Klausimėlis, ar mezgant su mašina Jūsų mezginiai irgi tokie kietoki, šiurkštoki gaunasi? Nes nusipirkau švelnių siūliukų, laisvumą lyg ir gerą padariau, bet tas mezginys nu toks nelabai švelnus.. Tikiuosi kad išskalbus viskas susitvarko..
Ir vis dar vargstu su paprasčiausia vyriška liemene trikampiu kaklu, galvojau bus kaip du pirštus.... bet deja, iki nakties vakar kankinausi. Sunkiai sekasi man 'atmodeliuoti'.. Vakar prasikeikiau, galvoju greičiau rankom numegzčiau.
QUOTE(Freke @ 2012 02 22, 12:58)
darbeja grazus darbeliai ir nesitiki kad pirmieji... as apakus, nors paziurejus tai matosi kad mezgime ne naujoke
o va sitas irgi su masina? http://public.fotki....um/poncas1.html
o va sitas irgi su masina? http://public.fotki....um/poncas1.html
Ačiū, Freke,
Jūsų darbelių irgi daug pražiūrėjusi esu, , bet nedrįsdavau komentuot...
Šis pončas irgi su mašina. Tarp kitko, jis mano pats pats pirmas kūrinys, kuris nebuvo išardytas. Neatsimenu kieno, bet kažkada buvo įdėta tokia balta suknelė su šitom bangelėm. Man labai patiko ta įdėja, tai ir užsikabinau. O mašiną Brother turiu nuo vasaros, tai praleidau prie jos (ir prie kompo, žiūrėdama pamokėles) daug gražaus laiko besimokydama ir eksperimentuodama. Kaip tas bangeles megzti yra kažkur Dianos Sulivan filmukas, o ir merginos buvo aprašymą įdėję. Jūs kažkaip įdedat nuotraukėles po vieną. Išduokit paslaptį, nes niekaip nesiseka .
Papildyta:
QUOTE(*liu @ 2012 02 22, 13:31)
Klausimėlis, ar mezgant su mašina Jūsų mezginiai irgi tokie kietoki, šiurkštoki gaunasi? Nes nusipirkau švelnių siūliukų, laisvumą lyg ir gerą padariau, bet tas mezginys nu toks nelabai švelnus.. Tikiuosi kad išskalbus viskas susitvarko..
Ir vis dar vargstu su paprasčiausia vyriška liemene trikampiu kaklu, galvojau bus kaip du pirštus.... bet deja, iki nakties vakar kankinausi. Sunkiai sekasi man 'atmodeliuoti'.. Vakar prasikeikiau, galvoju greičiau rankom numegzčiau.
nuotraukas po viena ideti reik arba nuotraukos adresa nukopijuoti arba paspausti ant foto su desiniu peles mygtuku ir pasirinkti copy im location tada rasant zinute paspausti toki mygtuka kur parasyta img ten iklijuoti per paste ta nuoroda ir vuolia turetu rodyti
oi nezinau kas pasake kad masina megzti kaip du pirstus ap*** vien apdaila kiek laiko reikalauja kartais irgi pagalvoju rankomis greiciau. ypac kas greit mezga.... o jei visokie vykruntasai prasideda tai
oi nezinau kas pasake kad masina megzti kaip du pirstus ap*** vien apdaila kiek laiko reikalauja kartais irgi pagalvoju rankomis greiciau. ypac kas greit mezga.... o jei visokie vykruntasai prasideda tai
O kaip Jūs sprendžiate, kada jau reik pažastis išimti, ar kaklą pradėti? Va šitas man ir gadina visą reikalą. Kaip darote primatavimus? Bandžiau ir su cm matuot ir visaip kitaip, numetus mezginį dėti prie kokio pavyzdžio, bet kaip paskui uždėti ant mašinos? Užtrunka visą amžinybę.
Ačiū Freke, kai bus kas nors naujo iškepta, bandysiu įdėt normaliu būdu. Na, apdaila man pats baisiausias dalykas buvo visais laikais, tai nusipirkau ir kitliavimo mašiną. Bet su ja irgi yra vargo, kai nori gražiai kaklo apdailą padaryt, nors dabar jau lyg ir atmušiau rankas. Siūles susiūt, tai viens du ir yra. Kadangi susirgau "mašinlige", tai kai ko prisipirkau per daug. Pvz., dvipusius dekeriukus (perkelt akis nuo riberio ant pagrindinės ir atvirkščiai) pirkau 5 (vieną jau sugebėjau kažkur pamest), be du galėčiau kam nors perleisti. Ir Brother perfokortų skylamušį turiu atliekamą. Dabar svajoju, kad būtų gerai nuspirkt mašiną, kad būtų galima storais siūlais megzt , bet tai tik zuikio svajonės. Prieš tai reiktų pinigėlių užsikalt
Na ir dar vienas klausimėlis. Visur rašo, kad vieną eilę reikia išmegzt pagalbiniu siūlu, kai darai atnaras (kad galėtum lengvai ištraukt, įsivaizduoju, kad jis turi būti elastingas). Ar tokio daikto yra kur nors parduotuvėse Lietuvoje? Dabar tai naudoju Maxima medvilninį siūliuką ir apsieinu, bet gal su tuo specialiu patogiau?
