QUOTE(zivile85 @ 2012 01 21, 16:38)
Sveikos, gal patarsit kaip geriau ar lieti orchideja ar mirkiti ja vandenyje? Radau informacijos, kad reikia ja lieti, o kai kur parasyta kad mirkyti.
As mirkau, kartais po mirkymo perlieju dar vandeniu su trasomis
QUOTE(janudi @ 2012 01 21, 16:42)
As mirkau, kartais po mirkymo perlieju dar vandeniu su trasomis
Aciu uz atsakyma gal galit patart jei orchideja turi trumpas saknis kaip geriau lieti ar mirkyti.
gavau gimtadieniui orchideja labai grazia salotiniai zaliais ziedais deja...ji pas mane tik savaite o jau numete kelis ziedus ir jos stiebai pradejo gelsti kas jau galejo nutikt? ar as jau ja gavau "ligota" ir kaip man ja gelbeti???
Aciu
Aciu
QUOTE(zuikelee @ 2012 01 22, 16:09)
gavau gimtadieniui orchideja labai grazia salotiniai zaliais ziedais deja...ji pas mane tik savaite o jau numete kelis ziedus ir jos stiebai pradejo gelsti kas jau galejo nutikt? ar as jau ja gavau "ligota" ir kaip man ja gelbeti???
Aciu
Aciu
taip daznai buna kai gelyte sustresuoja bent jau man taip daznai buna
QUOTE(AŠMAMA @ 2012 01 22, 23:40)
Mano mžylius užpuolė skydmariai,kokie vaistai išgelbėtų šituos jaunučius dendrobius?
plaut po šiltu vandeniu su ūkiniu arba spec. žaliuoju muilu, stengiantis, kad nebėgtų muilinas vanduo į vazoną, iš chemijos - actara. Ausų krapštukais išvalyti tarpulapius praskiestu spiritu ar degtine.
Deja, teks žiedus nuskabyt, nes bus aplipusi žiedų apačia.
Pačius vazonus ir vietą kur stovi dezinfekuoti, pastatyti karantinui. Kažkur skaičiau, kad patinėliai skraido, bet gal ir klystu, todėl atsarga gėdos nedaro.
Po savaitės plovimą pakartoti.
QUOTE(jele25 @ 2012 01 22, 18:35)
taip daznai buna kai gelyte sustresuoja bent jau man taip daznai buna
tai jai tada spec prieziuros neskirt?
QUOTE(zuikelee @ 2012 01 23, 12:35)
o kas ta "spec priežiūra"?
QUOTE(zuikelee @ 2012 01 22, 15:09)
Aciu
Aciu
Čia phalaenopsis? galėjo tiesiog sušalti. Stiebai, turit omėny žiedstiebius? jeigu geltonuoja, tai žiedus tikrai numes. Lapai žali? jeigu ir lapai pradėjo geltonuot, tai tada reikia "ypatingos priežiūros"
QUOTE(Sanolija @ 2012 01 23, 18:19)
Čia phalaenopsis? galėjo tiesiog sušalti. Stiebai, turit omėny žiedstiebius? jeigu geltonuoja, tai žiedus tikrai numes. Lapai žali? jeigu ir lapai pradėjo geltonuot, tai tada reikia "ypatingos priežiūros"
na ikeliu foto kad butu aiskiau
tik ziedstiebiai geltonuoja labai zali