Įkraunama...
Įkraunama...

Pavardės keitimas. 5 dalis

Sveiki, norėčiau pasikeisti savo vardą ir pavardę. Kaip tada būtų su visais diplomais ir visais kitais išduotais dokumentais senuoju vardu ?
Atsakyti
QUOTE(sunreal @ 2012 09 02, 12:17)
Sveikos, ar uz civiline metrikacija galima moketi internetu?
Nes raso:

"Su savimi prašome turėti asmens tapatybę patvirtinantį dokumentą (pasą arba ATK) ir mokėjimo kvitą (21 Lt). Valstybės rinkliava mokama bet kurio banko skyriuose"

Aš išvis esu suabejojus ar reikia mokėti.. kam? Mes susituokėm bažnyčioj, iš ten gavom tokį patį "įvykusių vestuvių įrodymą". Buvau susimasčius, kad šita dokumentą iš CM reiks nešti keičiant pasą, bet paskambinau į pasų poskyrį ir išsiaiškinau, kad jie viską mato sistemoje ir jokių įrodymų nereikia. Tai gal galite pasakyti kas nors, kam šitas dokumentas iš CM išvis reikalingas? Nes panašu tiesiog į eilinę pinigų rinkliavą biggrin.gif

QUOTE(Leksa @ 2012 09 02, 12:29)
aiksu, as nematau nieko tame blogo, bet keista, kad pirma karta tekedamos negalvoja apie visus imanomus varijantus (tipo meile truks amzinai  unsure.gif ).

Na aš irgi tikiuos, kad tekėjau vienintelį ir paskutinį kartą biggrin.gif Gal ir naivu, bet jei būčiau galvojus kitaip, būčiau išvis netekėjus smile.gif
Atsakyti

Na aš irgi tikiuos, kad tekėjau vienintelį ir paskutinį kartą biggrin.gif Gal ir naivu, bet jei būčiau galvojus kitaip, būčiau išvis netekėjus smile.gif
[/quote]

pritariu visu 100% 4u.gif kam is vis tekete jei jau mastai kaip bus jei skirsiese, jei ateis toks laikas tada ir mastysim smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Leksa @ 2012 09 05, 21:37)
o mama lenke? Jos pavarde kaip jusu vyro ar kaip cia gaunasi  unsure.gif Jusu vyro ir jo tevo skirtingos pavardes? Ar tik galunes?

Jo mama lenke. Jos pavarde surusinta, t.y. prideta galune -a, bet tada tokie laikai buvo, kad niekas ir nesigincijo. Mano vyro ir jo tevo pavardes vienodos, skiriasi tik tautybes, o tautybe, pasirodo, vaidina dideli vaidmeni pavardes klausimuose smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Pufaike @ 2012 01 14, 16:24)
Sveikos merginos, tapsiančios ar jau esančios -ienės, -ė, "dvipavardės", ar esančios, bei liksiančios su mergautine pavarde.

mano vestuves arteja tai as labai noriu pasilikti savo mergautine per bruksneli vyro bigsmile.gif bet man vyras neleidzia sako neissidirbinek...jis pries tokias naujoves g.gif o man labai brangi mano mergautine kuria dar tebenesioju g.gif kaip ji perkalbeti net nezinau...
Atsakyti
QUOTE(Hedra:) @ 2012 10 13, 12:20)
mano vestuves arteja tai as labai noriu pasilikti savo mergautine per bruksneli vyro bigsmile.gif  bet man vyras neleidzia sako neissidirbinek...jis pries tokias naujoves g.gif  o man labai brangi mano mergautine kuria dar tebenesioju g.gif  kaip ji perkalbeti net nezinau...