Na ir dar vienas klausimėlis. Visur rašo, kad vieną eilę reikia išmegzt pagalbiniu siūlu, kai darai atnaras (kad galėtum lengvai ištraukt, įsivaizduoju, kad jis turi būti elastingas). Ar tokio daikto yra kur nors parduotuvėse Lietuvoje? Dabar tai naudoju Maxima medvilninį siūliuką ir apsieinu, bet gal su tuo specialiu patogiau?
QUOTE(*liu @ 2012 02 22, 14:10)
O kaip Jūs sprendžiate, kada jau reik pažastis išimti, ar kaklą pradėti? Va šitas man ir gadina visą reikalą. Kaip darote primatavimus? Bandžiau ir su cm matuot ir visaip kitaip, numetus mezginį dėti prie kokio pavyzdžio, bet kaip paskui uždėti ant mašinos? Užtrunka visą amžinybę.
Man labai patiko nuoroda į mezgimo iškarpas.
http://www.mnemosina...c...&Itemid=118
Ten, kai sudedi savo visus išmatavimus ir pagal bandinuką nurodžius akių sk. ir eilių sk.į cm, išmeta visą mezgimo schemos aprašą, kurį galima atsispausdint ir tada nereik sukt galvos. O šiaip man buvo pats sunkiausias darbas viską apsiskaičiuot, nes kai megzdavau virbalais ar kabliuku, išsitiesi viską, prisidedi prie norimo gabarito pavyzdžio ir viskas aišku, o su mašina jau nusimezgi, o paskui pamatai, kad ne tas gavosi. Naudojant kitliavimo mašiną galima ir karpyt mezginį, bet esu skručas ir man gaila siūlus gadint, nes jau tada nepaardysi , tai kol kas taip nedariau.
Tiesa, aš turiu tokį daiktą "garter bar", nežinau kaip lietuviškai vadinasi, tai iš tikrųjų galima visas akis iš kart su juo nuimt, o paskui uždėt. Taip dariau vyriškam pilkam megztuke, kad kelios eilės gerojoj pusėj būtų išvirkščiom akim. Bet kol atidirbau sistemą irgi gerokai laiko pagaišau.
Tesiant pyniu tema...
Siulai: visokie; Dydix: S; Tankumas: 4; Uzdejau 200akiu, mezgiau 200 eiliu. Padariau pynes kilpas per 90 akiu mezgiau 300 eiliu, ir vel 9 kilpas. Likusias 110 akiu megiau 150 eiliu. Ir vel visas 200 akiu mezgiau 200 eiliu. Numezgiau atnarele nugaroj , perpyniau pynes ir numezgiau raistelius.
Naudoti ne komerciniais tikslais.
Siulai: visokie; Dydix: S; Tankumas: 4; Uzdejau 200akiu, mezgiau 200 eiliu. Padariau pynes kilpas per 90 akiu mezgiau 300 eiliu, ir vel 9 kilpas. Likusias 110 akiu megiau 150 eiliu. Ir vel visas 200 akiu mezgiau 200 eiliu. Numezgiau atnarele nugaroj , perpyniau pynes ir numezgiau raistelius.
QUOTE(Mamytė uogytė @ 2012 02 22, 14:44)
Tesiant pyniu tema...
liežuvis išsivyniojo... Pasaka.
[quote=Mamytė uogytė,2012 02 22, 14:44]
Tesiant pyniu tema...
OHOOO
Ačiū Mamyte uogyte, aš pynių modifikuotą įdėją panaudojau kaklo apdailai. Man visgi būtų įdomu šitų grožybių ir nugarinę dalį pamatyt. Super mezginiai.
Tesiant pyniu tema...
OHOOO
Ačiū Mamyte uogyte, aš pynių modifikuotą įdėją panaudojau kaklo apdailai. Man visgi būtų įdomu šitų grožybių ir nugarinę dalį pamatyt. Super mezginiai.
QUOTE(darbeja @ 2012 02 22, 14:05)
Man visgi būtų įdomu šitų grožybių ir nugarinę dalį pamatyt.
Nugarine dalis , nieko ypatingo. Vat kaip ten sonu matos taip ir yra, virsus nuogas, o per liemeni juosta, .
QUOTE(*liu @ 2012 02 22, 12:31)
Su masina nera paprasta, bet ir neuztrunka ilgai man ilgiau rankom megzti, nors kartais tenka kiekviena detale po kelis kartus ardyti ir 2 mezginius taip ir nebaigiau nes nepatiko. Dabar mezgu liemene, apacia greit nusimezgiau, o virsu vaseliu tai kelios dienos mezgu ir dar galo nesimato
Papildyta:
QUOTE(Mamytė uogytė @ 2012 02 22, 13:44)
Tesiant pyniu tema...
Fantastika ir as kopinsiu tik biskuti pakeisiu, pasaka koks grozis
aha, labai grazu, spalvytes labai grazios. bet man noretusi kad nugaryte nebutu nuoga, silciau butu
darbejos darbeliai irgi pavyzdiniai. saunuoles mezgejytes!
darbejos darbeliai irgi pavyzdiniai. saunuoles mezgejytes!