Įkraunama...
Įkraunama...

Pavardės keitimas. 5 dalis

QUOTE(stafisss @ 2012 01 20, 00:26)
Taip teisiškai geriau,bet kam tada taip nuvertinti santuoką ir vyrą...

o kuo tuomet as nuvertinu santuoka ir vyra? Kad neimu jo pavardes? Jei moteris pasilieka savo pavarde, tai ji jau negerbia/nevertina santuokos ir vyro? Kokias cia dar nesamones susigalvosit?
Atsakyti
QUOTE(Bahara @ 2012 01 20, 14:57)
As irgi kaip ir jus pasilikusi dvi pavardes,bet net nesiruosiau aiskinti kodel taip pasielgiau.Kaip budavo manes apie tai uzklausta ir matydavau panieka akyse visada atsakydavau,kaip norejau taip pasielgiau.( mano tevai tikrai buvo patenkinti mano sprendimu,vyras tap pat nepriestaravo.Ko daugiau reikia zmogui tik tarpusavio sutarimo)

Tai as tik cia paaiskinau forumietems, kurios domejosi motyvais. smile.gif o siaip realybej tai irgi nesu niekam aiskinus ir pasakojus. Dar vienas niuansas - panasu, kad mano vyro broliai dar ir siandien galvoja, jog as juokavau sakydama, kad mano dviguba pavarde biggrin.gif tiesa sakant, va butent vienas is ju ir ziurejo i mane tokiu pat niekinanciu zvilgsniu, girdi, kokias cia nesamones "pezu". Jis nesuvoke, kaip gali pamint "tradicijas" doh.gif aisku, yra ir kitu asmenu, kurie purkstauja ir sako "o tai tau vargo bus, o kaip bus blogai, ilga pavarde, o tai jau bus tai bus..". Bet lygiai kaip ir cia forume, taip ir realybej - galybe zmoniu su savo nuomone, kuria daznai bandoma zutbut primesti kitam. Dar ka pastebiu - kazkaip tos, kurios turi dviguba pavarde, arba su -ė, arba tik su mergautine - daznai (pabreziu - daznai, bet nevisada) yra kur kas tolerantiskesnes negu tos, kurios pasirenka tik -iene g.gif
Bet labiausiai man patiko vienos merginos parasymas cia, kad turime tik dziaugtis, kad merginos kuria seimas, kad isteka uz mylimu vyru, kad gimdo vaikucius, o ne kreipti demesi, kokia pavarde ji pasirinko. rolleyes.gif
Beje - kurios rasot, kad moterys negerbia savo vyru neimdamos ju pavardes - pamastykit is tikruju rimtai ir ramiai pacios vienos, ar tai, ka pasaket, yra protingi zodziai smile.gif
Atsakyti
QUOTE(aridax @ 2012 01 20, 16:53)
Jis nesuvoke, kaip gali pamint "tradicijas" 

o man yra keista, kai zmones isikabina tradiciju ir nieko daugiau nemato. Na, tradicija didziules vestuves su 2 dienom, pirsliu korimu, paklodes ant tvoros pakabinimas (kad parodyt, jog nuotaka nekalta buvo). Bet ar blogai, jog kai kurios pvz. Karaibuose tik su liudininkais susituokia? Jos irgi nuvertina vyrus ir santuoka? Gi atsisako tradiciniu vestuviu! Blogai! Kaip sitaip galima! O kur dar senos "tradicijos", kai moterims balsuot nebuvo galima? Kodel jas moterys pamyne? Ar laikai, kai moteris neturejo savo turto, nes viskas priklause vyrui? Kodel dabar tokiu nieks nesilaiko? Nes tai riboja ju teises... O kaip tuomet teise tureti savo pavarde? Jau kazkoks kitas "ciudas"?
Atsakyti
QUOTE(savrina @ 2012 01 20, 08:50)
Cituoju jūsų post'ą vėl, kad suprastumėte pati save biggrin.gif  čia aiškiai viskas parašyta kaip ir, dar pasakysit ne ?  smile.gif