Kada jusu vestuves? Pildant prasyma nereikejo irasyti,kokia pavarde renkates po vestuviu?
Mes dar pries nesant prasymus buvom aptare sita reikala,tai dabar esu rami. Buvo mintis imti vyro pavarde per bruksneli,bet likom prie to,kad visgi as turiu savo pavarde nuo gimimo ir su ja liksiu. Maniskiui nera svarbi ta pavarde,svarbu,kad busim teisiskai seima.
Gal tavo vyras visada toks kategoriskas,ar cia tik situo klausimu nesusikalbat? Net nzn,turetum jam paaiskinti,kad tau svarbi sava pavarde ir nenori jos tiesiog isbraukti. O abi pavardes per bruksneli,manau geriausias kompromisas,kai nei vienas nelieka nuskriaustas. Sekmes 4u.gif
Atsakyti
Bežiūrint šokių projektą man iškilo toks klausimas: tos, kurios kategoriškai nenori senamadiškos būti ir būtinai nori turėti pavardę su galūne -ė, tekėdamos už vyro pavarde Daunys, nepakeistų norų ir įsitikinimų? lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(imeldutia @ 2012 10 14, 00:12)
Bežiūrint šokių projektą man iškilo toks klausimas: tos, kurios kategoriškai nenori senamadiškos būti ir būtinai nori turėti pavardę su galūne -ė, tekėdamos už vyro pavarde Daunys, nepakeistų norų ir įsitikinimų?  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif

Tai kaf jau Daune ar Dauniene, nedidelis skirtumas biggrin.gif

As pasiemiau tik vyro pavarde ir dabar dxiaugiuosi, visai man patinka mano naujas vardo ir pavardes derinys rolleyes.gif nors ilgai irgi dvejojau savo per bruksneli pasilikt ax.gif
Atsakyti
As pasiliksiu savo. Musu abieju pavardes nelietuviskos, galunes nekeiciamos, todel nera reikalo keisti pavardes isvis. O -e galunes man patinka, bet ne visom pavardem tinka, pavyzdziui kokia Braske, puikiai skamba, bet trumpos neturincios reiksmes pavardes skamba kaip pravarde, pvz Bunke. Labai jau nuprastina. O dar labai uz buciau pasilikti tiesiog vyro pavarde, moterims gerai tinka vyriskos galunes ir ypac -a, gal tik -as per akivaizdziai vyriska. Zodziu man patinka viskas, kas gerai skamba smile.gif
Atsakyti
QUOTE(-Astreja- @ 2012 10 14, 02:30)
Tai kaf jau Daune ar Dauniene, nedidelis skirtumas  biggrin.gif 

Nedidelis, bet tikrai yra biggrin.gif Jeigu mano vyro pavarde butu buvus tokia ar baisesne, buciau tikrai pasilikus saviske smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Bailarina @ 2012 10 14, 15:26)
Nedidelis, bet tikrai yra biggrin.gif Jeigu mano vyro pavarde butu buvus tokia ar baisesne, buciau tikrai pasilikus saviske smile.gif

Bet ir sureiksminat tas pavardes. Nejau manot, kad suauge zmones juoktusi jei prisistatytumet Daunienes ar Daunes pavarde? g.gif
Mano busimo vyro pavarde taip pat neiprasta, as pasirinkau pavarde su galune e ir skambes taip pat neiprastai, bet nematau reikalo pasilikt savo pavardes vien todel, kad vyro pavarde kazkam gali kelt juoka doh.gif
Atsakyti
QUOTE(*Rud@@kė* @ 2012 10 14, 15:54)
Bet ir sureiksminat tas pavardes. Nejau manot, kad suauge zmones juoktusi jei prisistatytumet Daunienes ar Daunes pavarde? g.gif 
Mano busimo vyro pavarde taip pat neiprasta, as pasirinkau pavarde su galune e ir skambes taip pat neiprastai, bet nematau reikalo pasilikt savo pavardes vien todel, kad vyro pavarde kazkam gali kelt juoka doh.gif

Nesakiau, kad jie juoktusi. Jei man butu baisi, tai buciau ir neemus. Koks man skirtumas ka kiti galvoja, apie mano pavarde, taciau jei ji man keltu diskomforta kazkoki, tai kodel as tureciau taip gyventi? smile.gif
Atsakyti