QUOTE(vai2 @ 2013 01 30, 18:35)
vai2, 30 Sau 2013 - 18:35, paraĆ…ļæ½Ć„ā€”:
vai2, 30 Sau 2013 - 18:35, paraĆ…ļæ½Ć„ā€”:
O dar abejoju, ar imti pavardę su ė, kai gaunasi 4raidės. Ar neatrodis beryšio 
O dar abejoju, ar imti pavardę su ė, kai gaunasi 4raidės. Ar neatrodis beryšio
Mano vardas is 4 raidziu, pavarde is 5 raidziu ir esu labai patenkinta
Papildyta:
QUOTE(aqvilux @ 2013 01 30, 10:12)
aqvilux, 30 Sau 2013 - 10:12, paraĆ…ļæ½Ć„ā€”:
aqvilux, 30 Sau 2013 - 10:12, paraĆ…ļæ½Ć„ā€”:
na net nežinau ar juos laikyti svariais ar ne
pagrindinis argumentas yra tas kad tai yra mano pavardė ir prašom laikytis tradicijų ir būti -ienė.
Na iš tikro pati irgi nenoriu ten pabrėžt nepriklausomybę nuo vyro, kaip tai aiškina pavardės su -ė sudarymo taisyklės, bet pavardė -ienė labai jau gremėzdiškai skamba. O mano argumentas kai su -ė gražiau skamba ir patogesnė toks irgi neatrodo svarus labai.
Teks dar domėtis istorija 
na net nežinau ar juos laikyti svariais ar ne

pagrindinis argumentas yra tas kad tai yra mano pavardė ir prašom laikytis tradicijų ir būti -ienė.
Na iš tikro pati irgi nenoriu ten pabrėžt nepriklausomybę nuo vyro, kaip tai aiškina pavardės su -ė sudarymo taisyklės, bet pavardė -ienė labai jau gremėzdiškai skamba. O mano argumentas kai su -ė gražiau skamba ir patogesnė toks irgi neatrodo svarus labai.
Teks dar domėtis istorija
Maniskis irgi kai pasakiau savo nora tapti su galune -e is pradziu neapsidziauke, sako nu kaip cia atrodys

as aiskinau, kad taip noriu, man ta pavarde nesioti, vaiku pavardei jokios itakos netures ir bla bla bla. Tas pokalbis pirma karta taip ir baigesi iki galo nieko nesusitarus, kita karta vel uzejus tai kalbai, jis jau buvo apgalvojes ir pasake, kad tegu buna kaip as noriu

o kai CMB pildziau dokus, vel juoko forma paklausiau tai ka cia rasyti, pasake -e
Kas svarbiausia, kad kai pasakem uosviams, tai uosvis nelabai apsidziauge, bet uosviene sako "na ir gerai, siuolaikiskai"