Įkraunama...
Įkraunama...

Pavardės keitimas. 5 dalis

QUOTE(Lau_ura @ 2013 02 13, 23:53)
Mergaitės ką manote, Liškauskienė ar Liškauskė

Aš labiau linkusi pasiimti su ė galūne, nors man negražu nei taip nei taip  doh.gif  Bet kiek ko klausiau, tai sako, kad neskamba jau labai su ė..., kad pirmas variantas geresnis ...

Gal tada neverti apskritai keisti?
Atsakyti
QUOTE(Lau_ura @ 2013 02 14, 00:53)

Aš labiau linkusi pasiimti su ė galūne, nors man negražu nei taip nei taip  doh.gif  Bet kiek ko klausiau, tai sako, kad neskamba jau labai su ė..., kad pirmas variantas geresnis ...

man gražiau -ė. bet tikriausiai dėl to, kad man -ienė beveik jokiu atveju gražiai neskamba smile.gif
Atsakyti
Ačiū mergaitės už nuomonę smile.gif Dar turiu šiek tiek laiko apmastymams smile.gif Vyro pavardę bet kokiu atveju noriu imti, nes noriu, kad vėliau visos šeimos būtų vienoda smile.gif
Atsakyti
QUOTE(aqvilux @ 2013 01 29, 17:44)
o maniškis irgi nenori/neleidžia imti pavardės su -ė. Nors šiuo atveju daug gražiau skamba, trumpiau rašosi ir patogesnė. Bandysiu įtikint smile.gif

Nesuprantu kaip galima neleisti.....
Atsakyti
*Missbellissima*, gal kažkaip netaip išsireikšiau...tiesiog MB yra prieš pavardę -ė. Tipo nepagarba pavardei. Manau kad vistiek pasiimsiu pavardę su -ė, nes man tai daug gražiau ir patogiau (gi graziau Jaksebage nei Jaksebagiene)

Gal tik šiaip įdomu kaip tokiu atveju eit į kompromisą smile.gif

Kosmonaute, man iš tikro tavo atveju gal gražiau skamba su -ienė. Bet čia tik mano nuomonė smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo aqvilux: 15 vasario 2013 - 11:54
QUOTE(aqvilux @ 2013 02 15, 11:54)
*Missbellissima*,  gal kažkaip netaip išsireikšiau...tiesiog MB yra prieš pavardę -ė. Tipo  nepagarba pavardei. Manau kad vistiek pasiimsiu pavardę  su -ė, nes man tai daug gražiau ir patogiau (gi graziau Jaksebage nei Jaksebagiene)

Gal tik šiaip įdomu kaip tokiu atveju eit į kompromisą smile.gif

Kosmonaute, man iš tikro tavo atveju gal gražiau skamba su -ienė. Bet čia tik mano nuomonė smile.gif

Na kompromisas galėtų būti... tu užsispiri, kad jis imtų tavo pavardę, tu tada saviškę keiti į ienę... Įtariu nesutiks, o tada tu nusileisi smile.gif O tada jau jis turės nusileist lotuliukas.gif Aš čia juokauju, nes man atrodo vyrai pavardės nekeičia ne dėl tradicijų, o dėl patogumo. Nu dar ko, tiek popierizmo tvarkyt, žmones pratint smile.gif smile.gif
Atsakyti
as keisiu pavarde i vyro smile.gif man mano pavarde labai patinka, labai noreciau ja pasilikti, bet gerbiu savo busma vyra, gerbiu tradicijas, tai pasiimsiu jo pavarde, nors galune bus -e smile.gif buvo kilusi mintis pasilikti savo ir prideti vyri pavarde, bet labai jau daug rasyti reikes, todel pasilikau tik prie vyro pavardes smile.gif man liko vos pora menesiu panesioti savo pavarde smile.gif
Atsakyti
QUOTE(vai2 @ 2013 01 30, 18:35)
O dar abejoju, ar imti pavardę su ė, kai gaunasi 4raidės. Ar neatrodis beryšio g.gif