As save suprantu, o jeigu jus nesekat kalbu ir issikerpate zodzius sau patinkancius, tai jusu problemos ir toliau su tokiais zmonemis kaip jus nenoriu leistis i diskusijas

dvieju pavardziu emime as matau tik viena minusa - ilgumas ir griozdiskumas, bet nieko daugiau. O pasidomejau kodel kaikurios tai pasirenka is idomumo. 4u.gif
Atsakyti
O man iškilo klausimas. Pvz aš pasiimu vyro pavardę su galūne -ė, o kaip būtų gimus dukrai? ar jos pavardė galėtų irgi būti sutrumpinta? ar vis tik būtų su galūne -ytė, -aitė ir pan? g.gif
Atsakyti
Cia kazkas sake, kad galima pasirinkti kokia duoti dukrai ar -ė ar -ytė/aitė/ūtė. Bet aš nežinau, tik atsimenu kažkieno žodžius smile.gif
Atsakyti
QUOTE(aridax @ 2012 01 20, 18:53)
Dar ka pastebiu - kazkaip tos, kurios turi dviguba pavarde, arba su -ė, arba tik su mergautine - daznai (pabreziu - daznai, bet nevisada) yra kur kas tolerantiskesnes negu tos, kurios pasirenka tik -iene  g.gif
Bet labiausiai man patiko vienos merginos parasymas cia, kad turime tik dziaugtis, kad merginos kuria seimas, kad isteka uz mylimu vyru, kad gimdo vaikucius, o ne kreipti demesi, kokia pavarde ji pasirinko.  rolleyes.gif
Beje - kurios rasot, kad moterys negerbia savo vyru neimdamos ju pavardes - pamastykit is tikruju rimtai ir ramiai pacios vienos, ar tai, ka pasaket, yra protingi zodziai smile.gif

Pastebėjau lygiai tą patį dėl tolerantiškumo trūkumo..bet visa tai yra užsislėpusių problemų "rinkiniai" doh.gif

Nenukrypstant nuo temos, kokie dar veiksniai įtakojo jūsų pasirinkimus ? wub.gif
Atsakyti
QUOTE(savrina @ 2012 01 22, 14:42)
Nenukrypstant nuo temos, kokie dar veiksniai įtakojo jūsų pasirinkimus ? wub.gif

As rinksiuosi vyro pavarde... Pirmiausia noriu pamineti jog teku uz uzsieniecio, o jo pavarde skamba kaip lietuviskas zodis.. neminesiu koks bet daugumai butu labai labai juokinga lotuliukas.gif
Kadangi gyvenu uzsieni i tai demesio nekreipiu nes niekas nezino ka ta pavarde reiskia lietuviskai, o pati pavarde trumpa ir aiski, daug lengviau kasdieniam gyvenime.
Bet pati pagrindine priezastis yra tai jog as myliu savo vyra ir mano nuomone kiekvienas vyras nori, kad jo zmona turetu jo pavarde. As didziuojuosi, kad nesiosiu jo seimos pavarde nes ta seima yra labai labai miela, mane labai myli ir as juos myliu ir man garbe buti vienai is ju.
Kalbant apie mano mergautine pavarde, mano tevo seima man visiskai nekelia jokiu jausmu, su jais nebendrauju o tevas nenusipelnes pagarbos, tai man ir ta pavarde tokia bereiksme yra... visai negaila ja iskeisti.
Atsakyti
sakykit per kiek laiko geriausia pasikeisti pasa su nauja vyro pavarde?tarkim kaip buna su vienokiais ar kitokeis mokesciais ar sveikatos draudimu,kaip tada vyksta mokejimas?jei pase esi -iute,o pagal viska jau esi -iene? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Echmėja @ 2012 01 25, 12:23)
sakykit per kiek laiko geriausia pasikeisti pasa su nauja vyro pavarde?tarkim kaip buna su vienokiais ar kitokeis mokesciais ar sveikatos draudimu,kaip tada vyksta mokejimas?jei pase esi -iute,o pagal viska jau esi -iene? g.gif

Kiek skaičiau, tai per 1 mėnesį, nors daug kas sako, kad ir iki metų su senais dokumentais išvaikšto g.gif
http://www.vestuves....a...0&fromrss=1
Atsakyti
As emiau vyro pavarde, nemaciau reikalo imti dvi, man tai taip gremezdiskai atrodo biggrin.gif tradiciska galune iene, kaip ir jo mamos smile.gif
vienus dokumentus pasikeiciau is karto, o kitus kiek veliau.
Atsakyti
QUOTE(bronele @ 2012 01 23, 12:23)
Kalbant apie mano mergautine pavarde, mano tevo seima man visiskai nekelia jokiu jausmu, su jais nebendrauju o tevas nenusipelnes pagarbos, tai man ir ta pavarde tokia bereiksme yra... visai negaila ja iskeisti.

manau, nuo šito reikėjo pradėti 4u.gif

tikrai ne kiekvienas vyras žūt būt nori, kad žmona turėtų jo pavardę. ir ačiū Die biggrin.gif kas būtų jei visi būtų vienodi smile.gif
Atsakyti