)
Taip, Freke, tas pats, tik silveris tą daro su viena ir ta pačia karietele, o broliukas su dviem  smile.gif

Dar tokį megztukėlį esu nubrūžinusi, tik neparodžiusi

user posted image

Siūlas - mohera, 6 tankiu, sunaudojau gal tik kokius 80g

tai apie ka as ir kalbu, kad mamyte uogyte lygtais silveri turi tai nafig jai ta karietele g.gif blush2.gif as cia svetimas babkes taupyt susiruosiau hihihi.gif

idomus megztukas

o as tai vis mezgu ir ardau... pasirodo nieko apart kepuriu ir saliku nemoku megzti. nu dar kojines ismokau. o drabuziai kazkaip nesiseka man g.gif doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Freke: 05 kovo 2012 - 12:08
Aciu mezgejeles uz diskusija 4u.gif

Akiera, grazus megztukas thumbup.gif

Freke, aciu kad taupot... As ir taupau...
Tik dabar nelebai suprantu kaip su pagrindine Silver reed sk280 karieta ta kiaurarasti megzti. Kad galima kiaurarasti megzti su dviem siulais tai aisku o kaip su vienu, neturiu zalio supratimo.
Atsakyti
kaip suprast su vienu siulu? ir kaip suprast su dviem? as kazkokia sunkiai susivokianti darausi blush2.gif doh.gif
Atsakyti
Pas mane ant pagrindines karietos yra tokios galimybes

O -mezga lygiai;
S.J -Slip stitch, Double Jacquard, (nezinau kaip isverst lietuviskai)
T- tuck stitch. mezga koriuko rasta.Cia kai perfokortoj yra skylute akis neismezgama, o siulas lieka pakibes ant adatos.
L- punch lace, kiaurarastis mezgamas dviem siulais. Vienas siulas storas o kitas plonytis siuvimo, ar koks neiloninis siulas.cia panasiai kaip dviem spalvom mezgant, ten kur plonas mezginys persisviecia labiau , tai cia ir skaitos kiaurarastis biggrin.gif
F-Faire isle cia dvispalviams motyvams.

Tai kuris cia ta kiaurarasti mezga?
Manueli parasyta kad reikia specilios karietos...
Atsakyti