QUOTE(Bahara @ 2012 01 20, 14:57)
As irgi kaip ir jus pasilikusi dvi pavardes,bet net nesiruosiau aiskinti kodel taip pasielgiau.Kaip budavo manes apie tai uzklausta ir matydavau panieka akyse visada atsakydavau,kaip norejau taip pasielgiau.( mano tevai tikrai buvo patenkinti mano sprendimu,vyras tap pat nepriestaravo.Ko daugiau reikia zmogui tik tarpusavio sutarimo)
Tai as tik cia paaiskinau forumietems, kurios domejosi motyvais.

o siaip realybej tai irgi nesu niekam aiskinus ir pasakojus. Dar vienas niuansas - panasu, kad mano vyro broliai dar ir siandien galvoja, jog as juokavau sakydama, kad mano dviguba pavarde

tiesa sakant, va butent vienas is ju ir ziurejo i mane tokiu pat niekinanciu zvilgsniu, girdi, kokias cia nesamones "pezu". Jis nesuvoke, kaip gali pamint "tradicijas"

aisku, yra ir kitu asmenu, kurie purkstauja ir sako "o tai tau vargo bus, o kaip bus blogai, ilga pavarde, o tai jau bus tai bus..". Bet lygiai kaip ir cia forume, taip ir realybej - galybe zmoniu su savo nuomone, kuria daznai bandoma zutbut primesti kitam. Dar ka pastebiu - kazkaip tos, kurios turi dviguba pavarde, arba su -ė, arba tik su mergautine - daznai (pabreziu - daznai, bet nevisada) yra kur kas tolerantiskesnes negu tos, kurios pasirenka tik -iene
Bet labiausiai man patiko vienos merginos parasymas cia, kad turime tik dziaugtis, kad merginos kuria seimas, kad isteka uz mylimu vyru, kad gimdo vaikucius, o ne kreipti demesi, kokia pavarde ji pasirinko.
Beje - kurios rasot, kad moterys negerbia savo vyru neimdamos ju pavardes - pamastykit is tikruju rimtai ir ramiai pacios vienos, ar tai, ka pasaket, yra protingi zodziai