Jei tau skamba gerai,tau ir imk mirksiukas.gif As pasiemiau su -e dar tada,kai tik buvo leista.O darbe visoms moterims taip patiko,kad viena kita pradejo vietoj -ieniu vadinti -e. biggrin.gif Net mano sena pavarde perdare i -e biggrin.gif Ir dukroms davem pavardes su -e.
Atsakyti
QUOTE(Lau_ura @ 2013 02 14, 00:53)

O man gražiau su -ė 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(aqvilux @ 2013 02 15, 12:54)
*Missbellissima*,  gal kažkaip netaip išsireikšiau...tiesiog MB yra prieš pavardę -ė. Tipo  nepagarba pavardei. Manau kad vistiek pasiimsiu pavardę  su -ė, nes man tai daug gražiau ir patogiau [color=yellow] (gi graziau Jaksebage nei Jaksebagiene)

Kokia įdomi pavardė smile.gif Reiktų priprasti biggrin.gif ne lietuviška arne?
Net nežinau... Šitokią tai gal imčiau su -iene... Bet irgi - net nežinau...

Aš tai imsiu su gale ė... Bet dar turiu abejonių, nes manoji būtų gale -čė... Tai ta "č" man nelabai patinka, bet... Geriau skamba, nei -čienė g.gif
(pvz., Petrovičius - Petrovičė, Petruškevičius - Petruškevičė, Budrevičius - Budrevičė ir t.t.).
Atsakyti
QUOTE(sviecia_saule @ 2013 02 21, 16:07)
O man gražiau su -ė  4u.gif
Papildyta:

Kokia įdomi pavardė smile.gif Reiktų priprasti  biggrin.gif ne lietuviška arne?
Net nežinau... Šitokią tai gal imčiau su -iene... Bet irgi - net nežinau...

Aš tai imsiu su gale ė... Bet dar turiu abejonių, nes manoji būtų gale -čė... Tai ta "č" man nelabai patinka, bet... Geriau skamba, nei -čienė  g.gif
(pvz., Petrovičius - Petrovičė, Petruškevičius - Petruškevičė, Budrevičius - Budrevičė ir t.t.).

žinokit lietuviška, nes kiek sakė tai kelios kartos lietuvių, bet nuo Ignalinos pusės - tai ten pasienyje visko gi gali būt. Tai vat kad reikia priprast prie jos, bet man pavardė šiaip graži - turbūt geriausia būtų su galune -a, bet teks rinktis. Na man su -ė skamba paprasčiau ir bus patogiau, tad manau tokią ir rinksiuos...
Atsakyti
QUOTE(Lau_ura @ 2013 02 13, 23:53)

kaip jums paciai graziau ir maloniau ta ir rinkites.
as saviskiui pajuokauju kartais, kad busiu per bruksneli, nes nu tikrai nenoriu saviskes atsisakyti.
tai vat sake kol nepakeisiu nuomones, tol ir vestuviu nebus.
Atsakyti
Sveikos merginos,
iš karto prisipažinsiu, temos visos neskaičiau, bet gal kuri turėsit aiškų atsakymą.
Mes abu lietuviai, santuoka bus registruojama Airijoje. Ar galiu pasirinkti jo pavardę tokiu atveju ? Pavardė su galūne -a . Kaip pvz: Jogaila. Tiesiog čia rašant prašymą net klausimo nebus dėl pavardės... Būsiu Mrs. Jogaila. Bet ar nebus problemų keičiant pasą...
Dukrytė gimė čia, ir jai davėm tėčio pavardę - Jogaila. Lietuviško paso nedarėm, bet LT gimimo liudijimą tokia pavardę išdavė be problemų.
Gal kuri susidūrėt ? Dėkoju iš anksto. 4u.gif
Atsakyti