Įkraunama...
Įkraunama...

Pavardės keitimas. 5 dalis

QUOTE(festina lente @ 2013 01 21, 19:58)

festina lente, 21 Sau 2013 - 19:58, parašė:

festina lente, 21 Sau 2013 - 19:58, parašė:

As pavardes nekeiciau,tai nesiginciju  smile.gif

Bet tokiu atveju,jei moteris tekedama ima vyro pavarde ir dar visus metus vaiksto su senais dokumentais,turetu ir prisistatineti mergautine pavarde. Teko matyti,kai pasisako duomenis,bet dokumentuose kiti duomenys,ir tada prasideda ilgos kalbos ir gincai,trugdant darba ir didejant laukianciu klientu buriui. Na,jei istekejo,pasikeite pavarde,tai tegul jau ir dokumentus pasikeicia,o ne irodineja savo tiesa,nors popieriai rodo ka kita.

As pavardes nekeiciau,tai nesiginciju  smile.gif

Bet tokiu atveju,jei moteris tekedama ima vyro pavarde ir dar visus metus vaiksto su senais dokumentais,turetu ir prisistatineti mergautine pavarde. Teko matyti,kai pasisako duomenis,bet dokumentuose kiti duomenys,ir tada prasideda ilgos kalbos ir gincai,trugdant darba ir didejant laukianciu klientu buriui. Na,jei istekejo,pasikeite pavarde,tai tegul jau ir dokumentus pasikeicia,o ne irodineja savo tiesa,nors popieriai rodo ka kita.

As keiciau, ir visai neseniai su tuo susiduriau, keiciau praejus daugiau nei 6 men. po santuokos, nes baigesi galiojimas paso ir siaip, visur kitur - pvz. poliklinikoje, keliu policijoje, pavarde jau rodo naujaja, o as prisistatau mergautine, nes turiu dokumentus vis dar mergautine pavarde biggrin.gif taip ir poliklinikoj manes nerado, kol paaiskejo, kad as jau perregistruota nauja pavarde, o dokumento tam irodyti neturejau biggrin.gif
vai2 - man graziau -e 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Ambra* @ 2013 01 22, 15:22)

Ambra*, 22 Sau 2013 - 15:22, parašė:

Ambra*, 22 Sau 2013 - 15:22, parašė:

As keiciau, ir visai neseniai su tuo susiduriau, keiciau praejus daugiau nei 6 men. po santuokos, nes baigesi galiojimas paso ir siaip, visur kitur - pvz. poliklinikoje, keliu policijoje, pavarde jau rodo naujaja, o as prisistatau mergautine, nes turiu dokumentus vis dar mergautine pavarde biggrin.gif  taip ir poliklinikoj manes nerado, kol paaiskejo, kad as jau perregistruota nauja pavarde, o dokumento tam irodyti neturejau biggrin.gif

As keiciau, ir visai neseniai su tuo susiduriau, keiciau praejus daugiau nei 6 men. po santuokos, nes baigesi galiojimas paso ir siaip, visur kitur - pvz. poliklinikoje, keliu policijoje, pavarde jau rodo naujaja, o as prisistatau mergautine, nes turiu dokumentus vis dar mergautine pavarde biggrin.gif  taip ir poliklinikoj manes nerado, kol paaiskejo, kad as jau perregistruota nauja pavarde, o dokumento tam irodyti neturejau biggrin.gif

Ta ir turejau omeny,jei keiti pavarde,reikia greiciau ir dokumentus pasikeisti. Nes tu nesusipratimu buna daug ir visur. Ir nereikia laukti,kol baigsis paso galiojimo laikas,pasidarai nauja ir jau nereiks jo keisti butent tuo laiku,nu pvz 25, 35 ir t.t. metu. Daugelis galvoja,kad greit vel keisti teks ir todel laukia to termino,kas tikrai yra nebutina.
Atsakyti
QUOTE(festina lente @ 2013 01 22, 20:19)

festina lente, 22 Sau 2013 - 20:19, parašė:

festina lente, 22 Sau 2013 - 20:19, parašė:

Ta ir turejau omeny,jei keiti pavarde,reikia greiciau ir dokumentus pasikeisti. Nes tu nesusipratimu buna daug ir visur. Ir nereikia laukti,kol baigsis paso galiojimo laikas,pasidarai nauja ir jau nereiks jo keisti butent tuo laiku,nu pvz 25, 35 ir t.t. metu. Daugelis galvoja,kad greit vel keisti teks ir todel laukia to termino,kas tikrai yra nebutina.

Na, as tai nemanau, kad cia skubiai reikia keisti, tik sakau, kad gali sukelti papildomu pasiaiskinimu, nes tarkim prisistatai mergautine pavarde, dokumentas irgi ta pacia, o sistema rodo nauja pavarde... Bet matosi juk pagal asmens koda viskas. O pasa, tai kai jau pasidarai, tai sekantis keitimas po 10 metu smile.gif aisku, kad nereikes karta tuo laiku - 25,35 ir pan.keisti. Man asmeniskai taip sutapo, kad artejo laikas keisti pasa, tuo tarpu pasikeite ir pavarde.
Atsakyti
Ačiū už patarimus 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
Maniškis kategoriškai man neleidžia imti pavardės per bruksneli, jam tai taip baisiai atrodo, sako isniekinsiu jo pavardę, sako vyras tam ir tuokiasi , kad savo giminę testų, neina jam išsiaiškinti....senamadiškas yra schmoll.gif dar yra pusmetis iki vestuvių, tikiuosi pavyks ikalbeti biggrin.gif
Atsakyti
Skaitau jūsų pasisakymus ir mąstau ar tik man vienai čia teko iš anksto pasirinkti pavardę? t.y. nunešus prašymus dėl civilinės santuokos liepė iš kart pasakyti kokia pavardę žadu pasilikti po vestuvių biggrin.gif
Iš pradžių pasimečiau nes to kažkaip nesitikėjau tačiau iš kitos pusės visai gerai jog dabar ramu ir nereik sukti sau galvos. Niekaip negalėjau pasirinkti tarp galūnės ienė ir ė, tačiau abu su sužadėtiniu pasvarstę nusprendėm jog galūnė -ė mano būsimos pavardės atveju skamba gražiau ir tampa ne tokia griozdiška bei sunkiai ištariama kaip su -ienės galūne biggrin.gif
Nors pamenu dar prieš metus tvirtai tikėjau jog su galūne -ė pavardės nesirinksiu. Na bet niekada nesakyk niekada ax.gif
Atsakyti
QUOTE(NoMinds @ 2013 01 26, 16:51)

