Įkraunama...
Įkraunama...

Pavardės keitimas. 5 dalis

QUOTE(Etinija @ 2012 02 18, 12:12)
Sveikos merginos  4u.gif Jungiuosi ir as padiskutuoti kartu su jumis  4u.gif  4u.gif
Pacitavau sias mintis, nes pas mane atvirkscia situacija. Man vyro seima tokiu jausmu nesukelia, atvirksciau su savo seima esame lyg kumstis, labai gerai sutariame, labai mylime vieni kitus ir t.t Ir as taaip nenoriu issizadeti savosios pavardes, man tai prilygtu lyg savo asmenybes issizadejimui (gal riebokai pasakiau blush2.gif ). Sprendimas lyg ir butu - dviguba pavarde, bet MB kategoriskai pries. Jis pripazista tik pavarde su galune -iene. verysad.gif

Labai pritariu merginoms, visu pirma apskritai del "vyras pries", nes tikrai jei jau vien delto kyla problemos, visada reikia ieskoti seimoje kompromisu, o cia del smulkmenu palyginus trenkia kumsciu ir busi - iene..
---
Siaip nematau problemos imti dviguba pavarde, nes ir tu patenkinta (islaikysi savo seimos kumsti, ir jis laimingas, vistiek busi iene)
Atsakyti
QUOTE(buurbuulis @ 2012 02 23, 16:48)

Siaip nematau problemos imti dviguba pavarde, nes ir tu patenkinta (islaikysi savo seimos kumsti, ir jis laimingas, vistiek busi iene)

tai ir imtų, bet kad vyras neleidžia. jam reik, kad jinai visiškon jo nuosavybėn pereitų be jokių užuominų apie ankstesnę šeimą. matyt, labai kompleksuotas pasitaikė 4u.gif
Atsakyti
Hmz.. bet kad siuo atveju tai ir yra kompromisas, kai abu lieka patenkinti, ji del -ytes likimo, jis del -ienes. geresnio kompromiso cia ir nerasi unsure.gif o siaip poto tokios poros ir skiriasi, jeigu net del tokiu smulkmenu nesugeba rasti sprendimo bendro, labai liudna ax.gif
Atsakyti
Etinija (tikiuos be klaidos parašiau blush2.gif ) tu teki už vyro,o ne jo giminės ax.gif juk iš tavo širdies gelmių ,iš minčių niekas tavo pavardės neištrins ax.gif tačiau jei dar preiš vestuves sunku rasti kompromisą,manau jau ne kas.. unsure.gif linkiu rasti tą geriausią sprendimą abiems,nesipykti 4u.gif
Atsakyti
Sveikos merginos,

man labai reikia jusu pagalbos, perskaiciau jau n forumu ir galva susisuko nuo informacijos... su brangiuoju norime susituokti, bet visa problema yra pavarde... graziausiai is visu variantu skamba originali vyro pavarde su galune -a, bet tai lietuvoje nera imanoma, nors deja kazkam pavyksta. skaiciau apie galimybe tuoktis uzsienyje, bet kaip suprantu registruojant lietuvoje ta santuoka vistiek busiu priversta pasiimti arba iene arba e ir visas vargas bus perniek. abu esame lietuvos pilieciai, bet as esu rusu tautybes ir visa gyvenima nesioju galune -a. man idomu gal kam visgi pavyko igyvendinti savo norus ir gauti taip trokstama pavarde. dar idomus ir keistas reikaliukas, kad lenkai, kurie yra LT pilieciai tai gali visi tureti vienodas pavarde, kuriu dauguma baigiasi galune -ic. klausimas kaip tai imanoma..... jei suzinosiu kokios papildomos informacijos busiu be galo dekinga 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Luxura @ 2012 02 27, 15:57)
Sveikos merginos,

man labai reikia jusu pagalbos, perskaiciau jau n forumu ir galva susisuko nuo informacijos... su brangiuoju norime susituokti, bet visa problema yra pavarde... graziausiai is visu variantu skamba originali vyro pavarde su galune -a, bet tai lietuvoje nera imanoma, nors deja kazkam pavyksta. skaiciau apie galimybe tuoktis uzsienyje, bet kaip suprantu registruojant lietuvoje ta santuoka vistiek busiu priversta pasiimti arba iene arba e ir visas vargas bus perniek. abu esame lietuvos pilieciai, bet as esu rusu tautybes ir visa gyvenima nesioju galune -a. man idomu gal kam visgi pavyko igyvendinti savo norus ir gauti taip trokstama pavarde. dar idomus ir keistas reikaliukas, kad lenkai, kurie yra LT pilieciai tai gali visi tureti vienodas pavarde, kuriu dauguma baigiasi galune -ic. klausimas kaip tai imanoma..... jei suzinosiu kokios papildomos informacijos busiu be galo dekinga  4u.gif

