QUOTE(Tikrė @ 2012 02 27, 13:47)
Silpna iš manęs dar orchidėjų augintoja, bet Jūs, mano nuomone, neatidžiai skaitote temą ir nežinote elementarių orchidėjų priežiūros taisyklių, Pirmame puslapyje kuo aiškiausiai merginos surašiusios ką reikia daryti, kaip prižiūrėti, daug naudingų nuorodų, tik netingėkite paskaityti
Man užteko poros savaičių po patarimų panaudojimo, kad orchidėjos akivaizdžiai atsigautų. Orchidėja ne tokia gėlė, kurią "įkišai" į žemę ir ji sau auga laiminga..
aš ir neprašau pagalbos kaip augint,turiu nemažai orchidėjų,ir jos auga,žydi ir t.t
šiuo atveju tenoriu sužinoti kas tas siūlas
todėl ir klausiu eksperčių,o ne pradedančių auginti
Papildyta:
QUOTE(mumrikas @ 2012 02 27, 13:49)
jei phalaenopsis, tai šimtu procentų tai supuvusios šaknies negyvos liekanos (galvoju gal kitokių rūšių ir kitaip būna - kai neauginu nieko kito kaip phalaenopsius ir raibuoles, tai ir nesusidūrus). Galvojau gal kokia kitokia rūšis ir gal tokių baltų plonų šaknų būna - pas phalaenopsius standartinės ar orinės, ar nomalios šaknys - storokos, žalsvos, pikšvos, bet ne baltos ir ne kaip siūleliai
O kai nuo motininio augalo keikis buvo atskirtas ar turėjo nors kažkiek savo šaknų bent kelių cm ilgio ?
tai va man ir įdomu,nes kai atskyriau keikį po poros dienų numirė šaknys, o jos ir tebuvo 1-2 cm
čia tik eksperimentas,žinau kad taip niekas nedaro na bet man įdomu,tad ir klausiu