NoMinds, 26 Sau 2013 - 16:51, parašė:

NoMinds, 26 Sau 2013 - 16:51, parašė:

Skaitau jūsų pasisakymus ir mąstau ar tik man vienai čia teko iš anksto pasirinkti pavardę? t.y. nunešus prašymus dėl civilinės santuokos liepė iš kart pasakyti kokia pavardę žadu pasilikti po vestuvių  biggrin.gif 

Skaitau jūsų pasisakymus ir mąstau ar tik man vienai čia teko iš anksto pasirinkti pavardę? t.y. nunešus prašymus dėl civilinės santuokos liepė iš kart pasakyti kokia pavardę žadu pasilikti po vestuvių  biggrin.gif 

Taip,pildant prasyma jau reikia viska susiplanavus buti,ne tik data,bet ir pavarde.
Man labai keista,kai zmones ruosiasi tuoktis,o tik pildydami prasyma pradeda galvoti,kas ir kaip bus. Mes ejom jau viska iki smulkmenu zinodami,todel niekas nestebino ir nereikejo greitai priimti svarbiu sprendimu.
Papildyta:
QUOTE(Hedra:) @ 2013 01 26, 14:36)

Hedra:), 26 Sau 2013 - 14:36, parašė:

Maniškis kategoriškai man neleidžia imti pavardės per bruksneli, jam tai taip baisiai atrodo, sako isniekinsiu jo pavardę, sako vyras tam ir tuokiasi , kad savo giminę testų, neina jam išsiaiškinti....senamadiškas yra schmoll.gif dar yra pusmetis iki vestuvių, tikiuosi pavyks ikalbeti biggrin.gif

Zmonos pavarde gi netrugdo gimine testi,kas cia per nesamone biggrin.gif Tegul tesia ta savo gimine,gi vaikams duos savo pavarde,koks skirtumas kaip ta zmona vadinsis ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Hedra:) @ 2013 01 26, 14:36)

tai žmona ir nėra giminė, giminę tęsia vaikai.
man kliūna žodžiai "man neleidžia". Verta pagalvoti ar ne ankstyva santuoka. Nes po to neleis plaukų dažyt, suplonėt, sustorėt, dirbt...
Atsakyti
QUOTE(festina lente @ 2013 01 26, 17:19)

festina lente, 26 Sau 2013 - 17:19, parašė:

festina lente, 26 Sau 2013 - 17:19, parašė:

Man labai keista,kai zmones ruosiasi tuoktis,o tik pildydami prasyma pradeda galvoti,kas ir kaip bus. Mes ejom jau viska iki smulkmenu zinodami,todel niekas nestebino ir nereikejo greitai priimti svarbiu sprendimu.

Hm...na dėl to jog nežinojom, kad pildant prašymą teks pasirinkti ir pavardę nereikia taip jau kategoriškai teigti jog "tik pildydami prasyma pradeda galvoti,kas ir kaip bus" doh.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(NoMinds @ 2013 01 26, 20:15)

NoMinds, 26 Sau 2013 - 20:15, parašė:

NoMinds, 26 Sau 2013 - 20:15, parašė:

Hm...na dėl to jog nežinojom, kad pildant prašymą teks pasirinkti ir pavardę nereikia taip jau kategoriškai teigti jog "tik pildydami prasyma pradeda galvoti,kas ir kaip bus"  doh.gif   biggrin.gif

Hm...na dėl to jog nežinojom, kad pildant prašymą teks pasirinkti ir pavardę nereikia taip jau kategoriškai teigti jog "tik pildydami prasyma pradeda galvoti,kas ir kaip bus"  doh.gif   biggrin.gif

As tiesiog nuosirdziai nustebau,kad galima tokio dalyko nezinoti,neaptarti pries einant rasyti pareiskimus santuokos registravimui. Internete yra pilna info,net gi prasymu forma. As nepiktai mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo festina lente: 26 sausio 2013 - 21:29
o maniškis irgi nenori/neleidžia imti pavardės su -ė. Nors šiuo atveju daug gražiau skamba, trumpiau rašosi ir patogesnė. Bandysiu įtikint smile.gif
Atsakyti
QUOTE(aqvilux @ 2013 01 29, 16:44)

aqvilux, 29 Sau 2013 - 16:44, parašė:

aqvilux, 29 Sau 2013 - 16:44, parašė:

o maniškis irgi nenori/neleidžia imti pavardės su -ė. Nors šiuo atveju daug gražiau skamba, trumpiau rašosi ir patogesnė. Bandysiu įtikint smile.gif

blink.gif Kokie argumentai?
Atsakyti