Nes tai yra lenkų arba rusų pavardės. Jei jūs rusė, bet būsimas vyras lietuvis, tapsit -ienė arba -ė. Arba pasilikit savo pavardę su -a smile.gif. Beje, nėra nieko mistiško žmonių, turinčių ne lietuviškas pavardes po santuokos, istorijose. Pasidomėkite jų pilietybe, pavardžių kilme ir įstatymais.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ptashka: 27 vasario 2012 - 20:59
Labas
O as uz pavardes keitima. 25 metus nesiojau vyro pavarde, kuriam buvau gyvenimo klaida. Pavarde keisciau, net jei ir netekeciau. O dabar imsiu vyro pavarde su galune -iene
Cia manau nuo zmoniu ir situaciju priklauso. Vienai labai brangi seimos pavarde, kitai negrazi vyro pavarde, treciai gal abieju norisi.
Atsakyti
QUOTE(Meškuolė @ 2012 02 24, 13:04)
tai ir imtų, bet kad vyras neleidžia. jam reik, kad jinai visiškon jo nuosavybėn pereitų be jokių užuominų apie ankstesnę šeimą. matyt, labai kompleksuotas pasitaikė  4u.gif

kodėl jau taip iškart griežtai "jam reik, kad jinai visiškon jo nuosavybėn pereitų"? gal žmogus tiesiog senų pažiūrų, brangina tradicijas ir todėl nori, kad būtų -ienė g.gif aš irgi, kai tekėjau, tik vyro pavardę su -ienė norėjau imt ir tik dėl tradicijų smile.gif man taip žymiai gražiau, nei kokios -ė smile.gif
Atsakyti
QUOTE(linuxyte83 @ 2012 02 29, 14:26)
kodėl jau taip iškart griežtai "jam reik, kad jinai visiškon jo nuosavybėn pereitų"? gal žmogus tiesiog senų pažiūrų, brangina tradicijas ir todėl nori, kad būtų -ienė  g.gif  aš irgi, kai tekėjau, tik vyro pavardę su -ienė norėjau imt ir tik dėl tradicijų smile.gif man taip žymiai gražiau, nei kokios -ė smile.gif

Pritariu thumbup.gif . Maniskis nors ir nera labai senoviniu paziuru dauguma prasmiu ar nori, kad nuosavybe buciau, bet jam sunkiai suvokiama zmona pasilikusi mergautine pavarde ("Tai kam tada isvis tuoktis, del baliaus?") arba pasiemusi vyro pavarde su -as, mes uzsieny gyvenam, turim galimybe ("Maziausiai su kuo tu man asocijuosies tai su vyru"). Ir ka padarysi, reikia ieskot kompromisu, suprantu jo poziuri. Musu atveju bus -e (nors jam tas irgi nelb patinka, bet teko nusileist), jei gims dukryte, bus su vyriska pavarde -as, nes broliukas ir sesute su "skirtingom" pavardem keistai atrodytu, ir dar siaip vestuviu prasme daugeliu klausimu nusileido. Toks musu kompromisas. Nors ir lb noreciau mergautine pavarde pasilikti, ji man brangi ir daug grazesne nei MB.

Visas gyvenimas kartu bus kompromisu ieskojimas, cia tik pradzia, tai jeigu poros nesugeba susitarti siuo klausimu normaliai, tai nekas bus toliau.
Atsakyti
O as imsiu pavarde su -e, ir dukrai ( jei gims dukra ) taip pat pavarde duosim su -e smile.gif
Atsakyti
QUOTE(ptashka @ 2012 02 27, 21:59)
Nes tai yra lenkų arba rusų pavardės. Jei jūs rusė, bet būsimas vyras lietuvis, tapsit -ienė arba -ė. Arba pasilikit savo pavardę su -a smile.gif. Beje, nėra nieko mistiško žmonių, turinčių ne lietuviškas pavardes po santuokos, istorijose. Pasidomėkite jų pilietybe, pavardžių kilme ir įstatymais.

as nekalbu apie nelietuvos piliecius, ten viskas aisku. Bet pvz sokejai Kandeliai, jie abu juk LT pilieciai, bet ji buvo Egle Visockaite Kandelis... Todel ir domiuosi gal visgi imanomas kazkoks budas. Pavardes as noriu vyro, bet tik ne -iene, jei jau nerasim iseities tai bus -e.
Dar turiu viena klausima, jei mano busimas vyras pasikeistu tautybe i rusu( jo mociute buvo ruse, tai pagal istatyma kaip ir galetu), bet pavarde liktu lietuviska, kazin ar tada galeciau pasilikti -a. tokiu atveju mes abu butume rusai.
Atsakyti
QUOTE(Luxura @ 2012 03 01, 19:08)
as nekalbu apie nelietuvos piliecius, ten viskas aisku. Bet pvz sokejai Kandeliai, jie abu juk LT pilieciai, bet ji buvo Egle Visockaite Kandelis... Todel ir domiuosi gal visgi imanomas kazkoks budas. Pavardes as noriu vyro, bet tik ne -iene, jei jau nerasim iseities tai bus -e.
Dar turiu viena klausima, jei mano busimas vyras pasikeistu tautybe i rusu( jo mociute buvo ruse, tai pagal istatyma kaip ir galetu), bet pavarde liktu lietuviska, kazin ar tada galeciau pasilikti -a.  tokiu atveju mes abu butume rusai.

Tai gi cia pagal pavarde ne pagal tautybe. Pavarde lietuviska, atitinkamai ir galunes turi buti normalios lietuviskos. Kai abu Kandeliai, tai cia is seniau kazkas, mano mama tuokesi Rusijoje, mano tetis lietuvis, tai jai vos nepadare mergautines pavardes, tada mano tetis pataise. O dabar kiek zinau, yra sugriestinti istatymai, tam ir sukure ta e, kad moteris kandeliu nebebutu, reikejo alternatyvos, kalbininkai taip pat labai piktinosi. Nelabai zinau kokia jusu pavarde, bet galune su a, tai jei kokia petraitiene, tai iseina petraita? Na nelabai lietuviskai, manau jei norite rusiskos galunes ir pavardes reikia rusiskos smile.gif
Atsakyti